Košice – Žilina 4:3 (kon.) | Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Zvolen – Martin 1:3 (kon.)
Skalica – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Piešťany – Trenčín 4:3 (2:0 po s.n.)
koniec
HC Košice
4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
MsHK Žilina
Nedeľa 09.02.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepšími hráčmi zápasu boli vyhlásení hosťujúci Peksa a domáci Bartánus. TO je od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. (19:06:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Veľká dráma v Košicicah. Aboslútny vabank hostí graduje, ale Košičania zatiaľ pevne odolávajú.
     
    58:55
    Hostia hrajú powerplay!
     
    58:46
    Pri puku sú hostia, ale iba v strede klziska, Odtiaľ strieľať zbytočne nebudú,
     
    58:10
    čas do konca stretnutia sa nám nezadržaeľne kráti a my budeme ešte svedkami veľkej drámy.
     
    57:17
    Žilina dala gól!

    Tak napokon nie! Staňa na všetko sám nestačil a inkasuje tretí gól v tejto sezóne. ADRIÁN LIPOVSKÝ sa najlepšie zorientoval pred bránkou a prepálil skúseného gólmana. Asistencie: Peter Klouda, Emil Bagin.
     
    56:42
    Nemožné, čo predvádza Rastislav Staňa. Hostia sa pustili do útočenia, ale domáci gólman je neuveriteľný a na každom centimetri svojho bránkoviska.
     
    54:55
    ťažko povedať, či slová trénera Žiliny ešte padnú na úrodnú pôdu. Žilina prehráva v Steel aréne už rozdielom dvoch presných zásahov a to sa bude veľmi ťažko doháňať.
     
    54:05
    Oddychový čas hostí.
     
    54:05
    Košice dali gól!
    Košičania opäť využívajú presilovku a o víťazovi je už zrejem rozhodnuté. PETER BARTOŠ si pripisuje svoj druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie: Richard Jenčík, Marek Bartánus.
     
    53:50
    Hostia sa budú brániť! Valášek vylúčený za hákovanie.
     
    53:31
    Košičania ale naďalej pokračujú veľmi aktívne a hosťujúca defenzíva má čo robiť, aby sa ubránila.
     
    52:49
    Hostia to majú mimoriadne náročné. Košičania si už teraz budú dávať veľký pozor na defenzívu a my budeme s napätím sledovať, či sa hosťom ešte podarí vyrovnať.
     
    51:55
    Košice dali gól!

    Hostia situáciu nezvládli a pustili Košičanov do prečíslenia. Dvojica domácich sa rútila proti poslednému brániacemu vlkovi, ktorý nemal šancu to zvládnuť a RICHARD JENČÍK tak posiela domácich do vedenia. Asistencia: Marek Bartánus.
     
    50:59
    Domáci Češík sa tlačil do zakončenia, ale to nemal robiť. Proti nemu sa totiž postavil postavil Maťo Chovan, ktorý mu uštedril tvrdý hit a poslal ho k zemi.
     
    50:39
    Topkanonier Tomas versus topbrankár Staňa! Brankár Staňa sa nenechal oklamať a nájazd hosťujúceho krídelníka zneškodnil.
     
    50:39
    Tomas sa rútil sám na bránku, ale bol faulovaný a nasleduje trestné strieľanie pre Žilinu!
     
    49:10
    Nádherný zákrok Peksu! Košičania zatlačili svojho súpera, ale nemali absolútne žiadnu šancu proti gólmanovi Žiliny, ktorý na čiare lapačkou pochytal aj nemožné.
     
    48:39
    Hostia sa ale v pásme dlho neudržali. Košičania vystihli ich prihrávku a hru vysúvajú von z pásma.
     
    48:10
    Žilina presunula hru do útoku a spoň vybojovala pásmo. Puk totiž Košičania vyhodili cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    47:52
    A obraz hry sa stále nemení. Nesledujeme ani jednu zaujímavú šancu, ba dokonca ani strelecký pokus. Tieto minúty sú veľmi upracované z oboch strán.
     
