Trnava – Michalovce 3:6 (kon.)
koniec
HK Gladiators Trnava
3:6 (0:2, 2:3, 1:1)
HK DUKLA Ingema Michalovce
Pondelok 03.03.2014, 17:00 • Zimný štadión Trnava • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Zatiaľčo jedna semifinálová séria sa skončila v najkratšom možnom čase, tá druhá sa zasa ťahá až do posledného možného termínu.

    Zatiaľ sme v dvojzápasoch vždy videli v prvom výhru hostí a v druhom vyrovnanie domácimi.

    V prvom stretnutí rozhodli šťastné góly Michaloviec po tečoch či neprehľadných situáciách. Druhý a tretí zas prial Trnave, keď výbornou taktickou hrou absolútne eliminovala súpera a trestala jeho chyby. Do štvrtého nastúpili Gladiátori oslabení, v prvej tretine ešte držali krok s Michalovcami, strelecky vlastne počas celého zápasu, ale nedarilo sa im Fedora prekonať ani z vyložených šancí.

    Na východe boli oba zápasy vybičované nervozitou. Traja trnavskí hráči inkasovali trest v hre v piatok, ďalší v sobotu. Disciplinárna komisia na výnimočnom zasadnutí udelila triu Jozef Reho, Marek Lisoň a Daniel Rosa len jednozápasový dištanc, ktorý už sobotnou odvetou vypršal, a tak bude môcť nastúpiť na rozhodujúci duel. Chýbať teda bude len obranca Urban Demo.
     
    Malý pohľad do histórie v uplynulých šiestich sezónach.

    2007/08

    Michalovce súťažili v tretej najvyššej hokejovej súťaži – 2. lige. Skončili na treťom mieste v skupine B (východ).
    Trnava už bola stabilným účastníkom prvej hokejovej ligy. Po základnej časti skončila na piatom mieste, v kvalifikácii o play-off porazila Nové Zámky 3:0 na zápasy a následne v "sérii ako remeň" po naťahovačkách so Senicou prešla cez štvrťfinále najtesnejším možným rozdielom 4:3 na zápasy. V semifinále už to bola jasná porážka od Banskej Bystrice 0:4, Gladiátori ale získali historický bronz.

    2008/09
    Michalovce skončili v základnej časti na 12. priečke a po prehre v kvalifikácii o play-off s Dolným Kubínom 1:3 na zápasy na nej aj ostali.
    Trnava si zopakovala bronzovú priečku, na ktorej skončila aj po základnej časti. Vo štvrťfinále prešla hladko 3:0 na zápasy s Prievidzou, v semifinále ale vystavili stopku Piešťany – 0:3.

    2009/10
    Michalovce ukončili sezónu na 10. mieste po základnej časti.
    Trnava skončila štvrtá, do štvrťfinále tak dostala Topoľčany a porazila ich 3:2. V semifinále to boli opäť Piešťany, kto bol proti postupu do historického finále. Gladiátorom tak ostala štvrtá priečka.

    2010/11
    Michalovce do play-off postúpili z posledného – ôsmeho miesta – a prehrali v prvom kole s Piešťanmi 1:3 na zápasy.
    Trnava sa do štvrťfinále dostala zo siedmeho miesta, vypadla v sérii s Mikulášom 0:3 na zápasy.

    2011/12
    Michalovce zažili prvú úspešnejšiu sezónu, keď v zaujímavom štvrťfinále, do ktorého postúpili zo šiestej priečky, porazili tretí Mikuláš 3:2 na zápasy. V semifinále už síce nestačili na Bardejov, bolo z toho však historicky dovtedy najlepšie umiestnenie – štvrtá priečka.
    Trnava sa naopak trápila a skončila na 10. mieste.

    2012/13
    Michalovce si v uplynulej sezóne zahrali historické finále, keď opäť v štvrťfinále porazili Mikuláš 3:2 – tentokrát sa ale pozície vymenili, Dukla postúpila z tretieho miesta a Eška zo šiesteho. V semifinále prešli cez Prešov 3:1 a vo finále následne už nestačili na Bardejov 0:4. Východniari teda obhajujú striebro.
    Trnava mala namiesto pomýšľania na baráž o extraligu problémy s tou na opačnom kocni. V play-out ale jasne zvíťazila a v lige sa s prehľadom udržala. Od postupu do play-off ju pritom delili len tri body...
     
