USA – Slovensko 3:4 (0:1 po s.n.) | Nemecko – Švajčiarsko 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
USA
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
Slovensko
Piatok 08.11.2013, 16:30 • Olympia Eishalle, Mníchov (Nemecko) • Nemecký pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri úvodnom zápase Nemeckého pohára 2013 v Mníchove!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z mníchovského štadióna, kde proti sebe od 16:30 nastúpia kádre slovenskej hokejovej reprezentácie a európskeho výberu USA.

    Nemecký pohár je medzinárodný hokejový turnaj reprezentačných mužstiev hraný v Nemecku od roku 1987 (tento rok sa hrá už 24. ročník). Minulý ročník bol najviac úspešný pre nemeckú reprezentáciu, ktorá vyhrala pred druhým Švajčiarskom a tretím Slovenskom. Slováci na tomto turnaji dominovali naposledy v roku 2011 pred Nemeckom a Švajčiarskom.

    Slovensko má pred sebou poriadne ťažkú olympijskú sezónu. Na ZOH 2014 v ruskom Soči (8. – 23. február) sa slovenskí hokejoví reprezentanti prevedú v skupine A, kde narazia na kádre domáceho Ruska, kvalifikovaného Slovinska a ich dnešného súpera – USA.
    V dňoch 9. – 25. mája čaká slovenských hokejistov svetový šampionát v bieloruskom hlavnom meste Minsk, kde sa naši chlapci predstavia tiež v skupine A. Tu ich však čaká oveľa viac súperov, a to Švédsko, Kanada, Česko, Nórsko, Dánsko, Francúzsko a v neposlednom rade Taliansko.

    Američania (v plnej reprezentačnej sile) sa na ZOH v ruskom Soči predvedú rovnako ako ich slovenskí reprezentanti v skupine A, kde si zmerajú sily práve so Slovenskom, domácim Ruskom a aj kvalifikovaným Slovinskom.
    Americkí reprezentanti sa po hokejovom turnaji na zimných olympijských hrách zúčastia tak, ako každý rok aj Majstrovstiev sveta, ktoré sú tento rok usporiadavané v bieloruskej metropole s názvom Minsk. Reprezentačný výber USA sa predvedie v skupine B postupne proti reprezentáciám Švajčiarska, Fínska, Ruska, Nemecka, Lotyšska, domáceho Bieloruska, no ale aj proti reprezentácii Kazachstanu.

    Podarí sa Slovákom v prvej zápasovej previerke pred olympijskou sezónou zdolať silný európsky výber USA?
     
    Nominácia USA na Nemecký pohár:

    Brankári: Ryan Zapolski (Lukko Rauma, Fín.), Jeff Frazee (Valpellice, Tal.)

    Obrancovia: Nick Bailen (Tappara Tampere, Fín.), Jeremy Dehner (Jokerit Helsinki, Fín.), Gabe Guentzel (Ritten-Renon, Tal.), Grant Lewis (EHC Mníchov, Nem.), Dylan Reese (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Noah Welch (Växjö, Švéd.), Andy Wozniewski (EHC Mníchov, Nem.), Clay Wilson (Donbas Doneck, Ukr./KHL)

    Útočníci: Tim Stapleton (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL), Ryan Shannon (Zürich, Švaj.), Dax Sexston (TPS Turku, Fín.), Rhett Rakhshani (Växjö, Švéd.), Nick Palmieri (Mníchov, Nem.), Peter Mueller (Zürich, Švaj.), Steve Moses (Jokerit Helsinki, Fín.), Phil McRae (Espoo, Fín.), Pete MacArthur (Augsburg, Nem.), Chad Kolarik (Linköping, Švéd.), Chris Connolly (Tappara Tampere, Fín.), Chris Bourque (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL)
     
    Nominácia Slovenska na Nemecký pohár:

    Brankári: Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr.), Rastislav Staňa (CSKA Moskva, Rus.).

    Obrancovia: Marek Ďaloga (HC Pardubice, ČR), Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk, Rus.), Branislav Mezei (Víťaz Podolsk, Rus.), Peter Mikuš (HK Hradec Králové, ČR), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus.),Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chorv.), René Vydarený (HK Hradec Králové, ČR).

    Útočníci: Milan Bartovič (HC Slovan Bratislava), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lotyš.), Michel Miklík (HC Slovan Bratislava), Juraj Mikúš (HC Slovan Bratislava, 68/15), Branko Radivojevič (HC Slovan Bratislava), Dávid Skokan (HC Slavia Praha, ČR), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus.), Andrej Štastný (HC Slovan Bratislava), Tomáš Surový (Dinamo Minsk, Biel.), Lukáš Handlovský (HC 05 Banská Bystrica), Peter Zuzin (HKM Zvolen), Tomáš Sýkora (HK Poprad), Radoslav Tybor (HC Pardubice, ČR), Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa, Rus.).
     