    47:12
    A diváci v Steel aréne pískajú. Takáto hra sa im vôbec nepáči, pretože na ľadovej ploche sa absolútne nič nedeje.
     
    46:38
    Hostia azda po stýkrát zakladajú útok spoza vlastnej bránky. Tentokrát sa o to pokúša Dlouhý.
     
    45:59
    V týchto chvíľach sledujeme hru plnú nepresností. Hostia by síce chceli rozohrať, no vôbec sa im to nedarí a puk je stále za ich bránkou.
     
    45:12
    Puk je ale opäť až za Peksom. Ten pomáha svojim spoluhráčom s rozohrávkou, no tí akosi nevedia dostať puk von z vlastnej obrannej tretiny.
     
    44:45
    Košičania sa ale aj naďalej museli brániť a tak im neostalo nič iné, ako iba jednoducho vypáliť puk cez všetky čiary a na moment sa tak oslobodiť.
     
    44:36
    Hostia ukazujú, že na ľadovej ploche nie sú iba do počtu. jeden z vlkov sa pokúšal strieľať. ale do puku sa oprel veľmi tvrdo a zlomil hokejku.
     
    43:59
    A Košičanom sa nedarí ani v týchto chvíľach. Puk síce držia v útočnom pásme, ale bez strely sa do vedenia nedostanú.
     
    43:12
    Košičania sa síce usadili pred Peksom, ale defenzíva vlkov je výborná a nedovoľuje domácim zakončiť. Sojčík sa snažil márne, v zmätku pred bránkou puk nevydoloval.
     
    42:47
    Hra sa nám v týchto chvíľach presúva zo strany na stranu. Pri puku sú domáci hokejisti, ale tí v útočnej tretine nedokážu nič vymyslieť.
     
    42:10
    Po dlhom čase sa do pásma konečne dostali aj hostia. To im ale nebolo nič platné, keďže nedokázali ani len vystreliť do priestoru troch žrdí.
     
    41:46
    Košičania začali túto tretinu lepšie. Bartánus spoza bránky hľadal niekoho v lepšej pozícii, ale Matúš Chovan bol dobre bránený a skončil na zemi. Strela tak opäť neprišla.
     
    41:09
    Košičania to skúsili opäť. Tentokrát to bol Bartoš, kto vyzvŕtal hosťujúcu defenzívu, ale opäť bez úspechu. Po tejto situácii strela dokonca ani neprišla.
     
    40:45
    Naopak, do pásma sa dostali Košice a Hrnka to vôbec nemyslel zle! Osamotený stál s pukom na hokejke pri pravej žrde Peksovej bránky, ale bol vo veľkom uhle na úspešný strelecký pokus.
     
    40:11
    Tretia tretina sa začala výherným buly hostí. Tí sa ihneď pokúsili dostať do pásma, ale Bene puk iba nahodil na zadný mantinel a tam ho nik z jeho spoluhráčov nedokorčuľoval.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla zaujímavé hokejové divadlo, počas ktorého sme videli tri presné zásahy. Ich výsledkom je nerozhodný stav, ktorý znamená, že posledná Žilina je dnes prvým Košiciam minimálne vyrovnaným súperom.

    Tretia tretina začne približne o 18:30.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Žilina ale nebola ďaleko tretieho gólu! puk sa prekĺzol celým Staňovým bránkoviskom a smeroval k pravej žrdi, kde ho ale korčuľujúci Tomas nestihol.
     
    39:12
    Hostia svojho súpera vytlačili z pásma a Košičania sa budú musieť ešte brániť. V samom závere tretiny ale urobia všetko pre to, aby nepustili vlkov do vedenia.
     
    38:46
    Košičania ostávajú nasťahovaní v útočnom pásme, ale nie je im to nič platné, keďže Žilina má v bránke Peksu. Štrbák tvrdo vypálil od modrej čiary, no neprepálil skvelého gólmana. Neujali sa ani následné dorážky jeho spoluhráčov,
     
    38:19
    začala sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Brániaci sa hostia puk iba poľahky vyhodili na zakázané uvoľnenie a môžu si tak na malý moment odpočinúť.
     
