Kadaň – Havířov 4:2 (kon.) | Třebíč – Beroun 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:5 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 1:2 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 2:3 (po pr.)
Olomouc – Most 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
3:5 (1:1, 0:2, 2:2)
HC Dukla Jihlava
cz Pondelok 03.02.2014, 17:30 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer z Kotliny! Derby s velkým "D" je zde! Nejen, že se celky HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Dukla Jihlava střetnou o nadvládu nad Vysočinou, ale půjde i o souboj o třetí místo. Tudíž nás čeká velice zajímavé utkání.
     
    Jihlava z posledních deseti zápasů šest prohrála a to znamená, že ztratila kontakt s druhou Olomoucí a navíc se na ní dotáhli Rebelové z Havlíčkova Brodu. Dukla se drží na čele již od startu sezony, který měla doslova famózní a nebýt v té době jednoznačného Berounu, byla by adeptem na první místo. Jihlava ale působí v posledních kolech rozpačitě. Po těsných prohrách v Ústí nad Labem (3:4) a s Mladou Boleslaví (1:2) přišel triumf 2:0 v Olomouci, ale hned kolo nato vyloupily Horácký zimní stadion České Budějovice.
     
    To Rebelové jsou v opačném rozpoložení. Rovněž se vinou několika nepříznivých výsledků, které navíc podpořila kontumace vítězného zápasu s Ústím nad Labem, začali bát o "své" čtvrté místo. Nyní má ale držina sestavená okolo trenéra Jiřího Mičky sérii čtyř utkání bez porážky, kterou bude chtít v derby ještě navýšit. V zápase o Vysočinu se bude moci představit hned několik nových hráčů, které získali Rebelové formou střídavých startů. Někteří z nich – konkrétně mladíci z Vítkovic – se představili již v Berouně.
     
    VZÁJEMNÁ BILANCE: STÁLE VEDOU REBELOVÉ

    Počet odehraných zápasů: 32
    Bilance: 15-3-3-11
    Výsledky: 0:1, 2:1, 3:2p, 7:2, 3:2, 4:3, 3:2, 2:1, 5:4, 0:4, 3:4p, 1:4, +2:3p, +3:2sn, +2:3sn, +4:2, +1:3, 3:1, 0:1, 5:3, 1:3, 4:2, 3:2sn, 8:0, 2:3, 3:2, 1:4, 2:3, 1:6, 3:1, 3:2, 1:2
    Skóre: 85:78
     
    Letošní vzájemné zápasy:

    8. kolo: HC Dukla – HC Rebel 1:3
    21. kolo: HC Rebel – HC Dukla 3:2
    34. kolo: HC Dukla – HC Rebel 2:1
     
    Na ledě právě skončil trénink mladšího dorostu. Hrací plochu již upravuje rolba a hlavní aktéři tohoto zápasu tak budou moci každou chvílí vjet na kluziště k předzápasovému rozcvičení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Sedláček) – Drtina, Kolafa, Vágner, Pohl, Korím, Semrád, Zítka – Maliník, Polodna "C", Stach – Berger, Gengel, Špok – Milfait, Tomi, Jakub Kadlec – Kučera, Stehlík, Richter – Šesták.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – H. Tobola, Mocek, Jícha, Dobrovolný "A", Jaroš, Čáp, Kolda, Štěbich – Hubáček "C", Přidal, Vysloužil, Střecha, Zeman, Kuřítko, Mikeš, Seman, Velecký, Prokš, P. Štěpánek, Malec.
    Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Petr Úlehla – Milan Kis, Tomáš Svoboda.
     
