Ottawa – Vancouver 2:5 (kon.) | Nashville – Edmonton 0:3 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 2:1 (kon.)
Boston – NY Rangers 3:2 (kon.) | Tampa Bay – Pittsburgh 0:3 (kon.) | NY Islanders – Detroit 0:5 (kon.)
Anaheim – Calgary 5:2 (kon.) | San Jose – St. Louis 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 3:2 (3:2 po s.n.)
koniec
Ottawa Senators
2:5 (1:0, 1:4, 0:1)
Vancouver Canucks
cz Piatok 29.11.2013, 01:35 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    V noci ze čtvrtka na pátek je v nejslavnější klubové hokejové soutěži světa naplánováno mimo jiné utkání Ottawy Senators a Vancouveru Canucks. Mezi těmito týmy se očekává velmi vyrovnané utkání, ve kterém bychom favorita hledali marně, a proto vám doporučuji tento zápas sledovat. Možnost máte právě zde v tomto přenosu! Zdraví vás Petr Dejnožka a přeji příjemnou podívanou.
     
    Ani jeden z týmů zatím nezažívá úplně nejkvalitnější sezónu a rozhodně by se chtěl pohybovat ve vyšších patrech tabulky. O něco lépe na tom jsou hokejisté Vancouveru Canucks. Ti se totiž nachází v západní konferenci na deváté pozici a mají tříbodovou ztrátu na příčky zaručující play-off. Krize Vancouveru je nyní opravdu silná, z posledních osmi zápasů dokázal zvítězit pouze jednou! Dnes je připraven sérii nezdarů přerušit.
     
    Mužstvo Ottawy Senators se soupeři v tomto cíli pochopitelně pokusí zabránit. Právě celek z hlavního města je až na dvanácté pozici ve své konferenci, s čímž fanoušci rozhodně spokojeni nejsou. Jejich sérii porážek se velmi podobá té Vancouveru, z posledních pěti duelů si také připsali pouze jedno vítězství. Bylo to v zápase proti Detroitu.
     
    V utkání by měl být k vidění jediný český a slovenský hokejista, kterým je útočník Ottawy Milan Michálek. Český hráč zaznamenal za čtyřiadvacet zápasů čtyři góly a devět asistencí a patří k nejproduktivnějším hráčům svého týmu. Jeho statistiky silně kazí údaj -9 ve statistikách plus/minus. Doufejme, že se mu dnes podaří toto nelichotivé číslo alespoň trochu vylepšit.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Gryba, Borowiecki, Corvo, Phillips – Zibanejad, Spezza, Michálek – Ryan, Turris, MacArthur – Neil, Smith, Conacher – Condra, Grant, Greening

    Vancouver Canucks: Luongo (Lack) – Garrison, Edler, Tanev, Hamhuis, Bieksa, Stanton – Burrows, Sedin H., Sedin D. – Hansen, Kesler, Booth – Weise, Santorelli, Higgins – Kassian, Richardson, Sestito

    Rozhodčí: Pollock, Skilliter – Barton, Cormier.
     
    Oba celky již nastupují na ledovou plochu, do úvodního vhazování již mnoho času nezbývá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    První přerušení přichází již po sedmi vteřinách hry, Vancouver se totiž dopustil zakázaného uvolnění.
     
    00:23
    Daniel Sedin našel před brankou úplně volného Alexandera Burrowse, který z první napálil rameno Andersona! Ottawa měla nyní obrovské štěstí!
     
    00:40
    Edler v další velké šanci, když táhl po pravé straně protiútok Canucks dva na jednoho. Nakonec se sám rozhodl pro střelu z prostoru mezikruží a tvrdou ranou tahem jen těsně minul pravou tyčku domácí svatyně!
     
    01:56
    Senators se také poprvé osmělili před brankou Luonga, Zibanejad ji ale z dobré pozice přestřelil.
     
    02:07
    Dnes podruhé je odpískán icing Vancouveru, hra se vrací zpět před Roberta Luonga.
     