    Michalovčania do Trnavy pricestovali o deň skôr, aby sa nemuseli po prípadnej prehre vyhovárať na "autobusové nohy". Nastúpia so štrnástimi útočníkmi, z ktorých Drotár by mal byť na modrej v pozícii beka, a piatimi obrancami.

    V ich kádri sa teda po prvý raz proti Trnave objavia aj extraligové posily – dosiaľ sme videli hrať zatiaľ len Takáča, aj to v ostatnom stretnutí v Michalovciach.

    Pripomeňme si, že Laža, ale hlavne Jankoviča, v Trnave dobre poznajú. Branislav Jankovič je odchovancom trnavského hokeja. Najviac sa s ním jednoznačne pozná rovesník Roman Jurák, spoločne odišli na skusy do tímu Elliot Lake Bobcats v zámorskej GMHL, kde spolu s ďalšími Slovákmi zbierali body ako huby po daždi. Po návrate do Európy boli ich kroky opäť spoločné. Až po dvoch rokoch v Komete Brno sa Jurák vydal do nadnárodnej juniorskej MHL do Karlových Varov, zatiaľčo Jankovič už pravidelne nastupoval v seniorskom tíme v Banskej Bystrici. K seniorom sa Jurák vrátil domov do Trnavy a Jankovič do Skalice. Teraz vôbec po prvý raz nastúpia proti sebe.
     
    Nie je to však len táto dvojica, ktorá sa dôverne pozná.

    S "michalovskými Žilinčanmi" Jánom Šeligom a Jakubom Linetom sa dobre poznajú aj dvaja hráči, ktorí sú odchovancami rovnakej liahne – Michal Dudáš a Jakub Loydl. Ten v minulej sezóne bránil akcie útočníkov smerujúcich na bránu Ivana Fedora – keď obaja obliekali prešovský dres. Mimochodom, v tejto spoločnej sezóne získali s Prešovom bronz. Jeden z nich teda tretiu priečku určite obháji. A ten druhý sa dostane ešte ďalej...
     
    Na záver čerešnička, mnohým neznáma, pamätníci sa ale v Trnave určite nájdu. V sezóne 1998/99 tu nastupoval Miroslav Lažo. Odohral 35 zápasov, v ktorých nazbieral 31 bodov (26+5) a 129 trestných minút.
    Ak to vezmeme z opačnej strany, nájdeme v tíme hráčov len dvoch – Michalovciam dobre známy je ich odchovanec Martin Kovaľ, jednu sezónu tu odohral center Anton Lezo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Gladiators Trnava: Hála (Petrovič) – Reho, Poláček, Ja. Macháč, Hluch, P. Hano, Loydl – R. Jurák, M. Čunderlík, Mi. Dudáš – Lisoň, D. Schmidt, M. Baran – Kovaľ, Lezo, Trokan – Kluka, Mil. Grman, D. Rosa – D. Božik.

    HK Dukla Michalovce: Fedor (T. Petro) – Kubát, J. Šeliga, Pástor, V. Urban, Drotár, M. Žemba – Lažo, R. Šechný, Kmiť – S. Takáč, Palovčík, M. Hinďoš – B. Jankovič, Majerník, Čížek – J. Kubiš, Stríž, Cmorej – M. Schnelly.

    Rozhodca: Jonák – J. Tvrdoň, Výleta.
     
    Trnavský klub zvýšil pre tento zápas "ostrahu", priestor za striedačkami je ohradený, hoci i bez bezpečnostnej pásky je za striedačkami dosť vysoké plexisklo, ktoré by bránilo napríklad opľúvaniu hráčov divákmi.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:23
    Michalovce sa dostali do útočného pásma, nahodenie z ľavej strany vytesnil Hála pravou rukou.
     
    00:40
    Na opačnej strane šanca pre Juráka, ale zblízka minul priestor brány.
     
    01:03
    Kluka zachytil Urbanovu rozohrávku v strednom pásme, ale cez druhú stranu sa dopredu nedostal.
     
    01:20
    Lisoň sa dotiahol na Baranov puk a vystrelil, Fedor vyrazil pred seba. Baran to mal k dorážke dosť blízko, ale bol tiesnený a nezakončil.
     
    01:38
    Zakázané uvoľnenie Michaloviec.
     
