Montreal – Ottawa 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – NJ Devils 3:0 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 4:1 (kon.)
Nashville – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 1:2 (2:3 po s.n.) | Arizona – Calgary 3:2 (kon.)
LA Kings – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Florida – Vancouver 3:4 (0:1 po s.n.)
Washington – Toronto 4:2 (kon.) | Carolina – Edmonton 1:2 (kon.) | NY Rangers – San Jose 0:1 (kon.)
Ottawa – Colorado 1:3 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Colorado Avalanche
cz Nedeľa 16.03.2014, 22:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Aleš Hemský (OTT) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:20
    Milan Michálek (OTT) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:25
    Jan Hejda (COL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:38 (00:42:05)
     
    1. Semjon Varlamov (COL) 39 zák., 1 gól, 97,4%
    2. Matt Duchene (COL) 0+2
    3. Clarke MacArthur (OTT) 0+0
     
    Je dobojováno. Ve třetí části již hosté přidali a dvěma přesnými zásahy rozhodli o svém vítězství. Ottawa nakonec zaznamenala alespoň čestný úspěch. Přesto ale podlehla Coloradu 1:3. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 39:22
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali alespoň čestného zásahu. Po výborně sehrané kombinaci trefuje od modré levý horní růžek branky Colorada MIKA ZIBANEJAD. Asistence: Erik Karlsson, Bobby Ryan.
     
    59:42
    Hemský zkoušel procpat puk před bránu, kde ale nebyl žádný ze spoluhráčů. O vítězi utkání je již rozhodnuto.
     
    59:11
    Stejně tak Ryan, který selhal na vynikajícím Varlamovovi.
     
    59:01
    Karlsson ale od modré minul, neuspěl ani dorážející Turris.
     
    58:33
    Ottawa to zkouší v šesti, sází vše na jednu kartu!
     
    57:02
    Colorado právě vstřelilo branku!
    O vítězi duelu je pravděpodobně rozhodnuto. Landeskog našel milimetrovým pasem před brankou postaveného JOHNA MITCHELLA, který z voleje překonal Lehnera. Asistence: Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon.
     
    56:03
    MacKinnon zavezl puk až do útočného pásma, což v současné chvíli Lavinám stačí. Domácí se nemohou prosadit a zahájit závěrečný tlak.
     
    55:11
    Hoffman se prodral až před Varlamova, kde byla ale nakonec odzbrojen. Colorado již sází spíše na defenzivní herní pojetí.
     
    54:14
    Karlssonova dělovka od modré skrze chumel hráčů neprošla, neujala se ani Spezzova dorážka. Po komerční přestávce bude hra pokračovat vhazováním v útočném pásmu Ottawy.
     
    53:36
    Ryan se ocitl v další dobré přiležitosto, avšak Varlamov si vybruslil, čímž zmenšil domácímu borci střelecký úhel. Kotouč následně uschoval do rukavice.
     
    52:52
    Mitchell předvedl střelu švihem, se kterou si ale Lehner poradil a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:13
    Duchene obkroužil branku Ottawy, ale v rozhodující fázi byl odzbrojen. Domácí poté vhyodili kotouč pouze do středního pásma. Colorado předvádí velmi chytrou hru.
     
    51:32
    Nejprve pálil z velkého úhlu Ceci, následně z dobré pozice Ryan. Ani jeden ze zástupců domácí družiny ale červené světlo nerozsvítil. Čas na vyrovnání se Ottawě nemilosrdně krátí.
     
    50:43
    MacArthur projel po pravém křídle do útočného pásma, okdud otestoval pozornost Varlamova. Hostující strážce svatyně ale jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě. Následuje další komerční přestávka.
     
    49:36
    Hemský si narazil s Karlssonem, načež z levého kruhu vypálil svým švihem. Český hračička se ale netrefil mezi tři tyče. Ottawě se dnes skutečně zatím nic nedaří dle představ.
     
    48:46
    Smith se od levého mantinelu prodral až před Varlamova, který ale bekhendový blafák protihráče vystihl a opět včasně zasáhl. Domácí na brankáře Colorada stále nemohou nalézt recept.
     
    48:12
    Talbot z mezikruží vyslal jedovatou střelu, která ale byla přizvednuta do ochranné sítě nad Lehnerem. Po komerční přestávce se bude vhazovat v útočném pásmu Lavin.
     
    47:23
    Nyní ale testoval Varlamovovu pozornost aktivní Ceci. Brankář hostí si ale poradil. Duchene, který se vydal do protiofenzivy, se ale také příliš daleko nedostal.
     
