Toronto – Tampa Bay 3:5 (kon.) | Winnipeg – Colorado 5:4 (po pr.) | Chicago – St. Louis 4:0 (kon.)
Vancouver – Nashville 2:0 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
St. Louis Blues
cz Štvrtok 20.03.2014, 01:15 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Michael Handzuš (CHI) si posedí poslední dvě minuty na trestné lavici, kam je poslán na dvě minuty za krosček.
     
    52:48
    Joel Quenneville si raději bere oddechový čas, aby si jeho svěřenci mohli odpočinout.
     
    47:58
    Ryana Millera střídá v bráně Blues Brian Elliot.
     
    47:35
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks využívají přesilovou hru! Leddy vystřelil od modré a puk skončil za bránou Blues, kde jej před Millera vrátil Versteeg, kde stál BEN SMITH, jenž poslal kotouč do brány Blues. Asistence: Kris Versteeg, Nick Leddy.
     
    45:55
    Chicago bude hrát navíc přesilovou hru, protože Dmitrij Jaškin (STL) dostává dvě minuty za hákování.
     
    45:20
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks se však přece jenom dočkávají ze svého útoku, když z vlastního obranného pásma nahrával Hjalmarsson, jehož pas přebral Regin, který se dostal až před Millera, kde ještě nahrál MARCUSI KRUGEROVI, a ten už uklidil do prázdné brány. Asistence: Peter Regin, Niklas Hjalmarsson.
     
    39:55
    Střelu Oshieho z mezikruží vyrazil Crawford na pravou stranu, kde byl Shattenkirk, který měl před sebou zcela prázdnou bránu, ale jelikož hostující obránce střílel z velkého úhlu a ještě navíc bekhendem, tak jeho pokus jen projel domácím brankovištěm.
     
    39:47
    V závěru druhé třetiny ještě putuje na trestnou lavici Johny Oduya (CHI) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    35:35
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro Blues možná trochu kruté. Hosté měli stále více a více ze hry, ale Hawks se dostali po delší době do útoku, kde nakonec od modré pálil Leddy, jehož střelu usměrnil za záda Millera ANDREW SHAW. Branka domácího hráče ještě prošla videozáznamem, zda netečoval puk vysokou holí. Asistence: Nick Leddy, Patrick Sharp.
     
    28:18
    Blues půjdou podruhé v utkání do čtyř, protože Ian Cole(STL) putuje podruhé v zápase na trestnou a dostává dvě minuty za podražení.
     
    21:40
    Sharp nahrál na levou stranu Shawovi a jeho střelu ještě srazil jeden z hostujících obránců a kotouč se klouzal do protisměru Millera, ale brankář Blues dokázal svůj beton vystrčit, a zabránit tak druhému gólu.
     
    19:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks využívají přesilovou hru! Kane nahrál z levé strany na modrou čáru, kde byl připravený DUNCAN KEITH, který vyslal na Millera svou dělovku a puk zapadnul přesně k pravé tyči hostující klece. Asistence: Patrick Kane, Patrick Sharp.
     
    18:02
    Chicago bude hrát svou první přesilovou hru, protože je na dvě minuty za nedovolené bránění vyloučen Ian Cole (STL).
     
    15:50
    Bickell už se dostal až za obranu Blues a mířil na Millera, kterého však se svou střelou na vzdálenější tyč nedokázal překonat.
     
    11:39
    Blues budou hrát svou první přesilovou hru, když je na dvě minuty za nasimulovaný pád vyloučen Andrew Shaw (CHI).
     
    10:34
    Tak to byly horké chvilky pro Millera, který si nejdříve musel poradit s nájezdem Toewse a následně ještě se střelou Kanea, který pálil z mezikruží, ale hostující obránce dokázal oba hráče smazat.
     
    01:25
    Oshie získal kotouč ve svém útočném pásmu a následně rychle obkroužil bránu Hawks, kde se pokusil zakončit a Crawford měl co dělat, aby jeho pokus zastavil

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 20. Keith (Kane, Sharp), 36. Shaw (Leddy, Sharp), 46. Kruger (Regin, Hjalmarsson), 48. Smith (Versteeg, Leddy)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Brookbank, Leddy – Hossa, Toews ''C'', Versteeg – Kane, Smith, Bickell – Shaw, Handzuš, Sharp – Regin, Kruger, Bollig.
    Trenér: Joel Quenneville.

    St. Louis Blues: Miller (48. Elliot) – Bouwmeester, Pietrangelo, Shattenkirk, Jackman, Polák, Cole – Backes ''C'', Steen, Schwartz – Oshie, Sobotka, Jaškin – Ott, Roy, Berglund – Reaves, Lapierre, Morrow.
    Trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodca: Kozari, Pochmara – MacPherson, Miller.

    Diváci: 21 640