Aston Villa – Cardiff 2:0 (kon.) | Chelsea – West Bromwich 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:0 (kon.)
Liverpool – Fulham 4:0 (kon.) | Southampton – Hull City 4:1 (kon.) | Norwich – West Ham 3:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
2:0 (0:0)
Cardiff City FC
Sobota 09.11.2013, 16:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Príjemné sobotné popoludnie, vítam Vás pri sledovaní najprestížnejšej a najzaujímavejšej anglickej Premier League na svete. V 11. kole bude Aston Villa FC hostiť nováčika súťaže Cardiff City FC.
     
    Hráčom Aston Villy sa v domácom prostredí veľmi nedarí, v tabuľke Premier League sú až na predposlednom mieste, keď na Villa Parku dokázali vyhrať iba v jednom prípade z piatich pokusov, v ostatných prípadoch vyšli zverenci trénera Lamberta naprázdno. Túto nelichotivú bilanciu budú chcieť futbalisti aktuálne štrnásteho celku anglickej ligy určite v dnešnom zápase zmeniť, ak chcú pomýšľať na lepšie postavenie v tabuľke.
     
    "The Bluebirds" sa prezentujú veľmi sľubnými výkonmi a ako nováčik sú na dvanástej pozícii s náskokom jedného bodu na svojho dnešného protivníka. Zverenci trénera Malkyho Mackayho pôjdu do zápasu posilnení výhrou z minulého kola, keď v domácom prostredí zdolali anglického zástupcu v Európskej lige Swansea tesne 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Guzan – Clark, Vlaar (C), Baker – Bacuna, Sylla, A. Westwood, El Ahmadi, Tonev – Kozák, Benteke.

    Náhradníci: Steer – Lowton, Herd, Johnson, Helenius, Bowery, Robinson.

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker (C), Turner, Taylor – Cowie, Gunnarsson, Medel, Whittingham, Bellamy – Odemwingie.

    Náhradníci: Lewis – Hudson, Kim, Noone, Mutch, Campbell, Maynard.

    Rozhodca: Atkinson ─ Kirkup, West.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    O úvodný výkop sa postarala Aston Villa FC, ​​konkrétne to boli Benteke a Kozák.
     
    3
    Vlaar vyslal ukážkový center do vápna, kde sa k zaujímavej strele hlavou dostal Kozák, ale brankár Marshall vytiahol parádny zákrok a jedovatý pokus zneškodnil. Avšak všetka snaha bola zbytočná, pretože Kozák sa ocitol v ofsajde a rozhodca hru prerušil.
     
    4
    Domáci futbalisti podnikli ďalšiu útočnú akciu, ale tentoraz vyšli strelecky naprázdno. Clark opäť odcentroval loptu do vápna, ale Kozák na vysokú loptu nedoskočil a Marshall bol bez práce.
     
    5
    Aston Villa je v úvodných minútach veľmi aktívna a túži po strelenom góle. V zaujímavej pozícii sa teraz ocitol El Ahmadi, ktorý zo svojej kopačky vyslal štipľavý pokus, ale brankár Marshall zasiahol výborne a udržal čisté konto.
     
    6
    K odrazenej lopte sa chcel dostať ešte Benteke, ale Caulker mu v tom zabránil a loptu odkopol do bezpečia.
     
    7
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a kombinujú na svojej polovici.
     
    8
    Do zaujímavej šance sa dostali aj hostia, ale zo svojej aktivity nevyťažili vôbec nič, pretože ich sprevádzal rad nepresností. Vo vápne chceli vystreliť Gunnarsson a Odemwingie, ale obom sa to nepodarilo a loptu netrafili.
     
    9
    Benteke dostal prihrávku do vápna, kam mu ju adresoval Sylla. Prvý menovaný sa odhodlal k strele, ale jeho pokus zneškodnil Marshall.
     
    10
    Hostia zahrávali štandardnú situáciu, ale stav skóre sa nezmenil. Centrovanú loptu odvrátil na rohový kop Kozák, ale mal obrovské šťastie, pretože to mohlo skončiť vlastným gólom.
     
