Košice – Žilina 1:0 (kon.) | Senica – Nitra 2:1 (kon.) | Dunajská Streda – Ružomberok 2:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:0 (1:0)
MŠK Žilina
Sobota 15.03.2014, 13:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil, 3 body ostávajú v metropole východu. Žilinskí futbalisti nedokázali v Košiciach streliť ani jeden gól, a tak odchádzajú bez akéhokoľvek zisku. Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa. (15:22:44)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hlavný rozhodca už ale skutočne poriadne presahuje nadstavený čas. Dáva to najavo aj domáci tréner, ktorého musí upokojovať až náhradný arbiter.
     
    90+4
    Pred žilinskou bránkou sa poriadne stupňujú nervy! Takmer všetci prítomní sa zapojili do strkanice, výsledkom ktorej sú žlté karty pre domáceho Nováka a hosťujúceho Pečovského.
     
    90+3
    Košičania ešte v samom závere na útočnej polovici a vybojovali rohový kop. Ten Pačinda rozohral nakrátko s Novákom a hostia už zrejme vyrovnať nestihnú.
     
    90+2
    Domáci takticky poslednýkrát striedajú. Diabyho nahradí Ostojič.
     
    90+1
    Hostia sa ešte pokúšajú niečo vymyslieť. Vystrelili z útočnej šestnástky, ale iba približne 3 metre od bránky.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    89
    Domáci opäť v útoku. Dlhým centrom do šestnástky to skúsil Sekulič, ale jeho spoluhráči presní neboli, a tak z toho vážnejšia šanca nie je.
     
    88
    Košičania držia loptu na svojich kopačkách, ale sú stiahnutí iba na vlastnej obrannej polovici. Hostia sa márne pokúšajú dostať k strele.
     
    87
    Hostia úplne nepochopiteľne zdržujú pri svojom striedaní, čím sa sami uberajú o dôležitý čas. Prešla celá minúta, kým sa Mabouka pobral z trávnika.
     
    86
    Striedajú oba celky. Za Košičanov odchádza Šinglár, ktorého nahradí Huk, na opačnej polovici odíde Mabouka, na jeho miesto prichádza Paur.
     
    85
    Ani po tomto rohu sme ale žiaden gól nevideli. Pačinda to skúsil veľmi priehľadným centrom, ktorý hostia bezproblémovo odvrátili.
     
    84
    Bukata potiahol loptu po strede trávnika a prihrával Pačindovi. Ten síce strieľal, ale iba po zemi, čo nebolo veľmi nebezpečné. Hostia odvrátili na rohový kop.
     
    83
    Domáci teda loptu prevzali na svoje kopačky a preniesli na opačnú polovicu trávnika. Tam po Pačindovom centri nemal nikto nárok na dorážku, keďže lopta išla až za bránku.
     
    82
    Žilinčania sa takisto vybrali do útoku. Po dlhšom čase aspoň kombinovali pred šestnástkou, no k strele sa napokon nedostali.
     
    81
    Pačinda tentokrát nakrátko s Novákom, ktorý to neskôr skúsil centrom do vápna. Tam ale našiel iba spoluhráčov, ktorí sa chytili do ofsajdovej pasti hostí.
     
    81
    Diaby hlavou predĺžil loptu na Nováka. Ten chcel ešte prihrávať niekomu do lepšej pozície, ale tam hostia loptu zrazili iba na rohový kop.
     
    80
    Nádherná strela domáceho Pačindu z hranice šestnástky! Košičan sa poriadne napriahol a Krnáč by mal zrejme veľké problémy, no Pačinda tesne minul priestor bránky.
     
    79
    Po tomto rohu si v šestnástke na loptu vyskakoval Djordjevič, ale pošmykol sa a skončil na zemi. Niektorí diváci sa síce búria, ale skutočne nešlo o nedovolený zákrok.
     
    78
    Medzičasom sa Košičania opäť dostali do útoku a opäť vybojovali iba ďalší rohový kop. Žilina sa musí dobre brániť.
     
    77
    Pačinda si odkop od rohovej zástavky zopakoval. Tentokrát sa ale k lopte dostal Krnáč, ktorý vo výskoku vyboxoval preč.
     
    76
    Po rohu poslal loptu Pačinda do stredu šestnástky, tam však hostia odvrátili iba na ďalší rohový kop.
     
    76
    Novák to skúsil do vinkla, ale zdalo sa, že lopta míňa priestor troch žrdí. Aj napriek tomu po nej ale siahol Krnáč a vyrazil ju na rohový kop.
     
