Ottawa – Colorado 1:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 0:2 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Winnipeg – Dallas 7:2 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
7:2 (3:2, 2:0, 2:0)
Dallas Stars
cz Pondelok 17.03.2014, 01:10 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:40
    Jets budou zápas dohrávat v početní výhodě, za držení totiž putuje na trestnou lavici Jamie Benn (DAL).
     
    54:34
    Michael Frolík o chvíli později postupoval sám na branku, osmou branku Winnipegu se mu však přidat nepodařilo!
     
    53:55
    Blake Wheeler mohl ke svým čtyřem asistencím přidat také vstřelenou branku, natřikrát ho však vychytal Švéd Nilstorp!
     
    50:56
    Jamie Benn (DAL) naprosto zbytečně zajel po odpískání do Montoyi, čehož si rozhodčí všimli a nenechávají to bez povšimnutí. Kapitán Stars dostává dvě minuty za hrubost.
     
    49:43
    Al Montoya vleže udržel puk před brankovou čarou před dorážejícím Seguinem!
     
    47:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Dominance domácích ve třetí části pokračuje! Mezi střelce se zapisuje také EVANDER KANE, který využil zaváhání Dallasu ve středním pásmu a svůj únik zakončil opravdu parádně! Bekhendovou kličkou poslal kotouč pod víko a posedmé prostřelil brankáře Dallasu – 7:2! Bez asistence.
     
    45:40
    Dustin Byfuglien mohl dokonat svůj čistý hattrick! Nyní ujížděl domácí útočník sám na brankáře, Nilstorpovi otevřel nohy, ale mezi ně kotouč zasunout nedokázal! Jednalo by se o první hattrick Byfugliena od roku 2007!
     
    43:14
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí si dnešní zápas naprosto užívají a krátce po začátku třetí třetiny přidávají šestou branku! DUSTIN BYFUGLIEN nyní prokázal svůj důraz na brankovišti, vyražený kotouč okamžitě vrátil z bezprostřední blízkosti pod víko a dnes podruhé prostřelil Nilstorpa – 6:2! Asistence: Blake Wheeler a Olli Jokinen.
     
    36:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tradiční přesilovou hru se již domácí proměnit podařilo, rozdíl je rázem tříbrankový! DUSTIN BYFUGLIEN dostal nabito od Olliho Jokinena a tvrdou ranou následně propálil vše před sebou – 5:2! Asistence: Olli Jokinen a Tobias Enström.
     
    34:55
    Trenér Winnipegu si vyžádal oddechový čas a s tabulí kreslí taktiku vyvolené pětici!
     
    34:55
    Jenže nyní fauluje také Daley (DAL), který posílá svůj tým do tří. Winnipeg bude hrát sedmačtyřicet vteřin dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    33:42
    A navíc si Jets zahrají v početní výhodě. Zakončujícího Kana zahákoval Valerij Ničuškin (DAL), který si posedí za katrem. Podaří se domácím využít početní výhodu a odskočit již na tři góly?
     
    31:29
    Také Dallas dostane příležitost zahrát si v početní výhodě, s důrazem na brankovišti to přehnal Jacob Trouba (WPG), který míří na trestnou lavici za hru vysokou holí.
     
    28:52
    Winnipeg si za svou aktivitu vykoledoval další přesilovou hru, za katr již usedá za podražení hostující Brenden Dillon (DAL).
     
    20:29
    Po čtvrté inkasované brance Tim Thomas opouští svoji klec, na jeho místo se staví Cristopher Nilstorp!
     
    20:29
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    V jakém tempu nám jedna třetina skončila, přesně v takovém nám ta další začíná! OLLI JOKINEN se po dalším zaváhání hostující obrany zjevil naprosto sám před brankářem, Thomase skvěle vymíchal a poté forhendem zakončil do odkryté klece – 4:2! Asistence: Blake Wheeler a Dustin Byfuglien.
     
    17:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po neproměněném samostatném úniku přihrál Blake Wheeler na modrou čáru na najetého TOBIASE ENSTRÖMA, který nekompromisní ranou zápěstí překonal zklamaného Tima Thomase! Domácí si tak berou vedení zpět na svoji stranu – 3:2! Asistence: Blake Wheeler a Patrice Cormier.
     