    37:52
    Domáce publikum si iba povzdychlo pri ďalšej zahodenej príležitosti svojich obľúbencov. Kolba si nakorčuľoval do dobrej pozície, ale napokon puk netrafil podľa svojich predstáv.
     
    37:12
    Hostia sa nevzdávajú a Steel aréna opäť skanduje meno nášho výborného reprezentačného gólmana. Rastislav Staňa má práce vyše hlavy.
     
    36:37
    Hra sa nám poriadne rozhýbala a diváci sa majú na čo pozerať. Hokej je rýchly a bojovný, no hlavne veľmi vyrovnaný.
     
    35:56
    Vzápätí ale ešte krajšiu akciu predviedol Slovák! Ten sa rútil na košickú bránku so stíhajúcim Kolbom, ale aj napriek tomu sympaticky vypálil. Jeho ranu zastavil iba pozorný zákrok Staňu. Kolba následne hokejkou zrazil k zemi útočiaceho Slováka, ale rozhodcovia boli blízko a zaobišlo sa to iba s napomenutím.
     
    35:18
    Nemožné, čo teraz spálil domáci kapitán Štrbák. Ten sa ocitol úplne sám pred Peksom, ale ten si skvele vykorčuľoval a puk napokon skončil nad hornou žrďou jeho svätyne.
     
    34:38
    Hráčom sa nedarí ani v týchto chvíľach. Sledujeme hru bez výraznejšej šance na jednej či druhej strane, zato s veľkou bojovnosťou oboch celkov.
     
    33:58
    Drevenák húževnato bojoval o puk v útočnom pásme pri mantineli. V tom bol síce úspešný, ale dlho ho na hokejke nepodržal a ešte predtým, než stihol prihrávať mu ho Košičania vzali.
     
    33:27
    Tomas a Dlouhý sa rútili do zaujímavej situácie. Včas sa tam ale stihli vrátiť aj Oceliari a napokon z toho žiadne nebezpečenstvo nebolo.
     
    32:46
    A nevymyslel nič svetaborné, ba dokonca Košičania ešte aj pokazili prihrávku, V týchto chvíľach domáci hokejisti nedokážu nájsť na súpera recept.
     
    32:13
    Košičania musia rozohrávať spred vlastnej svätyne. Deyl si vymieňa puk so Štrbákom, ktorý už v duchu uvažuje čo na hostí vymyslí.
     
    31:49
    Hostia sa natlačili do pásma pred Staňu. tam ale iba ubehli sekundy, pretože domáci gólman vďaka svojim obrancom zasahovať nemusel.
     
    31:12
    Hostia sú už medzičasom v plnom počte a Košice tak druhú početnú výhodu nevyužili. hra sa prelieva zo strany na stranu, stretnutie bude mať ešte zaujímavé rozuzlenie.
     
    30:32
    Na ľadovej ploche nevidíme nič zaujímavé. Košičania sa síce snažia, ale to im v týchto chvíľach proti nabudeným hosťom nestačí.
     
    30:06
    Hostia puk dokonca vysunuli z vlastnej obrannej tretiny. Košickí hokejisti budú musieť opäť opustiť pásmo.
     
    29:46
    Košičania sa síce do pásma vrátili, ale až na jednu strelu nedokázali nič vymyslieť. Žilinskí hráči sa pozorne bránia.
     
    29:08
    Túto presilovku už bleskovým gólom Košice nezačnú. Hostia puk odpálili cez všetky čiary.
     
    28:45
    Hostia sa budú opäť brániť! na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Klouda.
     
    27:56
    Košice dali gól!

    Košičanov nebolo treba dlho presviedčať a je opäť vyrovnané. Hneď po buly sa do puku oprel PETER BARTOŠ a tvrdo prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Radek Deyl a Martin Štrbák.
     
    27:52
    Hostia sa budú brániť! Školácka chyba za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    27:12
    Pozor ale na takéto situácie! Toto mohlo Žilinu poriadne mrzieť, keď neustrážila domácich, no tí ani osamotení pred Peksom neskórovali. Hosťujúci brankár predviedol neuveriteľný zákrok, keď puk smerujúci do bránky zastavil v poslednej mikrosekunde.
     
