Lipt. Mikuláš – Prešov 3:1 (kon.) | SR 18 – Senica 2:4 (kon.) | Prievidza – Bardejov 3:2 (po pr.)
Topoľčany – Trnava 1:4 (kon.) | Detva – Michalovce 6:2 (kon.) | Pov. Bystrica – Spišská N. Ves 2:4 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
HC Prešov 07
Piatok 29.11.2013, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný zápas 24. kola medzi Liptovským Mikulášom a Prešovom výsledkom 3:1. (19:01:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:00
    Dostávame sa do záveru dnešného zápasu. Klepáč dostavil puk do útočného pásma domácich, ale nahodený puk následne pokryl súper. Liptáci sa po pár sekundách opäť dostali do pásma.
     
    56:05
    Dobrá šanca v závere dnešného zápasu. Najskôr sa do úniku dostal Roháč, ktorému síce vyšiel blafák, ale nemal už dostatočný priestor poslať puk do odkrytej časti brány. Po pár sekundách blafák Poliačeka pred Martonom skončil na tyči.
     
    52:26
    Liptáci sa zatiaľ v presilovke do šance nedostali. Avšak aj naďalej kombinujú v útočnom pásme. Uvidíme ako sa tento zápas ešte skončí a či ešte vôbec môžme čakať drámu.
     
    51:09
    Vylúčenie na starne hostí. Na trestnú odchádza Prokop za podrazenie.
     
    49:38
    Boj o puk v strednom pásme a následne hostia smerujú do útoku. Zakončenie však na teraz neprichádza po tom ak si Broska vykonal svoju prácu pri mantineli a získal puk.
     
    48:05
    V posledných sekundách sa nám hrá dosť čisto. Myslím tým teraz, že hra nie je vôbec prerušovaná. Prešov sa síce dostal do útočného pásma, ale zakončenie od mantinelu neprekvapilo domáceho brankára, ktorý zasiahol úspešne.
     
    46:56
    Po nejakom čase tu vidíme aj útok na strane Liptovského Mikuláša. Kubovčík získal puk v strednom pásme pri pravom mantineli. Po tom ako sa dostal do pásma súpera prihral Mezovskému, ktorý z prvej iba do betónov Martona.
     
    45:26
    Do útoku sa dostali hostia, ale tí veľké "haló" nespôsobili. Po tom ako prenikli do útočného pásma sa hra dostala na pravú stranu k mantinelu, kde si to Liptáci postrážili a získali puk do vlastnej moci.
     
    44:55
    V posledných sekundách je to hokej zo strany na stranu. Veľa chýb a nepresností v oboch tímoch, takže uvidíme kto sa najbližšie dostane do streleckej šance.
     
    43:34
    Skoro sa nám zrodila dráma. po tom ako sa Prešov z ničoho nič dostal do zakončenia a to sa dá aj povedať o strele Kohutiara, ktorý z ľavej strany pálil do tyčky domácej brány.
     
    43:04
    Vyzerá to tak, že domáci hráči sa počas presilovky súpera dokážu ubrániť, resp. postrážiť náskok o dva góly. Buly sa presúva pred bránu Púteca – zakázané uvoľnenie domácich hráčov.
     
    42:03
    Prešov počas presilovky zakončil, len párkrát. Menšia šanca sa zrodila aj teraz, keď odrazený puk skončil pred bránou, do zakončenia sa hrnuli viacerí hráči, ale Pútec prezývaný aj ako "Pedro" lapačkou pokryl puk.
     
    41:37
    Liptáci vo vlastnom obrannom pásme čelia kombinácii súpera. Po pár prihrávkach prišlo zakončenie od modrej, ale s tým si hravo poradil brankár Pútec, ktorý puk chytá do lapačky.
     
    40:36
    Dobrá šanca domácich hneď v úvode počas oslabenia, keď sa k puku dostal Kuric, ktorý prešiel cez stredné pásmo, no následne bol azda čisto podľa rozhodcov zastavený.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:36.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:10
    V závere druhej tretiny sa Prešov stále hľadá a nevie sa dostať do vyloženej šance. Tá prišla po pár sekundách, lenže Pútec zachránil v páde na betóny.
     
    38:11
    V závere druhej tretiny budú hrať hráči Prešova v početnej výhode. Na trestnú odchádza domáci obranca Janči, ktorý dostáva trest do konca zápasu, navyše hostia budú hrať presilovku v podobe piatich minút.
     
    36:49
    Pomaly sa dostávame aj do záveru druhej tretiny. Zakončenie, resp. odrazený puk od pravého mantinelu pokrýva brankár Marton, ktorý vyráža do bezpečia.
     