    02:12
    Rozohrávky Michaloviec Trnava zastavuje, Loydl teraz vyslal puk na Trokana, ale jeho strelu zblokoval Drotár.
     
    02:20
    Prečíslenie Michaloviec, prihrávku z pravej strany ale zblokoval Loydl hokejkou a poslal ju k ľavému mantinelu.
     
    02:36
    Trnava – trest pre hráčsku lavicu – dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest si odsedí Michal Kluka.
     
    02:44
    Dudáš hneď po vhadzovaní ušiel dopredu, zvádzal súboj so Šeligom, vyhodený puk ale skôr prikryl Fedor.
     
    03:05
    Reho spravil zo Šechného v rohu útočného klziska reklamu. Diváci tlieskajú a zatiaľ Poláček vyhadzuje.
     
    03:55
    Delovka Urbana minula priestor brány, ale teraz už po peknej kombinačnej akcii zakončil priamo do Hálu.
     
    04:19
    Hluch prevzal puk a šiel dopredu, ale tiesnený neudržal stabilitu a spadol. Odpískaný ofsajd Trnavy.
     
    04:42
    Po nepresnostiach v strednom pásme sa dopredu dostal Palovčík, strelu má Hála v lapačke.
     
    05:20
    Michalovce si vynútili dobrý tlak, zavreli Trnavu v pásme, ale Lezo vypichol puk a šiel so svojimi krídlami dopredu do prečíslenia na dvoch bekov. Prihrávku na ľavé krídlo ale do vzduchu zblokoval Kubát.
     
    06:22
    Na Fedora sa strela z kruhu nedostala cez hráčov a Michalovce mohli ujsť, ale dvaja hráči sa poriadne nevideli a bol z toho signalizovaný ofsajd. Vzápätí nepresná rozohrávka Michaloviec do vlastného obranného pásma, pred nabiehajúcim Jurákom puk zobral Fedor.
     
    06:54
    Po trnavskom icingu sa vhadzovalo pred Hálom, Takáč sa pekne po vhadzovaní stiahol medzi kruhy a vystrelil bekhendom, ale Hála to vyrazil a Schmidt vyhodil k modrej. K dorážke sa ale tamojší bek už nedostal, pretože Hála leží v bránkovisku pre Takáča, ktorý pôjde na trestnú.
     
    06:54
    Michalovce – Samuel Takáč – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    07:08
    Na modrej puk preskočil do stredného pásma a Trnava tak musela von. Reho sa pozrel periférne na voľnejšiu stranu a poslal tam puk – no nebol to Jurák, koho tam v svetlom tušil, no rozhodca Jonák...
     
    08:08
    Trnave sa nedarí. Schmidt spravil dve kľučky a bol v pásme, ale prihrávku dostal Baran na bekhend a po kľučke ju poslal do Kmiťa.
     
    08:52
    Kovaľ chcel prihrávkou nájsť na druhej Lisoňa, ale do puku pichol Kubát. Dosť nešťastne, ale Fedor stačil odskočený puk pokryť.
     
    09:50
    Kluka prechádzajúc popri Majerníkovi nechtiac zle položil hokejku a Majerníka potkol. Michalovce si znova zahrajú presilovú hru.
     
    09:53
    Trnava – Michal Kluka – dve minúty za podrazenie.
     
    10:23
    Lažova dobrá strela z medzikružia, ale Hála vytiahol z talónu zákrok, nohou vyrazil tento puk.
     
    10:57
    Dukla dala gól!
    Tlak silnel, Trnava i keď mala dvakrát puk na hokejke, dokázala ho len z predbránkového priestoru vysunúť na modrú, odkiaľ sa kolotoč a strely začali odznova. Napokon napol sieť JAROSLAV KMIŤ.
    Asistencie: Miroslav Lažo a Zoltán Kubát.
     
    11:30
    Kluka neudržal stabilitu, puk prevzal protihráč a prihral cez os, Hála chytá do lapačky strelu na vinkel a rýchlo rozohráva spoluhráčom.
     
    11:44
    Lisoň potiahol dopredu, no otravovaný Drotárom sa len stiahol na zadný mantinel. Prihrávka na Schmidta, ktorého strelu už má Fedor.
     
    12:33
    Loydl ešte udržal puk v pásme, Trokanovu strelu Fedor vyrazil do pravej strany, odkiaľ odpaľuje Čížek aspoň do stredného pásma.
     