    26:59
    Košičania sa musia aj naďalej brániť. Vlci sú ako utrhnutí z reťaze a súperovi nič nedarujú.
     
    26:10
    Steel aréna píska a právom. Aktuálny extraligový líder prehráva s polsedným tímom tabuľky a navyše sa mu vôbec nedarí vyrovnať.
     
    25:21
    Žilina dala gól!
    Nádherný čistý priestrel a Žilina ide do vedenia! ROMAN TOMAS je v tejto lige neudržateľný, počkal si na puk na pravej strane a vymietol všetku pavučinu v Staňovej bránke. Asistencia: Adrián Lipovský.
     
    24:35
    Hra sa nám presúva zo strany na stranu. Hostia pôsobia veľmi aktívnym dojmom a ešte určite nepovedali posledné slovo.
     
    23:59
    Domáci sa teraz síce do pásma dostali, ale vôbec im to nepomohlo. Oceliari sa nedokážu cez defenzívu vlkov presadiť a strela na Peksu neprichádza.
     
    23:16
    Košickí hokejisti sa okamžite pokúšajú o odpoveď. Chceli puk do pásma zaviesť popri mantineli, ale neboli úspešní.
     
    22:36
    Predsa len sme sa teda dočkali aj presilovkového gólu. Žilinčania súpera poriadne zatlačili a ich vyrovnanie bolo iba otázkou času.
     
    21:48
    Žilina dala gól!

    Hosťom sa podarilo využiť presilovku a vyrovnať stav stretnutia! MARTIN CHOVAN si nakorčuľoval do medzikružia a tvrdou ranou prepálil Rastislava Staňu, ktorý už nie je v aktuálnom ročníku našej najvyššej hokejovej súťaži stopercentný. Asistencie: Marek Slovák a Miroslav Ďurák.
     
    20:59
    Hostia sa okamžite usadili pred Staňom. Z ľavej strany sa puk pokúšal pred bránku prepasírovať Klouda, ale skvelým obranným zákrokom sa predviedol Deyl, ktorý puk vyrazil hokejkou.
     
    20:40
    Vylúčenie Košíc. Hinďoš sa previnil hákovaním.
     
    20:24
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre Koščianov. Tí sa ihneď chceli dostať do útoku, ale Hinďoš na modrej čiare puk nezachytil.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina stretnutia Košíc so Žilinouje minulosťou. Videli sme v nej jediný gól, o ktorý sa postaral domáci Bartánus. Pomer striel po prvej tretine: 7:5.

    Druhá tretina začne približne o 17:43.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:38
    S najväčšou pravdepodobnosťou sa im to už ale nepodarí. Hostia sa budú v záverečných sekundách periódy brániť, keďže sa hra presunula pred Peksu.
     
    19:02
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny. Hosťujúci hokejisti sa stále pokúšajú o vyrovnanie.
     
    18:26
    Košičania opäť nebezpečne pohrozili. Hosťujúca defenzíva má čo robiť, aby zvládla útoky Košičanov.
     
    17:58
    Žilinskí vlci by aj chceli, ale nedarí sa im. Na ľade aktuálneho vicemajstra to vôbec nemajú ľahké.
     
    17:02
    Žilina chcela pohroziť pred Staňom, ale nedosatala sa ani len do pásma. Košičania uzamkli modrú čiaru, prevzali puk a okamžite trielia do útoku.
     
    16:35
    Hosťom sa snaha uprieť nedá, ale Košičania sú v defenzíve veľmi zodpovední a všetky ich pokusy o útok okamžite zastavujú.
     
    15:59
    Stalo sa presne to, čo hostia nechceli. na ľade Košíc prehrávajú už v prvej tretine a tak bude pre nich najdôležitejšia rýchla odpoveď.
     
    14:16
    Bicek sa rútil do úniku po ľavom krídle. Hostia ale tento úmysel veľmi rýchlo spozorovali a okamžite ho zastavili.
     
    13:32
    A vzápätí obrovská šanca na odpoveď pre hostí! Klouda si počkal na puk pri ľavej žrdi Staňovej svätyne, ale domáci gólman predviedol veľký prehľad a včas sa presunul.
     