    Před začátkem dnešního zápasu je oceňována trojice úspěšných havlíčkobrodských reprezentantů ze Zimní olympiády dětí a mládeže. Jsou jimi David Donde, Matěj Vála a Vojtěch Veverka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Sedláček) – Drtina, Kolafa, Vágner, Pohl, Korím, Semrád, Zítka – Maliník, Polodna "C", Stach – Berger, Gengel, Špok – Milfait, Tomi, Jakub Kadlec – Kučera, Stehlík, Richter – Šesták.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – H. Tobola, Mocek, Jícha, Dobrovolný "A", Jaroš, Čáp, Kolda, Štěbich – Hubáček "C", Přidal, Vysloužil, Střecha, Zeman, Kuřítko, Mikeš, Seman, Velecký, Prokš, P. Štěpánek, Malec.
    Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Petr Úlehla – Milan Kis, Tomáš Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Rebelové vyhráli úvodní buly a hned se snažili bleskově dostat do útoku, ale bylo jim odpískáno zakázané uvolnění.
     
    00:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Stejně jako v předchozím střetnutí na ledě Kotliny, i dnes se dostává Dukla z první šance do vedení! Ihned po úspěšném vhazování od Radka Hubáčka se dostal kotouč přes Filipa Semana na hokejku MARKA PROKŠE, který svůj pokus umístil přesně nad rameno Ondřeje Kacetla! Asistence: Filip Seman a Radek Hubáček.
     
    00:42
    Martin Vysloužil (JIH) oslabuje svůj celek. Provinil se hákováním. Rebelové mohou brzce srovnat.
     
    01:29
    Domácí družina sice dlouho a hezky kombinovala, ale nakonec se dostala Jihlava ke kotouči, který poslala přes celé kluziště.
     
    01:58
    Rebelové nejprve tak tak udrželi pásmo, ale napodruhé už to hostům vyšlo a puk míří až ke Kacetlově svatyni.
     
    02:36
    Tak teď se celek Havlíčkova Brodu dostal dokonce do zakončení. Marek Drtina vypálil od modré, Rittich jeho pokus vykopl před sebe a následně pokryl i dorážku z mezikruží.
     
    02:58
    Dukla Jihlava je v plném počtu a hned se hnala do šance. Backhandové zakončení Filipa Semana ale sklepl Kacetl holí vedle.
     
    03:30
    Filip Seman pracuje velmi dobře a nepouští soupeře dál. Ve středním pásmu sebral kotouč a nahodil jej na bránu. Nepřesně.
     
    04:24
    Jihlavská družina teď výborně brání svou střední třetinu a Jan Berger je donucen kombinovat s Martinem Vágnerem za svou vlastní bránou.
     
    04:35
    Rebelové už ale dostali puk na opačný pól kluziště. Nahození od modré ale pokryl David Rittich ve výstroji.
     
    05:16
    Fantastický Ondra Kacetl podržel svůj celek ve hře! Petr Štěpánek se protáhl po levém křídle až na kruh, kde měl dost prostoru, ale jeho ránu na zadní tyč bravurně vykopl domácí muž s maskou svým betonem. K dorážce se dostal Adam Zeman, jenž měl před sebou volný celý prostor kasy, ale kde se vzal, tu se vzal, parádní zákrok ukázal beton Ondřeje Kacetla!
     
    05:53
    Jihlava je nebezpečnější a z levého kruhu pálil Patrik Přidal, ale mezi betony Ondřeje Kacetla puk neprocpal. Následně na druhém kruhu vystřelil Martin Kuřítko. Kacetl vyráží jeho ránu ramenem.
     
    06:19
    A maskovaný muž Havlíčkova Brodu musel řešit další ošemetnou situaci před svou bránou. Ondřej Malec ale z brankoviště puk mezi jeho betony nedostal.
     
    06:55
    Za Rebely to zkoušel Roman Maliník, ale jeho průnik měl jepičí život a nedošlo tak ani k ohrožení brány Davida Ritticha.
     
    07:23
    Jan Pohl se dostal na brankovišti ke kotouči, ale tísněn obráncem trefil jen beton Davida Ritticha. Následně se snažil kolem klece obtočit Jan Berger, ale až na brankoviště se nedostal.
     