    12:35
    Puk odskočil na Fedora a ten mal teraz šťastie, že ho pokryl!
     
    12:59
    Poláček sa blížil pred bránu na teč spolu s protihráčom, puk preletel zblokovaný nad bránu.
     
    13:20
    Náznak tlaku Trnavy, ale Kubiš sa vložil do prihrávok a narušil ho. Na Cmoreja dobre dohral súboj do tela Poláček, Cmoreja odhodilo na ľad.
     
    13:40
    Baran chcel prihrať Schmidtovi, ale ten jeho prihrávku nečakal a bol ešte príliš vzadu.
     
    14:29
    Opäť potlesk divákov po hite, tentokrát si ho vyslúžil Hluch po pritlačení Kmiťa.
     
    15:18
    Dukla dala gól!
    Opäť výborná práca Majerníka, ten od tretieho vzájomného stretnutia hrá naozaj skvelo pre tím. Zachytil čerstvo prestriedaný puk v strednom pásme, prihral ho zo stredu na pravé krídlo Čížekovi, ktorého strelu Hála vyrazil na ľavý kruh, odkiaľ ale dorážal Takáč. Aj jeho strelu, zrejme tečovanú Loydlom, ešte vytesnil rukou, no už sa po nej hádzal a ležiaci vysunutý nedokázal čeliť dorážke ŠTEFANA MAJERNÍKA.
    Asistencie: Samuel Takáč a Peter Čížek.
     
    16:40
    Schmidtova prihrávka z obranného pásma na Barana zachytená Šechným.
     
    17:37
    Michalovce zdržiavali puk za vlastnou bránou, keď ho získali, vyhodili do stredného pásma.
     
    18:15
    Hanovo nahodenie od modrej skončilo v protihráčovi, ktorý opäť vyhadzuje.
     
    18:40
    Výborná prihrávka na Šechného, ktorý číhal voľný na modrej. Z druhej strany sa naň nestíhal stiahnuť Hano. Šechný napriahol tak, že sa takmer hokejkou zavesil o plafón a vystrelil do Hálu.
     
    19:03
    Fedor prikrýva puk pred Jurákom.
     
    19:36
    Loydl nepretlačil puk cez Takáča, ale aspoň ho udržal na hokejke a ďaleko sa Trnava nevysunula, poslal rýchlo na modrú už vykorčuľovanému Schmidtovi.
     
    19:47
    Závar pred Fedorom, puk si vysúval von na dorážku z bránkoviska Lisoň, ale neuspel. Bude sa ale vylučovať.
     
    19:47
    Michalovce – Miloš Palovčík – dve minúty za hákovanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Hostia sa dostali do vedenia po nešťastnom faule z presilovkového tlaku. Druhý pridali po tom, čo sa obrana nestíhala vrátiť dobre dozadu a Hála čelil hneď trom hráčom takmer úplne sám.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Čunderlíkova strela na Fedorov betón, brankár Michaloviec kryje šancu.
     
    20:55
    Trnava si vytvorila v predbránkovom priestore tlak, Poláček sa snažil pretlačiť puk do brány. Nepodarilo sa mu to, Šeliga sa ho snažil preč dostať aj nedovolene.
     
    20:55
    Michalovce – Ján Šeliga – dve minúty za podrazenie.
     
    21:05
    Veľká šanca pre Lisoňa, Fedor neudržal puk, ale pomohol mu Urban, ktorý ho z bránkoviska vystrelil preč.
     
    21:37
    Puk poskakuje i poletuje okolo brány, diváci už dvíhali ruky, ale sieťku rozvlnil zo zadnej strany. Poláček bol opäť teraz v starostlivosti protihráčov, schúlil sa na zem a držal si hlavu.
     
    21:46
    Poláček od modrej čiary, Fedor vyrazil a puk mu k lapačke upratal Drotár.
     
    22:21
    Hodnú chvíľu Fedor ležal v bránkovisku a kričal po Jonákovi, aby hru prerušil, pretože sa nemôže postaviť. Strela z ľavej strany preletela nad vinkel a konečne sa prerušuje.
     
    22:21
    Šechný komunikuje s Fedorom, Drotár privoláva na ľad lekára.
     
    22:21
    Ivan Fedor si odopína pravý betón, lekár mu zasprejoval nohu.
     