    12:58
    Košice dali gól!

    Košičania prežili oslabenie a dostávajú sa do vedenia. MAREK BARTÁNUS to skúsil strelou z hranice pravého kruhu a tá skončila až za Peksom. Bez asistencií.
     
    12:03
    Košičania sa napokon dokázali ubrániť a medzičasom už hrajú v plnom počte. Stále však čakáme na otvárací gól.
     
    11:36
    Žilinčania stále držia puk v útoku, ale to je všetko čo sa im aktuálne darí. Košičania sú veľmi nepríjemní a zatláčajú súpera k mantinelu.
     
    11:03
    Hostia sa síce do pásma vrátili, ale tam sú pri nich okamžite hokejisti Košíc. DOmáci hráči veľmi zodpovedne pristupujú k defenzívnej činnosti a my nevidíme žiadnu strelu.
     
    10:36
    Košickí hráči dokonca puk vyhodili cez všetky čiary až za gólmana Peksu. ten pomôže svojim s rozohrávkou.
     
    10:12
    Žilinčania začali aktívne, ale to im strelu nevypracuje. Pred Staňom to majú veľmi náročné a nevedia sa presadiť.
     
    09:47
    A Žilina si zahrá presilovku! Za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu Macejko.
     
    09:24
    Hostia ale získali puk na svoje hokejky a dokonca sa pustili do útočenia. Hostia idú proti favorizovanému súperovi úplne bez rešpektu.
     
    08:56
    Pokračujeme vo veľmi podobnej hre ako počas nerovnovážneho stavu. Košičania síce vybojovali puk, ale nedarí sa im prejsť ani len cez stred klziska.
     
    08:23
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Počas vlastnej početnej nevýhody sa dokázali ubrániť bez vážnejšej šance pred Peksom.
     
    07:52
    Žilina sa bráni priam ukážkovo. Hosťujúci hráči vysoko napádajú rozohrávku súpera a vôbec mu nedovoľujú rozohrať.
     
    07:28
    A v podobnom duchu pokračujeme aj naďalej. Košičania sa síce do pásma vrátili, ale stále je to bez akejkoľvek strely do priestoru bránky. Takto gól určite nepadne.
     
    06:59
    Hosťujúci hráči nezaháľali a puk už vyhadzujú cez všetky čiary. Dnes akoby boli presilovky zakliate pre oba tímy.
     
    06:24
    Košičania sa rozostavili v pásme a pred Peksom roztočili obrovský kolotoč. Zatiaľ však netrafili presne.
     
    06:01
    Brankár Peksa skončil na zemi po tom, čo cez neho preletel domáci Češík. Ten bol faulovaný Ďurákom, ktorý už odchádza na trestnú lavicu. Presilovku budú mať Košice.
     
    05:37
    Až teraz sa Žiline podarilo dostať pred Staňu. tam to majú ale hostia mimoriadne náročné a zrejme nič nevymyslia.
     
    05:12
    Situácia sa stále nemení. Vysoko vysunutý Bicek znepríjemňoval život obrane hostí za gólmanom Peksom a vlci sa v tejto presilovke zatiaľ iba trápia.
     
    04:46
    Košičania využívajú bohaté skúsenosti hráčov na ľadovej ploche a nedovoľujú hosťom založiť útočnú akciu. Vysoký forčeking znepríjemňuje život Žilinčanom.
     
    04:16
    Situácia sa opakuje. Žilinská vlci síce zaviezli puk do pásma, ale tam nedokáazli presne vypáliť a prišli oň.
     
    04:00
    Hneď v úvode vlastného oslabenia Košičania vybojovali puk a vyhodili ho za Peksu. Hostia sa budú musieť vrátiť.
     
    03:43
    Bude sa vylučovať a presilovku si zahrá Žilina! Jokeľ sa previnil podrazením a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    03:36
    Takto sa im to ale nepodarí. Puk iba nahodili na zadný mantinel, kde boli prví domáci a tí si ho stiahli na vlastné hokejky.
     
