Chabarovsk – Viťaz 4:2 (kon.) | Vladivostok – D. Moskva 3:4 (kon.) | Novokuzneck – Novgorod 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 0:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Záhreb 4:0 (kon.) | Ufa – Doneck 2:3 (0:2 po s.n.)
Čeljabinsk – S.Moskva 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Nižnekamsk – Dinamo Minsk 5:2 (kon.)
Riga – Jugra Chanty-Mansijsk 4:3 (po pr.) | Lev – Omsk 3:2 (2:1 po s.n.) | HC Slovan – Barys 2:6 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Nedeľa 17.11.2013, 11:00 • Metallurgs Sports Palace, Novokuzneck (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 25. kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Metallurgs Sports Palace, kde proti sebe od 11:00 nastúpia tímy Metallurg Novokuzneck a HC Torpedo Nižnij Novgorod.

    Metallurg Novokuzneck je na tom v tabuľke východnej konferencie po 25 odohraných zápasoch veľmi zle. Sídli na poslednej štrnástej priečke (7. miesto Černyševovej divízie) so ziskom 18 bodov a gólovým skóre 47:81 (najviac inkasovaných gólov v lige) za štyri výhry a až 21 prehier. Pred Metallurgom sídli an trinástej priečke Amur Chabarovsk s náskokom piatich bodov a na dvanástej priečke Avangard Omsk s náskokom siedmich bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia Metallurgu Novokuzneck, prehra (4:5 vonku proti moskovskému Spartaku) – prehra (2:5 vonku proti bieloruskému Dinamu Minsk) – prehra (3:4 po samostatných nájazdoch vonku proti chorvátskemu Medveščaku Záhreb) – prehra (0:2 doma proti Viťazu Podolsk) – prehra (3:4 po predĺžení doma proti Dinamu Moskva), jasne hovorí o nie veľmi dobrej hernej forme tohto tímu KHL.

    Torpedo Nižnij Novgorod je na tom v tabuľke východnej konferencie oveľa lepšie ako jeho dnešný súper z Novokuznecka. Spomínaný tím sídli po 24 odohraných zápasoch na priebežnej šiestej priečke (3. miesto Charlamovovej divízie) so ziskom 37 bodov a gólovým skóre 59:51 za 12 výhier a rovnako 12 prehier. Pred Torpedom momentálne na piatej priečke sídli tím Salavat Julajev Ufa s náskokom siedmich bodov a za Torpedom na siedmej priečke tím Admiral Vladivostok s rovnakým počtom bodov, no o niečo horším gólovým skóre.
    Aktuálna zápasová bilancia Torpeda Nižnij Novgorod, výhra (2:1 po predĺžení doma proti chorvátskemu Medveščaku Záhreb) – prehra (1:2 vonku proti moskovskému Dinamu) – výhra (5:0 doma proti Viťazu Podolsk) – výhra (2:1 po samostatných nájazdoch vonku proti Amuru Chabarovsk) – prehra (0:5 vonku proti Admiralu Vladivostok), jasne hovorí o nestabilných výkonoch tohto tímu Kontinentálnej hokejovej ligy, ktorý sa však stále drží v postupovej časti tabuľky.

    Podarí sa domácemu Novokuznecku zabojovať naplno a pokúsiť sa teda o odpútanie z dna tabuľky východnej konferencie alebo si Nižnij Novgorod pripíše na svoje konto ďalší cenný triumf?
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Novokuzneck: Hovinen (Sorokin) – Martynov, Arzamascev, Mäntylä, Aksjomenko, Giroux, Kuklev, Kanarsky, Kapotov – Achmetov, Galimov, Žafjarov – Kurepanov, Vyglazov, Mitrjakov – Garejev, Kartajev, Kosourov – McLean, Valuisky

    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Hietanen, Bernatsky, Grigorjev, V. Denisov, Valentenko, Chomitsky, Belochvostikov – Galuzin, Potapov, Kuljomin – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Hodgman, Krasnoslobodcev – Žarkov, Sčastlivy, Sentjurin – Jamkin.