    02:46
    Brankář Luongo si připsal první obtížnější zákrok v dnešním zápase. Neil velmi chytře přepustil kotouč pro Smithe, který z druhé vlny tvrdě a přesně vypálil. Gólman hostujícího týmu dokázal udržet kotouč na své hrudi.
     
    03:49
    V úvodu zápasu se hra poměrně hodně kouskuje, k vidění bylo již čtvrté zakázané uvolnění v podání Canucks.
     
    04:22
    Rychlý protiútok Ottawy byl zastaven pro ofsajd Turrise.
     
    04:29
    Neuběhlo ještě ani pět minut z úvodní třetiny a diváci v Ottawě již viděli bitku. Do sebe se velmi aktivně pustili Dale Weiss (VAN) a Mark Borowiecki (OTT). Nakonec vše lépe dopadl pro domácího bitkaře, oba aktéři si shodně odnáší pětiminutový trest.
     
    05:05
    Ryan Kesler poslal puk z pravé strany přímo do náruče brankáře Andersona, Vancouver je v těchto chvílích aktivnějším týmem.
     
    05:23
    Burrows se velmi srdnatě a bojovně tlačil k volnému kotouči, který se nacházel někde v brankovišti Senators. Nejen, že se mu to nepovedlo, navíc byl ale zápasnickým chvatem složen jedním z obránců.
     
    06:01
    Hosté mají nyní herní převahu a snaží se otevřít střelecký účet dnešního zápasu, Ottawa se však brání velmi svědomitě.
     
    06:33
    Derek Grant ukončil nadějný protiútok Senators ranou příklepem od modré čáry do betonů brankáře Luonga.
     
    06:56
    Vzápětí se opět přerušuje po zákroku zkušeného Roberta Luonga, následuje úvodní komerční přestávka dnešního zápasu.
     
    07:21
    Karlsson se na modré čáře opřel do kotouče, ten po ledě zamířil někam do výstroje brankáře Vancouveru.
     
    07:28
    Nyní si dobrou chvilku v útočném pásmu vybrali domácí hokejisté, Mika Zibanejad vyslal tvrdou ránu z ostrého úhlu, Luongo koncem lapačky vyškrábl jeho střelu nad branku.
     
    08:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hostující obrana při střídání propadla, Senators šli do nadějného přečíslení ve třech proti dvěma. Kotouč se dostal na levou stranu k CLARKU MACARTHUROVI, který našel skulinku mezi břevnem a ramenem brankáře Luonga – 1:0! Asistence: Marc Methot a Bobby Ryan.
     
    09:44
    Domácí tým stále pokračuje ve svém tlaku, obrana Vancouveru má s nájezdy útočníků soupeře velké problémy.
     
    10:18
    Milan Michálek si nepohlídal ofsajdové postavení a ocitl se za modrou čáru dříve než kotouč – ofsajd.
     
    11:22
    Hostům se podařilo oklepat z tlaku Ottawy a také se starají o útočnou podívanou. Průnik Keslera ale skončil na pozorné obraně.
     
    12:10
    Kassian posunul puk na levou stranu na Higginse, jeho poměrně lehkou střelu Anderson viděl a v poklidu proti ní nastavil svoji vyrážečku.
     
    12:43
    Milan Michálek prosvištěl do útočného pásma, bleskově objel branku soupeře a vyhnal Luonga z brankoviště. Poté ještě posunu kotouč na Grybu, obránce Senators ale trefil pouze jednoho z beků Vancouveru.
     
    14:14
    Domácím hokejistům zatím zápas vychází jednoznačně lépe, svému sokovi toho příliš mnoho nepovolují. Ottawa se zaslouženě ujala vedení a nebýt Luonga, mohlo být daleko vyšší než jednobrankové.
     
    14:40
    Na střelecké pokusy vede Ottawa v tuto chvíli již 9:7, brankáři na obou stranách ale zatím chytají velmi skvěle.
     
