Udinese – Lazio 2:3 (kon.) | Bologna – Neapol 2:2 (kon.) | CFC Janov – Inter 1:0 (kon.)
Bergamo – Cagliari 1:0 (kon.) | Catania – Fiorentina 0:3 (kon.) | Chievo – Parma 1:2 (kon.)
Sassuolo – Turín 0:2 (kon.) | AC Miláno – Hellas Verona 1:0 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
2:3 (1:0)
Lazio Rím
Nedeľa 19.01.2014, 12:30 • Stadio Communale Friuli (Udine) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Na okraji šestnástky padá kapitán Domizzi, avšak rozhodca Rocchi je nekompromisný a namiesto štandardky prichádza žltá karta za simulovanie.
     
    90
    Lazio dalo gól!
    Tak toto je neuveriteľné! Rimania zrejme začnú najbližší zápas o desiatich, pretože im to prospieva. Po Kloseho výbornej práci vo vzduchu pripravil nemecký lišiak pozíciu HERNANESOVI, ktorý povyzvŕtal Domizziho a presnou strelou pod brvno nedal Brkičovi šancu.
     
    87
    Zranený Ederson teda opúšťa trávnik a nevyzerá to s ním dobre. Na jeho miesto príde albánsky futbalista Lorik Cana.
     
    85
    Predtým však ešte striedajú domáci, keď trávnik opustí Giampiero Pinzi. Na jeho miesto príde Nicolás López.
     
    82
    Lazio dalo gól!
    Katastrofa domáceho brankára Brkiča pokračuje a Lazio sa zadarmo dostáva k vyrovnaniu. Slovinský brankár vyštartoval na Luličov center, ale loptu vyboxoval iba do striedajúceho ANDREU LAZZARIHO, od ktorého sa lopta odráža do siete.
     
    78
    Domáci sa snažia skrotiť nápor Lazia a pomôcť by im mal i striedajúci Lazzari. Tomu prepustil miesto Douglas Santos.
     
    77
    Brkičove rukavice tentokrát vyprášil Hernanes, ktorého projektil spoza šestnástky posadil domáceho gólmana na zadok. Nakoniec to však Brkič zvládol a vyráža do strany.
     
    72
    Baduovi však druhý polčase nesmierne chutí a opäť brázdil pravú stranu Udinese. Jeho postup zastavil Lulič nedovolene a po zásluhe tak vidí žltú kartu.
     
    68
    Udinese dalo gól!
    Zebry sa konečne upokojili a okamžite vymysleli nádhernú akciu. Bastov center z pravej strany sklepol Muriel na EMMANUELA AGYEMANGA-BADUA, ktorý si loptu nádherne spracoval na prsia a následne z hranice šestnástky vypálil. Jeho krásny volej letel pod brvno, kam Berisha nedosiahol.
     
    66
    Lazio sa dokonca mohlo postarať o obrat! Tak oslabovka im zatiaľ zrejme neprekáža. Na hranici šestnástky si prebral loptu striedajúci Ederson, ktorý nám predviedol nádherný obstrel, ktorý mieril tesne veľa ľavej žrde.
     
    62
    Lazio dalo gól!
    Zodpovednosť na seba zobral ANTONIO CANDREVA, ktorý nedal Brkičovi šancu a loptu poslal do ľavej šibenice. Slovinský brankár šiel do opačnej strany a nemal absolútnu šancu.
     
    61
    No lenže domáci sa dopustili detinskej chyby, keď po dlhom pase si vo vápne spracovával loptu Miroslav Klose a k zemi ho poslal brankár Brkič. Po jeho skrate bude i na druhej strane nasledovať pokutový kop!
     
    60
    Hostia sa pokúsia oživiť kreatívnu zložku svojho mužstva. Namiesto obrancu Cianiho totiž príde kreatívny špílmacher Hernanes.
     
    58
    Antonio Di Natale si pri odchode z trávnika užíva zaslúžený potlesk. Po hodine hry ho vymení kolumbijský útočník Luis Muriel.
     
    54
    No ale pozor! Situácia hostí sa komplikuje ešte viacej. Po Onaziho hlúpom faule zo zadu na polovici ihriska vidí nigérijský futbalista rovno červenú kartu a Lazio bude dohrávať v oslabení!
     
    53
    Sergio Floccari, ktorý sa dnes presadzoval len veľmi ťažko, odchádza a na jeho miesto príde Brazílčan Ederson.
     
    51
    Prvú žltú kartu vidia i domáci, keď Pinzi nepríjemne dohral rozohrávajúceho Kloseho. Rocchi nekompromisne tasí žltú kartu.
     
    49
    Domáci však začínajú druhý polčas aktívne a ďalšiu Baduovu akciu musel Onazi zastaviť nedovolene. Po jeho faule na polovici ihriska nasleduje i žltá karta.
     
    42
    Ten rozohrával z pravej strany Candreva, ale nepochodil. Na prvej žrdi odvrátil jeho center Danilo, ktorý poslal loptu na Baduho. Ten okamžite vysunul Maicosuela, ktorý sa z polovice ihriska rútil na Berishu. V kľúčovom momente však pálil z vnútra šestnástky tesne mimo.
     
    39
    Miroslav Klose si pri ofenzívnej práci pomáhal neúmyselným lakťom, ktorým zasiahol do tváre Domizziho. Klose sa mu okamžite ospravedlnil, ale žltej karte sa nevyhol.
     
    26
    Ťažko povedať, čo teraz stváral brankár Berisha, ktorý po Cianiho spätnej prihrávke sprvu vyčkával a následne napálil loptu do Di Nataleho. Tá sa následne odrazila takmer až do bránky, ale brankár hostí bol napokon faulovaný, čo ho v danom momente zachránilo.
     
    8
    Udinese dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil ANTONIO DI NATALE, ktorý nedal Berishovi šancu. Penaltu kopol presne k žrdi a albánsky brankár navyše smer strely nevystihol.
     
    7
    No ale pozor! Po dvoch náznakoch už príde skutočná šanca pre domácich. Po ľavej strane opäť unikol agilný Maicosuel a po Cavandovom faule bude nasledovať pokutový kop! Pravý bek hostí navyše vidí žltú kartu.
     
    5
    Domáci sa po rohovom kope ešte nepresadili, ale v následnej akcii centroval z ľavej strany Pereyra a Dias takmer prekonal vlastného brankára. Berisha však jeho dezorientovanú hlavičku stihol vyraziť.

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Natale (pen.), 68. Badu – 62. Candreva (pen.), 82. Lazzari (vla.), 90. Hernanes

    Karty:   51. Pinzi (UDI), 90+3. Domizzi (UDI) – 7. Cavanda (LAZ), 39. Klose (LAZ), 49. Onazi (LAZ), 72. Lulič (LAZ)   54. Onazi (LAZ)


    Udinese Calcio: Brkič – Heurtaux, Danilo, Domizzi – Basta, Pereyra, Badu, Pinzi, Douglas Santos – Maicosuel, Di Natale (C)
    Náhradníci: Kelava – Naldo, Bubnjič, Muriel, Mlinar, López, Jádson, Lazzari, Widmer, Bruno Fernandes, Zielinski

    Lazio Rím: Berisha – Ciani, Biava (C), André Dias, Cavanda – Candreva, Biglia, Onazi, Lulič – Floccari, Klose
    Náhradníci: Marchetti, Strakosha – Felipe Anderson, Hernanes, Ederson, Keita, González, Cana, Vinícius, Konko, Perea, Novaretti

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – N. Nicoletti, M. Grilli – G. Bianchi