    07:53
    Domácí celek zatlačil a Martin Špok se dvakrát dostal ke střele, ale ani jednou neuspěl. Nejprve trefil z kruhu jen zadní mantinel. Následně napálil kotouč z mezikruží jen do náruče jihlavského muže s maskou.
     
    08:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové svůj nápor přetavili ve vyrovnávací branku a zápas je tak opět na začátku! Dlouho to vypadalo, že kombinace domácího celku nikam nepovede, až nakonec vystřelil od modré čáry Jakub Kadlec, jeho dělovka zamířila vedle, ale od zadního mantinelu se odrazila na brankoviště, kde doklepl puk nad Rittichovou lapačkou do sítě KAROL KORÍM! Asistence: Jakub Kadlec.
     
    09:30
    Rebelové se dopustili icingu a chvilku se hra zdržela před Kacetlem, ale k ohrožení jeho svatyně nedošlo. Teď už se zase bojuje ve střední třetině.
     
    09:44
    Filip Seman to zkusil z úhlu a Ondřej Kacetl měl co dělat, aby nedopadl jako jeho kolega Filip Šindelář v prvním zápase a nesrazil si kotouč do sítě. Z Hradce Králové půjčený gólman ve službách domácích ale kotouč nadvakrát pokryl.
     
    10:28
    Havlíčkobrodští se na druhé straně prokličkovali až ke střele, ale na poslední chvíli zasáhla hůl protihráče, která odrazila touš do ochranné sítě.
     
    10:42
    Petr Polodna se dostal mezi kruhy ke střele, ale tu nasměroval jen do míst, kde stál připravený David Rittich, který jistým zákrokem podržel kotouč na hrudi.
     
    11:26
    Po šťastném odrazu se dostal na modré čáře ke kotouči Petr Štěpánek, který už si připravoval střelu, ale na poslední chvíli mu kotouč vypíchl Tomáš Semrád.
     
    12:06
    Filip Seman se prodral po levém křídle až na spodek kruhu, odkud ale vyprášil jen Kacetlovy betony. Následně se ale dostal ke kotouči. Jeho nahrávku však nedokázal ztečovat do sítě Radek Hubáček, který byl odstaven obráncem!
     
    12:47
    Na druhé straně se domácím povedlo vybojovat vhazování. Ze závaru nejprve nic nebylo. Následné nahození z levého kruhu už ale musel David Rittich podržet v lapačce.
     
    13:20
    Roman Maliník si vybruslil s pukem až na pravý kruh a zkusil to přímo na bránu. David Rittich měl štěstí, že se domácí kanonýr netrefil do zcela odkryté části, ale jen do jeho betonu.
     
    13:35
    Domácí tým bude hrát přesilovou hru. Za hákování je vykázán na dvě minuty na trestnou lavici Josef Kolda (JIH). Zda si odkroutí celý trest, to záleží i na jeho spoluhráčích.
     
    14:18
    Ti svou úlohu zvládají na jedničku a vyhazují kotouče k brance Ondřeje Kacetla. Rebelové se ještě nedostali do pořádné šance.
     
    14:52
    Teď jsou sice domácí nastěhovaní před Davidem Rittichem, jejich tlačení ale nedospělo k jediné střele.
     
    15:23
    A asi ani nedospěje. Dukla vyhazuje kotouč k domácí kleci a z trestu už ubíhají poslední vteřinky.
     
    15:49
    Jihlava se v plných silách hnala do šance, ale Josef Kolda vracející se z trestné lavice byl na pravém kruhu odstaven od puku.
     
    16:42
    Petr Zítka předvedl chybu a nechal se lacino přebruslit Martinem Kuřítkem, načež jihlavský hráč na brankovišti poslal puk přímo skrz a od levého mantinelu vyšla rána, jíž domácí muž s maskou ukryl v lapačce.
     
    16:51
    Po buly a několika rychlých nahrávkách přišla střela od modré čáry z hole Petra Štěpánka, jíž Ondra Kacetl podržel na hrudi a vysloužil si potlesk tribun.
     
