Buffalo – Calgary 1:2 (po pr.) | Toronto – Chicago 7:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 1:4 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 3:0 (kon.) | NY Islanders – Montreal 0:1 (po pr.) | Columbus – St. Louis 3:4 (po pr.)
Arizona – Carolina 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Colorado – Minnesota 1:2 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Boston 6:2 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:4 (2:1 po s.n.) | Detroit – Tampa Bay 0:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Washington Capitals
5:4 (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Philadelphia Flyers
cz Nedeľa 15.12.2013, 21:05 • Verizon Center, Washington • NHL
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.

    Rozhodující samostatný nájezd proměnil NICKLAS BACKSTRÖM – 5:4!
     
    59:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Neskutečné věci se dějí ve Verizon Centru ve Washingtonu! Ještě devět minut před koncem domácí prohrávali o tři góly, nyní je vyrovnáno! Postaral se o to muž nejpovolanější! ALEXANDER OVEČKIN dostal kotouč na střed útočného pásma a nekompromisní ranou k tyči smazal manko Capitals – 4:4! Asistence: Joel Ward.
     
    56:29
    Washington právě vstřelil branku!
    A domácí se dočkali dalšího snížení! Tři a půl minuty před koncem vyhrané vhazování skončilo na modré čáře na hokejce DMITRIJE ORLOVA, jenž prudkou ranou do šibenice rozpoutal peklo v publiku a znovu přiblížil Washington svému soupeři – 3:4! Asistence: Eric Fehr a Joel Ward.
     
    51:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak přece jen ještě budeme svědky dramatu! Druhý gól v této sezóně zaznamenal MIKE GREEN, který od modré čáry poslal puk tahem chladnokrevně pod víko Masonovy svatyně – 2:4! Asistence: Nicklas Backström a Marcus Johansson.
     
    43:32
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak a během minuty máme rozhodnuto! Aspirantem na první hvězdu zápasu je Michael Raffl, který nyní z první vypálil od modré čáry a zaznamenal již třetí asistenci. Jeho ránu totiž skvěle tečoval JAKUB VORÁČEK, který navýšil náskok Flyers již na tři góly – 1:4! Asistence: Michael Raffl a Claude Giroux.
     
    42:18
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak to je velká rána pro domácí hráče a pro fanoušky! O velmi kuriózní branku se nyní postaral SEAN COUTURIER, který nahodil puk na branku dokonce ze záporného úhlu a o nohu Grubauera ho dostal do sítě! V tomto případě se jednoznačně jednalo o hrubou chybu domácího gólmana – 1:3! Asistence: Matt Read a Steve Downie.
     
    27:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak hostům se přece jen podařilo otočit skóre ve svůj prospěch! Útočný výlet si udělal obránce MARK STREIT, který obdržel přesnou přihrávku do jízdy a střelou na vzdálenější tyč propálil domácího brankáře – 1:2! Asistence: Michael Raffl.
     
    19:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se nám skóre chvíli před první přestávkou vyrovnalo! V rohu kluziště odváděli dobrou práci Voráček s Coburnem, druhý jmenovaný chytrou zadovkou našel volného CLAUDA GIROUDA, který z první trefil prostor přímo u levé tyče domácí svatyně – 1:1! Asistence: Michael Raffl a Braydon Coburn.
     
    11:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí tým svoji druhou početní převahu zužitkoval tím nejlepším způsobem! Alexander Ovečkin dostal křižnou přihrávku, kterou následně šikovně mezi nohama obránce poslal na MARCUSE JOHANSSONA, jenž pouze nastavil svoji čepel a usměrnil kotouč do sítě – 1:0! Asistence: Alexander Ovečkin a Nikolas Backström.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 12. Johansson (Ovečkin, Backström), 52. Green (Backström, Johansson), 57. Orlov (Fehr, Ward), 60. Ovečkin (Ward), rozh. náj. Backström – 20. Giroud (Raffl, Coburn), 28. Streit (Raffl), 43. Couturier (Read, Downie), 44. Voráček (Raffl, Giroux)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Green, Alzner, Carlson, Orlov, Oleksy, Schmidt – Ovečkin, Backström, Johansson – Brouwer, Grabovskij, Fehr – Ward, Erat, Chimera – Wilson, Beagle, Volpatti
    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, Gustafsson, Schenn L. – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, Schenn B., Hartnell – Downie, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, VandeVelde

    Rozhodca: Furlatt, Hebert – Miller, Sericolo