    V aktuálnej nominácii slovenskej reprezentácia na hokejový Nemecký turnaj figurujú aj traja debutanti zo slovenskej Tipsport extraligy!

    Tomáš Sýkora (23 rokov, HK Poprad) bol už v základnej nominácii, no jeho dvaja kolegovia – Peter Zuzin (23 rokov, HKM Zvolen) a Lukáš Handlovský (27 rokov, HC'05 Banská Bystrica) nahradili dvojicu zranených hráčov Marek Svatoš (HC Košice) a Ján Sýkora (HC Plzeň, ČR), ktorí majú problém so slabinami.
     
    "Osobne dúfam, že sa mi v Mníchove bude dariť rovnako ako v Rige. Prvý turnaj sezóny v bavorskom meste pre mňa nie je už nič nové, určite to budú tri náročné zápasy za tri dni," vyjadril sa Marcel Hossa (v 23 odohraných zápasoch 20 (9+11) kanadských bodov), ktorý výrazne prispieva ku skvelej tretej priečke Západnej konferencie v podaní lotyšského zástupcu KHL – tím HC Dinamo Riga.
     
    Úvodné zostavy:

    USA: Zapolski (Frazee) – Reese, Wozniewski ("C"), Wilson, Bailen, Dehner, Lewis, Guentzel – Palmieri, Kolarik, Moses – Borque, Stapleton ("A"), Mueller – Sexston, Connolly, Shannon ("A") – McRae, Macarthur, Ryan.

    Slovensko: J. Laco (Staňa) – Sersen, Vydarený, Starosta ("A"), Mezei, Ďaloga, Kudroč, Švarný, P. Mikuš – Bartovič ("C"), J. Mikúš, Radivojevič ("A") – Surový, Záborský, Miklík – Špirko, Tybor, Marcel Hossa – Skokan, T. Sýkora, A. Šťastný – P. Zuzin.

    Rozhodca: Georg Jablukov (GER), Gordon Schukies (GER) – Dominic Erdle (GER), Andreas Hofer (GER).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sme sa síce dostali k puku ako prví, no Američania boli napokon pozornejší, puk prevzali a následne sa s ním stiahli pred gólmana Zapolskeho.
     
    00:48
    Záborský sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle, no následne si mierne nerozumel s Miklíkom a Slováci následne prišli o puk. Amerčičania sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    01:21
    Marcel Hossa tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Zapolski videl veľmi dobre a puk dokázal svojimi betónmi zblokovať do bezpečia.
     
    01:55
    Slovenskí reprezentanti sú v úvode prvej tretiny oveľa aktívnejší ako ich dnešní americkí súperi. Našim chlapcom sa však zatiaľ nedarí usadiť v útočnom pásme na dlhšiu dobu.
     
    02:24
    Bartovič obdržal puk po dobrej prihrávke na ľavom krídle, následne z ťažkého uhla strieľal, no jeho projektil napokon pozorný gólman Zapolski úspešne zblokoval do bezpečného rohu klziska.
     
    02:59
    Po peknej prienikovej prihrávke od Vydareného sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Juraj Mikúš, ktorý tvrdo pálil, no americký gólman Zapolski napokon puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    03:21
    Mueller predviedol dobrý únik po pravom krídle a následne zachytil puk na svojej hokejke. Američania sa snažili niečo vymyslieť, no strela Borqueho z ťažkého uhla na ľavej strane len minula slovenskú bránu.
     
    03:55
    Slováci sa s pukom dobre presúvali smerom do útoku, no napokon si mierne nerozumeli a čiaroví rozhodcovia ich prienik zastavili kvôli jasnému postaveniu mimo hry.
     
    04:21
    Špirko predviedol dobré zakončenie na ľavej strane, no jeho delovka napokon smerovala len tesne nad americkú bránu. Zapolski teda zasahovať nemusel.
     
    04:47
    USA dalo gól!
    Američania sa po skvelom prečíslení napokon dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Connollyho sa k zakončeniu v medzikruží dostal DAN SEXSTON, ktorý svojou peknou strelou zápästím prekonal bezmocného gólmana Laca strelou ponad jeho výstroj. Asistencie si pripisujú hráči Chris Connolly a Ryan Shannon.
     
    05:21
    Ivan Švarný zakončoval spoza ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Zapolskeho, ktorý puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroje.
     