    75
    Rukou teraz zahrali aj hosťujúci futbalisti. Košičania tak získavajú priamy voľný kop.
     
    74
    Hostia striedajú druhýkrát. Z ihriska odchádza Hučko, nahradí ho Jurčo.
     
    74
    Košičania chceli vzápätí odpovedať rýchlym brejkom. Po ňom si loptu v šestnástke spracoval zrejme Šinglár, ale iba rukou.
     
    73
    Žilinčania sa vo veľkom počte nasťahovali do šestnástky, ale aj tak nevyrovnali! Toto môže hostí ešte poriadne mrzieť, keďže azda všetkým Šošonom vo vápne sa lopta iba preplietla pomedzi nohy.
     
    72
    Domáci súpera skutočne k vyrovnaniu nepúšťajú. Do obrany sa vrátil Novák, ktorý súperovi loptu nie len vzal, ale ešte aj vybojoval outové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    71
    K lopte sa dostali Žilinčania, ale nevedia sa dostať do útoku. Domáci Košičania veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera, a tak sa hostia držia iba v okolí stredového kruhu.
     
    70
    Domáci Novák mohol ísť do brejku, ale zastavila ho ofsajdová pozícia, ktorú si pozorný postranný arbiter veľmi dobre všimol.
     
    69
    Na trávniku sa stále nič nemení. V týchto chvíľach je hra trochu upracovaná a nevidíme žiadnu vážnejšiu šancu.
     
    68
    Domáci hráči sú stále v ofenzíve aktívni. Novák sa pokúsil dostať až do zakončenia, ale v útočnom faule poslal k zemi Hučka. Ten ešte trochu krýva po predchádzajúcom súboji, ale pokračuje v hre.
     
    67
    Hra sa presunula do okolia stredového kruhu. Tam sa menšieho nedorozumenia dopustili domáci, a tak budú mať hostia k dispozícii outové vhadzovanie.
     
    66
    Domáci sa opäť aktívne pokúšajú zvýšiť svoj náskok. Po centri do vápna ale presní vôbec neboli, a tak bude rozohrávať iba Krnáč.
     
    65
    Hosťujúci Guba sa pokúšal preniesť loptu z jednej strany šestnástky na druhú. Proti nemu ale opäť správne zakročil Tofiloski, ktorý mu ju vyrazil.
     
    64
    Po odkope od zastávky sa k lopte dostal domáci Diaby, ale hlavičkoval veľmi nepresne a úplne minul priestor troch žrdí.
     
    63
    Novák ťahal loptu po ľavej strany ihriska, no jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop v prospech domácich Košičanov.
     
    62
    Hostia mohli teraz využiť nepozornosť domácej defenzívy! Tofiloski všetko zachránil, keď vybehol proti Gubovi, ktorý keby sa dostal k lopte, mohol vyrovnať.
     
    61
    Brankár Tofiloski ale vo svojej bránke veľa práce nemá. Žilinčania síce útočia, ale košická defenzíva ich do zakončenia nepúšťa.
     
    60
    Žilinskí futbalisti si ale nenechajú "skákať po hlave". Loptu si prevzali na vlastné kopačky, hrnú sa do útoku a pokúsia sa o odpoveď.
     
    59
    Obrovská šanca Košičanov! Novák centroval do vápna, kde sa k hlavičke dostal Diaby, no trafil iba brvno Krnáčovej svätyne. Následne sa ešte do dorážky natlačil Pačinda, ale mieril iba tesne vedľa.
     
    58
    Striedajú aj domáci futbalisti. Ihrisko opustil Haskič, nahradil ho Pačinda.
     
    58
    Hostia nakrátko kombinovali na ptočnej polovici, výsledkom čoho bolo zakončenie de Oliveiru spoza šestnástky. Nemyslel to zle a mieril do stredu bránky, ale jeho rana bola zblokovaná a k Tofiloskimu sa ani nedostala.
     
    57
    Hostia sa pokúsili o rýchly brejk. S loptou na kopačke sa dopredu hrnul William Alvés de Oliveira, ale neuspel. Do obrany sa vrátil Šinglár a loptu mu vzal.
     
    56
    Hostia prvýkrát striedajú. Z ihriska odchádza Mihálik, nahradí ho Guba.
     
    56
    Diaby už sa zapojil späť do hry, no je opäť na zemi. Po vzdušnom súboji s Hučkom skončili obaja menovaní na zemi, ale nie je to našťastie nič vážne a môžeme v pokoji pokračovať.
     
