Košice – Žilina 4:3 (kon.) | Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Zvolen – Martin 1:3 (kon.)
Skalica – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Piešťany – Trenčín 4:3 (2:0 po s.n.)
koniec
HC Košice
4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
MsHK Žilina
Nedeľa 09.02.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Veľká dráma v Košicicah. Aboslútny vabank hostí graduje, ale Košičania zatiaľ pevne odolávajú.
     
    58:55
    Hostia hrajú powerplay!
     
    57:17
    Žilina dala gól!

    Tak napokon nie! Staňa na všetko sám nestačil a inkasuje tretí gól v tejto sezóne. ADRIÁN LIPOVSKÝ sa najlepšie zorientoval pred bránkou a prepálil skúseného gólmana. Asistencie: Peter Klouda, Emil Bagin.
     
    56:42
    Nemožné, čo predvádza Rastislav Staňa. Hostia sa pustili do útočenia, ale domáci gólman je neuveriteľný a na každom centimetri svojho bránkoviska.
     
    54:05
    Oddychový čas hostí.
     
    54:05
    Košice dali gól!
    Košičania opäť využívajú presilovku a o víťazovi je už zrejem rozhodnuté. PETER BARTOŠ si pripisuje svoj druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie: Richard Jenčík, Marek Bartánus.
     
    53:50
    Hostia sa budú brániť! Valášek vylúčený za hákovanie.
     
    51:55
    Košice dali gól!

    Hostia situáciu nezvládli a pustili Košičanov do prečíslenia. Dvojica domácich sa rútila proti poslednému brániacemu vlkovi, ktorý nemal šancu to zvládnuť a RICHARD JENČÍK tak posiela domácich do vedenia. Asistencia: Marek Bartánus.
     
    50:59
    Domáci Češík sa tlačil do zakončenia, ale to nemal robiť. Proti nemu sa totiž postavil postavil Maťo Chovan, ktorý mu uštedril tvrdý hit a poslal ho k zemi.
     
    50:39
    Topkanonier Tomas versus topbrankár Staňa! Brankár Staňa sa nenechal oklamať a nájazd hosťujúceho krídelníka zneškodnil.
     
    50:39
    Tomas sa rútil sám na bránku, ale bol faulovaný a nasleduje trestné strieľanie pre Žilinu!
     
    49:10
    Nádherný zákrok Peksu! Košičania zatlačili svojho súpera, ale nemali absolútne žiadnu šancu proti gólmanovi Žiliny, ktorý na čiare lapačkou pochytal aj nemožné.
     
    40:45
    Naopak, do pásma sa dostali Košice a Hrnka to vôbec nemyslel zle! Osamotený stál s pukom na hokejke pri pravej žrde Peksovej bránky, ale bol vo veľkom uhle na úspešný strelecký pokus.
     
    39:48
    Žilina ale nebola ďaleko tretieho gólu! puk sa prekĺzol celým Staňovým bránkoviskom a smeroval k pravej žrdi, kde ho ale korčuľujúci Tomas nestihol.
     
    38:46
    Košičania ostávajú nasťahovaní v útočnom pásme, ale nie je im to nič platné, keďže Žilina má v bránke Peksu. Štrbák tvrdo vypálil od modrej čiary, no neprepálil skvelého gólmana. Neujali sa ani následné dorážky jeho spoluhráčov,
     
    35:56
    Vzápätí ale ešte krajšiu akciu predviedol Slovák! Ten sa rútil na košickú bránku so stíhajúcim Kolbom, ale aj napriek tomu sympaticky vypálil. Jeho ranu zastavil iba pozorný zákrok Staňu. Kolba následne hokejkou zrazil k zemi útočiaceho Slováka, ale rozhodcovia boli blízko a zaobišlo sa to iba s napomenutím.
     
    35:18
    Nemožné, čo teraz spálil domáci kapitán Štrbák. Ten sa ocitol úplne sám pred Peksom, ale ten si skvele vykorčuľoval a puk napokon skončil nad hornou žrďou jeho svätyne.
     
    28:45
    Hostia sa budú opäť brániť! na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Klouda.
     
    27:56
    Košice dali gól!

    Košičanov nebolo treba dlho presviedčať a je opäť vyrovnané. Hneď po buly sa do puku oprel PETER BARTOŠ a tvrdo prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Radek Deyl a Martin Štrbák.
     
    27:52
    Hostia sa budú brániť! Školácka chyba za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    27:12
    Pozor ale na takéto situácie! Toto mohlo Žilinu poriadne mrzieť, keď neustrážila domácich, no tí ani osamotení pred Peksom neskórovali. Hosťujúci brankár predviedol neuveriteľný zákrok, keď puk smerujúci do bránky zastavil v poslednej mikrosekunde.
     
    25:21
    Žilina dala gól!
    Nádherný čistý priestrel a Žilina ide do vedenia! ROMAN TOMAS je v tejto lige neudržateľný, počkal si na puk na pravej strane a vymietol všetku pavučinu v Staňovej bránke. Asistencia: Adrián Lipovský.
     
    21:48
    Žilina dala gól!

    Hosťom sa podarilo využiť presilovku a vyrovnať stav stretnutia! MARTIN CHOVAN si nakorčuľoval do medzikružia a tvrdou ranou prepálil Rastislava Staňu, ktorý už nie je v aktuálnom ročníku našej najvyššej hokejovej súťaži stopercentný. Asistencie: Marek Slovák a Miroslav Ďurák.
     
    20:40
    Vylúčenie Košíc. Hinďoš sa previnil hákovaním.
     
    13:32
    A vzápätí obrovská šanca na odpoveď pre hostí! Klouda si počkal na puk pri ľavej žrdi Staňovej svätyne, ale domáci gólman predviedol veľký prehľad a včas sa presunul.
     
    12:58
    Košice dali gól!

    Košičania prežili oslabenie a dostávajú sa do vedenia. MAREK BARTÁNUS to skúsil strelou z hranice pravého kruhu a tá skončila až za Peksom. Bez asistencií.
     
    09:47
    A Žilina si zahrá presilovku! Za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu Macejko.
     
    06:01
    Brankár Peksa skončil na zemi po tom, čo cez neho preletel domáci Češík. Ten bol faulovaný Ďurákom, ktorý už odchádza na trestnú lavicu. Presilovku budú mať Košice.
     
    03:43
    Bude sa vylučovať a presilovku si zahrá Žilina! Jokeľ sa previnil podrazením a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    Nehokejová zaujímavosť pred úvodným buly: Slovensko má prvú zlatú medailu na prebiehajúcej zimnej olympiáde. V Soči ju úspešne obhájila Anastasia Kuzminová. Viac informácii o priebehu biatlonového šprintu nájdete v textovom prenose kolegu Lukáša Rusňáka.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 13. Bartánus, 28. Bartoš (Deyl, Štrbák), 52. Jenčík (Bartánus), 55. Bartoš (Jenčík, Bartánus) – 22. Martin Chovan (Slovák, Ďurák), 26. Tomas (Lipovský), 58. Lipovský (Kluda, Bagin)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko, Černák – Bartánus, Matúš Chovan, Svatoš – Jenčík (A), Bartoš, Hrnka – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Borecký, Jokeľ, Hinďoš
    MsHK Žilina: Peksa – Šterbák, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Bagin, Ďurák, Bajaník, Martin Chovan – Slovák, Bene, Kalla – Tomas, Klouda, Dlouhý – Drevenák, Valášek, Varga – Čavrk. Linet, Piják

    Rozhodca: D. Konc – Bednár, Bogdaň

    Diváci: 3365