Ottawa – Colorado 1:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 0:2 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Winnipeg – Dallas 7:2 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
7:2 (3:2, 2:0, 2:0)
Dallas Stars
cz Pondelok 17.03.2014, 01:10 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dnes v noci samozřejmě pokračuje program kanadsko-americké NHL, v důležitém souboji o příčky zaručující postup do bojů o Stanley Cupu! V tuto chvíli osmý Dallas vyzve jedenáctý Winnipeg, který na Stars současně ztrácí šest bodů. Rozdíl se však může již po dnešku změnit, hraje se tedy opravdu o hodně.
     
    Dallas Stars se prozatím může těšit z poslední postupové příčky, před blížícím se koncem základní části však nemá vůbec nic jistého. V posledním zápase Dallas zbytečně ztratil jeden bod s celkem Calgary Flames, kterému podlehl po samostatných nájezdech. Dnes by se opravdu mohl přiblížit vytouženému postupu a nebo opět zdramatizovat situaci okolo kritické osmé příčky.
     
    Winnipeg má v těchto dnech velmi podobné potíže. Jets se snaží v posledních kolech stáhnout ztrátu na postupovou osmičku, poslední výsledky však nepřináší příliš radosti a jistoty. Podle formy z posledních pěti zápasů jsou domácí druhým nejhorším týmem NHL, hůře je na tom již jenom Buffalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Montoya (Hutchinson) – Enström, Bogosian, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Frolík, Little, Ladd – Byfuglien, Jokinen, Wheeler – Setoguchi, Slater, Kane – Peluso, Cormier, Tangradi

    Dallas Stars: Thomas (Nihlstorp) Daley, Goligoski, Dillion, Jo. Benn, Gončar, Connauton – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Sceviour, Morin, Cole – Garbutt, Fiddler, Roussel – Chiasson, Mueller, Whitney.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Úvodní formace Dallasu se do svého soupeře doslova zakousla a vypracovala si několik kvalitních příležitostí. Všechny pokusy však prolétly mimo branku Ala Montoyi.
     
    01:28
    Na druhé straně se také poprvé blýskalo, střela Pardyho od modré čáry byla několikrát tečována a nakonec skončila mimo branku Dallasu.
     
    02:14
    Stále se hraje bez jediného přerušení, utkání má v úvodu ohromné tempo. Uvidíme, jak dlouho to hráči obou týmů vydrží.
     
    02:32
    Whitney zkusil zaskočit defenzívu Winnipegu v čele s brankářem nečekanou přihrávkou zpoza branky, Montoya byl však u tyčky namáčknut včas, čímž zabránil nejhoršímu.
     
    02:42
    Vzápětí si Al Montoya připisuje první zákrok dnešního utkání, kvalitní ranou ho prověřil Travor Daley. Brankář Winnipegu si jeho zakončení na přední tyč pohlídal.
     
    03:11
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se z první střely na branku ujímají vedení, čímž nejlepším možným způsobem odpovídají na tlaku hostujícího Dallasu! Zmatků v rozehrávce dokonale využil JACOB TROUBA, který dostal puk na pravý kruhu a přesnou střelou k tyči propálil Thomase – 1:0! Asistence: Blake Wheeler.
     
    03:44
    Dallasu nyní nevyšla rozehrávka, po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před hostujícího brankáře.
     
    04:36
    Winnipeg zatím hraje velmi dobře, úvodní nápor Stars se mu již podařilo otupit.
     
    05:09
    Tak a rázem to mohlo být o dvě branky! Evander Kane vytáhl brankáře Thomase z branky, poté šikovně našel Setoguchiho, který mohl zakončovat prakticky do prázdné branky! Puk se mu však zamotal mezi nohama a domácí útočník nedokázal ani zakončit!
     
    06:14
    Dallas je teď pod silným tlakem, hosté se nemohou dostat z vlastní obranné třetiny.
     
    06:25
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže vzápětí je z ojedinělé útočné akce na straně druhé vyrovnáno! Al Montoya nedokázal pod svými betony udržel nahození od modré čáry, které dopadlo přímo před ALEXE CHIASSONA, který neměl těžkou úlohu doklepnout volný kotouč do sítě – 1:1! Asistence: Alex Goligoski a Cody Eakin.
     
    06:30
    V polovině sedmé minuty nás čeká první komerční přestávka, na úvodní branku Jets se soupeři povedlo rychle odpovědět. Uvidíme, jakým směrem se bude důležitý zápas o postup do play-off ubírat dále.
     