    35:16
    Počas presilovky sa zatiaľ nič vážne nedialo. Zakončenie skúsil od modrej Školiak, lenže ten pálil vysoko nad.
     
    34:36
    Vylúčenie na strane hosti. Ružička – seknutie.
     
    34:14
    Broska sa dostal do zaujímavej šance, ale obranca ho ešte včas odzbrojil od puku, takže brankárovi Martonovi stačilo iba hokejkou vyraziť puk.
     
    33:11
    Postupná kombinácia hostí smerom dopredu nebola efektívna, ale nakoniec je z toho aspoň zakázané uvoľnenie domácich hráčov. Liptáci budú čeliť buly po pravici Púteca.
     
    31:24
    Prešov dal gól!
    Po tom ako sa domáci tešili z tretieho gólu prišiel ihneď po buly strelecký zásah aj na druhej strane, ktorý je prvým v dnešnom zápase. Po buly sa dostali hostia do útočného pásma. prihrávku z pravej strany dostal pred bránou VILIAM KNAP, ktorý do odkrytej časti nezaváhal a prekonal brankára Púteca. Asistencia: Boris Krempaský.
     
    31:14
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Skóre sa nám na staručkom zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši opäť mení, keď sa o slovo prihlásil MARTIN LESKOVIANSKÝ, ktorý si vyšiel spoza brány a prekonal brankára Martona po tom ako mu poslal puk medzi betóny. Bez asistencie.
     
    30:12
    Prešov sa stále hľadá v tejto presilovke. Útoky síce prídu, ale góly nie. Liptáci sa aj v závere početnej nevýhody dokázali oslobodiť, keď poslali puk von cez všetky čiary.
     
    29:11
    Buly v útočnom pásme vyhrali hostia, ktorí následne držali súpera vo vlastnom pásme. Prihrávky po modrej vyvrcholili k dvom strelám, ale brankár Pútec obe pokryl betónom. Liptáci sa pri tretej strele a po zákroku brankára dostali k puku, ktorý vyhodili cez všetky čiary.
     
    28:41
    Vylúčenie na domácej strane. Na trestnú odchádza mladý ešte len 17-ročný útočník Patrik Števuliak – podrazenie.
     
    27:20
    Skoro prišiel tretí gól! Ako sme spomínali do útoku sa dostal Roháč, ktorý prenikol individuálne po pravej strane. Zoči-voči brankárovi si to pripravoval na strelu, tá však skončila na ľavej tyči Martonovej brány.
     
    26:57
    V posledných sekundách je hra o tom, že Prešov získava puky, následne sa dostáva do stredného pásma a Liptáci sa ubránia. Domáci hráči už dlhšie nemali žiadny útok smerom dopredu, takže uvidíme čo prinesenie šanca Roháča.
     
    26:00
    Presilovka Prešova je už len o jedného hráča a Liptáci sa aj v týchto sekundách oslobodili. Východniari mali zo dve dobré šance počas presilovky, ale proti bol brankár Pútec. Vyzerá to tak, že domáci počas oslabenia neinkasujú.
     
    24:53
    Perfektná obranná hra Liptákov počas oslabenia o dvoch hráčov. Najskôr sa dobrým zákrokom predstavil Pútec. po pár sekundách Bartík vyhodil cez všetky čiary.
     
    24:32
    Vylúčenie na domácej strane a vyše minútová presilovka v podaní hostí. Piatka oslabuje domácich za nedovolené bránenie.
     
    24:12
    Prešov sa už dostal do tlaku počas presilovky. Šanca sa dostavila už po pár sekundách, keď odrazený puk zachytil Ejem, ktorý zlyhal na brankárovi Púteci, ten na dvakrát úspešný.
     
    23:50
    Vylúčenie prichádza na domácej strane. Na trestnú odchádza Školiak za podrazenie.
     
    23:34
    Hra sa nám opäť dostáva do obranného pásma domácich. Buly vyhrali hostia, ktorí ihneď aj zakončili. Pokus z pravej strany minul bránu, následne sa bojuje o puk pri mantineli – bude sa vylučovať!
     
    22:52
    Domáci hráči čelia v posledných sekundách tlaku východniarov, ktorí sa do útočného pásma dostali aj vďaka zakázanému uvoľneniu. Hra sa dostala do tradičného tempa. Lištiak vošiel do útočného pásma, ale pri zakončení to nevydržala jeho hokejka.
     
    22:10
    Okrem poslednej strely hostia iba kombinujú. Po pár sekundách už tomu nie je tak. Od modrej vyskúšal zakončiť Ejem, ale ten iba preveril pozorného domáceho brankára, ktorý zasiahol betónom.
     