    55
    Diaby sa napokon s ťažkosťami zdvíha z trávnika a odchádza za postrannú čiaru. Na hracej ploche Košičania súperovi vrátili loptu a môžeme pokračovať v hre.
     
    54
    Žilinčania napokon loptu odkopli do outu a na trávnik prichádzajú tímoví lekári domácich.
     
    53
    Po jednom z tvrdých zákrokov ostáva v strede trávnika ležať domáci Diaby, ale faul sa nepíska. Hostia dokonca odmietajú aj prerušiť hru a pokračujú s loptou na svojich kopačkách.
     
    52
    Domáci rýchlo rozohrali a útočia na opačnej polovici. Haskič sa do uličky snažil vysunúť Nováka, ale pri lopte bol skôr hosťujúci gólman.
     
    52
    Podobná situácia aj na opačnej polovici trávnika. Tam bol de Oliveira, ale jeho strela takisto Tofiloskiho neprekvapila.
     
    51
    Novák opäť pri lopte, tentokrát v šestnástke. Skúšal to opäť tvrdou ranou, ale Krnáč sa predviedol a loptu skrotil rukami.
     
    50
    Domáci Novák sa dostal k strele. Z ľavej strany mal síce dobrú pozíciu, ale mieril iba do stredu bránky, kde bol Krnáč.
     
    49
    Novák zahrával loptu od rohovej zástavky iba po zemi. Hostia s tým teda nemohli mať žiadne problémy a nebezpečenstvo odvrátili.
     
    48
    Košičania sa vzápätí pokúšajú odpovedať rýchlym útočným vpádom. Aj oni ale vybojovali iba rohový kop.
     
    47
    Hostia zahrali roh do najnebezpečnejšieho priestoru a takmer z toho bol gól! Loptu si takmer do vlastnej siete zrazil niktorý z domácich hráčov, ale trafil iba brvno vlastnej bránky.
     
    46
    Druhý polčas sa začal útočnou snahou o vyrovnanie hostí. Tí sa prebojovali na útočnú polovicu a získali rohový kop.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Počasie v metropole východu od rána nie je práve najprívetivejšie. Teplomer aktuálne ukazuje iba 13 °C a fúka pomerne silný vietor. Aj to mnoho fanúšikov odradilo od návšetvy zápasu, a tak to počas polčasovej prestávky vyzerá na Štadióne Lokomotívy takto:
     
    Rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas sa skončil. nevideli sme v ňom v podstate nič zaujímavé zo strany hostí, ktorí už od jedenástej minúty prehrávajú gólom Sekuliča, na ktorý ani nemali možnosť odpovedať. Aktívnejším celkom sú domáce Košice, ktoré majú zápas pod kontrolou.

    Týmto by sme sa ešte raz chceli ospravedlniť za technické problémy z úvodu stretnutia, ktoré boli spôsobené nefunkčným internetovým pripojením na štadióne. To sme medzičasom nahradili mobilným internetom, a tak by malo byť všetko v poriadku.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:30.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia nakrátko kombinujú na vlastnej obrannej polovici. Košičania sú veľmi aktívni a nedovoľujú im v podstate nič.
     
    44
    Chybičku v obrane domácich chceli potrestať hosťujúci Šošoni. Mabouka centroval z ľavej strany spoza šestnástky, no nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov, kto by mohol zakončovať.
     
    43
    Domáci Diaby si nabiehal do šestnástky na vopred predkopnutú loptu. Oproti nemu vyštartoval gólman Krnáč, ktorý bol rýchlejší a schoval ju vo vlastných rukaviciach.
     
    42
    Po rohovom kope letela hlavička priamo do stredu vápna. Tam najvyššie vyskočil Haskič, ale jeho hlavička nebola dostatočne silná. Poslal ju iba do rukavíc dobre pripraveného Krnáča.
     
    41
    Košičania sa opäť dostali do útoku. Pokúsili sa centrom do vápna nájsť svojich spoluhráčov, lenže hostia loptu zrazili iba na rohový kop.
     
    40
    Košičania vzápätí opäť v útoku. Diaby z pravej strany nedokázal presne odcentrovať cez brániaceho hráča. Odkopávať bude hosťujúci gólman Krnáč.
     
    39
    Novák sa postavil na rohový kop. Center poslal síce do vápna, ale svojich spoluhráčov nenašiel. Hostia v pokoji loptu prebrali na vlastné kopačky.
     