    11
    Cardiff z rohového kopu nič nevyťažil, pretože Clark centrovanú loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    12
    Marshall si pripísal ďalší výborný zákrok a zneškodnil veľmi nebezpečnú strelu, ktorú zo svojej kopačky vyslal Benteke. Aston Villa získala výhodu rohového kopu, ale gólovo vyšla naprázdno. Na centrovanú loptu si vyskočil hlavičkujúci Benteke, ale jeho pokus skončil nad bránkou.
     
    14
    Domáci hráči dostali výhodu štandardnej situácie, ale zahrali ju zle a hostia sa ubránili bez problémov. Avšak Aston Villa zostala pri lopte , ale za malú chvíľu o ňu prišla pre ofsajdové postavenie.
     
    16
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a tlačia sa dopredu.
     
    18
    Na ľavom krídle sa s loptou pohyboval Bellamy, ale protihráč sa o neho postaral a o loptu ho čisto obral. Aston Villa potom chcela podniknúť rýchly protiútok, ktorý ťahal Kozák, ale podarilo sa mu vybojovať iba autové vhadzovanie.
     
    20
    Guzan hľadal dlhým centrom Kozáka, ale ten sa k lopte nedostal. Na hracej ploche sa stretli dvaja spoluhráči Cardiffu a jeden z nich zostal ležať na hracej ploche. Hra je v týchto chvíľach prerušená.
     
    21
    Tými hráči sú Théophile Catherine a Medel.
     
    22
    Obaja futbalisti by mali byť v poriadku.
     
    23
    Po krátkom prerušení sa pokračuje v hre. Pri lopte sú hostia.
     
    24
    Domáci futbalisti získali loptu a chceli zaútočiť, ale ich akcia skončila veľmi skoro. V ofsajde bol Benteke a rozohrávať budú hostia.
     
    25
    Théophile Catherine i Medel sú späť na hracej ploche a pokračujú v hre.
     
    26
    V posledných minútach sa hrá prevažne medzi pokutovými územiami a v strede ihriska. Hra je vyrovnaná a doterajšie skóre 0:0 je zaslúžené.
     
    27
    Pri lopte sú teraz domáci hráči.
     
    28
    Avšak domáci futbalisti si nepresne prihrali a lopty sa zbytočne zbavili.
     
    29
    V posledných minútach sú pri lopte hostia, ale nemôžu sa dostať k strele, pretože Aston Villa sa pozorne bráni a svojho súpera k ničomu nepustia.
     
    30
    Faulovaný bol Bellamy a Cardiff dostane výhodu štandardnej situácie.
     
    31
    Priamy kop si vzal na starosť faulovaný Bellamy a zo svojej kopačky vyslal veľmi zaujímavú strelu, avšak brankár Guzan bol pozorný a loptu chytil do rukavíc.
     
    32
    Westwood hľadal dlhou kolmicou Kozáka, ale prihrávka bola rýchlejšia a Kozák sa k lopte nedostal.
     
    34
    Hráči Cardiffu držia loptu na svojich kopačkách, ale obrana domácich je silná a bráni sa výborne. Teraz na ľavom krídle dostal zaujímavú prihrávku Bellamy a potom poslal loptu do vápna, ale tam našiel iba brániaceho protihráča, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    35
    Théophile Catherine zo svojej kopačky vyslal zaujímavú prihrávku, ktorej sa zmocnil Bellamy a potom vystrelil. Avšak jeho pokus bol nepresný a stav skóre sa nezmenil.
     
    37
    Benteke bol v ťažkej pozícii, ale v súboji s protihráčom to ustál a udržal loptu na svojich kopačkách. Potom sa mu ponúkol El Ahmadi a Benteke mu okamžite prihral. El Ahmadi si pripravil loptu na strelu a skúsil to, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a bránku minul.
     
    39
    Bellamy rozbehol zaujímavú útočnú akciu, ale tá skončila nepresnou prihrávkou do vápna. Pri lopte sú teraz domáci hráči.
     
    41
    Hostia sa dostali na súperovu polovicu, ale po nepresnej prihrávke o loptu prišli. Nasleduje autové vhadzovanie v prospech domácich futbalistov.
     