    15:32
    Henrik Sedin vychýlil střelu Ellera od modré čáry až do ochranné sítě, útočná akce Vancouveru je pro tuto chvíli u konce.
     
    15:43
    Zibanejad dojel vyhozený kotouč a donutil Luonga, aby ho pokryl pod svojí lapačkou.
     
    16:12
    Hra je opět přerušena, tentokrát kvůli postavení mimo hru v podání Vancouveru Canucks.
     
    16:32
    Budeme svědky první přesilové hry, za zbytečný faul v útočné třetině je potrestán dvěma minutami za sekání Tom Sestito (VAN).
     
    17:08
    Početní výhoda Senators zatím rozhodně nepatří k těm nejlepším, soupeř vyhazuje ze své obranné třetiny jeden kotouč za druhým.
     
    17:54
    Senators se nemohou usadit v útočném pásmu, po střele Spezzy, která skončila mimo, se kotouč sám vykutálel z obranné třetiny Canucks.
     
    18:32
    Hosté v plném počtu.
     
    19:09
    První perioda se spíše dohrává, u kotouče jsou stále hráči Senators.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme zde konec úvodní dvacetiminutovky, která přinesla pouze jedinou branku a to na straně Ottawy. Domácí si za svoji hru vedení rozhodně zaslouží, Vancouver však jistě ještě neřekl poslední slovo a do výsledného skóre se mu jistě ještě podaří promluvit. Druhá třetina začne asi v 2:39.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 11:7
    vhazování: 8:16
    hity: 14:9
    trestné minuty: 5:7
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (OTT) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 5:56
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Brankář Luongo byl nepříjemně atakován na brankovišti Ryanem a skácel se po tvrdém nárazu k zemi. Vypadá to však, že bude schopen v dnešním zápase pokračovat.
     
    20:31
    Vancouver právě vstřelil branku!
    První útočná akce Canucks skončila vedoucím gólem! Henrik Sedin odvedl za brankou velký kus práce, když proti dvěma protihráčům vybojoval kotouč a naservíroval na mezikruží na svého bratra DANIELA SEDINA! Švédský ostrostřelec se nemýlil a krátce po začátku druhé části srovnal stav zápasu – 1:1! Asistence: Henrik Sedin a Christopher Tanev.
     
    21:16
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro domácí hráče v úvodu druhé třetiny! Vancouver během pětačtyřiceti vteřin otáčí skóre zápasu ve svůj prospěch! DAVID BOOTH se vytočil od pravého mantinelu i s kotoučem na holi a nenápadnou střelou tahem ho poslal neomylně nad beton brankáře Andersona – 1:2! Asistence: Mike Santorelli.
     
    22:54
    Domácí jsou evidentně zaskočeni začátkem druhé periody a nyní mohli inkasovat potřetí! Ryan Kesler se skvěle uvolnil v úniku a postupoval osamocen na Andersona. Neil (OTT) se na něj dokázal přilepit, fauloval ho a tím znemožnil jeho příležitost. Zde se dalo uvažovat i o trestné střílení, nakonec je z toho "pouze" přesilová hra pro Canucks.
     
    23:37
    Daniel Sedin využil Edlerovy přihrávky a vypálil. Brankář Anderson ale dokázal povyjet, zmenšit úhel a jeho ránu zlikvidovat.
     
    24:06
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A domácí jsou definitivně na ručník! Canucks odskakují v přesilové hře již na rozdíl dvou branek a opět se jednalo o rychlou a smrtelně přesnou kombinaci! Na jejím konci přišla přihrávka zpoza branky na volného JASONA GARRISONA, který z voleje propálil z prostoru kruhů Andersona – 1:3! Asistence: Henrik Sedin a Daniel Sedin.
     
    25:12
    Kevin Bieksa mohl vstřelit čtvrtý gól hostujícího týmu, jeho rána vypadla Andersonovy výstroje a kutálela se za brankovou čáru! Na poslední chvíli si toho brankář Ottawy všiml a puk ještě odpálil do bezpečí!
     
