USA – Slovensko 3:4 (0:1 po s.n.) | Nemecko – Švajčiarsko 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
USA
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
Slovensko
Piatok 08.11.2013, 16:30 • Olympia Eishalle, Mníchov (Nemecko) • Nemecký pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Slovensko dalo gól!
    V samostatných nájazdoch napokon vyhrali slovenskí reprezentanti, za ktorých prekonal gólmana Zapolskeho ako jediný skúsený BRANKO RADIVOJEVIČ.
     
    Branko Radivojevič predviedol parádnu strelu zápästím a skvele trafil ľavý horný roh americkej brány! (0:1)
     
    61:13
    Sersen mohol zavŕšiť svoj hetrik strelou spoza pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Zapolski zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    60:52
    Vydarený opäť tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho projektil napokon skončil len tesne mimo americkej brány. Radivojevič chcel následne dorážať, no z ľavej strany sa mu to už nepodarilo.
     
    59:47
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Dan Sexston.
     
    58:38
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Záborský, no jeho delovku napokon gólman Zapolski s problémami vyrazil napravo od seba. Následne sú pri puku Američania.
     
    57:28
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Slovenskí reprezentanti zabojovali v závere tretej tretiny naplno a skórujú! Špirko tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Zapolski strelu vyrazil svojimi betónmi len napravo od seba. Tam si však nakorčuľoval rýchly MARCEL HOSSA, ktorý bez problémov zneškodnil slovenského gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Rastislav Špirko a Kristián Kudroč.
     
    53:48
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci napokon počas početnej výhody o dvoch mužov vsieťujú kontaktný gól! Po skvelej prihrávke od Vydareného z ľavej strany z prvej na pravom krídle tvrdo pálil MICHAL SERSEN, ktorý svoju delovku umiestnil presne k ľavej žŕdke americkej brány. Asistencie si pripisujú hráči René Vydarený a Branko Radivojevič.
     
    52:39
    Slovenskí hokejisti budú hrať v početnej výhode o jedného muža a následne aj v početnej výhode o dvoch mužov! Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Bailen.
     
    52:12
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Američan Borque.
     
    51:08
    Radoslav Tybor sa dostal do skvelej gólovej šance v oslabení, keď osamotený korčuľoval pred gólmana Zapolskeho, no napokon nedokázal prekonať jeho pozorné betóny, ktoré puk zachytili tesne pred bránkovou čiarou!
     
    50:57
    Američania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Marcel Hossa.
     
    49:58
    Wozniewski nahadzoval puk pred gólmana Laca z ľavej strany, no napokon pred bránou Slovenska nestal nikto na dorážku a k puku sa dostali len slovenskí obrancovia.
     
    48:18
    Moses sa dostal do ďalšej dobrej gólovej šance, no jeho strelu u medzikružia gólman Laco zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    47:53
    Moses sympaticky zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na pravej žŕdke slovenskej brány. Gólman Ján Laco si musel poriadne vydýchnuť.
     
    47:21
    Záborský tvrdo pálil z hranice pravého kruhu a jeho projektil napokon chcel stečovať ešte Miklík, no ten nedokázal prekonať dobre osadené betóny gólmana Zapolskeho.
     
    45:45
    Marek Ďaloga sa dostal do rýchleho útočného prieniku, ktorý zakončil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Zapolski vyrazil na ochrannú sieť. Následne Ďaloga udrel svoj bok do žŕdky a posunul americkú bránu, no táto situácia nebola klasifikovaná ako faul.
     
    38:28
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí reprezentanti napokon dokázali využiť početnú výhodu a skórujú! Po peknej prihrávke od Mikúša sa k puku za kruhmi dostal Radivojevič, kotrý ho nahadzoval pred americkú bránu. Tam stál aktívny MICHAL SERSEN, ktorý puk stečoval cez gólmana Zapolskeho do americkej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Branko Radivojevič a Juraj Mikúš.
     
    38:02
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Reese.
     
    37:56
    Slováci sa dostali do skvelej gólovej šance, keď po dobrej prihrávke od Skokana z pravej strany sa k zakončeniu v medzikruží dostal Peter Mikuš, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Zapolskeho.
     
    34:57
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti sa dostávajú už do trojgólového vedenia! Z pravej strany tvrdo pálil Stapleton, no jeho projektil napokon gólman Laco vyrazil pred seba. Z medzikružia následne zakončoval Borque, no aj tu gólman Laco zakročil svojou hokejkou. K finálnemu zakončeniu sa na hranici ľavého kruhu dostal PETER MUELLER, ktorý bez problémov rozvlnil sieť v slovenskej svätyni. Asistencie si pripisujú hráči Chris Borque a Tim Stapleton.
     