    46:36
    Colorado stále operuje v ptočném pásmu, což mu v současné chvíli stačí. Senátoři již nepředvádějí optimální výkon. Vázne především bruslení.
     
    45:12
    Herní obraz se dosti změnil, tempo hry nyní udávají hosté, které ale zastavuje ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:17
    Ottawa je z vývoje zápasu zaskočená, do další dobré pozice se dostal Barrie. Zadák Colorada ale z hranice pravého kruhu nezamířil přesně.
     
    43:10
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají dvoubrankového vedení. Colorado nejprve rozehrálo přesilovkovou akci, která ale skončila netypickým odrazem kotouče. Ve správný čas na správném místě ale stál NICK HOLDEN, jenž bekhendem dopravil touš do odkryté klece. Asistence: Jamie McGinn, Matt Duchene.
     
    42:35
    Colorado si zahraje přesilovou hru, domácí jsou potrestáni za zdržování hry.
     
    42:18
    Greening se ocitl zcela sám před Varlamovem, kde ale nemohl ideálně provést svůj blafák, neboť jej obtěžoval zadák Colorada. Hlavní sudí ale nedovolený zákrok neshledali.
     
    41:36
    Kupředu se vydaly také Laviny. Mitchell ale se svou střelou z otočky neuspěl. Lehner byl pozorný a šanci zmařil.
     
    40:44
    Michálek adresoval přihrávku před branku, kde ale nikdo nebyl. Následné nahození Karlssona od modré nikdo za záda hostujícího brankáře netečoval.
     
    40:13
    Třetí část zahajuje Colorado zakázaným uvolněním, po kterém se bude vhazovat v obranném pásmu Lavin. Ottawa tak má výhodu buly v útočné třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zajímavá druhá třetina je minulostí. Ottawa měla místy až drtivou převahu, leč navzdory tomu se vedení ujali zásluhou Andre Benoita hosté. Podaří se domácím zvrátit nepříznivý průběh, nebo se bude radovat Colorado? Sledujte i nadále náš on-lině přenos!

    Střely na branku: 24:12
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Druhá část se chýlí ke konci, kotou na svých holích drží Ottawa, která se ale stále prodírá obranným valem Colorada.
     
    38:23
    Ceci v další dobré pozici. Ani tentokráte ale Varlamova nepřekonal. Brankář Lavic si počíná výtečně, při zásazích je jistý, kotouče nevyráží před sebe. Pokud dnes Colorado uspěje, bude gólman hlavním klíčem.
     
    37:49
    Lehner si ale přece jenom také sáhl na kotouč. Mitchellův příklep ale nenadělal brankáři Ottawy příliš vrásek na čele. Buly po jeho pravé ruce.
     
    37:06
    Hemský z pozice pravého kruhu svou jedovku mezi tři tyče nenasměroval. Nedlouho poté neuspěl z podobné pozice Spezza. Obléhání branky Colorada pokračuje.
     
    36:30
    Ottawa ale pokračuje v aktivní hře, která ji dostávala do šancí po celé utkání. Opět ale celý pobyt v útočném pásmu skončil ranou od modré z hole Cowena. Varlamov zasáhl opět velmi jistě.
     
    35:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok pro domácí družinu, která se po velké šanci Phillipse dostala do defenzivy. Rychlý protiútok poté zakončil přesnou ranou z mezikruží ANDRE BENOIT. Asistence: Patrick Bordeleau, Matt Duchene.
     
    34:58
    Na Varlamova létá jeden pokus za druhým, avšak nikdo ze sestavy Senátorů se nemůže prosadit. Nyní hostující brankář zlikvidoval nahození Karlssona.
     
    34:18
    Erik Karlsson se vydal na jeden ze svých typických útočných výletů. Tentokráte ale neuspěl, neboť za sebou na modré zanechal kotouč. Dostal se tak do postavení mimo hru. Komerční přestávka.
     
    33:41
    Michálkovo nahození Varlamov kryje. Vše ale začalo u Jasona Spezzy, který aktivně vybojoval kotouč. Je ale vidět, že nově sestavené formaci s dvěma českými zástupci šlape vše, jak má.
     
    33:24
    Duchene se prohnal až před Lehnera, kde byl ale tvrdě sražen. V nastalém zmatku poté domácí brankář raději přerušil hru a dopřál svému celku odpočinek.
     
