Buffalo – Calgary 1:2 (po pr.) | Toronto – Chicago 7:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 1:4 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 3:0 (kon.) | NY Islanders – Montreal 0:1 (po pr.) | Columbus – St. Louis 3:4 (po pr.)
Arizona – Carolina 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Colorado – Minnesota 1:2 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Boston 6:2 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:4 (2:1 po s.n.) | Detroit – Tampa Bay 0:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Washington Capitals
5:4 (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Philadelphia Flyers
cz Nedeľa 15.12.2013, 21:05 • Verizon Center, Washington • NHL
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.

    Rozhodující samostatný nájezd proměnil NICKLAS BACKSTRÖM – 5:4!
     
    2:1
    Sean Couturier svůj nájezd mezi tři tyče nenasměroval, Capitals berou druhý bonusový bod!
     
    2:1
    Nicklas Backström chladnokrevně umístil kotouč k tyči, hosté mají nyní nůž na krku!
     
    1:1
    Claude Giroux to předvedl naprosto senzačně, vymíchal domácího brankáře a do prázdné branky srovnal skóre nájezdů!
     
    1:0
    Další velká smůla pro Flyers! Fehrovo zakončení propadlo Masonovi pod rukou a puk se nakonec těsně doklouzal za brankovou čáru!
     
    62:45
    Carlson měl na hokejce vítězný gól, stál s kotoučem úplně osamocen na levém kruhu. Opřel se do něj příklepem, bohužel pro Capitals o centimetry minul levou tyč!
     
    59:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Neskutečné věci se dějí ve Verizon Centru ve Washingtonu! Ještě devět minut před koncem domácí prohrávali o tři góly, nyní je vyrovnáno! Postaral se o to muž nejpovolanější! ALEXANDER OVEČKIN dostal kotouč na střed útočného pásma a nekompromisní ranou k tyči smazal manko Capitals – 4:4! Asistence: Joel Ward.
     
    58:51
    Při prvním možném přerušení si domácí kouč vybral oddechový čas a spřádá plány na závěrečných devětašedesát vteřin řádné hrací doby!
     
    58:37
    Washington opět zamířil do útočné třetiny a zkouší to bez brankáře! Grubauer zamířil na střídačku, Capitals hrají v šesti!
     
    56:29
    Washington právě vstřelil branku!
    A domácí se dočkali dalšího snížení! Tři a půl minuty před koncem vyhrané vhazování skončilo na modré čáře na hokejce DMITRIJE ORLOVA, jenž prudkou ranou do šibenice rozpoutal peklo v publiku a znovu přiblížil Washington svému soupeři – 3:4! Asistence: Eric Fehr a Joel Ward.
     
    51:42
    Situace se pro hosty rázem velmi komplikuje. Marc Streit (PHI) vyhodil kotouč mimo hřiště a usedá na trestnou lavici. Dnes již podruhé je hráč Philadelphie trestá právě za tento přestupek, který je definovaný jako zdržování hry.
     
    51:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak přece jen ještě budeme svědky dramatu! Druhý gól v této sezóně zaznamenal MIKE GREEN, který od modré čáry poslal puk tahem chladnokrevně pod víko Masonovy svatyně – 2:4! Asistence: Nicklas Backström a Marcus Johansson.
     
    51:03
    Beaglova střela od modré čáry byla ještě tečována, a proto nadělala Masonovi velké problémy! Gólman Philadelphie se ale rozchytal ke skvělému výkonu a táhne tak svůj celek k důležitým bodům z dnešního zápasu!
     
    46:42
    Jednu z posledních šancí na zdramatizování dnešního duelu dostane Washington. Matt Read (PHI) zasáhl Johanssona vysokou holí do obličeje a se skloněnou hlavou odjíždí na trestnou lavici.
     
    45:42
    Claude Giroux měl před sebou opět stoprocentní šanci, ani nadvakrát ale Grubauera neprostřelil!
     
    43:32
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak a během minuty máme rozhodnuto! Aspirantem na první hvězdu zápasu je Michael Raffl, který nyní z první vypálil od modré čáry a zaznamenal již třetí asistenci. Jeho ránu totiž skvěle tečoval JAKUB VORÁČEK, který navýšil náskok Flyers již na tři góly – 1:4! Asistence: Michael Raffl a Claude Giroux.
     