    07:02
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak s brankami se v úvodních minutách utkání rozhodně nešetří! Stars otáčejí skóre ve svůj prospěch během sedmatřiceti vteřin! TYLER SEGUIN dostal přesný pas zpoza branky a o vzdálenější tyčku poslal z první Dallas poprvé v dnešním zápase do vedení – 1:2! Asistence: Valerij Ničuškin a Jamie Benn.
     
    07:20
    Střela Jordieho Benna byla Montoyou odražena až do ochranné sítě, Winnipeg je nyní ve velkých problémech.
     
    07:32
    Hra je nyní silně rozkouskovaná, postup Dustina Byfugliena je ukončen kvůli postavení mimo hru.
     
    08:00
    Nyní se již Byfuglien dostal do dobré příležitosti, Thomas však svůj prostor u levé tyče utěsnil včas. Poté se kotouč dostal na modrou čáru, odkud ho do Thomasovy náruče uklidil Keaton Ellerby.
     
    08:43
    Andrew Ladd se dostal do obrovské příležitosti, měl před sebou poloprázdnou branku a v ní obětavého Jordieho Benna! Obránce Dallasu se vrhl proti kotouči a zázračně ho lapil místo brankáře Thomase!
     
    08:56
    Zatím sledujeme velmi pohledné utkání, na nedostatek gólů a šancí si rozhodně stěžovat nemůžeme.
     
    09:12
    Postup Dallasu do útočné třetiny je přerušen kvůli ofsajdu, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    09:51
    Aktivitu nyní přebrali domácí hokejisté, na střelecké pokusy je již vyrovnáno 6:6.
     
    09:59
    Jacob Trouba se chtěl dnes podruhé zapsat do střelecké listiny, jeho pokus ale jeden z obránců odrazil až do ochranné sítě.
     
    10:44
    Erik Cole postupoval od útočné modré čáry sám na brankáře, Al Montoya však jeho střelu přečetl a skvěle ji zlikvidoval!
     
    11:35
    Nyní se již dlouho nepřerušovalo, hraje se velmi svižný hokej se šancemi na obou stranách
     
    11:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Na konci dvanácté minuty je znovu vyrovnáno! MICHAEL FROLÍK obral o kotouč u mantinelu jednoho z hostujících obránců, jeho následnou střelu mu Thomas betonem vrátil, na dorážku již ale nestačil – 2:2! Asistence: Tobias Enström.
     
    12:24
    Dočkáme se také první přesilové hry. Adam Pardy (WPG) putuje na trestnou lavici za hrubost, čímž dává Dallasu možnost znovu si vzít nazpět své ztracené vedení.
     
    12:43
    Z přesilové hry se však hosté příliš dlouho netěšili, Jamie Benn (DAL) si ke kotouči v útočné třetině pomohl háčkem, za což se také posadí na lavici hanby. Pokračovat se bude ve čtyřech, poté začne zhruba dvacetisekundová přesilovka Winnipegu.
     
    13:01
    Kane předvedl kličku na modré čáře, čímž vystavil Wheelera do postavení mimo hru.
     
    13:32
    Trouba si rozhodně nebere servítky, ukázkovým hitem ve středním pásmu sestřelil Eakina. Diváci se dnes rozhodně baví.
     
    14:24
    Domácí v pěti, jejich přesilová hra však příliš dlouho trvat nebude.
     
    14:43
    V době, kdy se vyloučený Benn vracel na led, nebezpečně nahazoval Ladd z ostrého úhlu. Thomas dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče.
     
    15:27
    Sledujeme strhující hokejovou podívanou! Tyler Seguin postupoval sám na brankáře, opět volil přímou střelu! Puk prosvištěl těsně nad břevnem!
     
    16:05
    Whitney na modré čáře daroval puk Stuartovi, domácí se z útočné akce také příliš dlouho netěšili.
     
    16:43
    Duel stále pokračuje v neskutečném tempu, sledujeme obrovské množství soubojů a brankových příležitostí.
     
    16:50
    Blake Wheeler také postupoval sám na brankáře, zvolil bekhendovou kličku, po jejímž provedení zakončil o centimetry mimo!
     
    17:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po neproměněném samostatném úniku přihrál Blake Wheeler na modrou čáru na najetého TOBIASE ENSTRÖMA, který nekompromisní ranou zápěstí překonal zklamaného Tima Thomase! Domácí si tak berou vedení zpět na svoji stranu – 3:2! Asistence: Blake Wheeler a Patrice Cormier.
     