    22:21
    Fedor už vstal a trochu sa prešiel. Bude sa môcť pokračovať.
     
    22:41
    Trnave akoby chýbal trochu pokoj na hokejky. Loydl mal puk pri sebe, ale nechal ho na strele za sebou.
     
    23:00
    Opäť Loydl, prihrávku Lisoňa zblízka tečoval, ale puk vyskočil do vzduchu.
     
    23:21
    Pred Trokanom dvaja protihráči upratujú puk, aby sa nedostal na Fedora sám.
     
    23:41
    Poláček sa snažil prekvapiť Fedora, zvlášť keď vie, že jeho noha asi nie je celkom v poriadku. Puk ale presvišťal z uhla na kruh Čížekovi.
     
    24:30
    Dudáš sa snažil z pravej strany s pukom prejsť medzi kruhy, ale protihráč mu zadržal hokejkou hokejku.
     
    24:37
    Michalovce – Jaroslav Kmiť – dve minúty za hákovanie.
     
    24:58
    Rehova delovka od modrej, puk prešiel za Fedora, Poláček už mal ruky nad hlavou, ale puk ostal v bránkovisku! Obrovské šťastie mali teraz Michalovce.
     
    25:08
    Trnava dala gól!
    Presilovkový tlak priniesol zníženie, z dorážky prekonal Fedora ROMAN JURÁK.
    Asistencie: Jozef Reho a Pavol Poláček.
     
    25:33
    Gól Trnavu viditeľne povzbudil, okamžite sa nasťahovala do pásma a vyzeralo to chvíľu, akoby pokračovala v presilovej hre.
     
    26:10
    Dukla dala gól!
    Loydl prišiel o puk v útočnom pásme, Michalovce sa dostali dopredu a v prečíslení po Čížekovej prihrávke prekonal Hálu, ktorý bol už príliš vykorčuľovaný, ŠTEFAN MAJERNÍK.
    Asistencie: Peter Čížek a Branislav Jankovič.
     
    26:24
    Trnava dala gól!
    Po vhadzovaní sa okamžite domáci dostali do pásma a ROMAN JURÁK opäť znižuje na rozdiel jedného gólu!
    Asistencia: Pavol Poláček.
     
    27:30
    Macháč poslal rozohrávku rovno do Čížeka, ktorý sa nenechal ponúkať. Prihrávkou našiel na druhom krídle Šechného, ktorého strelu musel Hála likvidovať.
     
    28:08
    Trokan si vypýtal puk a Kovaľ mu ho posunul o mantinel, ale trochu prirýchlo, Trokan medzitým spomalil, pretože už prihrávku nečakal, zakázané uvoľnenie.
     
    28:28
    A opäť zakázané uvoľnenie Trnavy.
     
    28:47
    Lezo sa snažil nájsť dubnickú "dvojičku" Trokana, ale prihrávku zachytil medzi nimi Hinďoš.
     
    29:08
    Teraz Trokan strelou napol sieť, ale len tú ochrannú.
     
    29:37
    Jurák sám medzi dvoma takmer získal puk, ale Majerník si dal pozor. Neskôr sa Jurák k puku dostal a strieľal ešte od modrej čiary, Fedor reaguje lapačkou.
     
    30:20
    Loydl povzbudil svojich, aby sa vrátili dozadu, Hluch ktorý zareagoval ako prvý dostal prihrávku súpera do nôh a tak Trnava môže ísť späť do útoku.
     
    30:29
    Mimo vyhradený sektor pre hostí, opáskovaného priestoru za striedačkami a dvoch najkrajnejších zón to vyzerá na plný dom.
     
    31:21
    Majerník opäť čosi vymyslel s pukom, Hála si puk vyrazil a hokejkou berie do lapačky.
     
    32:28
    Lažo za bránou zachytil Hluchovu rozohrávku na Macháča o zadný mantinel, skúšal prihrať pred Hálu spoluhráčovi, ale nevyšlo mu to.
     
    32:49
    Kubát ostal ležať na ľade, Baran prišiel povedať rozhodcovi svoj názor a následne s ním komunikuje Lažo.
     
    32:49
    Trnava – Marek Lisoň – dve minúty za napadnutie.
     
    33:08
    Schmidt s Baranom sa dostali do útoku v oslabení, vymenili si pozície a Baran pálil z pravého kruhu, ale tesne mimo.
     