    17:22
    Filip Seman ukázal tribunám své šikovné ruce a prokličkoval se až na pravý kruh. Zde se opřel do puku, ale jeho zakončení bravurně zablokoval Karol Korím.
     
    17:47
    Rebelové se pokoušeli po zisku puku o rychlou akci, ale vinou vlastní nepřesnosti se píská jen zakázané uvolnění.
     
    18:20
    Ondřej Malec se po několika rychlých nahrávkách dostal ke střele z pravého kruhu a dokonce rozvlnil síťku. Bohužel pro hosty jen tu boční.
     
    18:31
    Početní výhodu si zahraje také tým z krajského města Vysočiny. Na trestnou lavici byl za podražení vykázán Jan Berger (HBR).
     
    18:44
    Rebelové se ale málem dostali do vedení! Petr Polodna vyhodil kotouč, který ještě stihl dobruslit a vyslat jej na jihlavskou branku. Před Davidem Rittichem touš ještě tečoval Roman Maliník, hostující brankář ale včas sklapl své nohy a podržel Duklu!
     
    19:28
    Jihlava se ne a ne dostat do šance. Naopak jsou to Rebelové vedení kapitánem Petrem Polodnou, kdo se drží u kasy svého soupeře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu ostře sledovaného derby Vysočiny mezi Rebely a jihlavskou Duklou. Hosté začali parádně a dokonce se dostali do vedení zásluhou Marka Prokše. Ze strany domácích pak ale srovnal Karol Korím.

    Druhá třetina začne cca v 18:22.
     
    Oba celky již nastupují na led. Rebely přivedl Ondra Kacetl, Jihlavu zase Josef Kolda.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Hned po vyhraném buly se dostal do šance Ondřej Malec, který se mezi kruhy odhodlal ke střele, kterou ale podržel ve svém náručí gólman Ondra Kacetl.
     
    20:57
    Rebelové se dvakrát po sobě tlačili do útočného pásma, ale nejprve jen nahodili puk za Ritticha a následně byl Ladislav Gengel načapán v ofsajdu.
     
    21:16
    Následně se ale po průjezdu do útočné třetiny dostal ke střele Jan Berger, ale jeho sražený pokus nenadělal připravenému brankáři Jihlavy žádný problém.
     
    21:29
    Jihlavští fanoušci předvedli choreo, které doprovodili pyrotechnikou a nad Davidem Rittichem se tak ocitá mračno dýmu.
     
    22:11
    Vojtěch Tomi se prokličkoval zpoza brány až na brankoviště, kde ale nedokázal zvednout puk nad beton Davida Ritticha.
     
    22:49
    Rebelové jsou v tlaku a Dukla se jen těžce brání. David Rittich má spoustu štěstí, že pokusy, které na jeho klec mířily, skončily jen vedle branky, jíž hájí v této periodě.
     
    23:14
    Do šance se naopak procpala Jihlava a na pravém kruhu musel zasahovat proti rodící se šanci Petr Polodna, který nakonec kotouč sebral a následně výborným krytím těla i udržel.
     
    24:06
    Roman Maliník šteloval puk z pravého křídla před bránu, kde mohl dorážet Martin Vágner, ale jeho teč se nakonec mezi tři červené tyče nevešla.
     
    24:28
    Ladislav Gengel svým nahozením ze středního pásma řádně vylekal Davida Ritticha, který ale nakonec puk udržel na svých betonech. Domácí fanoušci mu pak dávají najevo, kam si přejí, aby branky padaly.
     
    24:52
    Rebelové jsou mírně lepší a Jihlava se musí bránit. Hosté nyní museli vyhodit na zakázané uvolnění, aby se vymanili z tlaku.
     
    25:03
    Hned po buly se do kotouče na modré čáře opřel Tomáš Semrád a jeho dělovku vyrazil Rittich do ochranné sítě. Domácí jsou aktivní, ale gól zatím nedali.
     