    17:58
    Úžasný hokej pokračuje, Dallas se snaží o vyrovnávací gól.
     
    18:26
    Evander Kane se dostal k volnému kotouči na prostoru kruhů a golfovým úderem ho plácl na branku. K jeho smůle se puk otřel pouze o boční síťku Thomasovy svatyně.
     
    18:59
    Ellerbyho nahození tahem od modré čáry zaplulo mezi Thomasovy betony, vhazovat se následně bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    19:03
    Winnipeg vyprodukoval za dosavadní minuty již šestnáct střel, Dallas jich má na svém kontě pouhých osm. Ani jeden z gólmanů si dnes zatím s kotoučem příliš nepotykal
     
    19:23
    Wheeler byl u mantinelu nepříjemně trefen a s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku. V obličeji má útoční Winnipegu krev, vylučovat se však nebude.
     
    19:45
    Jamie Benn si v poslední minutě ještě hezky zaútočil, svůj únik jeden na jednoho zakončil bekhendovým pokusem, který pozorný Montoya ukryl do své lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Parádní hokejová podívaná! Asi tak se dá ve třech slovech shrnout první třetina mezi Winnipegem Jets a Dallasem Stars. Diváci viděli již pět branek a s výkonem obou týmů mohou být nadmíru spokojeni. České fanoušky jistě těší také to, že se do střelecké listiny pěkným gólem zapsal také Michael Frolík. Druhá část začne asi v 2:10.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 16:10
    vhazování: 15:9
    hity: 13:10
    trestné minuty: 2:2
    přesilové hry: 0/1 – 0/1
     
    Československá stopa v utkání:

    Michael Frolík (WPG) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 5:50
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    V jakém tempu nám jedna třetina skončila, přesně v takovém nám ta další začíná! OLLI JOKINEN se po dalším zaváhání hostující obrany zjevil naprosto sám před brankářem, Thomase skvěle vymíchal a poté forhendem zakončil do odkryté klece – 4:2! Asistence: Blake Wheeler a Dustin Byfuglien.
     
    20:29
    Po čtvrté inkasované brance Tim Thomas opouští svoji klec, na jeho místo se staví Cristopher Nilstorp!
     
    21:51
    Domácí mají stále výrazně navrch, Trouba od modré čáry vypálil mimo tři tyče Nilstorpovy branky.
     
    22:13
    Švédský brankář dnes bude ve velkém ohni střel. Uvidíme, jak si s touto situací poradí.
     
    22:36
    Dallas však jistě zbraně neskládá, Goligoski dostal přesnou přihrávku na mezikruží, prudkou ranou z první ale branku Montoyi netrefil.
     
    23:08
    Střela Jordieho Benna byla sražena, puk se následně o mantinel dokutálel až pod lapačku brankáře Jets.
     
    23:49
    Nilstorp raději ukryl kotouč do rukavice před dotírajícím Kanem, vhazovat se bude v útočné třetině Winnipegu.
     
    24:39
    Frolík znovu dělá problémy obraně Dallasu, jeho střela z otočky z levého kruhu se však až k brankáři nedostala.
     
    25:48
    Evander Kane pěkným průnikem trefil pouze beton hostujícího brankáře, Dallas raději vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    26:40
    Hodně bojovná část zápasu končí ofsajdem Dallasu Stars.
     
    27:55
    Chvil v útoku si nyní užívají také hráči Dallasu, k ohrožení domácí svatyně se ale nedostávají.
     
    28:24
    Nyní však Stars dvakrát za sebou vyhodili na zakázané uvolnění. Hra již pochopitelně ztratila drtivé tempo z první části, stále se je však na co koukat.
     
    28:38
    Icing nyní ukázali také hokejisté Winnipegu Jets.
     
    28:52
    Winnipeg si za svou aktivitu vykoledoval další přesilovou hru, za katr již usedá za podražení hostující Brenden Dillon (DAL).
     
    29:18
    Byfuglien se vrhl po hlavě do útočné třetině, jeho prudká střela skončila na Nilstorpově rameni.
     
    29:45
    Jets jsou usazení před brankou soupeře a snaží se o vstřelení pátého, možná rozhodujícího, gólu.
     
    30:15
    Dallas se však brání velmi pozorně, Jordie Benn odpaluje kotouč daleko od obranného pásma Stars.
     
    30:39
    Bogosian dostal nabito na modrou čáru, Nilstorp se stihl včas přesunout a puk ve své výstroji ukrýt.
     
    30:52
    Hosté v plném počtu.
     