    21:13
    Pozrime sa aj na dianie v druhej tretiny. Liptovský Mikuláš práve čelí útoku súpera. Prešov sa dostal do útočného pásma, ale tam sa mu zatiaľ nepodarilo zakončiť. Po pár sekundách pokus z pravej strany vyráža Pútec do bezpečia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    V závere prvej tretiny sú hostia v útočnom pásme. Spoza brány sa dostal puk na modrú a následne medzi kruhy odkiaľ už prišlo zakončenie. Pokus Ivanča skončil medzi troma tyčami, ale aj s touto strelou si poradil mikulášsky brankár Pútec.
     
    18:40
    Liptáci sa následne dostali do útoku a mali dobrú šancu na zvýšenie náskoku. Po pravej strane prešiel Piatka, ktorý sa dostal až pred bránu, kde sa mu podarilo pretlačiť puk. Dorážka prišla z hokejky Poliačeka, ale ten mieril tesne mimo.
     
    18:00
    PETER PÚTEC ešte, len 17- ročný brankár Liptovského Mikuláša si stále drží čisté konto, keď našiel recept na nájazd Krempaského. Pokračujeme za stavu 2:0.
     
    18:00
    V závere prvej tretiny prichádza hákovanie Školiaka – nariadené trestné strieľanie.
     
    17:39
    Števuliak sa snažil pri mantineli vybojovať puk, ale to sa mu nepodarilo, keďže protihráč bol zďaleka vyšší. Po tom ako ho pritlačil o mantinel síce získal puk, ale následne prišiel ofsajd.
     
    16:18
    Broska pri rozohrávke trošku chyboval, keď vo vlastnom pásme stratil puk. Na druhej strane dostal príležitosť Malina, ktorý si to pripravil na strelu, ale bránu Púteca ani zďaleka neohrozil, keď jeho prízemná strela skončila ďaleko od ľavej tyči.
     
    15:54
    Broska vyhral buly v útočnom pásme, ale puk sa dostal do stredného. Liptáci následne tak povediac o puk prišli, keď nahodenie spoza červenej čiary bolo uznané ako zakázané uvoľnenie.
     
    15:15
    Ďalšia dobrá akcia v podaní mikulášskych hráčov. Brejk dvoch na samotného brankára skončil u Roháča, ktorýsi síce položil na betóny brankára, ale v rozhodujúcom momente pálil iba do jeho lapačky. Náskok Liptákov ostáva aj naďalej rovnaký – 2:0.
     
    14:34
    Dobrá kombinácia domácich v útočnom pásme. Na ľade sa už predstavila azda najskúsenejšia formácia. Kuric získal puk v útočnom pásme medzi kruhmi, vyzeralo, že bude zakončovať, ale zadovkou našiel voľného Bartíka. Mikulášsky útočník od modrej pálil rovno na brankára Martona, ktorý si pripísal úspešný zákrok.
     
    13:37
    Na ľade aktuálne vidíme domácu tak povediac juniorskú formáciu. Príležitosť dostali Janček, Števuliak a ostatní mladší hráči. Tˇi sa snažili vyššie napádať, ale hostia kombinujú za vlastnou bránou.
     
    12:35
    Aj po pár sekundách sa domáci hráči dostali do útoku, ale z tohto mohol vážne pohroziť súper. Strela od modrej v podaní Sajka, ktorý iba namieril do súpera, ktorý sa následne dostal do brejku. Krempaský prenikal po pravej strane, ale pred Pútecom nebol úspešný. Mladý mikulášsky brankár si aj naďalej drží čisté konto.
     
    11:55
    Liptovský Mikuláš počas presilovky je v útočnom pásme. Do zakončenia sa po pár sekundách odhodlal Poliaček, lenže jeho pokus dokázal vykryť Marton. Prešov vyhadzuje puk – oba tímy striedajú.
     
    10:59
    Druhé vylúčenie v dnešnom zápase. Na trestnú odchádza Halás.
     
    10:16
    Vyhraté buly v útočnom pásme pre domácich hráčov. Následne sa snažil dostať pred bránu Bartík, ale ten iba prihral medzi kruhy. Ani jeden z domácich hráčov sa k puku nedostal, takže hostia po nejakom čase opäť útočia.
     
    09:54
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A je to tu... Liptáci v krátkom časovom sledne po prvom góle zvyšujú svoj náskok vedenia na rozdiel dvoch gólov. Ako sme spomínali. Domácim hráčom sa podarilo dostať puk do pásma súpera. z pravej strany prišla podobná prihrávka ako pri prvom góle, v zmätku hráčov sa najlepšie zorientoval MARTIN MARCINKO, ktorý poslal puk za chrbát Martona. Asistencie: František Poliaček, Peter Klepáč. Po góle si hostia zobrali oddychový čas.
     