    Rozhodca: Jakov Dejev, Alexej Ravodin – Alexej Koposov, Alexander Otmachov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hokejisti hosťujúceho Torpeda, ktorí sa okamžite snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Domáci Metallurg sa však zatiaľ veľmi dobre bráni.
     
    00:49
    Domáci Achmetov sa mohol dostať do rýchleho úniku, keď zachytil puk v strednom pásme, no následne si to rozhodol, keďže sa za ním vydala až štvorica hosťujúcich hokejistov.
     
    01:13
    Gólman Hovinen si na svoje konto pripísal dobrý zákrok, keď po strele z pravej strany od Potapova puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    01:47
    Domáci Ansel Galimov sa dostal do skvelej gólovej šance v samostatnom úniku, no jeho zakončenie z hranice ľavého kruhu napokon neprekvapilo betóny pozorného gólmana Gelašviliho.
     
    02:36
    Po ľavom krídle sa veľmi dobre presúval domáci Vyglazov, no jeho následná tvrdá delovka skončila len v moci gólmana Gelašviliho, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    03:20
    Hokejisti domáceho Novokuznecku sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť. Hosťujúce Torpedo sa však zatiaľ veľmi dobre bráni.
     
    04:12
    Tentokrát si hokejisti hosťujúceho Torpeda veľmi nerozumeli a previnil sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred bránou gólmana Gelašviliho.
     
    04:59
    Domáci sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia rýchlo zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Útočiaceho McLeana tentokrát úspešne zastavil Valentenko.
     
    05:29
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia! Po skvelom nahodení puku pred hosťujúcu bránu od Girouxa z pravej strany gólman Gelašvili vyrazil puk len pred seba, kde si nakorčuľoval aktívny VLADISLAV KARTAJEV a ten už bez problémov vsietil úvodný gól tohto stretnutia. Asistenciu si pripisuje Raymond Giroux.
     
    05:52
    Domáci Novokuzneck si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Vladimir Denisov.
     
    06:42
    Torpedo sa však počas svojho oslabenia zatiaľ veľmi dobre bráni. Po nepresnej prihrávke od domáceho Kurepanova hostí oslobodil dobrým vyjodením puku aktívny Hietanen.
     
    07:20
    Do dobrej šance v centrálnej časti sa tentokrát dostal domáci Galimov, no jeho delovka a napokon ani dorážka z tesnej blízkosti nedokázali prekonať pozorné betóny gólmana Gelašviliho.
     
    07:55
    Gólman Gelašvili si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok! Tentokrát vo svojej výstroji zachytil delovku od Achmetova smerujúcu z medzikružia. Následne stihol puk ešte efektívne rozohrať.
     
    08:13
    Hokejisti hosťujúceho Torpeda hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia zaútočiť. Pozorná domáca defenzíva je však zjavne proti a zatiaľ nedáva svojim súperom veľa šancí. Tentokrát bol zastavený útok po pravom krídle v znení Hodgmana.
     
    08:51
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Galuzin, no gólman Hovinen bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal bez problémov zachytiť medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    09:12
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci Immonen, no jeho delovka napokon smerovala až na ochrannú sieť. Následne uvidíme komerčnú prestávku, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    09:46
    Kartajev sa s pukom dobre presúval cez stred, no napokon narazil na pozorného Bernatskeho, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Následne sú pri puku hostia.
     
    10:22
    Garejev podržal puk v rohu klziska napravo od hosťujúcej brány, no následne ho hokejisti Torpeda zdvojili a bez problémov mu puk uchmatli.
     
    10:51
    Salminen zakončoval z pravého kruhu, no jeho strelecký pokus napokon skončil jedným z domácich obrancov zblokovaný na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Hovinenom.
     
    11:15
    Vyglazov hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle svojho spoluhráča Kurepanova, no ten sa proti Hietanenovi k puku už nedokázal dostať.
     
    11:49
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Vjačeslav Kuljomin.
     
    12:19
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si tentokrát za hákovanie odchádza sadnúť domáci Vladislav Kartajev.
     
    12:49
    V hre štyroch na štyroch sú momentálne aktívnejší hokejisti hosťujúceho Torpeda, ktorí sa snažia presadiť proti domácej defenzíve a vyrovnať, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Útočiaci Salminen bol v medzikruží dobre zastavený Aksjonenkom.
     