    25:37
    Znovu se cpal do šance domácí soubor! Konkrétně Jan Milfait, který nejprve neprošel na levý kruh a následně byl odstaven obráncem. Dukla výborně brání.
     
    26:02
    Nyní ale ukázala své ostře nabroušené zoubky také hostující skvadra z Jihlavy! Po přiklepnutí Patrika Přidala, jejž si Dukla stáhla pro tento zápas z Moravských Budějovic, se hnal na bránu Adam Zeman. Jeho ránu z levého kruhu ale bravurně pokryl do lapačky Ondra Kacetl!
     
    26:02
    Následně je vyloučen Martin Vágner (HBR) za nedovolené bránění. Jihlava se může dostat do tlaku.
     
    26:38
    Rebelové ale dobře brání a dvakrát vyhodili kotouč daleko od své brány. Při druhém pokusu Dukly o penetraci do útočného pásma je odpískán ofsajd.
     
    27:10
    Jan Berger (HBR) je odeslán na trestnou lavici za hákování. Rebelové jdou na 52 vteřin do tří! To je dobrá šance pro hosty!
     
    27:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava nakonec dvojnásobnou přesilovku využívá a dostává se do vedení! Už to vypadalo nadějně, když Petr Polodna vyhazoval vysokým obloukem kotouč ven z pásma, ale na modré čáře jej zachytil Zdeněk Čáp, jenž nahrál křížně na pravý kruh, kde se do protipohybu Ondry Kacetla trefil PETR MOCEK! Asistence: Zdeněk Čáp.
     
    28:04
    Dukla pokračuje v přesilové hře a znovu se nastěhovala před maskovaného muže domácího výběru. Gólman Kacetl si ale tentokrát střelu z pravého kruhu pohlídal.
     
    28:44
    Na pravý kruh se po vyhození domácích do středního pásma dostal Patrik Přidal. Jeho zakončení si ale našlo cestu jen do výstroje gólmana Rebelů.
     
    29:10
    Rebelové dokázali vyhodit kotouč daleko od své svatyně a jsou kompletní. Nyní jsou na pomyslném gólovém tahu oni.
     
    29:26
    Havlíčkův Brod se natlačil před Ritticha, ale ke kotouči se dostala Dukla, která se snažila o rychlý brejk, který ale nebyl ke spokojenosti početného fanouškovstva Jihlavy zdařilý a píská se jen icing.
     
    30:03
    Domácí tým bude hrát přesilovku! Tomáš Střecha (JIH) je odeslán na trestnou lavici za podražení. Rebelové tak mohou také udeřit v přesilové hře.
     
    30:16
    Jihlava se ale rychle osvobozuje dlouhým vyhozením až ke Kacetlově kleci.
     
    31:18
    Dlouhá kombinace domácího celku se ale nepovedla a Petr Polodna s Tomášem Kolafou se k zakončení neodhodlali. Následně to zkusil David Stach, ale byl v poměrném úhlu a trefil jen vyrážečku Davida Ritticha.
     
    31:23
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Na trestnou lavici se potrestán Roman Maliník (HBR) na 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku. Nutno je ale dodat, že jihlavský hráč si za to svým špatným postavením mohl sám.
     
    31:46
    Rebelové se snažili dostat do útoku a něco zde vymyslet. Je jim ale odpískáno zakázané uvolnění, jelikož jim nevyšla nahrávka.
     
    32:03
    Jihlava je v plném počtu a navíc se drží prostoru před brankou Ondřeje Kacetla, který se musí mít na pozoru.
     
    32:20
    A dokonce musel i zasahovat. Na pravém kruhu se opřel do kotouče jeden v červenožlutém, ale na bližší tyči našel jen hruď havlíčkobrodského muže s maskou.
     
    32:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté znovu využívají přesilovku a je to již o dva góly. Trochu krutá rána pro jinak v této třetině lepší tým. A znovu je u toho namočená stejná dvojice, jako u první trefy. Zdeněk Čáp se dostal na modré čáře ke střele a PETR MOCEK tečoval puk za bezmocného Ondřeje Kacetla! Asistence: Zdeněk Čáp a Filip Seman.
     