    32:46
    Stále je k vidění stejný scénář, a to neúspěšné dobývání branky Lavin. Nyní ale musel zasahovat také ztuhlý Lehner, který raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:44
    Karlsson se pokoušel zavézt puk do pásma, ale při přechodu modré byl zastaven hvizdem pomezního arbitra, který viděl postavení mimo hru. Buly proběhne ve střední třetině.
     
    31:13
    Z hranice pravého kruhu pálil ostře Neil. Varlamov si ale připsal další úspěšný zákrok. Následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat v obranném pásmu Lavin.
     
    30:42
    Již se zdálo, že se ke kotouči dostane Greening, avšak na poslední chvíli zasáhl Holden. Hostující obránce vložil do přihrávky hůl, sám poté rozehrál útočnou akci.
     
    29:37
    Laviny tak dlouho kombinovali za brankou domácích, až o kotouč přišly. Protiútok Senátorů se ale také s úspěchem nesetkal.
     
    28:44
    Zabralo ale také Colorado. Domácí se poté osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění, které vrací hru před Lehnera. Gólman Ottawy zatím příliš práce neměl.
     
    28:03
    Stále čekáme na vedoucí branku, utkání je stále velmi bojovné. O něco málo navrch má ale Ottawa. Hostující družina může za bezbrankový stav děkovat Varlamovovi
     
    27:08
    Ceci se dostal po křižné přihrávce do slibné pozice. Švih domácího obránce ale zastavil Varlamov efektním, ale hlavně efektivním semaforem. Následuje komerční přestávka.
     
    26:34
    Karlsson předal Ryanovi, který se pokusil překvapit z velkého úhlu. Hostující brankář si ale navzdory dobrému clonění domácích poradil a pravou tyč si pohlídal.
     
    25:57
    Ottawě se zatím přesilová hra vůbec nedaří. Prakticky až nyní se poprvé podívali do útočného pásma. Celou akci zakončili nevinným nahozením, po kterém Varlamov přerušil hru.
     
    25:04
    Bude se vylučovat. Colorado je potrestáno za příliš mnoho hráčů na ledě. Jak domácí s touto výhodou naloží?
     
    25:03
    Na hranici pravého kruhu poskakoval kotouč, ke kterému si sjel Ceci. Obránce domácích se opřel do puku, avšak těsně přestřelil.
     
    24:20
    MacKinnon se zjevil nikým nehlídaný před Lehnerem, ovšem nedostal přihrávku. Tu totiž pozorná defenziva Senátorů zblokovala.
     
    23:28
    Osmělilo se také Colorado, které se vydalo kupředu. Brzy ale jeho útok skončil. Poté pálil od modré Spezza. I nyní se ale jednalo spíše o ránu propagačního charakteru.
     
    22:56
    Ryanovo nahození končí po teči obránce Colorada v ochranné síti. Buly tak bude provedeno po levé ruce Varlamova. Ruský brankář dnes působí koncentrovaným dojmem.
     
    22:38
    Hoffman pálil nebezpečně bekhendem, avšak narazil opět na připraveného Varlamova, který má v právě probíhajícícj minutách spoustu práce. Zatím ale svůj celek drží nad vodou.
     
    21:50
    Smith posunul do jízdy Greeningovi, který ale z velkého úhlu netrefil prostor mezi pravým betonem a vyrážečkou hostujícího brankáře. Druhá třetina má vynikající tempo.
     
    21:15
    Na druhé straně zakončoval bekhendem Milan Michálek. Vše prováděl iž v pádu, neboť byl bráněn protihráčem. Celou akci zakončil Aleš Hemský. Ani Varlamov ale nekapituloval.
     
    20:21
    Tak to byl bleskový úvod druhé části v podání Colorada. Duchene se protáhl mezi dvěma beky Ottawy a ocitl se zcela sám před Lehnerem. Domácí brankář ale jeho ránu vystihl a pomocí hrudi ji zlikvidoval.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně aktivní hokejovou podívanou. Výraznějších brankových příležitostí však bylo poskrovnu, a tak si na gól budeme muset počkat. Který z celků otevře skóre? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 3:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    MacKinnon hledal od levého mantinelu dobře postaveného Mitchella, který ale v dobré pozici promáchnul. Ottawa se poté osvobodila a vyvezla puk až do útočné třetiny.
     
    18:17
    Individuální akce Landeskoga končí fiaskem. Kapitán Colorada nepřešel přes modrou čáru, čímž odevzdal kotouč domácí družině.
     