    13:16
    Denisov hľadal prihrávkou z ľavej strany na pravom krídle svojho spoluhráča Grigorjeva, no ten bol dobre bránený a domáci Garejev mu puk napokon vypichol.
     
    13:50
    Gólman Hovinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát vo svojej výstroji zachytil delovku z pravej strany od aktívneho Garejeva. Torpedo má momentálne k dispozícii krátku početnú výhodu.
     
    14:27
    Aj domáci Novokuzneck hrá už v plnom počte a vo svojom krátkom oslabení sa teda ubránil s veľkým prehľadom. Torpedo sa však stále snaží dostať do útočného pásma a prekvapiť tak gólmana Hovinena.
     
    14:48
    Po nepresnej rozohrávke hosťujúceho Torpeda Nižnij Novgorod sa k puku dostal gólman Hovinen, ktorý ho pre istotu ukryl pod svojou lapačkou. Po krátkej komerčnej prestávke uvidíme vhadzovanie pred domácou bránou.
     
    15:18
    Po ľavom krídle sa svojim únikom snažil presadiť Potapov, no napokon narazil na pozorného Martynova, ktorý ho od puku odstavil a následne sa snaží založiť útok Novokuznecku spoza Hovinenovej brány.
     
    15:40
    Domáci brankár si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po nie veľmi dôraznej strele od Hodgmana z ľavej strany zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    16:06
    Hostia mali obrovskú šancu na vyrovnanie, keď sa do útoku predral Immonen, ktorý mohol zakončovať, no napokon bekhendovo prihrával na Salminena. Ten svojou strelou trafil len dobre sa vracajúceho obrancu Aksjonenka.
     
    16:57
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Momentálne je však aktívnejší domáci Novokuzneck, ktorý sa snaží navýšiť svoje vedenie v zápase.
     
    17:25
    Hokejisti hosťujúceho Torpeda Nižnij Novgorod si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Gelašvilim.
     
    17:58
    Do útoku sa po pravom krídle dostal hosťujúci Ilja Jamkin, no ten sa dostal do súboja s domácim Girouxom a napokon ostal ležať na ľade! Dúfajme, že bude v poriadku!
     
    17:58
    Jamkin sa po tvrdom bodyčeku od domáceho obrancu Girouxa pozviechal a s pomocou svojich spoluhráčov odchádza do šatní, kde bude ošetrovaný!
     
    18:11
    Hovinen bol opäť v strehu, keď tentokrát medzi svojimi betónmi zachytil puk po delovke z ľavej strany od hosťujúceho Žarkova. Následne sa bude vhadzovať po pravej ruke novokuzneckého gólmana.
     
    18:48
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Hostia dokázali po veľmi jednoduchej útočnej akcii vyrovnať! DENIS PARŠIN potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, následne ho nahodil pred gólmana Hovinena, no ten nebol až taký pozorný a puk si zasunul pomedzi svoje betóny do vlastnej brány. Asistenciu si pripisuje Sakari Salminen.
     
    19:16
    Domáci sa snažia opäť dostať do vedenia, no po dobrej strele z pravej strany od Achmetova si gólman Gelašvili pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok svojou lapačkou.
     
    19:56
    Sčaslivy tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Hovinen videl veľmi dobre a puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla veľmi dynamický a dobre zahraný hokej v znení oboch tímov. V úvode boli mierne aktívnejší hokejisti domáceho Novokuznecka, ktorí sa už v 6. minúte po góle Kartajeva dostali do vedenia. Následne však v závere zabralo Torpedo a po šťastnom góle Paršina dokázali hostia vyrovnať na 1:1.

    Podarí sa jednému z tímov zabojovať naplno v druhej tretine, dostať sa do vedenia a následne si ho aj udržať?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní dostali hokejisti hosťujúceho Torpeda, ktorí sa ihneď snažili zaútočiť, no pozorná novokuznecká defenzíva je rázne proti.
     