    33:48
    Rebelové se snaží dostat do pásma. To se jim dokonce povedlo, ale k Rittichově brance se kotouč nedostal. Mezi kruhy dobře zapracovala jihlavská obrana
     
    34:18
    Ondřej Malec byl čistým zákrokem sražen v pravém rohu obranného pásma a podle prvního výrazu to vypadalo, že do pěti minut umře, nakonec ale po svých bez ničí pomoci vstal a odjel na střídačku.
     
    34:34
    Petr Pohl se dostal na modré čáře ke střele, ale jeho zakončení skončilo jen o kousek vedle Rittichovy brány. Filip Seman následně vyvezl puk ven z pásma.
     
    35:15
    Petr Štěpánek nyní mohl sáhnout do nahrávky domácích, ale neučinil tak, i když na to měl prostor. Viděl totiž, že touš míří na zakázané uvolnění.
     
    36:15
    Jakub Kadlec byl po několika nezdařilých pokusech svého týmu o průnik k Rittichovi nejblíže k tomu to změnit, ale byl faulován. K zemi jej srazil Ondřej Malec (JIH). Domácí ale následně zahráli na icing, takže se vhazuje ve středním pásmu. Jihlavský hráč pyká za napadení.
     
    36:32
    Dukla vyhrála buly a poslala puk ke Kacetlovi. Následně je domácím při přechodu do útočné třetiny odpískán ofsajd.
     
    37:27
    Rebelové dlouze kombinovali, ale nikdo z domácího souboru se neměl k pořádnému zakončení. Následně se na levém kruhu dostal ke kotouči David Stach, ale jeho sraženou střelu mířící na brankový oblouk jeho jmenovec Rittich pokryl.
     
    37:52
    Jihlava vyhodila kotouč ven z pásma a následně se sním dostal až na zadní mantinel Jan Berger. Tam ale domácí hráč o kotouč přišel a do puk zamířil opět až ke Kacetlovi.
     
    38:15
    Jihlava je kompletní a navíc s kotoučem na holi, takže se domácí celek znovu neúspěšně popasoval s početní výhodou.
     
    39:01
    Jan Milfait vybojoval na pravém kruhu kotouč, který poslal na modrou čáru, ale přízemní pokus Tomáše Semráda skončil jen na betonu připraveného Davida Ritticha.
     
    39:58
    Rebelové se ještě snažili o průnik před maskovaného muže soupeře. Marek Drtina bojoval na zadním mantinelu o kotouč, ale neúspěšně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Na začátku třetiny si moc neškrtl celek z krajského města, který byl pod tlakem. Pak se ale vinou několika trestů dostala Dukla na koně a z jeho sedla vstřelila dvě branky. Tu první zaznamenal ve dvojnásobné početní výhodě Petr Mocek, který pak skóroval i v klasické přesilovce.

    Další část začne cca v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Jihlavská družina se tlačila do šance, ale neuspěla. To samé pak na druhé straně předvedl také domácí celek, jenž nepřešel přes modrou čáru.
     
    41:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové snižují a tento zápas získává nový náboj! Kotlina se otřásá v základech. Po levém křídle se procpal do pásma a vypálil Ladislav Gengel. Puk se dostal na hokejku JANA POHLA, který střelou backhandem pod Rittichův beton snižuje na 2:3! Asistence: Ladislav Gengel.
     
    42:06
    Další komplikace pro Duklu. Tomáš Střecha (JIH) dostal trest za sekání a oslabuje tak svůj tým v ten nejhorší možná moment.
     
    42:52
    Dukla nejprve dostala kotouč do středního pásma a následně se dostal ke střele od modré čáry Marek Drtina, ale jeho zakončení si našlo cestu jen kousek vedle tyče.
     