    38
    Haskič z pravej strany prihrával do vápna, kde chcel nájsť spoluhráčov. Hostia ale odvrátili na rohový kop.
     
    37
    Veľká šanca hostí! Skoro v úrovni bránkovej čiary sa de Oliveira dostával k lopte, ale v sklze po prihrávke z pravej strany minul priestor troch žrdí.
     
    35
    Hrá sa stále na útočnej polovici domáceho celku. Košičania síce držia loptu, ale nevedia si vytvoriť súvislejší tlak.
     
    34
    Veľká šanca domácich ostala nevyužitá! Haskič vysunul Diabyho, ktorý bol zoči-voči Krnáčovi. Žilinský brankár dobre vykryl priestor, a tak sa Diaby rozhodol ešte prihrávať. To bolo ale veľmi nepodarené.
     
    33
    Domáci Djojdjevič ukázal šikovné nohy. Prešiel cez jedného obrancu, ale na druhom už stroskotal, a tak sme strelu nevideli.
     
    32
    Žilinskí futbalisti síce získali loptu na vlastnej obrannej polovici, ale cez stredovú čiaru sa im preniknúť nepodarilo. Košičania veľmi vysoko napádajú.
     
    31
    Košičania získali výhodu voľného kopu z pravej strany spoza šestnástky. Postavil sa k nemu Novák, ale po jeho centri domáci úplne minuli priestor bránky.
     
    30
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici. Aj teraz to skúsili centrom do nebezpečného priestoru, no ten do vápna ani neprešiel.
     
    29
    Košičania sa dostávali do rýchleho protiútoku, ale ten napokon stroskotal. Novák sa pokúšal centrom vysunúť spoluhráča, no Diaby loptu nezachytil.
     
    28
    Do tretice sa k lopte postavil Škvarka. Aj tentokrát to mieril do stredu šestnástky, ale domáci si opäť poradili a loptu tentokrát normálne odvrátili.
     
    27
    A situácia sa môže opäť zopakovať! Hosťujúci Škvarka zahral tento roh o poznanie lepšie a hostia sa dostali do skvelej šance! po nebezpečnej hlavičke Tofiloski boxuje na ďalší rohový kop.
     
    26
    Škvarka rozohral štandardku nakrátko. Potom to skúsil aj centrom do šestnástky, ten ale nič neriešil. Košičania odvrátili na ďalší roh.
     
    25
    Hostia získali roh. Po ďalšom z útokov sa Košičanom podarilo vyraziť iba za čiaru.
     
    24
    Hosťujúci hráči sa nevzdávajú a skúšajú to opäť. Popri pravej postrannej čiare sa hostia pokúsili dostať do útoku, ale opäť to bol Novák, kto loptu vypichol.
     
    23
    Hostia sa pokúsili založiť ďalšiu útočnú akciu. Loptu im vypichol Novák a môže ísť do útoku.
     
    14
    Domáci Košičania ale pristupujú k defenzívnej činnosti veľmi zodpovedne. Teraz opäť odmietli súpera pustiť na útočnú polovicu.
     
    13
    Hosťujúci tím si takto začiatok zápasu rozhodne nepredstavoval. Hostia prehrávajú rozdielom jediného presného zásahu, na čo sa hneď pokúšajú odpovedať.
     
    11
    Košice dali gól!

    Domáci otvárajú skóre tohto zápasu! Žilinčania vstúpili do duelu v metropole východu najhorším možným spôsobom a po dvanástich minútach hry prehrávajú zásluhou BORISA SEKULIČA.
     
    Ospravedlňte, prosím, technické problémy. Už by malo byť všetko v poriadku a my môžeme pokračovať v plnohodnotnom prenose.
     
    8
    Košickí hráči už začínajú súpera poriadne hrýzť a postupne sa púšťajú do útokov.
     
    5
    Košičania a Žilinčania si loptu iba vymieňajú medzi sebou. Žiadnu vážnejšiu šancu sme doposiaľ nevideli.
     
    3
    Úvodné minúty stretnutia sú za nami. Oba celky sa zatiaľ do ničoho zbytočne nehrnú a skôr vyčkávajú na chybu súpera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -60
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Dordevič – Bašista, Šinglár, Bukata, Diaby – Novák, Haskič.
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Ostojić, Gáll, Urban, Skvašík, Pačinda.

    MŠK Žilina: Krnáč – Králik, Mabouka, Škriniar, Káčer – Pečovský, Hučko, Škvarka, Alves de Oliveira – Mihálik, Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Kadlec, Perexta, Klec, Paur, Guba, Jurčo.

    Rozhodca: Kráľovič – Mókoš, Jenčura.
     