    20:52
    Po pravom krídle sa dobre presúval hosťujúci Žarkov, no po jeho rýchlom úniku sa pri ňom pristavil pozorný Arzamascev, ktorý ho dobrým bodyčekom od puku odstavil.
     
    21:43
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Zatiaľ sú však aktívnejší hokejisti hosťujúceho Torpeda Nižnij Novgorod.
     
    22:13
    Hosťujúci Immonen sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, keď tvrdo pálil do protismeru gólmana Hovinena, no ten bol v strehu a puk dokázal vyraziť svojim pravým betónom do bezpečia.
     
    22:54
    Hokejisti Novokuznecka si opäť mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením. Na rad prichádza vhadzovanie naľavo od brány gólmana Hovinena.
     
    23:38
    Hosťujúci Žarkov sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle a nsáeldne aj zakončoval, no gólman Hovinen bol v strehu a puk aj tentokrát zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    24:11
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia založiť svoj rýchly útok. Pri puku sú však domáci hokejisti, ktorí sa zatiaľ nedokážu presadiť cez pozorný hosťujúci forčeking.
     
    24:44
    Žafjarov nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Gelašvili bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal zachytiť medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať napravo od jeho brány.
     
    25:23
    Za bránou domáceho Novokuznecka sa k puku dostal hosťujúci Galuzin, následne si nakorčuľoval na Hovinenovu úroveň a tvrdo vystrelil. Pozorný domáci gólman však puk bez problémov vyrazil do bezpečia.
     
    25:47
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Hostia sa po skvelej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! Alebo to bola hra so zdvihnutou hokejkou? Ešte sa bude telefonovať!
     
    25:47
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Gól hostí napokon platí! Po dobrej prihrávke od Hodgmana sa k zakončeniu na ľavom kruhu dostal DANIIL ŽARKOV, ktorý svojou presne mierenou delovkou vymietol pravý horný roh Hovinenovej brány. Defenzíva Novokuznecku síce protestuje, no zbytočne. Asistenciu si pripisuje Justin Hodgman.
     
    26:26
    Torpedo je momentálne pri ofenzívnej chuti a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť, no nedarí sa mu v tom. Novokuzneck vyslal smerom dopredu intenzívny forčeking.
     
    26:54
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Achmetov, no jeho delovku napokon gólman Gelašvili videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi bez problémov zblokoval na ochrannú sieť!
     
    27:13
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil domáci Lapenkov, no jeho projektil skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány. Gólman Gelašvili teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    27:50
    Hosťujúci Hodgman sa snažil potiahnuť puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Aksjonenka, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    28:26
    Spoza kruhov tvrdo pálil domáci obranca Mäntylä, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len zblokovaná pravým betónom gólmana Gelašviliho k zadnému mantinelu.
     
    28:59
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Wolski, no jeho delovka skončila len nad bránou domáceho Novokuznecka. Gólman Hovinen teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    29:12
    Hostia si opäť mierne nerozumeli a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred bránou gólmana Gelašviliho – konkrétne po jeho ľavici.
     
    29:53
    Hosťujúci gólman Gelašvili si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď po dobrej prihrávke od Galimova z pravej strany nekompromisne pálil Achmetov! Jeho delovku však Gelašvili dobre videl a puk vyrazil v poslednej chvíli svojou lapačkou do bezpečia!
     
    30:16
    Aj gólman Hovinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát zachytil puk po delovke od Bernatskeho medzi svojimi betónmi.
     
    30:51
    Kanarsky potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon si mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi. Následne ho hosťujúci obranca Grigorjev pritlačil k mantinelu a puk mu uchmatol.
     
    31:18
    Dobrý únik cez pravé krídlo predviedol hosťujúci Salminen, ktorý následne hľadal v medzikruží Immonena, no túto prihrávku zachytil pozorný Kapotov, ktorý upokojuje temp hry.
     
    31:46
    Domáci Novokuzneck si zahrá v početnej výhode. Hosťujúca hráčska lavica obdržala tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, ktorý si odchádza odsedieť Žarkov.
     
    32:22
    V úvode svojej presilovej hry sú hokejisti Novokuznecka len príliš nedôrazní a hostia sa zatiaľ bez väčších problémov oslobodzujú efektívnymi vyhodeniami puku.
     