    05:53
    Američania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Branko Radivojevič.
     
    06:24
    Slovenskí reprezentanti sú počas svojho oslabenia zatiaľ veľmi pozorní a nedávajú svojim súperom veľa priestoru. Stapleton tvrdo pálil spoza medzkružia, no jeho delovku gólman Laco videl a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    06:45
    Ďaloga zachytil puk po nepresnej rozohrávke svojich amerických súperov a následne ho bez problémov vyhodil až k bráne gólmana Zapolskeho.
     
    07:34
    USA dalo gól!
    Americkí reprezentanti napokon dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža a skórujú! Z ľavej strany tvrdo pálil Mueller, no gólman Laco puk vyrazil naľavo od seba. Tam sa k puku dostal opäť Mueller, ktorý prihrával na CLAYA WILSONA cez korčuľu slovenského Švarného. Ten už puk zachytil a bez problémov trafil odkrytý priestor slovenskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Peter Mueller a Tím Stapleton.
     
    08:15
    Američania sú pri ofenzívnej chuti a momentálne sa im darí naozaj veľmi dobre. Druhá americká formácia je s pukom usadená v útočnom pásme a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    08:44
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne pálil Woznievski, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Laca, ktorý puk zblokoval a následne ho zachytil pod svojou lapačkou.
     
    09:28
    Po skvelom nahodení puku od Švarného na americkú bránu sa k zakončeniu pred gólmanom Zapolskim dostal Tybor, no mal už len príliš málo priestoru na prekonanie Zapolskeho betónov.
     
    09:56
    Americký útočník Moses tentokrát pálil spoza kruhov, no jeho projektil napokon na svojej výstroji zachytil pozorný obranca Starosta, ktorý bez problémov upokojuje tempo hry.
     
    10:08
    Američania si opäť zahrajú v početnej výhode, na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Dávid Skokan.
     
    10:50
    Slovenskí obrancovia sa počas oslabenia bránia naozaj veľmi dobre a zatiaľ sa im darí minimalizovať útočné snahy Američanov. Špirko zachytil puk a tentokrát ho vyhodil cez všetky čiary do bezpečia.
     
    11:42
    Spoza kruhov tvrdo pálil Sexton, no jeho projektil napokon gólman Laco zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne sú pri puku pozorní slovenskí obrancovia.
     
    12:27
    Gólman Laco si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil puk po tvrdej strele z ľavej strany od aktívneho Dereka Ryana.
     
    12:44
    Americkí reprezentanti si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Dávid Skokan.
     
    13:17
    Macarthur sa dostal k puku na pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Sersena, ktorý ho zneškodnil a následne poslal puk cez všetky čiary až ku gólmanovi Zapolskemu.
     
    13:55
    Americký útočník Steve Moses sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď osamotený korčuľoval proti Lacovi, ktorého prekonal, no následne trafil len pravú žŕdku slovenskej brány!
     
    14:24
    Stapleton sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa slovenskej brány. Následne je pri puku pozorný Vydarený, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    14:57
    Slovenskí hráči sa napokon v tomto oslabení dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Tentokrát si však Američania nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa postavením mimo hry.
     
    15:24
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Sýkora, no gólman Zapolski je dnes naozaj vo skvelej forme a aj tentokrát dobre zakročil svojou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať napravo od americkej brány.
     
    15:55
    Slovenskí obrancovia sa dostali k puku, no momentálne musia čeliť aktívnemu forčekingu Američanov, ktorí sa snažia získať puk a vsietiť aj tretí gól.
     
    16:20
    Juraj Mikúš preveril gólmana Zapolskeho dobrou strelou zápästím z ľavej strany, no ochranca americkej svätyne celú situáciu videl veľmi dobre a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    17:04
    Tentokrát sa aj naši reprezentanti vydali intenzívne forčekovať, no zatiaľ sa im nedarí dostať sa k puku proti veľmi aktívnym Američanom, ktorí sú pozorní v každej hernej činnosti.
     
    17:39
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Lewis, no ten na útočnej modrej čiare mierne zaváhal, čo využil pozorný Marcel Hossa, ktorý sa dostal k puku a snaží sa zaútočiť.
     
    18:04
    Američania si opäť zahrajú v početnej výhode po tvrdom faule – podrazení od Mezeia.
     
    18:56
    Americkým hokejistom sa momentálne veľmi nedarí prejsť do útočného pásma. Slovenská defenzíva je však aj v tomto oslabení veľmi pozorná a dáva si pozor.
     