    33:50
    Takáčova snaha stredom vyzerala veľmi dobre, ale bránený neustál stabilitu a Trnava sa oslobodila.
     
    34:10
    Dudáš pritlačil o mantinel Šechného, teraz už pred bránou Kmiťa bráni Reho.
     
    34:42
    Dukla dala gól!
    Michalovský tlak v presilovke silnel a toto už smrdelo gólom, od modrej prepálil čo mu stálo v ceste JÁN ŠELIGA.
    Asistencie: Miroslav Lažo a Richard Šechný.
     
    36:00
    Lisoň si pekne vytiahol puk zo súboja od zadného mantinelu na kruh, ponúkol ho cez os Loydlovi, ale ten z prvej trestuhodne minul.
     
    36:02
    Trnava – Pavol Poláček – dve minúty za nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
    Michalovce – Vladimír Urban – dve minúty za hákovanie.
     
    37:30
    Trnava si počas hry štyroch proti štyrom vytvára šance, ale zakončenie dobré nevidíme.
     
    37:53
    Tak toto už stálo za to, Rehova strela spoza ľavého kruhu, Fedor ju likviduje lapačkou.
     
    38:14
    Dukla dala gól!
    Reho neudržal puk v pásme, Hála síce vykrýval strelu z ľavej strany, ale puk mu ostal pri betóne a on si myslel, že ho má pod ním. MATEJ HINĎOŠ využil toto zaváhanie a po jeho góle odskakujú hostia už na rozdiel troch gólov.
    Asistencia: Ján Šeliga.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola síce gólovo pomerne vyrovnaná, Trnava sa ale na každý vydrela, zatiaľčo Michalovce trestali jej chyby.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:42.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:48
    Michalovský prvý útok si hrozivo posielal prihrávky, ale napokon strela šla mimo. na opačnú stranu snaha o vysunutie Barana, ale puk odskočil na zakázané uvoľnenie.
     
    Na tretiu tretinu do brány Trnavy nastúpil Ivan Petrovič.
     
    41:23
    Lisoň prihral do jazdy Poláčkovi, ktorý sa predral dopredu, ale puk si vyhodil príliš pred seba a Fedor ho poslal preč.
     
    42:14
    Drotár mal sťaženú pozíciu, keď sa pustil pomedzi troch, vytesnili ho síce k mantinelu, ale za pukom ide sám.
     
    42:51
    Kovaľova šanca, Fedor vyrazil strelu, ešte to skúsil Kovaľ z uhla, ale netrafil dobre.
     
    43:14
    Michalovce – Michal Pástor – dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    44:07
    Michalovce sa dobre bránia a naopak Trnava sa trápi. Nevie sa dostať do pásma.
     
    44:22
    Teraz bol Jurák prirýchly, ofsajd.
     
    45:14
    Presilovka vôbec nevyšla podľa predstáv, Pástor je späť v hre.
     
    46:07
    Rehovi ušiel puk a Jankovič ho okamžite naháňa. Petrovič radšej prikryl.
     
    47:00
    Lisoň prihrával do strany, Baran jeho ťah asi nepochopil, sťahoval sa až moc k mantinelu.
     
    47:10
    Petrovič mal teraz šťastie, ťažko povedať či je to nerozchytanosťou, puk mu z lapačky vypadol pred betóny, prikopol si ho na hokejku a rozohráva spoluhráčovi.
     
    48:26
    Teč Dudáša pred bránou po Čunderlíkovej strele od modrej, ale puk šiel mimo.
     
    48:48
    Po dlhšom čase Michalovce v pásme, ale Šeligovi puk odskočil do strany.
     
    49:07
    Strata puku a prečíslenie Trnavy troch na dvoch! Dudáš chcel puk prestrčiť cez Urbana na Poláčka, ktorý bol za ním, ale poslal to Urbanovi do nohy.
     
    49:46
    Prihrávka Poláčkovi trochu na dlhú hokejku, takže ten najvhodnejší moment prepásol. Dostal sa predsa len k strele, ktorú Fedor vyrazil a spoluhráči mu pomohli pred bránou.
     
    50:10
    Loydl sa zmätene obzeral, nevedel, kde je puk. Jankovič sa teda chopil príležitosti, stredom mal voľnú cestu, ale akonáhle sa rozbehol dopredu, stiahol sa k nemu Trokan.
     