    42
    Zaujímavou prihrávku dostal Benteke, ale bol sám proti štyrom protihráčom, a tak nemal šancu niečo vymyslieť.
     
    44
    Aston Villa sa dostala do zaujímavej šance a naskytla sa situácia 3 proti 3. Avšak Tonev vzal všetko na seba a prezentoval sa veľmi žalostnou strelou, ktorá skončila vysoko nad bránkou.
     
    45+1
    Rozhodca nastavuje 1 minútu.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zatiaľ je hra veľmi vyrovnaná a doterajšie skóre je 0:0. Oba celky si dokázali vytvoriť šance, ale premeniť ich sa nepodarilo. Dúfajme, že druhý polčas bude ofenzívnejší a dočkáme sa nejakého gólu.
     
    Aston Villa FC – Cardiff City FC.
    Držanie lopty: 40% ─ 60%
    Strely na bránu: 3:2
    Strely celkom: 6:5
     
    Druhý polčas začne približne 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas začali hosťujúci hráči.
     
    48
    Na ľavom krídle sa s loptou rozbehol Tonev, ale jeho protihráč sa o neho postaral a loptu odkopol do autu.
     
    49
    Domáci hráči sú stále na súperovej polovici, ale Cardiff sa bráni pozorne a rozohrávku Aston Villy napáda aktívne.
     
    49
    Futbalistom Cardiffu sa napádanie súpera oplatilo a loptu vybojovali na svoje kopačky. Navyše teraz budú hostia zahrávať priamy kop.
     
    50
    Whittingham odcentroval loptu k vzdialenejšej žrdi, ale nikoho zo spoluhráčov nenašiel, a tak nasleduje odkop od bránky.
     
    51
    Marshall si pripísal veľmi dôležitý zákrok a zabránil stopercentnému gólu, ktorý mal na hlave Kozák. Z pravej strany doputoval do pokutového územia učebnicový center a práve hlavičkující Kozák vyskočil zo všetkých hráčov najviac a ohrozil súperovu bránku.
     
    52
    Domáci hráči dostali výhodu rohového kopu, ale tentoraz už svojho súpera neohrozili.
     
    53
    Pred Marshallovou bránkou vznikol obrovský zmätok a brankár nemal prehľad. Avšak hostia sa ubránili a svojho súpera nenechali vystreliť .
     
    54
    Hra je prerušená, na hracej ploche zostal ležať Gunnarsson, ktorý sa drží za rameno a potrebuje lekársku pomoc.
     
    55
    Hra po krátkom prerušení pokračuje.
     
    56
    Na ihrisko sa vrátil aj ošetrený Gunnarsson, vyzerá to, že bude v poriadku.
     
    57
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Peter Odemwingie, prichádza Fraizer Campbell.
     
    58
    Uvidíme, či zmena v zostave hosťom pomôže k lepšiemu výkonu.
     
    59
    Tonev zastavil nebezpečnú útočnú akciu, ale bolo to s faulom a Cardiff bude zahrávať voľný kop.
     
    60
    Avšak hostia zo štandardnej situácie nič nevyťažili. Nasledoval iba nepresný center na vzdialenejšiu tyč, ku ktorému sa nikto z hráčov Cardiffu nedostal.
     
    61
    Loptu si teraz výborne pokryl Kozák a chcel postupovať sám, ale protihráč ho poslal nedovolene k zemi a hra bola prerušená. Rozohrávať budú domáci hráči.
     
    62
    Benteke získal loptu a Aston Villa podnikla útočnú akciu. Avšak Benteke potom prihral Kozákovi na päty a celá akcia skončila.
     
    64
    Druhá zmena v celku Cardiff City FC: z ihriska odišiel Gunnarsson, ktorého vystriedal Mutch.
     
    65
    Clark fauloval a hostia dostanú výhodu štandardnej situácie.
     
    66
    Voľný kop si vzal na starosť Whittingham, ktorý ohrozil priamo súperovu bránku. Avšak brankár Guzan bol pripravený a loptu si stiahol do náručia.
     
    67
    Hlavičkujúci Benteke sa ocitol v obrovskej šanci, ale jeho strelecký pokus gólom neskončil, a tak sa stav skóre nezmenil.
     