    19:12
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Bailen, no jeho delovku napokon gólman Laco dokázal úspešne vytesniť na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    19:53
    Mueller sa dostal pred gólmana Laca z pravej strany, následne bekhendovo zakončoval, no Laco jeho strelu vyrazil. Z ľavej strany následne puk dorážal Borque, no jeho projektil ochranca slovenskej svätyne prisadol.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka dnešného zápasu začala veľmi opatrne z oboch strán, no tento stav trval len chvíľu. Hneď v úvode "vystrčili rožky" naši chlapci, no napokon prepadli americkému prečísleniu v 5. minúte a po peknej strele od Dana Sextona gólman Laco inkasoval. Následne sa k dorážke na pravej strane počas presilovej hry dostal Clay Wilson, ktorý poslal Američanov do dvojgólového vedenia. Moses mohol v ďalšej presilovej hre zvyšovať už na 3:0, no napokon so smolou trafil len pravú žŕdku slovenskej brány. V závere naši chlapci pridali na aktivite, no gólman Zapolski im robí poriadne vrásky na čele.

    Podarí sa slovenským reprezentantom zabrať naplno a zdramatizovať tak priebeh tohto zápasu v druhej tretine?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    V úvode druhej dvadsaťminútovky sa k puku dostali hokejisti Slovenska, ktorí sa snažia ofenzívne prekvapiť svojich amerických súperov. Američania sa však zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    20:49
    Na ľavom krídle sa k zakončeniu dostal Sersen, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa americkej brány. Následne sú pri puku pozorní americkí obrancovia.
     
    21:29
    Americkí reprezentanti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť slovenský obranca Branislav Mezei.
     
    21:50
    McRae nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len veľmi tesne vedľa slovenskej brány. Gólman Laco však zasahovať nemusel.
     
    22:13
    Slovenskí hráči dokázali vyhrať vhadzovanie vo vlastnom obrannom pásme. Následne sa k puku dostal Vydarený, ktorý ho poslal až za americkú bránu.
     
    22:55
    Sexston predviedol veľmi dobré pohyby vedľa slovenskej brány, no napokon bol neúspešný. Rýchlo k nemu prikorčuľovali slovenskí obrancovia, ktorí ho od puku odstavili.
     
    23:28
    Po nepresnej rozohrávke jedného z amerických útočníkov sa k puku dostal Švarný, ktorý v závere slovenského oslabenia poslal puk vyhodením cez všetky čiary.
     
    23:58
    Po ľavom krídle sa dobre presúval Radivojevič, no napokon bol úspešne odstavený pozorným Wilsonom, ktorý puk bez problémov zachytil na svojej hokejke.
     
    24:24
    Američania si momentálne veľmi nerozumeli a napokon sa previnili jasným zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa po tomto priestupku presúva do kruhu napravo od americkej brány.
     
    24:56
    Surový sa dostal k puku na ľavej strane, no napokon bol neúspešný, keďže proti nemu stála trojica amerických obrancov, ktorí sa dostali k puku.
     
    25:16
    Z pravej strany tvrdo pálil americký útočník Palmieri, no jeho delovku napokon gólman Laco videl veľmi dobre a svojou výstrojou zblokoval puk do bezpečia.
     
    25:52
    Tentokrát sa do zakončenia na ľavej strane dostal aktívny Marcel Hossa, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozornými betónmi gólmana Zapolskeho do bezpečia.
     
    26:38
    Američania sú opäť usadení v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, zatiaľ sa im však veľmi nedarí. Slovenská defenzíva na čele s pozorným Starostom je v strehu.
     
    27:09
    Aj slovenskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odišiel sadnúť americký útočník Borque.
     
    27:52
    Našim hráčom sa momentálne veľmi nedarí. Američania sa bránia naozaj veľmi dobre a počas svojho oslabenia dokázali puk už dvakrát poslať do stredného pásma.
     
    28:25
    Milan Bartovič sa snažil zakončovať na pravej strane, no napokon bol neúspešný. Pozorný Reese k nemu rýchlo prikorčuľoval a od puku ho rýchlo odstavil.
     
    28:53
    Záborský sa dostal do dobrej šance z tesnej blízkosti americkej brány, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozorným gólmanom Zapolskim, ktorý podržal svoj tím.
     
    29:13
    Slováci sa snažia niečo vymyslieť, no momentálne majú obrovský problém s prechodom do útočného pásma cez dobre bránené stredné pásmo, kde sídlia Američania.
     
    30:05
    Tybor sa dostal k puku na pravej strane, následne hľadal na ľavom krídle Marcela Hossu, no ten bol neúspešný a k puku sa už nestihol dostať.
     