    16:50
    Blake Wheeler také postupoval sám na brankáře, zvolil bekhendovou kličku, po jejímž provedení zakončil o centimetry mimo!
     
    15:27
    Sledujeme strhující hokejovou podívanou! Tyler Seguin postupoval sám na brankáře, opět volil přímou střelu! Puk prosvištěl těsně nad břevnem!
     
    12:43
    Z přesilové hry se však hosté příliš dlouho netěšili, Jamie Benn (DAL) si ke kotouči v útočné třetině pomohl háčkem, za což se také posadí na lavici hanby. Pokračovat se bude ve čtyřech, poté začne zhruba dvacetisekundová přesilovka Winnipegu.
     
    12:24
    Dočkáme se také první přesilové hry. Adam Pardy (WPG) putuje na trestnou lavici za hrubost, čímž dává Dallasu možnost znovu si vzít nazpět své ztracené vedení.
     
    11:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Na konci dvanácté minuty je znovu vyrovnáno! MICHAEL FROLÍK obral o kotouč u mantinelu jednoho z hostujících obránců, jeho následnou střelu mu Thomas betonem vrátil, na dorážku již ale nestačil – 2:2! Asistence: Tobias Enström.
     
    10:44
    Erik Cole postupoval od útočné modré čáry sám na brankáře, Al Montoya však jeho střelu přečetl a skvěle ji zlikvidoval!
     
    08:43
    Andrew Ladd se dostal do obrovské příležitosti, měl před sebou poloprázdnou branku a v ní obětavého Jordieho Benna! Obránce Dallasu se vrhl proti kotouči a zázračně ho lapil místo brankáře Thomase!
     
    07:02
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak s brankami se v úvodních minutách utkání rozhodně nešetří! Stars otáčejí skóre ve svůj prospěch během sedmatřiceti vteřin! TYLER SEGUIN dostal přesný pas zpoza branky a o vzdálenější tyčku poslal z první Dallas poprvé v dnešním zápase do vedení – 1:2! Asistence: Valerij Ničuškin a Jamie Benn.
     
    06:25
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže vzápětí je z ojedinělé útočné akce na straně druhé vyrovnáno! Al Montoya nedokázal pod svými betony udržel nahození od modré čáry, které dopadlo přímo před ALEXE CHIASSONA, který neměl těžkou úlohu doklepnout volný kotouč do sítě – 1:1! Asistence: Alex Goligoski a Cody Eakin.
     
    05:09
    Tak a rázem to mohlo být o dvě branky! Evander Kane vytáhl brankáře Thomase z branky, poté šikovně našel Setoguchiho, který mohl zakončovat prakticky do prázdné branky! Puk se mu však zamotal mezi nohama a domácí útočník nedokázal ani zakončit!
     
    03:11
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se z první střely na branku ujímají vedení, čímž nejlepším možným způsobem odpovídají na tlaku hostujícího Dallasu! Zmatků v rozehrávce dokonale využil JACOB TROUBA, který dostal puk na pravý kruhu a přesnou střelou k tyči propálil Thomase – 1:0! Asistence: Blake Wheeler.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 4. Trouba (Wheeler), 12. Frolík (Enström), 18. Enström (Wheeler, Cormier), 21. Jokinen (Wheeler, Byfuglien), 37. Byfuglien (Jokinen, Enström), 44. Byfuglien (Wheeler, Jokinen), 48. Kane – 7. Chiasson (Goligoski, Eakin), 8. Seguin (Ničuškin, Jamie Benn)


    Winnipeg Jets: Montoya (Hutchinson) – Enström, Bogosian, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Frolík, Little, Ladd – Byfuglien, Jokinen, Wheeler – Setoguchi, Slater, Kane – Peluso, Cormier, Tangradi
    Dallas Stars: Thomas (21. Nilstorp) – Daley, Goligoski, Dillion, Jo. Benn, Gončar, Connauton – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Sceviour, Morin, Cole – Garbutt, Fiddler, Roussel – Chiasson, Mueller, Whitney

    Rozhodca: Rehnan, Devorski – Cameron, Wheler