    68
    Držanie lopty: Aston Villa FC 42% ─ 58% Cardiff City FC.
     
    70
    Westwood odcentroval loptu do vápna, ale pripravený Caulker svoj ​​tím ubránil.
     
    71
    Hostia podnikli zaujímavú útočnú akciu, ale potom prišla nepresná prihrávka do veľkého vápna, kde sa domáci futbalisti ubránili. K odrazenej lopte sa potom dostal Medel a okamžite vystrelil, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a Guzan bol bez práce.
     
    72
    Na ľavom krídle sa uvoľnil Tonev a dostal sa do šance, ale jeho strelu zablokoval protihráč.
     
    74
    Potom ešte vystrelil Benteke, ale ani jeho pokus gólom neskončil.
     
    75
    Faulovaný bol Bacuna, proti ktorému sa previnil Medel a rozhodca ho potrestal žltou kartou.
     
    76
    Nasleduje štandardná situácia, ktorú budú zahrávať domáci hráči.
     
    78
    Aston Villa práve strelila gól!
    Voľný priamy kop si vzal na starosť faulovaný LEANDRO BACUNA a vykonal to naozaj výborne. BACUNA zo svojej pravačky vyslal technickú strelu, ktorá obletela brániaci múr a skončila gólom. Brankár Marshall bol bez šance a inkasovanému gólu nedokázal zabrániť. BACUNA to vykonal naozaj skvele a za tento gól si vyslúžil obrovský potlesk.
     
    79
    Kozák vybojoval rohový kop a Cardiff sa musí opäť brániť.
     
    80
    Avšak hostia to zvládli bez problémov a pred štandardnou situáciou sa výborne ubránili.
     
    81
    Hostia vykonali poslednú zmenu v zostave: hraciu plochu opustil Bellamy, ktorého nahradil Maynard.
     
    83
    Aston Villa práve strelila gól!
    LIBOR KOZÁK sa vo vápne prihlásil a potom sa radoval zo streleného gólu. Spätnou prihrávkou ho našiel Lowton, ktorý si pripísal asistenciu. Avšak KOZÁK to vykonal skúsene a presnou trefou k žrdi nedal Marshallovi šancu.
     
    85
    Hraciu plochu opúšťa autor druhého gólu, teda Kozák. Na trávniku ho nahrádza Bowery.
     
    88
    Bacuna si spracoval ťažkú ​​prihrávku a potom postupoval sám, ale mal pred sebou 3 protihráčov a cez tých sa nedostal.
     
    90+1
    Benteke sa prezentoval parádnou prihrávkou, ktorej sa ujal Bowery, ktorý trafil bočnú sieť.
     
    90+3
    Hráčom zápasu sa stal Leandro Bacuna.
     
    90+4
    Za nedovolený zákrok vyfasoval žltú kartu Clark.
     
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodca Atkinson ukončil dnešné stretnutie, v ktorom domáca Aston Villa FC porazila Cardiff City FC 2:0. Oba góly padli až v 2. polčase, keď sa trafili Bacuna a Kozák. Zvíťazil tím, ktorý bol nebezpečnejší, dôraznejší a zaslúžene si na svoje konto pripísal 3 body. Cardiff sa snažil, mal väčšie percento držania lopty, ale to nebolo nič platné. Aston Ville gratulujem k trojbodovému zisku a Vám prajem pekný zvyšok dňa. (17:57:50)

    Góly: 78. BACUNA, 83. Kozák

    Karty:   90+4. Clark (AST) – 75. Medel (CAR)


    Aston Villa FC: Guzan – Clark, Vlaar (C), Baker – Bacuna, Sylla, A. Westwood, El Ahmadi, Tonev – Kozák, Benteke.
    Náhradníci: Steer – Lowton, Herd, Johnson, Helenius, Bowery, Robinson.

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker (C), Turner, Taylor – Cowie, Gunnarsson, Medel, Whittingham, Bellamy – Odemwingie.
    Náhradníci: Lewis – Hudson, Kim, Noone, Mutch, Campbell, Maynard.

    Rozhodca: Atkinson ─ Kirkup, West