    32:54
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil domáci Galimov, no jeho delovka napokon smerovala len do hrudnej výstroje gólmana Gelašviliho, ktorý puk zblokoval do bezpečia.
     
    33:20
    Domáci sa snažia počas svojej presilovej hry niečo vymyslieť, no proti obrane Torpeda Nižnij Novgorod sa im veľmi nedarí. Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Mäntylä, no jeho delovka smerovala len mimo hosťujúcej brány.
     
    33:52
    Hokejisti Torpeda hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť. Domáci hokejisti sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú.
     
    34:25
    Po dobrej prihrávke od Žarkova sa k zakončeniu v medzikruží dostal Galuzin, no jeho delovka z poltočky napokon len tesne minula priestor Hovinenovej brány.
     
    34:55
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Domáci Mitrjakov sa previnil jasným podrazením, za ktoré obdržal dvojminútový trest.
     
    35:04
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Hostia sa počas svojej presilovej hry dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po skvelej prihrávke od Salminena sa k puku za bránou Novokuznecka dostal Paršin, ktorý skvelou prihrávkou pred domácu bránu našiel JARKKA IMMONENA! Ten svojou delovkou už bez problémov prekonal ochrancu domácej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Denis Paršin a Sakari Salminen.
     
    35:38
    Hosťujúci Sčastlivy veľmi dobre napáda rozohrávku svojich súperov, ktorí majú s ňou očividne poriadne problémy. Momentálne sú pri puku domáci obrancovia za vlastnou bránou.
     
    36:15
    Novokuzneck sa snaží niečo zaujímavé vymyslieť, no momentálne sa mu vôbec nedarí. Aksjonenko nahadzoval puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len jeho protihráči.
     
    36:33
    Tréner Torpeda Nižnij Novgorod si vyžiadal oddychový čas!
     
    36:53
    Tentokrát si mierne nerozumeli hokejisti hosťujúceho Torpeda, ktorí sa previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa teda presúva pred bránu gólmana Gelašviliho.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2732 divákov.
     
    37:10
    Domáci hokejisti sa dostali do útočného pásma jednoduchým nahodením puku na zadný mantinel, no ich súperi puk prevzali a opäť sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    37:39
    Hra sa v závere druhej tretiny začína proiadne kúskovať. Tentokrát sa hokejisti domáceho Novokuznecka previnili jasným postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    38:06
    Domáci Galimov zaviezol puk do útočného pásma po pravom krídle, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Grigorjev, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    38:45
    Achmetov potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon nedokázal zakončovať proti dvojici pozorných obrancov hosťujúceho Torpeda, ktorí ho zdvojili pri zadnom mantineli.
     
    39:21
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie v strednom pásme odchádza sadnúť domáci Lapenkov.
     
    39:45
    Torpedo si v závere druhej tretiny vytvára ofenzívny tlak, no hostia sú zatiaľ v strehu a bránia sa naozaj veľmi dobre. Po nepresnej prihrávke od Wolskeho vyhodil puk do bezpečia pozorný Kurepanov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka ukázala, kto vie zvládať stresové situácie lepšie. Hosťujúci tím Torpedo Nižnij Novgorod ukázal svoje herné kvality vo všetkých činnostiach a napokon gólmi Žarkova z 26. minúty a Immonena z 36. minúty počas presilovej hry dokázali otočiť gólový účet tohto stretnutia na hodnotu 3:1 vo svoj prospech.

    Podarí sa domácemu Novokuznecku zabojovať naplno počas tretej tretiny a zdramatizovať tak priebeh tohto stretnutia?
    V úvode tretej tretiny uvidíme presilovú hru Torpeda v trvaní jednej minúty a 21 sekúnd.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hokejisti domáceho Novokuznecku, ktorí hrajú zatiaľ v oslabení. Už v úvode sa však dokázali oslobodiť.
     
    40:39
    Hostia si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Mäntylä.
     