    27:12
    Icing Vancouveru nám přeruší doposud bláznivé dění ve druhé třetině. Během čtyř minut jsou Senators daleko od zisku důležitých bodů, Canucks mají na kontě dvoubrankový náskok.
     
    28:56
    Vancouver je stále lepším týmem a snaží se navýšit své vedení, obrana Ottawy zatím odolává.
     
    29:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To již však neplatí nyní! Koncert hostujícího týmu pokračuje i nadále, nyní se ze vstřelené branky raduje DALE WEISE, který z bezprostřední blízkosti bekhendem uklidil za záda Andersona puk po střele Garrisona – 1:4! Asistence: Jason Garrison a David Booth.
     
    29:40
    Nakonec dochází krátce před polovinou zápasu ke střídání brankáře, za Craiga Andersona se mezi tři tyče postaví Robin Lehner!
     
    31:03
    Už to vypadalo na další nadějný protiútok Vancouveru, Keslerovi však na poslední chvíli utekl kotouč do rohu kluziště.
     
    31:40
    Mike Santorelli je namlsán svojí předchozí brankou, další z jeho pokusů skončil na noze Phillipse.
     
    31:55
    Rychlý protiútok Senators skončil postavením mimo hru. Na řadě je reklamní brejk.
     
    32:53
    Po delší době musel zakročit také brankář Luongo, který zastavil lapačkou postup Smithe. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    33:51
    Pěkná a dlouhá kombinace Senators v útočné třetině byla zakončena ránu Turrise příklepem od modré čáry, Tanev jeho pokus nohou vychýlil až do ochranné sítě.
     
    34:25
    Domácí hokejisté se usadili v útočné třetině a snaží se ještě ve druhé třetině zdramatizovat vývoj dnešního duelu. Po čtyřech inkasovaných gólech jsou však psychicky hodně nalomeni.
     
    34:56
    Domácí Neil (OTT) se pokusil alespoň trochu rozpumpovat atmosféru hale, když se pustil do pěstního souboje s o hlavu vyšším Sestitem (VAN). Nakonec se mu podařilo přestřelku vyhrát, v konečném součtu to ale stejně nic nemění. Oba si odnáší pětiminutový trest.
     
    34:56
    Ve stejném čase však došlo ještě k jednomu vyloučení. Chris Neil (OTT) dostává ještě extra dvouminutový trest za vražení na hrazení, místo něho si půjde za katr posedět Bobby Ryan. Vancouver si zahraje další přesilovou hru.
     
    35:23
    Hosté se již usadili v útočném pásmu, Edlerova rána příklepem se však mezi tři tyče nevešla.
     
    35:37
    Mnohem lépe se již dařilo Danielovi Sedinovi, který si poodstoupil od obránce, dostal přihrávku od svého bratra a vypálil. Lehner našel jeho ránu na hrudi.
     
    36:25
    Edler u mantinelu ztratil kotouč v souboji s Michálkem, Senators se následně dokázali osvobodit.
     
    36:39
    Útočná akce Vancouveru je zastavena pro ofsajd.
     
    36:56
    Ottawa hraje v pěti a může se znovu plně soustředit na snahu o zkorigování nepříznivého výsledku.
     
    38:09
    Bobby Ryan udělal velmi chytrou kličku do středu a z pozice mezi kruhy vypálil. Luongo jeho střelu vyrazil pouze před sebe a nabídl tím možnost MacArthurovi dorážet. Druhý gól však útočník Senators nevstřelil, Luongo roztažený na brankové čáře udržel tříbrankový náskok na straně Vancouveru!
     
    38:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velký tlak Senators v závěru druhé třetiny přináší potřebné ovoce! Po střele od modré čáry se ke kotouči na brankovišti dostal Corvo, ještě ho posunul na druhou stranu na MIKA ZIBANEJADA, který bez problému dopravil puk do odkryté klece – 2:4! Asistence: Joe Corvo a Jason Spezza.
     
