Košice – Žilina 1:0 (kon.) | Senica – Nitra 2:1 (kon.) | Dunajská Streda – Ružomberok 2:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:0 (1:0)
MŠK Žilina
Sobota 15.03.2014, 13:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Pred žilinskou bránkou sa poriadne stupňujú nervy! Takmer všetci prítomní sa zapojili do strkanice, výsledkom ktorej sú žlté karty pre domáceho Nováka a hosťujúceho Pečovského.
     
    90+2
    Domáci takticky poslednýkrát striedajú. Diabyho nahradí Ostojič.
     
    86
    Striedajú oba celky. Za Košičanov odchádza Šinglár, ktorého nahradí Huk, na opačnej polovici odíde Mabouka, na jeho miesto prichádza Paur.
     
    80
    Nádherná strela domáceho Pačindu z hranice šestnástky! Košičan sa poriadne napriahol a Krnáč by mal zrejme veľké problémy, no Pačinda tesne minul priestor bránky.
     
    74
    Hostia striedajú druhýkrát. Z ihriska odchádza Hučko, nahradí ho Jurčo.
     
    73
    Žilinčania sa vo veľkom počte nasťahovali do šestnástky, ale aj tak nevyrovnali! Toto môže hostí ešte poriadne mrzieť, keďže azda všetkým Šošonom vo vápne sa lopta iba preplietla pomedzi nohy.
     
    62
    Hostia mohli teraz využiť nepozornosť domácej defenzívy! Tofiloski všetko zachránil, keď vybehol proti Gubovi, ktorý keby sa dostal k lopte, mohol vyrovnať.
     
    59
    Obrovská šanca Košičanov! Novák centroval do vápna, kde sa k hlavičke dostal Diaby, no trafil iba brvno Krnáčovej svätyne. Následne sa ešte do dorážky natlačil Pačinda, ale mieril iba tesne vedľa.
     
    58
    Striedajú aj domáci futbalisti. Ihrisko opustil Haskič, nahradil ho Pačinda.
     
    56
    Hostia prvýkrát striedajú. Z ihriska odchádza Mihálik, nahradí ho Guba.
     
    54
    Žilinčania napokon loptu odkopli do outu a na trávnik prichádzajú tímoví lekári domácich.
     
    53
    Po jednom z tvrdých zákrokov ostáva v strede trávnika ležať domáci Diaby, ale faul sa nepíska. Hostia dokonca odmietajú aj prerušiť hru a pokračujú s loptou na svojich kopačkách.
     
    47
    Hostia zahrali roh do najnebezpečnejšieho priestoru a takmer z toho bol gól! Loptu si takmer do vlastnej siete zrazil niktorý z domácich hráčov, ale trafil iba brvno vlastnej bránky.
     
    37
    Veľká šanca hostí! Skoro v úrovni bránkovej čiary sa de Oliveira dostával k lopte, ale v sklze po prihrávke z pravej strany minul priestor troch žrdí.
     
    34
    Veľká šanca domácich ostala nevyužitá! Haskič vysunul Diabyho, ktorý bol zoči-voči Krnáčovi. Žilinský brankár dobre vykryl priestor, a tak sa Diaby rozhodol ešte prihrávať. To bolo ale veľmi nepodarené.
     
    27
    A situácia sa môže opäť zopakovať! Hosťujúci Škvarka zahral tento roh o poznanie lepšie a hostia sa dostali do skvelej šance! po nebezpečnej hlavičke Tofiloski boxuje na ďalší rohový kop.
     
    11
    Košice dali gól!

    Domáci otvárajú skóre tohto zápasu! Žilinčania vstúpili do duelu v metropole východu najhorším možným spôsobom a po dvanástich minútach hry prehrávajú zásluhou BORISA SEKULIČA.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Pancurák

    Góly: 11. Sekulić

    Karty:   90+4. Novák (KOS) – 90+4. Pečovský (ZIL)


    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Dordevič – Bašista, Šinglár (C) (86. Huk), Bukata, Diaby (90+2. Ostojić) – Novák, Haskič (58. Pačinda).
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Ostojić, Gáll, Urban, Skvašík, Pačinda.

    MŠK Žilina: Krnáč – Králik, Mabouka (86. Paur), Škriniar, Káčer – Pečovský (C), Hučko (74. Jurčo), Škvarka, Alves de Oliveira – Mihálik (56. Guba), Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Kadlec, Perexta, Klec, Paur, Guba, Jurčo.

    Rozhodca: Kráľovič – Mókoš, Jenčura

    Diváci: 2234