    43:30
    Jihlava drží svého protivníka daleko od branky soupeře a Marek Prokš navíc vystřelil. Jeho rána si to ale nasměrovala jen do vyrážečky Ondřeje Kacetla.
     
    44:22
    Dukla je již v plném počtu a navíc se dostala do šance, ale její střelu ztečoval mimo Jan Pohl, který si tak k úspěšném zásahu do černého připsal i úspěšný obranný zákrok.
     
    45:18
    Domácí družina se snažila dostat do útočné třetiny, ale neodkázala se zkonsolidovat na modré čáře a výsledkem tak je, že Marek Drtina drží kotouč ve svém pásmu.
     
    46:12
    Rozhodčí dlouho držel ruku na výhodu a domácí celek směle kombinoval na hranici středního a útočného pásma. Následně je na lavici pro hříšníky vykázán Zdeněk Čáp (JIH) za sekání.
     
    46:15
    Jihlava hned po vhazování vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    46:43
    Dukla nedokázala vyhodit a následně vznikl souboj o kotouč u levého mantinelu, po němž vylétla hrací guma mimo kluziště a domácí navíc neúspěšně reklamovali dvě minuty za zdržování hry.
     
    47:01
    Jihlava se znovu dostala k puku, který posílá přes všechny čáry až za branku Ondřeje Kacetla.
     
    47:31
    Havlíčkobrodští se po delším časovém úseku dostali ke kombinaci, kterou zakončil svou střelou David Stach, ale jeho rána skončila jen ve výstroji připraveného Davida Ritticha.
     
    47:59
    Jan Milfait se opřel na modré čáře do kotouče, ale jeho dělovku odrazil padající obránce až do středního pásma.
     
    48:26
    Komplikace pro havlíčkobrodský celek. Marek Drtina (HBR) je vykázán na trestnou lavici za hákování.
     
    48:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava si v přesilové hře znovu bere svůj náskok o dvě branky zpět! Petr Mocek se na pravém kruhu dostal ke střele, kterou namířil ale jen do betonů Ondřeje Kacetla, který kotouč ukryl mezi nimi, ale do domácího muže s maskou následně zajel RADEK HUBÁČEK, který získal puk a doklepl jej do prázdné brány. Hraničilo to s postavením útočícího hráče v brankovišti, nicméně branka platí a Dukla ta vede 4:2 a je na dobré cestě k tomu, aby se znovu osamostatnila na třetím místě! Asistence: Petr Mocek a Jiří Dobrovolný.
     
    49:55
    Rebelové se dvakrát po sobě hnali do útočné třetiny, ale byli zastaveni ofsajdem. Dukla se tak při bránění ani nenadřela.
     
    50:09
    Možná je to jedna z posledních šancí Rebelů na to, aby něco udělali s výsledkem. Na trestnou lavici je odeslán Radek Hubáček (JIH).
     
    50:18
    Dukla ale bleskově vyhazuje a puk míří dokonce na maskovaného muže Rebelů.
     
    50:41
    Rebelové by potřebovali Red Bull. Jaksi jim opadla křídla a Jihlava znovu vyhazuje kotouč až k maskovanému muži domácích.
     
    51:24
    Petr Polodna si nyní sjel od modré čáry až na pravý kruh, odkud vypálil. Jeho střela ale zamířila jen do betonu připraveného Ritticha.
     
    51:57
    Filip Seman se dostal po levém křídle až do střely, jíž ale svým betonem výborně pokryl Ondřej Kacetl.
     
    52:21
    Adam Zeman na levém kruhu ukázal, že kromě hokeje mu jde i fotbal a kopl kotouč na bránu. Kacetl ale nastavil svůj beton. Navíc by případná trefa nemohla platit.
     
    53:31
    Jakub Tomi se prodral až na pravý kruh. Zde si sjel blíže k bráně a svým pokusem rozezvučel v Rittichových uších slastný zvuk tyče! Následně pokryl jihlavský gólman střelu lehkou jako pírko z hole Jakuba Kadlece.
     