    41:04
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Hostia dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov a skórujú už poštvrtýkrát v zápase! Po skvelej prihrávke od Wolskeho sa k zakončeniu za kruhmi dostal PAVEL VALENTENKO, ktorý nedal svojou delovkou žiadnu šancu dobre osadeným betónom gólmana Hovinena. Asistenciu si pripisuje Wojtek Wolski.
     
    41:04
    Po štvrtom inkasovanom góle domáceho tímu nastupuje do novokuzneckej brány namiesto Hovinena oddýchnutý Ilja Sorokin!
     
    41:50
    Sily na ľade sa na krátku chvíľu vyrovnajú. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Wolski.
     
    42:13
    Hokejistom domáceho Novokuznecka sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Tentokrát sa domáci previnili jasným zakázaným uvoľnením.
     
    42:56
    Hokejisti Novokuznecka sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Torpedo sa bráni veľmi dobre a tentokrát úspešne zastavilo Kurepanova.
     
    43:50
    Hokejisti Torpeda Nižnij Novgorod hrajú už v plnom počte a momentálne sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine. Po prestriedaní formácie prída na rad rýchly útok.
     
    44:24
    Po pravom krídle sa dobre presúval Salminen, no napokon narazil na pozorného Martynova, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Uvidíme, čo sa hosťom podarí vymyslieť tentokrát.
     
    44:56
    Gólman Gelašvili si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po delovke od Achmetova. Po krátkej komerčnej prestávke sa bude vhadzovať pred bránou hosťujúceho Novgorodu.
     
    45:27
    Po pravom krídle sa dobre presúval Hodgman, no po jeho dobrom úniku sa k puku dostal pozorný Sorokin, ktorý ho zachytil vo svojej výstroji.
     
    45:55
    Gólman Sorokin si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojimi betónmi vyrazil do bezpečia delovku od Belochovstikova smerujúcu z pravého kruhu.
     
    46:24
    Novokuzneck si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť hosťujúci Sentjurin.
     
    46:55
    Gólman Gelašvili si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojimi betónmi dokázal vyraziť k zadnému mantinelu delovku od domáceho Galimova.
     
    47:15
    Achmetov sa snažil s pukom presadiť po pravom krídle, no napokon bol neúspešný. Aktívny Hietanen bol v strehu a puk dostal na svoju hokejku.
     
    47:44
    Galimov sa za bránou Torpeda zapojil do potýčky s hosťujúcim Kuljominom, no oboch kohútov napokon oddelili čiaroví rozhodcovia. Následne vylúčenia na jednej, či druhej strane neuvidíme.
     
    48:25
    Hokejisti hosťujúceho Torpeda Nižnij Novgorod hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Novokuzneck je stále v strehu a útočí.
     
    48:54
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Denisov, no ten napokon narazil na pozorného Arzamasceva, ktorý ho pritlačil k bočnému mantinelu a puk mu bez problémov uchmatol.
     
    49:16
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil domáci Kurepanov, no jeho delovka napokon gólmana Gelašviliho nedokázala prekvapiť, keďže puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    49:49
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Potapov, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný pozornými betónmi gólmana Sorokina len k zadnému mantinelu.
     
    50:27
    Gólman Gelašvili si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po delovke od Žafjarova, ktorý bol však veľmi dobre bránený hosťujúcim Sentjurinom.
     
    50:55
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Denisov, no gólman Sorokin predvádza stabilné zákroky, keď aj tentokrát zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    51:16
    Na rad prišiel ďalší dobrý zákrok gólmana Sorokina. Ten veľmi dobre vykorčuľoval a napokon s prehľadom zachytil strelu od hosťujúceho Salminena z pravého kruhu.
     
    51:56
    Sorokin je naozaj vo skvelej gólmanskej forme! Po skvelej prihrávke od Žarkova sa k puku pred jeho bránou dostal Sčastlivy, ktorý puk efektívne stečoval,no napokon nedokázal prekonať Sorokinov ľavý betón!
     
    52:45
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Wolski, no jeho delovku napokon gólman Sorokin s prehľadom vyrazil do bezpečia svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    53:12
    Hosťujúci Paršin nekompromisne pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon trafila len ľavú žŕdku domácej novokuzneckej brány! Gólman Sorokin teda zasahovať nemusel!
     