    Vážení fanúšikovia, srdečne vás vítame pri pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. V rámci jarnej časti to bude v metropole východu prvý zápas, v ktorom si domáci Košičania zmerajú sily s mužstvom zo Žiliny.

    Východniari budú svedkami súboja mužstiev z dolnej polovice tabuľky. Košičania sa aktuálne po 21 zápasoch nachádzajú na ôsmej priečke, hosťujúcej Žiline patrí až desiate z celkových dvanástich miest. Košičania doposiaľ získali celkovo 29 bodov za 8 víťazstiev a 5 remíz. Ich celkové skóre je 29:27. Žilinskí futbalisti pri rovnakom počte odohraných zápasov (21) získali 22 bodov. Mužstvo spod Dubňa ich dosiahlo za 5 triumfov a remíz pri celkovom skóre 30:33.

    Ako si oba celky počínali v doterajších zápasoch jarnej časti Corgoň ligy? Všetky mužstvá odohrali na jar tohto roku už dve súťažné stretnutia. Lepšie sa v nich darilo dnešným domácim Košičanom, ktorí v prvom dueli remizovali na pôde Dunajskej Stredy 0:0, ale menšie zaváhanie naposledy napravili na trávniku v Ružomberku, kde favorizovaných domácich zdolali rozdielom triedy 3:0. Hosťujúci Žilinčania ešte v tomto roku nevyhrali. Futbalovú jar začali na trávniku v Trenčíne, kde prehrali 1:2. V uplynulom zápase sa potom predstavili na pôde Myjavy, kde vybojovali aspoň bod za remízu 2:2.

    Čo je nové v oboch kluboch, resp. na ich webových stránkach?

    • Oficiálna internetová stránka MFK Košice informuje fanúšikov o situácii ohľadom avizovaného možného príchodu posily Lukáša Bajera. Český stredopoliar mal byť jedinou posilou Košičanov v jarnej časti, ale ako uvádza spomínaná stránka, " v minulých dňoch vyskočili určité nezrovnalosti ohľadom jeho predchádzajúceho angažmánu v moldavskom klube FC Milsami Orhel a tie sa nakoniec nielen potvrdili, ale podpísali sa aj pod jeho predčasný koniec v MFK." Východniari tak v druhej polovici našej najvyššej futbalovej súťaže pokračujú bez nových tvári v tíme A-mužstva.

    • Webový portál MŠK Žilina informuje svojich priaznivcov i širokú športovú verejnosť o účasti riaditeľa akadémie MŠK Žilina Petra Pekaru na kongrese ECA (Európska asociácia klubov), kde spomínaný prezentoval pred ostatnými zúčastnenými krátke VIDEO o žilinskej akadémii. To prezentuje prácu s mládežou pod Dubňom vo vlastnej akadémii. Pripomeňme, že v Žiline už vyrástli svetoví hráči ako Marek Mintál, Peter Pekarík či Tomáš Hubočan, ale aj mnohí ďalší. pevne veríme, že aj v budúcnosti budeme počuť o talentoch z tohto mesta.

    Ako vidia toto stretnutie stávkové kancelárie? Bookmakeri vypísali na víťazstvá oboch tímov zaujímavo vysokú kurzy. Na triumf domácich Košičanov je to približne 2,5 a na víťazstvo hosťujúcej Žiliny 2,57. Remízu po deväťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 3,1.

    Stretnutie v metropole východu sa začína už o 13:30. Ak sa ho z akéhokoľvek dôvodu nemôžete zúčastniť, práve pre vás je tu pripravený podrobný textový prenos, ktorý vás oboznámi s dianím na trávniku. Sprevádzať vás ním bude redaktorská dvojica Veronika Pancuráková a Lukáš Pancurák.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Pancurák

    Góly: 11. Sekulić

    Karty:   90+4. Novák (KOS) – 90+4. Pečovský (ZIL)


    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Dordevič – Bašista, Šinglár (C) (86. Huk), Bukata, Diaby (90+2. Ostojić) – Novák, Haskič (58. Pačinda).
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Ostojić, Gáll, Urban, Skvašík, Pačinda.

    MŠK Žilina: Krnáč – Králik, Mabouka (86. Paur), Škriniar, Káčer – Pečovský (C), Hučko (74. Jurčo), Škvarka, Alves de Oliveira – Mihálik (56. Guba), Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Kadlec, Perexta, Klec, Paur, Guba, Jurčo.

    Rozhodca: Kráľovič – Mókoš, Jenčura

    Diváci: 2234