    54:11
    Petr Zítka svou špatnou nahrávkou vyslal do brejku soupeře, kterého musel odstavit Martin Vágner, jenž jihlavského hráče zpacifikoval za bránou.
     
    55:09
    Domácí celek má znovu šanci na to, aby udeřil v přesilovce, i když dnes mu početní výhody nepomáhají, ale naopak Rebely sráží. Roman Mikeš (JIH) je potrestán za hákování.
     
    55:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové znovu snižují skóre a pomáhá jim k tomu využitá přesilovka! Novic v sestavě Havlíčkova Brodu Martin Špok poslal kotouč na hůl MARKA DRTINY, který z vrcholu levého kruhu propálil Davida Ritticha, který si ani neškrtl! Asistence: Martin Špok a David Stach.
     
    56:15
    Dukla nejprve nedokázala vyzrát na připraveného Ondru Kacetla a na druhé straně měl David Rittich štěstí, že se Petr Polodna netrefil do puku.
     
    57:15
    Rebelové se tlačí před branku soupeře, ale co je jim to platné, když se nedokáží dostat ani do zakončení. Domácí družina je nervózní.
     
    58:05
    Rebelové nasadili do hry čtyři útočníky a jediného obránce. Domácí družina se ale nedokáže usadit před brankou Davida Ritticha.
     
    58:32
    Rebelové budou hrát přesilovou hru! To je velká šance na snížení! Na lavici hanby putuje Petr Mocek (JIH) za zdržování hry.

    Domácí si berou time-out!
     
    58:32
    Ondřej Kacetl je na střídačce! Havlíčkův Brod je v šesti bruslařích proti čtyřem!
     
    58:39
    Dukla poslala kotouč ven z pásma, ale ten zamířil jen metr mimo prázdnou klec. Icing se ale nepíská.
     
    59:01
    Marek Drtina svým spurtem zabránil soupeři ve vstřelení gólu do odkryté klece!
     
    59:06
    Rebelové mají buly před Rittichem. Dukla vyhodila puk ven a vypadalo to, že půjde do tří, ale sudí byli shovívaví.
     
    59:40
    Domácí kombinovali a od Marka Drtiny se dostal ke kotouči Petr Polodna, který svou střelou z levého kruhu prověřil jen Rittichovu lapačku.

    Dukla si bere time-out.
     
    59:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Dukla trefuje prázdnou bránu. Radek Hubáček vyhrál buly a VÁCLAV JAROŠ poslal kotouč přes celé kluziště do opuštěné sítě. Asistence: Radek Hubáček.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Domácí celek sice bojoval, ale nakonec se raduje Dukla, která ale nebyla nijak lepším celkem. Utkání by slušela remíza, ale Jihlava rozhodla v přesilových hrách, které zvládá asi nejlépe z celé soutěže.

    Dámy a pánové, já se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dnešního dne. Mějte se hezky a někdy příště na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2631 diváků.

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 9. Korím (Jakub Kadlec), 42. Pohl (Gengel), 56. Drtina (Špok, Stach) – 1. Prokš (Seman, Hubáček), 28. Mocek (Čáp), 33. Mocek (Čáp, Seman), 49. Hubáček (Mocek, Dobrovolný), 60. Jaroš (Hubáček)


    BK Havlíčkův Brod: Kacetl (Sedláček) – Drtina, Kolafa, Vágner, Pohl, Korím, Semrád, Zítka – Maliník, Polodna "C", Stach – Berger, Gengel, Špok – Milfait, Tomi, Jakub Kadlec – Kučera, Stehlík, Richter – Šesták.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Mocek, Jaroš, H. Tobola, Jícha, Kolda, Dobrovolný "A", Stebich, Čáp – Prokš, Hubáček "C", Seman – P. Štěpánek, Zeman, Velecký – Kuřítko, Střecha, Malec – Mikeš, Přidal. .
    Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodca: Jan Hribik, Petr Úlehla – Milan Kis, Tomáš Svoboda

    Diváci: 2631