Buffalo – Calgary 1:2 (po pr.) | Toronto – Chicago 7:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 1:4 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 3:0 (kon.) | NY Islanders – Montreal 0:1 (po pr.) | Columbus – St. Louis 3:4 (po pr.)
Arizona – Carolina 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Colorado – Minnesota 1:2 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Boston 6:2 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:4 (2:1 po s.n.) | Detroit – Tampa Bay 0:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Washington Capitals
5:4 (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Philadelphia Flyers
cz Nedeľa 15.12.2013, 21:05 • Verizon Center, Washington • NHL
Partner:
     
    51:42
    Situace se pro hosty rázem velmi komplikuje. Marc Streit (PHI) vyhodil kotouč mimo hřiště a usedá na trestnou lavici. Dnes již podruhé je hráč Philadelphie trestá právě za tento přestupek, který je definovaný jako zdržování hry.
     
    46:42
    Jednu z posledních šancí na zdramatizování dnešního duelu dostane Washington. Matt Read (PHI) zasáhl Johanssona vysokou holí do obličeje a se skloněnou hlavou odjíždí na trestnou lavici.
     
    42:05
    Oleksy (WSH) se do sebe pustil se Simmondsem (PHI), ve velmi dlouhé bitce ale nakonec neuspěl. Pochopitelně oba míří na lavici hanby s pěti minutami, pokračovat se bude v plném počtu.
     
    39:42
    Ani hosté ale v pěti hráčích třetinu nedohrají. Scott Hartnell (PHI) je poslán za hákování k časoměřičům.
     
    39:16
    Situace pro Capitals se s blížícím se koncem druhé části komplikuje. Jason Chimera (WSH) opět naprosto zbytečně fauloval v útočné třetině a za nedovolené bránění posílá domácí Washington do čtyř.
     
    28:48
    Nyní to ale s důrazem přehnal Alexander Ovečkin (WSH), který se provinil zbytečným útočným faulem a po právu putuje na trestnou lavici.
     
    26:21
    Máme tu bitku! Pustili se do sebe Latta (WSH) s Rinaldem (PHI). Pěstní souboj nakonec lépe dopadl pro hostující hráče, v konečném součtu si ale oba odnesou po pěti minutách trestu.
     
    22:45
    Šance Philadelphie na otočení skóre zápasu ve svůj prospěch. Steve Oleksy (WSH) zachyboval na útočné modré čáře, únik Rinalda poté zastavil háčkem.
     
    11:43
    Jason Chimera (WSH) dává hostům šanci na smazání manka, obdržel totiž dvouminutový trest za úder loktem.
     
    10:29
    Capitals mají před sebou druhou přesilovou hru. Michael Laffer (PHI) zastavil Oleksyho sekáním a pochopitelně si půjde s menším trestem odpočinout za katr.
     
    01:37
    Máme zde první vyloučením v dnešním zápase. Claude Giroux (PHI) poslal smolně kotouč mezi diváky a za zdržování hry si půjde odpočinout na trestnou lavici.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 12. Johansson (Ovečkin, Backström), 52. Green (Backström, Johansson), 57. Orlov (Fehr, Ward), 60. Ovečkin (Ward), rozh. náj. Backström – 20. Giroud (Raffl, Coburn), 28. Streit (Raffl), 43. Couturier (Read, Downie), 44. Voráček (Raffl, Giroux)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Green, Alzner, Carlson, Orlov, Oleksy, Schmidt – Ovečkin, Backström, Johansson – Brouwer, Grabovskij, Fehr – Ward, Erat, Chimera – Wilson, Beagle, Volpatti
    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, Gustafsson, Schenn L. – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, Schenn B., Hartnell – Downie, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, VandeVelde

    Rozhodca: Furlatt, Hebert – Miller, Sericolo