    34:21
    Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Mosesa sa k zakončeniu an pravom krídle dostal Kolarik, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa slovenskej brány.
     
    31:26
    Shannon sa dostal do zakončenia v medzikruží, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Jána Laca, ktorý puk zachytil vo svojej hrudnej výstroji.
     
    28:53
    Záborský sa dostal do dobrej šance z tesnej blízkosti americkej brány, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozorným gólmanom Zapolskim, ktorý podržal svoj tím.
     
    27:09
    Aj slovenskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odišiel sadnúť americký útočník Borque.
     
    21:29
    Americkí reprezentanti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť slovenský obranca Branislav Mezei.
     
    19:53
    Mueller sa dostal pred gólmana Laca z pravej strany, následne bekhendovo zakončoval, no Laco jeho strelu vyrazil. Z ľavej strany následne puk dorážal Borque, no jeho projektil ochranca slovenskej svätyne prisadol.
     
    19:12
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Bailen, no jeho delovku napokon gólman Laco dokázal úspešne vytesniť na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    18:04
    Američania si opäť zahrajú v početnej výhode po tvrdom faule – podrazení od Mezeia.
     
    13:55
    Americký útočník Steve Moses sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď osamotený korčuľoval proti Lacovi, ktorého prekonal, no následne trafil len pravú žŕdku slovenskej brány!
     
    12:44
    Americkí reprezentanti si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Dávid Skokan.
     
    10:08
    Američania si opäť zahrajú v početnej výhode, na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Dávid Skokan.
     
    07:34
    USA dalo gól!
    Americkí reprezentanti napokon dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža a skórujú! Z ľavej strany tvrdo pálil Mueller, no gólman Laco puk vyrazil naľavo od seba. Tam sa k puku dostal opäť Mueller, ktorý prihrával na CLAYA WILSONA cez korčuľu slovenského Švarného. Ten už puk zachytil a bez problémov trafil odkrytý priestor slovenskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Peter Mueller a Tím Stapleton.
     
    05:53
    Američania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Branko Radivojevič.
     
    04:47
    USA dalo gól!
    Američania sa po skvelom prečíslení napokon dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Connollyho sa k zakončeniu v medzikruží dostal DAN SEXSTON, ktorý svojou peknou strelou zápästím prekonal bezmocného gólmana Laca strelou ponad jeho výstroj. Asistencie si pripisujú hráči Chris Connolly a Ryan Shannon.
     
    V aktuálnej nominácii slovenskej reprezentácia na hokejový Nemecký turnaj figurujú aj traja debutanti zo slovenskej Tipsport extraligy!

    Tomáš Sýkora (23 rokov, HK Poprad) bol už v základnej nominácii, no jeho dvaja kolegovia – Peter Zuzin (23 rokov, HKM Zvolen) a Lukáš Handlovský (27 rokov, HC'05 Banská Bystrica) nahradili dvojicu zranených hráčov Marek Svatoš (HC Košice) a Ján Sýkora (HC Plzeň, ČR), ktorí majú problém so slabinami.

    Góly a asistencie: 5. Sexston (Connolly, Shannon), 8. Wilson (Mueller, Stapleton), 35. Mueller (Borque, Stapleton) – 39. Sersen (Radivojevič, Mikúš), 54. Sersen (Vydarený, Radivojevič), 58. Marcel Hossa (Špirko, Kudroč), 65. Radivojevič


    USA: Zapolski (Frazee) – Reese, Wozniewski ("C"), Wilson, Bailen, Dehner, Lewis, Guentzel – Palmieri, Kolarik, Moses – Borque, Stapleton ("A"), Mueller – Sexston, Connolly, Shannon ("A") – McRae, Macarthur, Ryan.
    Slovensko: J. Laco (Staňa) – Sersen, Vydarený, Starosta ("A"), Mezei, Ďaloga, Kudroč, Švarný, P. Mikuš – Bartovič ("C"), J. Mikúš, Radivojevič ("A") – Surový, Záborský, Miklík – Špirko, Tybor, Marcel Hossa – Skokan, T. Sýkora, A. Šťastný – P. Zuzin.

    Rozhodca: Georg Jablukov (GER), Gordon Schukies (GER) – Dominic Erdle (GER), Andreas Hofer (GER)