    39:39
    Vancouver se ještě snaží o odpověď, do třetí části si ale s největší pravděpodobností přenese dvoubrankové vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Velmi zajímavá druhá perioda je za námi. Její první polovina patřila Vancouveru, který čtyřmi góly otočil skóre ve svůj prospěch a měl jednoznačně nakročeno za vítězstvím. Ottawa se ale nevzdala a v závěrečných minutách zabrala a díky silnému tlaku snížila. Třetí část bude ještě zajímavá, její start je plánován zhruba v 3:42.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 25:17
    vhazování: 22:29
    hity: 30:24
    trestné minuty: 14:12
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (OTT) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:56
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:03
    V první minutě třetí části jsme nic zajímavého neviděli, Vancouver drží puk daleko od své svatyně a snaží se ohrozit střídajícího brankáře.
     
    41:44
    Děravá obrana Senators nabídla příležitost Santorellimu, který opět táhl protiútok dva na jednoho. Nakonec zvolil střelecký pokus, se kterým si dokázal Lehner bravurně poradit!
     
    42:31
    Na druhé straně došlo k závaru před Luongem, skóre se ale nemění. Probouzejí se také domácí fanoušci, kteří si žádají další snížení.
     
    43:06
    Ve třetí periodě se během tří minut ještě hra nepřerušovala. Uvidíme, jak dlouho nám podobné tempo vydrží.
     
    43:38
    Vše ukončil zákrok Lehner proti střele Edlera. Daniel Sedin mu totiž přiklepl puk na střelu příklepem, obránce Canucks to měl však přes ruku, a tak nedokázal dát do pokusu tak potřebnou razanci.
     
    44:05
    Hamhuis od modré čáry nahazoval puk na teč, nikdo v barvách Vancouveru však směr letící puku změnit nedokázal.
     
    44:46
    Zibanejad našel před poloprázdnou brankou volného Smithe, útočník Ottawy ale po bekhendové kličce trefil pouze beton přesouvajícího se Luonga!
     
    45:31
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Defenzíva Senators se znovu nedohodla a hosté velmi tvrdě trestají. Vše začalo chybou Lehnera, který namazal kotouč na hokejku protihráčů. Obránci ho sice na malou chvíli vybojovali zpátky, vzápětí ho ale darovali MIKU SANTORELLIMU, který nadvakrát překonal Lehnera a znovu uklidnil hostující fanoušky – 2:5! Bez asistence.
     
    46:28
    Vancouver od druhé třetiny hraje ve velké pohodě a nepřipouští jakoukoliv změnu skóre. Domácí si evidentně neví rady.
     
    46:45
    Domácí se mohou opět dostal na dostřel, průnik Gryby ukončil podražení Ryan Kesler (VAN), který si ještě před komerční přestávkou odjede sednout k časoměřičům. Ottawa cítí šanci na snížení, uvidíme, jak se jí v početní výhodě povede.
     
    47:22
    Přesilová hra Ottawy však příliš dlouho netrvala. Mika Zibanejad (OTT) zapomněl hokejku mezi nohama Santorelliho a za podražení míří na lavici hanby. Pokračovat se bude ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    48:03
    Na ledě je nyní trochu více místa, žádné zajímavé šance jsme se prozatím nedočkali.
     
    48:14
    Až nyní přenechal Burrows na modré čáře kotouč pro Higginse, který ho z první příklepem poslal do výstroje Lehnera.
     
    48:45
    Vancouver hraje v pěti a začíná jeho zkrácená přesilovka.
     
    48:58
    Dojde k dalšímu vyloučení. Turris předváděl v oslabení velmi dobrou práci a při svém průniku si vykoledoval faul. Za katr usedá Dan Hamhuis (VAN) za hákování.
     
    49:22
    Ottawa se také dočkala a hraje v plném počtu. Nyní je to naopak ona, kdo se může těšit z přesilové hry.
     
