Chabarovsk – Viťaz 4:2 (kon.) | Vladivostok – D. Moskva 3:4 (kon.) | Novokuzneck – Novgorod 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 0:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Záhreb 4:0 (kon.) | Ufa – Doneck 2:3 (0:2 po s.n.)
Čeljabinsk – S.Moskva 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Nižnekamsk – Dinamo Minsk 5:2 (kon.)
Riga – Jugra Chanty-Mansijsk 4:3 (po pr.) | Lev – Omsk 3:2 (2:1 po s.n.) | HC Slovan – Barys 2:6 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Nedeľa 17.11.2013, 11:00 • Metallurgs Sports Palace, Novokuzneck (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke sa domáci Novokuzneck snažil ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no domáci hokejisti napokon nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Gelašviliho. Na druhej strane v 42. minúte opäť skórovali hostia, keď po delovke od Valentenka počas početnej výhody o dvoch mužov nemal gólman Hovinen žiadnu šancu. Od tohto momentu bol v domácej bráne gólman Sorokin, ktorý potvrdil svoje kvality a už neinkasoval.

    Hosťujúce Torpedo si teda na svoje konto pripisuje jasné tri body, zatiaľčo domáci Novokuzneck začal veľmi dobre, no napokon ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:27:07)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    V závere zápasu si gólman Sorokin pripísal na svoje konto ďalšie dobré zákroky, keď dokázal zneškodnil strely Potapova, Galuzina a aj následnú delovku od modrej v znení Hietanena!
     
    59:27
    Domáci Garejev obdržal puk na pravom krídle a tvrdo zakončoval, no jeho delovka napokon smerovala len na betóny gólmana Gelašviliho, ktorý upokojuje tempo hry ďalším dobrým zákrokom.
     
    58:52
    Gólman Sorokin bol aj tentokrát v strehu, keď po delovke z ľavej strany od Hodgmana zachytil puk vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    58:13
    Domáci Novokuzneck hrá už v plnom počte, no na zdramatizovanie zápasu majú domáci hokejisti už len príliš málo času. Uvidíme však, či sa im podarí vsietiť aspoň ešte jeden gól.
     
    57:59
    Po nepresnej prihrávke od Galuzina sa k puku dostali hokejisti domáceho Novokuznecka, ktorí ho opäť vyhodili až za bránu gólmana Gelašviliho.
     
    57:28
    Hostia sú usadení pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú, no proti pozornej novokuzneckej defenzíve sa im zatiaľ nedarí zakončovať.
     
    56:56
    Domáci hokejisti sa zatiaľ bez problémov oslobodzujú a v tomto oslabení nedávajú svojim súperom veľa priestoru na ideálnu útočnú kombináciu. Tentokrát puk vyhodil do bezpečia pozorný Martynov.
     
    56:04
    Je tu ďalšia presilová hra pre Torpedo. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť domáci Galimov.
     
    55:59
    Domáci hrajú už v plnom počte, no ešte predtým sa do skvelej gólovej šance dostal Wolski, no gólman Sorokin mu puk svojou hokejkou skvele vypichol!
     
    55:21
    Hostia sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no domáci Novokuzneck vystrčuje rožky, nedáva svojim súperom veľa šancí a snaží sa útočiť.
     
    54:53
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal aj gólman Gelašvili, ktorý musel čeliť dvom delovkám v oslabení od domáceho McLeana. Ten však úspešný nebol.
     
    54:19
    Od modrej tvrdo pálil hosťujúci Grigorjev, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa domácej brány. Gólman Sorokin teda zasahovať nemusel.
     
    53:56
    Torpedo si zahrá v početnej výhode. Domáci Kurepanov obdržal 2 plus 10 minútový trest za napadnutie na oblasť hlavy a krku.
     
    53:12
    Hosťujúci Paršin nekompromisne pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon trafila len ľavú žŕdku domácej novokuzneckej brány! Gólman Sorokin teda zasahovať nemusel!
     
    52:45
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Wolski, no jeho delovku napokon gólman Sorokin s prehľadom vyrazil do bezpečia svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    51:56
    Sorokin je naozaj vo skvelej gólmanskej forme! Po skvelej prihrávke od Žarkova sa k puku pred jeho bránou dostal Sčastlivy, ktorý puk efektívne stečoval,no napokon nedokázal prekonať Sorokinov ľavý betón!
     
    51:16
    Na rad prišiel ďalší dobrý zákrok gólmana Sorokina. Ten veľmi dobre vykorčuľoval a napokon s prehľadom zachytil strelu od hosťujúceho Salminena z pravého kruhu.

    Góly a asistencie: 6. Kartajev (Giroux) – 19. Paršin (Salminen), 26. Žarkov (Hodgman), 36. Immonen (Paršin, Salminen), 42. Valentenko (Wolski)


    Metallurg Novokuzneck: Hovinen (42. Sorokin) – Martynov, Arzamascev, Mäntylä, Aksjonenko, Giroux, Kuklev, Kanarsky, Kapotov – Achmetov, Galimov, Žafjarov – Kurepanov, Vyglazov, Mitrjakov – Garejev, Kartajev, Kosourov – McLean, Valuisky
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Hietanen, Bernatsky, Grigorjev, V. Denisov, Valentenko, Chomitsky, Belochvostikov – Galuzin, Potapov, Kuljomin – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Hodgman, Krasnoslobodcev – Žarkov, Sčastlivy, Sentjurin – Jamkin.

    Rozhodca: Jakov Dejev, Alexej Ravodin – Alexej Koposov, Alexander Otmachov

    Diváci: 2732