    02:59
    Hosťujúci hráči boli na malý moment vytlačený z útočnej tretiny. Stále sa však pokúšajú o návrat do pásma.
     
    02:29
    Žilina začala bez rešpektu! Hostia sa rozostavili v pásme a od útočnej modrej čiary tvrdo vypálil Valášek, ale jeho projektil tesne minul priestor bránky.
     
    01:48
    Košičania sa pokúšajú ohroziť Peksu opäť. Za bránkou bojoval o puk Hrnka, ale napokon sa mu ho nepodarilo prepasírovať pred ňu pre vlastných spoluhráčov.
     
    01:24
    Hostia sa drali dopredu! Lipovský šprintoval za vysunutým pukom, ale napokon nebol rýchlejší ako brániaci hráč, ktorý mu kus čiernej gumy vypichol.
     
    00:56
    Stretnutie sa začalo veľkou bojovnosťou na oboch stranách. Žilinský gólman má už na svojom konte prvý zákrok, keď si poradil s akýmsi nahodením domácich do priestoru svojej svätyne.
     
    00:30
    Ďaleko ale hosťujúci hráči nezašli. Po vhadzovaní pred Peksom sa Košičania pokúsili o strelu, ale Svatoš nedokázal puk naservírovať spoluhráčom pred bránku.
     
    00:06
    Stretnutie sa začalo výherným buly pre Žilinu. Hostia sa okamžite púšťajú do útočenia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Nehokejová zaujímavosť pred úvodným buly: Slovensko má prvú zlatú medailu na prebiehajúcej zimnej olympiáde. V Soči ju úspešne obhájila Anastasia Kuzminová. Viac informácii o priebehu biatlonového šprintu nájdete v textovom prenose kolegu Lukáša Rusňáka.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch pod vedením trénera Antona Tomka, hostia si priniesli a dnes využijú bielu sadu dresov. Taktické pokyny zo striedačky im bude dávať kouč Martin Groma.

    V domácej bránke nastúpi skúsený gólman Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej plochy začína mladík Marek Peksa.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko, Černák – Bartánus, Matúš Chovan, Svatoš – Jenčík (A), Bartoš, Hrnka – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Borecký, Jokeľ, Hinďoš

    MsHK DOXXbet Žilina: Peksa – Šterbák, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Bagin, Ďurák, Bajaník, Martin Chovan – Slovák, Bene, Kalla – Tomas, Klouda, Dlouhý – Drevenák, Valášek, Varga – Čavrk. Linet, Piják

    Rozhodca: D. Konc – Bednár, Bogdaň.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Aktuálni lídri extraligovej tabuľky z Košíc dnes na domácom klzisku privítajú mužstvo Žiliny a vám zo stretnutia vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Zápas 47. kola prinesie do Steel arény súboj prvého s posledným. Na jednej strane suverénne najlepší celok našej najvyššej hokejovej súťaže v sezóne 2013/2014, na opačnej strane trápiaci sa vlci. Košičania ovládli extraligu, keď im na čele tabuľky patrí 104 bodov. So skóre 149:86 majú druhý najlepší útok a suverénne najlepšiu defenzívu.
    Ich súper zo Žiliny je na tom o poznanie horšie. Všetci extraligoví účastníci doposiaľ odohrali 48 duelov, ale Žilinčania v nich vyhrali iba v sedemnástich prípadoch, z toho dvakrát to dokonca nebolo ani za tri body. Celkovo majú hokejisti spod Dubňa na desiatej pozícii 53 bodov a skóre 123:172, čo znamená úplne najhoršiu defenzívu v lige.

    Čo v prípade očakávaných i neočakávaných výsledkov? Favoritom duelu sú domáci hokejisti. V prípade ich víťazstva by sa v tabuľke pre účastníkov tohto duelu nezmenilo nič, no inak by to mohlo byť v prípade výhry Žiliny. Košičania majú pred druhou Nitrou päťbodový náskok, ktorý by sa za predpokladu, že Nitra zvíťazí v Poprade, mohol znížiť iba na rozdiel dvoch bodov. Oveľa zaujímavejšie ale vyzerá situácia na opačnom konci tabuľky. Tam Žilinčania strácajú na deviaty Martin iba bod, na ôsmy Trenčín tri. V prípade prehry Martina vo Zvolene a Dukly v derby v Piešťanoch by sa situácia mohla vykryštalizovať tak, že Žilinčania by konečne prišli o nelichotivú barážovú priečku a požičali by ju rivalovi z Martina. To všetko sú ale iba čisté hypotézy. O všetkom sa rozhodne na klziskách jednotlivých miest a akékoľvek zmeny v tabuľkách budú jasné až po odohraní celého 47. kola.