    49:43
    Phillips namazal na střelu Corvovi, jeho dělovka na zadní tyč skončila mimo.
     
    50:06
    Následně se Vancouver osvobozuje.
     
    50:58
    Hosté v plném počtu.
     
    51:06
    Rychlý přechod Senators přes střední pásmo skončil neúspěchem, píská se postavení mimo hru.
     
    51:43
    Utkání se již pouze dohrává, dnes půjde už jen o to, o kolik gólů se Vancouveru podaří zvítězit.
     
    52:16
    Další přerušení hry přichází po icingu Vancouveru Canucks.
     
    53:46
    Duel se postupem času ubíhá ke svému konci, stále sledujeme hru na jednu branka, jenže brankář Luongo v posledních minutách nemusel předvést žádný obtížný zákrok.
     
    54:59
    Přesně pět minut před koncem třetí třetiny a s největší pravděpodobností i zápas mají hosté třígólový náskok. Senators již příliš času alespoň na snížení nemají,
     
    54:59
    Okolo modré čáry došlo k drobné potyčce, z níž si dva hráči odnesli dvouminutový trest. Jedná se konkrétně o Coryho Conachera (OTT) a Alexandera Burrowse (VAN). Opět nás čeká hra ve čtyřech.
     
    55:58
    Ani jeden z týmů si nedokáže, i přes velký prostor na ledě, vytvořit střeleckou příležitost. Duel se dohrává bez jakýchkoliv šancí na jedné či druhé straně.
     
    56:59
    Oba hříšníci jsou velmi rychle zpět na ledě.
     
    57:25
    Velkým aspirantem na první hvězdu zápasu je brankář Vancouveru Roberto Luongo, v současné době na něj mířilo šestatřicet střel a za svá záda propustil pouze dvě.
     
    58:00
    Nyní si brankář Canucks připsal další obtížný zákrok. Zack Smith poslal střelu směrem na lapačku, puk mu vypadl z rukavice, čímž dal možnost dorážkám. Nikdo v dresu Ottawy ale puk za brankovou čáru neprocpal!
     
    58:43
    Domácí se ještě zběsile snaží o vstřelení třetí branky, Vancouver však drží otěže zápasu těžce ve svých rukou.
     
    58:55
    Ještě se hra přerušuje, Ottawě je odpískán ofsajd.
     
    59:40
    Fanoušci Vancouveru již po právu oslavují vítězství, jejich tým si do tabulky připíše důležité dva body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Vancouver si ve třetí třetině zkušeně pohlídal svůj náskok, a dokonce ho dokázal ještě navýšit. Ve druhé a třetí části byli hosté střelecky lepší a dvoubodový zisk si rozhodně zaslouží.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 39:28
    vhazování: 33:32
    hity: 46:28
    trestné minuty: 18:18
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (OTT) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:58
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Henrik Sedin (VAN) 0+2
    2. Daniel Sedin (VAN) 1+1
    3. Mika Zibanejad (OTT) 1+0
     
    Příjemný zbytek pátečního rána vám přeje Petr Dejnožka. (04:19:56)

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 9. MacArthur (Methot, Ryan), 39. Zibanejad (Corvo, Spezza) – 21. Sedin D. (Sedin H., Tanev), 22. Booth (Santorelli), 25. Garrison (Sedin H., Sedin D.), 30. Weise (Garrison, Booth), 46. Santorelli


    Ottawa Senators: Anderson (30. Lehner) – Karlsson, Methot, Gryba, Borowiecki, Corvo, Phillips – Zibanejad, Spezza, Michálek – Ryan, Turris, MacArthur – Neil, Smith, Conacher – Condra, Grant, Greening
    Vancouver Canucks: Luongo (Lack) – Garrison, Edler, Tanev, Hamhuis, Bieksa, Stanton – Burrows, Sedin H., Sedin D. – Hansen, Kesler, Booth – Weise, Santorelli, Higgins – Kassian, Richardson, Sestito

    Rozhodca: Pollock, Skilliter – Barton, Cormier