    53:56
    Torpedo si zahrá v početnej výhode. Domáci Kurepanov obdržal 2 plus 10 minútový trest za napadnutie na oblasť hlavy a krku.
     
    54:19
    Od modrej tvrdo pálil hosťujúci Grigorjev, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa domácej brány. Gólman Sorokin teda zasahovať nemusel.
     
    54:53
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal aj gólman Gelašvili, ktorý musel čeliť dvom delovkám v oslabení od domáceho McLeana. Ten však úspešný nebol.
     
    55:21
    Hostia sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no domáci Novokuzneck vystrčuje rožky, nedáva svojim súperom veľa šancí a snaží sa útočiť.
     
    55:59
    Domáci hrajú už v plnom počte, no ešte predtým sa do skvelej gólovej šance dostal Wolski, no gólman Sorokin mu puk svojou hokejkou skvele vypichol!
     
    56:04
    Je tu ďalšia presilová hra pre Torpedo. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť domáci Galimov.
     
    56:56
    Domáci hokejisti sa zatiaľ bez problémov oslobodzujú a v tomto oslabení nedávajú svojim súperom veľa priestoru na ideálnu útočnú kombináciu. Tentokrát puk vyhodil do bezpečia pozorný Martynov.
     
    57:28
    Hostia sú usadení pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú, no proti pozornej novokuzneckej defenzíve sa im zatiaľ nedarí zakončovať.
     
    57:59
    Po nepresnej prihrávke od Galuzina sa k puku dostali hokejisti domáceho Novokuznecka, ktorí ho opäť vyhodili až za bránu gólmana Gelašviliho.
     
    58:13
    Domáci Novokuzneck hrá už v plnom počte, no na zdramatizovanie zápasu majú domáci hokejisti už len príliš málo času. Uvidíme však, či sa im podarí vsietiť aspoň ešte jeden gól.
     
    58:52
    Gólman Sorokin bol aj tentokrát v strehu, keď po delovke z ľavej strany od Hodgmana zachytil puk vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    59:27
    Domáci Garejev obdržal puk na pravom krídle a tvrdo zakončoval, no jeho delovka napokon smerovala len na betóny gólmana Gelašviliho, ktorý upokojuje tempo hry ďalším dobrým zákrokom.
     
    59:45
    V závere zápasu si gólman Sorokin pripísal na svoje konto ďalšie dobré zákroky, keď dokázal zneškodnil strely Potapova, Galuzina a aj následnú delovku od modrej v znení Hietanena!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke sa domáci Novokuzneck snažil ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no domáci hokejisti napokon nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Gelašviliho. Na druhej strane v 42. minúte opäť skórovali hostia, keď po delovke od Valentenka počas početnej výhody o dvoch mužov nemal gólman Hovinen žiadnu šancu. Od tohto momentu bol v domácej bráne gólman Sorokin, ktorý potvrdil svoje kvality a už neinkasoval.

    Hosťujúce Torpedo si teda na svoje konto pripisuje jasné tri body, zatiaľčo domáci Novokuzneck začal veľmi dobre, no napokon ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:27:07)

    Góly a asistencie: 6. Kartajev (Giroux) – 19. Paršin (Salminen), 26. Žarkov (Hodgman), 36. Immonen (Paršin, Salminen), 42. Valentenko (Wolski)


    Metallurg Novokuzneck: Hovinen (42. Sorokin) – Martynov, Arzamascev, Mäntylä, Aksjonenko, Giroux, Kuklev, Kanarsky, Kapotov – Achmetov, Galimov, Žafjarov – Kurepanov, Vyglazov, Mitrjakov – Garejev, Kartajev, Kosourov – McLean, Valuisky
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Hietanen, Bernatsky, Grigorjev, V. Denisov, Valentenko, Chomitsky, Belochvostikov – Galuzin, Potapov, Kuljomin – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Hodgman, Krasnoslobodcev – Žarkov, Sčastlivy, Sentjurin – Jamkin.

    Rozhodca: Jakov Dejev, Alexej Ravodin – Alexej Koposov, Alexander Otmachov

    Diváci: 2732