    Súdiac podľa posledných piatich ligových duelov oboch tímov sú v lepšej forme Košičania. Východniari v uplynulých piatich zápasoch prehrali iba raz, zvyšné stretnutia sa skončili v ich prospech. Vlci sú na tom o poznanie horšie. Tí dokázali vyhrať iba dvakrát, zvyšné tri zápasy prehrali.

    Aktuálna zápasová bilancia Košíc: (V-V-P-V-V)
    42. kolo Trenčín – Košice 1:3
    43. kolo Košice – Piešťany 4:2
    44. kolo Skalica – Košice 2:1
    45. kolo Košice – Zvolen 2:0
    46. kolo Košice – Poprad 4:0

    Aktuálna zápasová bilancia Žiliny: (V-P-P-P-V)
    42. kolo Žilina – Martin 3:1
    43. kolo Zvolen – Žilina 7:2
    44. kolo Žilina – B. Bystrica 1:4
    45. kolo Poprad – Žilina 5:0
    46. kolo Žilina – Trenčín 6:4

    Pri pohľade do hráčskych štatistík upútajú hráči oboch celkov. V tíme Košíc na seba púta pozornosť skúsený gólman Rastislav Staňa, ktorý je v mužstve zatiaľ iba dva zápasy, no v nich už s tímom oslavoval zisk šiestich bodov i dvoch shutoutov. Brankár Košičanov nedovolil skórovať ani hokejistov aktuálneho majstra a ani Popradčanom vo veľkom východoslovenskom derby. Na opačnej strane stojí za zmienku hráč z inej pozície. Krídelník Roman Tomas predvádza neskutočnú šou, keď v doterajších 36 zápasoch 34-krát skóroval. Ku gólom pridal i 10 asistencií a so ziskom 46 kanadských bodov je najproduktívnejším Žilinčanom. O túto priečku sa delí s Petrom Kloudom, ktorý deväťkrát skóroval a v 35 zápasoch na gól prihrával.

    Jasným favoritom duelu sú Košičania. Na ich triumf vypísali stávkové kancelárie veľmi nízky kurz (1,25), zatiaľ čo na triumf hostí je to až 7,1. Ak si myslíte, že zápas sa po šesťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 5.9.

    Ako napokon tento duel dopadne bude jasné až po sedemnástej hodine. Už teraz ale vieme, že Žilinčania by mali predviesť veľký boj. Do konca základnej časti ostáva (vrátane tohto) osem zápasov a tak možno povedať, že z pohľadu hokejistov spod Dubňa je každý z nich existenčný. Podarí sa Žiline v Steel aréne zaskočiť aktuálneho vicemajstra? To a ešte omnoho viac sa dozviete v našom textovom prenose už o 17:00.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 13. Bartánus, 28. Bartoš (Deyl, Štrbák), 52. Jenčík (Bartánus), 55. Bartoš (Jenčík, Bartánus) – 22. Martin Chovan (Slovák, Ďurák), 26. Tomas (Lipovský), 58. Lipovský (Kluda, Bagin)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko, Černák – Bartánus, Matúš Chovan, Svatoš – Jenčík (A), Bartoš, Hrnka – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Borecký, Jokeľ, Hinďoš
    MsHK Žilina: Peksa – Šterbák, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Bagin, Ďurák, Bajaník, Martin Chovan – Slovák, Bene, Kalla – Tomas, Klouda, Dlouhý – Drevenák, Valášek, Varga – Čavrk. Linet, Piják

    Rozhodca: D. Konc – Bednár, Bogdaň

    Diváci: 3365