    31:29
    Také Dallas dostane příležitost zahrát si v početní výhodě, s důrazem na brankovišti to přehnal Jacob Trouba (WPG), který míří na trestnou lavici za hru vysokou holí.
     
    32:46
    Přesilová hra se hostujícímu týmu vůbec nedaří, domácí několikrát za sebou poslali puk až za Nilstorpa.
     
    33:00
    Další útočný průnik hostujících hokejistů končí postavením mimo hru.
     
    33:29
    Winnipeg se v poklidu ubránil a hraje v plném počtu.
     
    33:42
    A navíc si Jets zahrají v početní výhodě. Zakončujícího Kana zahákoval Valerij Ničuškin (DAL), který si posedí za katrem. Podaří se domácím využít početní výhodu a odskočit již na tři góly?
     
    34:36
    Domácí se zatím nemohou usadit před Nilstorpem, Stars se brání na podrtženou jedničku.
     
    34:55
    Jenže nyní fauluje také Daley (DAL), který posílá svůj tým do tří. Winnipeg bude hrát sedmačtyřicet vteřin dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    34:55
    Trenér Winnipegu si vyžádal oddechový čas a s tabulí kreslí taktiku vyvolené pětici!
     
    35:06
    Domácí vyhráli vhazování a ihned postavili útočný pětiúhelník.
     
    35:35
    Dvakrát za sebou šla přihrávka přes brankoviště, nikdo v barvách Winnipegu však kotouč za záda hostujícího brankáře usměrnit nedokázal.
     
    35:42
    Dallas je alespoň ve čtyřech, puk za brankou Montoyi.
     
    36:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tradiční přesilovou hru se již domácí proměnit podařilo, rozdíl je rázem tříbrankový! DUSTIN BYFUGLIEN dostal nabito od Olliho Jokinena a tvrdou ranou následně propálil vše před sebou – 5:2! Asistence: Olli Jokinen a Tobias Enström.
     
    37:04
    Hraje se stále v obranné třetině Dallasu, domácí mají zápas v tuto chvíli jednoznačně ve svých rukou.
     
    37:24
    Stars vyhazují puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Al Montoya toho ve druhé části příliš nepředvedl, zasahoval pouze třikrát.
     
    37:38
    Byfuglien zahrál ve středním pásmu vysokou holí, čímž dal příležitost komerční přestávce.
     
    38:32
    Hosté se stále nemohou dostat do hry, Jets dnes hrají naprosto fantasticky. Pokud tento výsledek vydrží až do konce, boj o play-off se nám rázem výrazně zdramatizuje.
     
    39:17
    Začala poslední minuta, opět se hraje za Nilstorpem.
     
    39:52
    Laddovu prudkou ránu vyráží Nilstorp do rohu betonem, Dallas chvíli na to vyhazuje na icing.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Winnipeg Jets velmi svěže a neomylně kráčí za svým vítězstvím, které ho alespoň trochu přiblíží k vyřazovacím bojům. Dallas totálně odpadl, ve druhé části vyslal na domácí branku pouhé tři střely a tímto tempem může na bodový zisk naprosto zapomenout. Třetí třetina odstartuje asi v 3:11.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 24:13
    vhazování: 27:22
    hity: 18:17
    trestné minuty: 4:8
    přesilové hry: 1/4 – 0/2
     
    Československá stopa v utkání:

    Michael Frolík (WPG) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 11:30
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Hosté se pokouší ve třetí části ještě o zázrak, defenzíva Winnipegu však dnes pracuje velmi dobře.
     
    41:33
    Antoine Roussel umístil svoji střelu z levého kruhu přímo do lapačky Ala Montoyi.
     
    41:39
    Nyní měl již brankář Winnipegu s nahozením od modré čáry výraznější problémy, pro vyražený kotouč však skočil a ukryl ho zpět pod sebou.
     
    42:52
    Little od mantinelu posunul puk na Frolíka, jeho střela ale trefila pouze nohu bránícího Daleyho.
     
    43:14
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí si dnešní zápas naprosto užívají a krátce po začátku třetí třetiny přidávají šestou branku! DUSTIN BYFUGLIEN nyní prokázal svůj důraz na brankovišti, vyražený kotouč okamžitě vrátil z bezprostřední blízkosti pod víko a dnes podruhé prostřelil Nilstorpa – 6:2! Asistence: Blake Wheeler a Olli Jokinen.
     
    44:48
    Dallas již zřejmě ztratil všechny naděje na body, stále se hraje pouze v okolí branky hostí.
     