    17:35
    Duchene zavezl puk do pásma, kde sám vypálil. Lehner si ale poradil a vytěsnil puk do pravého rohu. Laviny ale nadále útočí.
     
    17:14
    Po Phillipsově dělovce od modré Varlamov přerušuje hru. Následuje další komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat v útočném pásmu Ottawy, která je mírně aktivnějším mužstvem.
     
    16:28
    Formace v čele s MacKinnonen zle zatápěla defenzivě Senátorů. Ti ale nakonec vše zvládli a vyhodili puk do středního pásma.
     
    15:25
    Hemský chtěl rozehrát akci, avšak přihrávka mu nesedla, kotouče se ujali hosté, kteří zahájili protiútok. Rána Benoita z uctivé vzdálenosti ale příliš vzruchu nepřinesla.
     
    14:39
    Ryan ve své druhé dnešní velké šanci. Nyní si sjel do mezikruží, odkud pálil švihem nad pravý beton hostujícího brankáře. Puk ale o milimetry minul konstrukci branky.
     
    13:26
    Smith nyní od modré prověřil Varlamova, který ale stihl v rozkleku zasáhnout. K dorážce se poté nikdo z domácích borců nedostal.
     
    12:43
    Další ofsajd, tentokráte v podání Ottawy. Stále čekáme na úvodní branku, přestože se jedná o velmi aktivní duel. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    12:06
    Karlsson zavezl puk až do pásma, kde se jej snažil adresovat Hemskému. Český útočník ale promáchl, Spezza byl poté odzbrojen. Kotouč získalo Colorado.
     
    11:58
    Ofsajd Lavin. Vhazovat se bude ve středním pásmu. To vše ale až po skončení komerční přestávky.
     
    11:33
    Colorado se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění. Buly tak proběhne po levé ruce Varlamova, který má stále více práce.
     
    10:52
    Karlssonova rána od modré byla zblokována, hráč Colorada odjíždí s bolestivou grimasou. Ottawa pokračuje v menším tlaku, který zatím v branku nevyústil.
     
    09:51
    Hraje se velmi plynule, akce střídá akci. Ani jedna z družin zatím nemá navrch. Jedinou gólovou příležitost měl zatím domácí Ryan, který si ale neporadil optimálně.
     
    08:50
    Na druhé straně trápil defenzivu Ottawy Landeskog. Ani on ale nic nevymyslel. Laviny následně odjely na hráčskou lavici a přenechaly touš domácím.
     
    08:13
    MacArthur obkroužil branku, sjel do středu hrací plochu, kde přenechal Turrisovi. Domácí forvard ale z voleje netrefil ideálně, bomba zamířila mimo tři tyče.
     
    07:16
    Greening se protáhl až do útočného pásma, kde se také pokusil vypálit. Rána z hranice pravého kruhu ale nenadělala Varlamovovi potíže. Hostující brankář přerušil hru.
     
    06:32
    Elitní formace Lavin opět operovala v útočném pásmu, kde ale příliš nebezpečí nenadělala. Následný protiútok domácích byl zmařen již ve středním pásmu.
     
    05:47
    Prvotní tlak domácích je minulostí, ke slovu se dostává také Colorado. Konkrétně Matt Duchene, který švihem testoval pozornost Lehnera. Rovněž gólman Ottawy byl ale úspěšný.
     
    04:59
    První větší šance utkání, po přesném pasu uháněl zcela sám na Varlamova Ryan. Domácí forvard zvolil střelu záúěstím, která ale skončila na levém betonu brankáře Colorada.
     
    03:34
    Hosté v plném počtu. Kanadský celek si příliš nebezprčných příležitostí nevytvořil, Laviny předvedly velice dobré oslabení.
     
    03:15
    Karlsson posílal křižný pas, po kterém se do kotouče opřel Spezza. Rána ale domácímu forvardovi příliš nesedla, navíc byla zblokována hostujícím obráncem. Komerční přestávka.
     
    02:34
    Domácí se ale zatím nemohou prosadit. Až nyní se musel Varlamov popasovat s lehkým nahozením. Zásah mu ale nedělal sebemenší potíže.
     
    01:24
    Ottawa si zahraje přesilovou hru. Za hákování putuje na trestnou lavici Nick Holden (COL).
     
    01:02
    A znovu domácí v ofenzivě, tentokráte se pokoušel o bekhend Aleš Hemský. Varlamov si ale poradil a šanci českého forvarda zmařil.
     