    50:45
    Lažo si cez Leza nakorčuľoval do šance, ale prihrávku napokon dostal až za nimi korčuľujúci Jankovič. Petrovič vyrazil strelu a Trnava vyhadzuje na icing.
     
    51:03
    Šechný si počkal za bránou, premiešaval puk, potom spravil krok dopredu a hodil puk do bránkoviska. Preskočil na druhú stranu bez usmernenia.
     
    51:46
    Trnava je v kŕči, i keď má možnosť dostať sa dobre do pásma a hráči sú v dobrých pozíciách, tá finálna prihrávka či streľba nie je dobrá.
     
    52:12
    Schmidt vypracoval akciu pre Hlucha, ktorého strelu Fedor v pokoji vyráža betónom.
     
    53:20
    Trnava – Pavol Poláček – dve minúty za faul lakťom.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2022 divákov.
     
    53:49
    Jurák v úniku len do Fedora, mal aj o chvíľu na to ešte šancu, ale pri otočke mu puk skĺzol z hokejky.
     
    54:20
    Trnava dala gól!
    Baran prihral na modrej MARTINOVI ČUNDERLÍKOVI, ktorý si puk prehodil a švihom vymietol vinkel Fedorovi.
    Asistencia: Martin Baran.
     
    54:53
    Dukla dala gól!
    BRANISLAV JANKOVIČ si z pravého krídla nakorčuľoval na bránu, dostal prihrávku, prešiel Loydla pomedzi nohy a rovnako pomedzi nohy prekonal aj Petroviča.
    Asistencie: Miloš Palovčík a Matej Hinďoš.
     
    56:17
    Michalovce – Richard Šechný – dve minúty za hákovanie.
     
    57:02
    Čunderlík prekorčuľoval do pásma, ale do ofsajdu.
     
    57:35
    Jurák z pravej strany, pred bránou Poláček s Dudášom bez šance na teč či dorážku, Fedor je dnes výborný.
     
    57:53
    Baran si ľahol pred Kmiťa a zabránil v jeho prihrávke.
     
    58:09
    Hano dostal puk na strelu z pravého kruhu, Fedor vyráža.
     
    58:38
    Trnavskí diváci skandujú "Ďakujeme, ďakujeme"...
     
    59:07
    Trnava sa snaží dať ešte jeden gólik, ale nie a nie to tam cez Fedora prepasírovať.
     
    59:45
    Trnavskí diváci vstávajú a tlieskajú Gladiátorom a ďakujú za skvelú sezónu 2013/2014.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V rozhodujúcom piatom zápase teda uspeli Michalovčania, po výhre 6:3 postúpili do vytúženého finále, v ktorom si zopakujú minuloročné východniarske derby s Bardejovom.
    Trnava po tretí raz v histórii nedokázala dosiahnuť na finále a po prehre v semifinále získala bronz. Na začiatku sezóny ho určite málokto čakal, teraz má trochu trpkú príchuť, no hráči určite tento úspech dokážu neskôr oceniť.

    Dominika Haršáni Handzušová


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Gladiators Trnava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 26. Jurák (Reho, Poláček), 27. Jurák (Poláček), 55. Čunderlík (Baran) – 11. Kmiť (Lažo, Kubát), 16. Majerník (Takáč, Čížek), 27. Majerník (Čížek, Jankovič), 35. Šeliga (Lažo, Šechný), 39. Hinďoš (Šeliga), 55. Jankovič (Palovčík, Hinďoš)


    HK Gladiators Trnava: Hála (41. Petrovič) – Reho, Poláček, Ja. Macháč, Hluch, P. Hano, Loydl – R. Jurák, M. Čunderlík, Mi. Dudáš – Lisoň, D. Schmidt, M. Baran – Kovaľ, Lezo, Trokan – Kluka, Mil. Grman, D. Rosa – D. Božik.
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Fedor (T. Petro) – Kubát, J. Šeliga, Pástor, V. Urban, Drotár, M. Žemba – Lažo, R. Šechný, Kmiť – S. Takáč, Palovčík, M. Hinďoš – B. Jankovič, Majerník, Čížek – J. Kubiš, Stríž, Cmorej – M. Schnelly.

    Rozhodca: Jonák – J. Tvrdoň, Výleta

    Diváci: 2022