    09:25
    Okrem strely od modrej v podaní Lištiaka sme nič vážne počas presilovky Liptovského Mikuláša nevideli. Aktuálne sa začína jeden z ďalších útokov domácich. Poliaček dostal puk do útočného pásma.
     
    08:44
    Kombinácia Liptákov v útočnom pásme. Po pár prihrávkach sa puk ocitol na modrej, kde skúsil pozornosť ešte, len junior Lištiak. Jeho pokus pred bránou zastavil teč, ten však obtrel betóny Martona.
     
    08:03
    Po tom ako prišiel úvodný gól je tu šanca na ďalší. Ivančo odchádza na trestnú. Liptovský Mikuláš bude hrať s výhodou jedne´ho hráča.
     
    07:36
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Úvodný gól dnešného stretnutia vážení športoví priatelia. Domáci hráči sa dostali z tradičného útoku do útočného pásma. Boj o puk pri mantineli, následne nečakaná prihrávka od Juraja Kurica, ktorú pred bránou zachytil PETER BARTÍK, ktorý neváhal a namieril presne do ľavého dolného rohu. Asistencie: Juraj Kuric, Tomáš Leskovianský.
     
    06:58
    Na opačnej strane sa prešov dostal do útoku, lenže strelu z pravej strany včasne zablokoval obranca, ktorého puk trafil do korčule. Zdá sa mi, že to bol Školiak, ktorý odrazil puk.
     
    06:15
    Trošku s oneskorením, ale predsa. Pozrime sa na útok domácich hráčov. Poliaček sa dostal do útočného pásma, ale puk pred bránou nestihol zachytiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec – Školiak, Špila, Bača, Mezovský, Klepáč, Nitriansky, Janči, Sajko – Bartík, Kuric, Leskovjanský – Kubovčík, Piatka, Roháč – Broska, Marcinka, Poliaček – Janček, Lištiak, Števuliak

    HC Prešov 07: Marton – Malina, Tkáč, Ejem, Tartaľ, Ivančo, Slávik, Guntáš, Ružička – Halás, Kohutiar, Sabol – Kivader, Posedlý, Prokop – Fusek, Renčok, Tahotný – Knap, Krempaský.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri dnešnom zápase 24. kola druhej najvyššej Slovenskej hokejovej súťaže, v ktorej sa pozrieme podrobnejšie na zápas Liptovského Mikuláša a Prešova – prajeme príjemný športový zážitok.

    Na úvod sa venujme domácemu tímu, ktorý v posledných zápasoch nemá najlepšiu formu, keď sa m nedarilo vôbec. Zlá séria začala však skorej, keď už Liptáci nestačili na Spišskú Novú Ves, následne prišli vysoké prehry či už doma s Bardejovom 2:7, alebo v Michalovciach prehra 10:4. Liptáci si napravili povesť v poslednom zápase na ľade lídra tabuľky zo Senice. Liptovský Mikuláš v tomto zápase, kde nebol favoritom prekvapil, keď sa dostal do vedenia 1:3. Liptáci mali v bráne mladú krv, keď sa po prvýkrát postavil medzi tri žrde v áčku brankár Peter Pútec, ktorý ešte nedovŕšil ani 18-rokov. Mladý talent sa osvedčil, keď sa podpísal o tesnú prehru 4:3 viacerými dobrými zákrokmi, keďže počas celého zápasu naňho mierilo 40 striel.

    Prešov v poslednom zápase taktiež nebodoval, keď na vlastnom ľade prehral s Trnavou 1:3. Okrem toho však východniari odohrali dva dobré zápasy, keď vyhrali nad Topoľčanmi 1:2, následne uchmatli bod Senici, s ktorou prehrali po predĺžení 2:3.

    Dnešný zápas bude zaujímavejší o toľko, že proti sebe nastúpi 8. tím proti 9. Liptáci majú pred zápasom 27 bodov, náprotivok z východu o štyri viac.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 8. Bartík (Kuric, Leskovianský), 10. Marcinko (Poliaček, Klepáč), 32. Leskovianský – 32. Knap (Kremapský)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec – Školiak, Špila, Bača, Mezovský, Klepáč, Nitriansky, Janči, Sajko – Bartík, Kuric, Leskovjanský – Kubovčík, Piatka, Roháč – Broska, Marcinka, Poliaček – Janček, Lištiak, Števuliak
    HC Prešov 07: Marton – Malina, Tkáč, Ejem, Tartaľ, Ivančo, Slávik, Guntáš, Ružička – Halás, Kohutiar, Sabol – Kivader, Posedlý, Prokop – Fusek, Renčok, Tahotný – Knap, Krempaský

    Rozhodca: Bachúrik, Číž – Valko, Vyšný