    00:28
    Ottawa zahájila duel aktivním napadáním, hosté jsou pod tlakem. Do žádné větší šance se ale formace vedená Spezzou nedostala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Lehner (Lawson) – Karlsson, Methot, Ceci, Phillips, Gryba, Cowen – Hemský, Spezza, Michálek – Ryan, Turris, MacArthur – Condra, Zibanejad, Hoffman – Neil, Smith, Greening

    Colorado Avalanche: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, Benoit, Holden, Guenin, Barrie – McGinn, Duchene, O'Reilly – Mitchell, MacKinnon, Landeskog – McLeod, Cliche, Talbot – Bordeleau, Carey, Malone

    Rozhodčí: Pochmara, Morton – Barton, Pancich.
     
    Československá stopa v utkání:

    České barvy v dresu Colorada bude zastupovat obránce Jan Hejda, který si bude muset dávat pozor hned na dva české útočníky, protože za domácí tým do utkání nastoupí Aleš Hemský a Milan Michálek.
     
    Vzájemná střetnutí:

    Jelikož se jedná o mezikonferenční střetnutí, tak oba celky spolu v této sezóně odehrají pouze dvě utkání, kdy první zápas mají již oba týmy za sebou, když si na svém domácím ledě lépe vedlo Colorado, které však vyhrálo až v prodloužení.

    8.1 Colorado Avalanche – Ottawa Senators 4:3 po pr.
     
    Ottawa Senators

    Ottawa je zatím po 66 utkáních na 12. příčce východní konference, kde s celkovým ziskem 69 bodů ztrácejí na zatím osmou Philadelphii šest bodů, a tak se Senators ještě stále mohou dostat do vyřazovacích bojů. Ottawu teď čeká série tří domácích zápasů, ve kterých postupně dorazí do Canadian Tire Center Avalanche, Rangers a Lightning. Senators navíc hráli své předešlé utkání ani né před čtyřiadvaceti hodinami, a tak bude zajímavé sledovat, jak se s utkáním domácí celek popere.

    Poslední zápasy:

    Winnipeg Jets – Ottawa Senators 3:5
    Ottawa Senators – Nashville Predators 3:4 po sn.
    Montreal Canadiens – Ottawa Senators 5:4 po sn.

    Nejproduktivnější hráči:

    Erik Karlsson – 60 bodů (17+43)
    Jason Spezza – 55 bodů (18+37)
    Kyle Turris – 47 bodů (21+26)

    Brankáři:

    Robin Lehner – 91,1 %
    Craig Anderson – 90,8 %
     
    Colorado Avalanche

    Colorado má za sebou již 67 utkání, ve kterých si připsalo 91 bodů, které je řadí na čtvrtou příčku v západní konferenci. Avalanche už tak mohou s jistotou přemýšlet o play off a do konce základní části si budou chtít svěřenci Patricka Roye, vylepšit svou výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Avs dnešním utkáním načínají svůj tří zápasový trip po kanadských kluzištích, když je postupně čeká Ottawa, Montreal a Winnipeg.

    Poslední zápasy:

    Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 3:2 po pp.
    Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 3:2
    Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 4:6

    Nejproduktivnější hráči:

    Matt Duchene – 62 bodů (22+40)
    Ryan O´Reilly – 55 bodů (25+30)
    Gabriel Landeskög – 54 bodů (20+34)

    Brankáři:

    Semyon Varlamov – 92,4 %
    Jean Sebastian Giguere – 91, 4%
     
    Vítám vás u on-line přenosu z utkání kanadskoamerické NHL, ve které nás čeká zápas mezi Ottawou Senators a Coloradem Avalanche. Utkání začíná již ve 22:00, ale samotné úvodní vhazování bude vhozeno až kolem 22:10.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 60. Zibanejad (Karlsson, Ryan) – 36. Benoit (Bordeleau, Duchene), 44. Holden (McGinn, Duchene), 58. Mitchell (Landeskog, MacKinnon)


    Ottawa Senators: Lehner (Lawson) – Karlsson, Methot, Ceci, Phillips, Gryba, Cowen – Hemský, Spezza, Michálek – Ryan, Turris, MacArthur – Condra, Zibanejad, Hoffman – Neil, Smith, Greening
    Colorado Avalanche: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, Benoit, Holden, Guenin, Barrie – McGinn, Duchene, O'Reilly – Mitchell, MacKinnon, Landeskog – McLeod, Cliche, Talbot – Bordeleau, Carey, Malone

    Rozhodca: Pochmara, Morton – Barton, Pancich

    Diváci: 19 501