    45:21
    Kanovu střelu ukryl Nilstorp do své lapačky.
     
    45:40
    Dustin Byfuglien mohl dokonat svůj čistý hattrick! Nyní ujížděl domácí útočník sám na brankáře, Nilstorpovi otevřel nohy, ale mezi ně kotouč zasunout nedokázal! Jednalo by se o první hattrick Byfugliena od roku 2007!
     
    47:00
    Daleyovo nahození z nulového úhlu nemělo přílišnou šanci na úspěch.
     
    47:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Dominance domácích ve třetí části pokračuje! Mezi střelce se zapisuje také EVANDER KANE, který využil zaváhání Dallasu ve středním pásmu a svůj únik zakončil opravdu parádně! Bekhendovou kličkou poslal kotouč pod víko a posedmé prostřelil brankáře Dallasu – 7:2! Bez asistence.
     
    47:33
    Kane při svém gólovém manévru trochu rozoral brankoviště Nilstorpa, čároví rozhodčí se nyní snaží část ledové plochy spolu s ledaři trochu vylepšit.
     
    48:44
    Hraje se především ve středním pásmu, ani jeden z týmů si nedokáže vytvořit souvislejší převahu. Winnipeg se již nikam nežene, má totiž bohatě nahráno.
     
    49:43
    Al Montoya vleže udržel puk před brankovou čarou před dorážejícím Seguinem!
     
    50:01
    Ničuškin byl při přechodu přes útočnou modrou čáru příliš zbrklý, akce Dallasu končí kvůli ofsajdu.
     
    50:56
    Jamie Benn (DAL) naprosto zbytečně zajel po odpískání do Montoyi, čehož si rozhodčí všimli a nenechávají to bez povšimnutí. Kapitán Stars dostává dvě minuty za hrubost.
     
    51:55
    První mnuta přesilové hry je pryč, zatím spíše útočí hráči Dallasu. Montoya chytá nahození Eakina.
     
    52:56
    Hosté v plném počtu.
     
    53:55
    Blake Wheeler mohl ke svým čtyřem asistencím přidat také vstřelenou branku, natřikrát ho však vychytal Švéd Nilstorp!
     
    54:34
    Michael Frolík o chvíli později postupoval sám na branku, osmou branku Winnipegu se mu však přidat nepodařilo!
     
    55:30
    Do konce zápasu již mnoho nezbývá, podaří se ještě jednomu z týmů kosmeticky upravit skóre?
     
    57:16
    Kane z rohu kluziště nahazoval na teč, nikdo v domácích barvách však jeho pobídku nevyslyšel.
     
    57:40
    Jets budou zápas dohrávat v početní výhodě, za držení totiž putuje na trestnou lavici Jamie Benn (DAL).
     
    58:28
    Kanovo bekhendové zakončení Nilstorp vystihl, hosté následně vyhodili až za branku Winnipegu.
     
    59:40
    Benn je na ledě, na tribunách se slaví.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 34:27
    vhazování: 36:34
    hity: 21:26
    trestné minuty: 4:22
    přesilové hry: 1/6 – 0/2
     
    Československá stopa v utkání:

    Michael Frolík (WPG) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:38
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Blake Wheeler (WPG) 0+4
    2. Dustin Byfuglien (WPG) 2+1
    3. Olli Jokinen (WPG) 1+2
     
    Winnipeg dnes naprosto zaslouženě poráží Dallas 7:2 a v klíčovém souboji se přibližuje k play-off. Příjemný zbytek noci přeje Petr Dejnožka. (03:55:08)

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 4. Trouba (Wheeler), 12. Frolík (Enström), 18. Enström (Wheeler, Cormier), 21. Jokinen (Wheeler, Byfuglien), 37. Byfuglien (Jokinen, Enström), 44. Byfuglien (Wheeler, Jokinen), 48. Kane – 7. Chiasson (Goligoski, Eakin), 8. Seguin (Ničuškin, Jamie Benn)


    Winnipeg Jets: Montoya (Hutchinson) – Enström, Bogosian, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Frolík, Little, Ladd – Byfuglien, Jokinen, Wheeler – Setoguchi, Slater, Kane – Peluso, Cormier, Tangradi
    Dallas Stars: Thomas (21. Nilstorp) – Daley, Goligoski, Dillion, Jo. Benn, Gončar, Connauton – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Sceviour, Morin, Cole – Garbutt, Fiddler, Roussel – Chiasson, Mueller, Whitney

    Rozhodca: Rehnan, Devorski – Cameron, Wheler