    42:18
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak to je velká rána pro domácí hráče a pro fanoušky! O velmi kuriózní branku se nyní postaral SEAN COUTURIER, který nahodil puk na branku dokonce ze záporného úhlu a o nohu Grubauera ho dostal do sítě! V tomto případě se jednoznačně jednalo o hrubou chybu domácího gólmana – 1:3! Asistence: Matt Read a Steve Downie.
     
    42:05
    Oleksy (WSH) se do sebe pustil se Simmondsem (PHI), ve velmi dlouhé bitce ale nakonec neuspěl. Pochopitelně oba míří na lavici hanby s pěti minutami, pokračovat se bude v plném počtu.
     
    39:42
    Ani hosté ale v pěti hráčích třetinu nedohrají. Scott Hartnell (PHI) je poslán za hákování k časoměřičům.
     
    39:16
    Situace pro Capitals se s blížícím se koncem druhé části komplikuje. Jason Chimera (WSH) opět naprosto zbytečně fauloval v útočné třetině a za nedovolené bránění posílá domácí Washington do čtyř.
     
    30:02
    Hartnellova rána byla velmi nebezpečná, Grubaer měl co dělat, aby udržel puk před brankovou čarou!
     
    28:48
    Nyní to ale s důrazem přehnal Alexander Ovečkin (WSH), který se provinil zbytečným útočným faulem a po právu putuje na trestnou lavici.
     
    27:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak hostům se přece jen podařilo otočit skóre ve svůj prospěch! Útočný výlet si udělal obránce MARK STREIT, který obdržel přesnou přihrávku do jízdy a střelou na vzdálenější tyč propálil domácího brankáře – 1:2! Asistence: Michael Raffl.
     
    26:21
    Máme tu bitku! Pustili se do sebe Latta (WSH) s Rinaldem (PHI). Pěstní souboj nakonec lépe dopadl pro hostující hráče, v konečném součtu si ale oba odnesou po pěti minutách trestu.
     
    22:45
    Šance Philadelphie na otočení skóre zápasu ve svůj prospěch. Steve Oleksy (WSH) zachyboval na útočné modré čáře, únik Rinalda poté zastavil háčkem.
     
    20:37
    Hned v úvodu druhé části měl velkou šanci Brouwer, kterého chytrou zadovkou zpoza branky našel Fehr! Vynikající zákrok si však připsal Mason, který jeho velkou šanci bravurně zlikvidoval!
     
    19:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se nám skóre chvíli před první přestávkou vyrovnalo! V rohu kluziště odváděli dobrou práci Voráček s Coburnem, druhý jmenovaný chytrou zadovkou našel volného CLAUDA GIROUDA, který z první trefil prostor přímo u levé tyče domácí svatyně – 1:1! Asistence: Michael Raffl a Braydon Coburn.
     
    11:43
    Jason Chimera (WSH) dává hostům šanci na smazání manka, obdržel totiž dvouminutový trest za úder loktem.
     
    11:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí tým svoji druhou početní převahu zužitkoval tím nejlepším způsobem! Alexander Ovečkin dostal křižnou přihrávku, kterou následně šikovně mezi nohama obránce poslal na MARCUSE JOHANSSONA, jenž pouze nastavil svoji čepel a usměrnil kotouč do sítě – 1:0! Asistence: Alexander Ovečkin a Nikolas Backström.
     
    10:29
    Capitals mají před sebou druhou přesilovou hru. Michael Laffer (PHI) zastavil Oleksyho sekáním a pochopitelně si půjde s menším trestem odpočinout za katr.
     
    01:37
    Máme zde první vyloučením v dnešním zápase. Claude Giroux (PHI) poslal smolně kotouč mezi diváky a za zdržování hry si půjde odpočinout na trestnou lavici.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 12. Johansson (Ovečkin, Backström), 52. Green (Backström, Johansson), 57. Orlov (Fehr, Ward), 60. Ovečkin (Ward), rozh. náj. Backström – 20. Giroud (Raffl, Coburn), 28. Streit (Raffl), 43. Couturier (Read, Downie), 44. Voráček (Raffl, Giroux)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Green, Alzner, Carlson, Orlov, Oleksy, Schmidt – Ovečkin, Backström, Johansson – Brouwer, Grabovskij, Fehr – Ward, Erat, Chimera – Wilson, Beagle, Volpatti
    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, Gustafsson, Schenn L. – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, Schenn B., Hartnell – Downie, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, VandeVelde

    Rozhodca: Furlatt, Hebert – Miller, Sericolo