    30:52
    Bailen hľadal dobrou krížnou prihrávkou v útoku aktívneho Stapletona, no jemu letel puk len na korčule, čo výrazne pomohlo slovenským hokejistom.
     
    31:26
    Shannon sa dostal do zakončenia v medzikruží, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Jána Laca, ktorý puk zachytil vo svojej hrudnej výstroji.
     
    31:49
    Americkí reprezentanti si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa teda presúva pred americkú bránu.
     
    32:24
    Branko Radivojevič veľmi aktívne bojoval o puk za americkou bránou, no jeho súperi ho napokon zdvojili a puk prevzali na svoje hokejky.
     
    32:51
    Po peknej prihrávke od Connollyho sa k puku na ľavej strane dostal Sexston, no jeho projektil napokon gólman Laco dokázal vyraziť na ochrannú sieť.
     
    33:21
    Miklík sa s pukom dobre presúval po pravom krídle, no napokon si mierne nerozumel so svojim útočným kolegom. Náslende čiarový rozhodca odpískal jasné postavenie mimo hry.
     
    33:49
    Kudroč sa dostal k zakončeniu spoza kruhov, no jeho jemná strela napokon trafila len jedného z obetavých obrancov USA, ktorý sa do streleckej dráhy položil.
     
    34:21
    Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Mosesa sa k zakončeniu an pravom krídle dostal Kolarik, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa slovenskej brány.
     
    34:57
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti sa dostávajú už do trojgólového vedenia! Z pravej strany tvrdo pálil Stapleton, no jeho projektil napokon gólman Laco vyrazil pred seba. Z medzikružia následne zakončoval Borque, no aj tu gólman Laco zakročil svojou hokejkou. K finálnemu zakončeniu sa na hranici ľavého kruhu dostal PETER MUELLER, ktorý bez problémov rozvlnil sieť v slovenskej svätyni. Asistencie si pripisujú hráči Chris Borque a Tim Stapleton.
     
    35:53
    Američania sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sú pri puku len Slováci, ktorí však musia čeliť veľmi dobrému forčekingu svojich súperov.
     
    36:45
    Špirko sa dostal k puku na pravom krídle a už-už chcel zakončovať, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže čiarový rozhodca ho zastavil hvizdom, ktorý avízoval postavenie mimo hry.
     
    37:24
    Slovenský obranca Sersen sa dostal k puku pred Lacovou bránou, no následne ho len vyhodil cez všetky čiary. Čiaroví rozhodcovia neváhali a odpískali jasné postavenie mimo hry.
     
    37:56
    Slováci sa dostali do skvelej gólovej šance, keď po dobrej prihrávke od Skokana z pravej strany sa k zakončeniu v medzikruží dostal Peter Mikuš, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Zapolskeho.
     
    38:02
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Reese.
     
    38:28
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí reprezentanti napokon dokázali využiť početnú výhodu a skórujú! Po peknej prihrávke od Mikúša sa k puku za kruhmi dostal Radivojevič, kotrý ho nahadzoval pred americkú bránu. Tam stál aktívny MICHAL SERSEN, ktorý puk stečoval cez gólmana Zapolskeho do americkej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Branko Radivojevič a Juraj Mikúš.
     
    39:15
    Americkí obrancovia si tentokrát mierne nerozumeli a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa presúva pred gólmana Zapolskeho.
     
    39:56
    V závere zápasu sú pri puku pozorní slovenskí obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry. Počas druhej tretiny sa už nič vážne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka bola pre Slovákov už o niečo úspešnejšia ako tá prvá. Američania však v úvode opäť zabrali naplno a po skvelej prihrávkovej kombinácii strelou z ľavej strany zvyšoval na 3:0 aktívny Peter Mueller. Následne však naši chlapci obdržali výhodu presilovej hry, ktorú dokázali využiť zásluhou gólu z hokejky Michala Sersena.

    Podarí sa slovenským reprezentantom zabrať naplno v tretej tretine a pripísať si na svoje konto aspoň nejaké body do turnajovej tabuľky?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    V úvode tretej tretiny vybojoval puk pre slovenský tím aktívny Juraj Mikúš. Slováci sa následne na krátku chvíľu stiahli a momentálne sa snažia niečo vymyslieť.
     
    40:51
    Bailen si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Stapletonom a následne bola táto dvojica zastavená čiarovým rozhodcom, ktorý avízoval postavenie mimo hry.
     
    41:23
    Bailen sa snažil zachytiť puk po nepresnej prihrávke od Surového, no napokon sa mu to nepodarilo. Tomášova prihrávka bola však veľmi nepresná a napokon skončila na amerických hokejkách.
     
    41:55
    Shannon si vymenil puk s Connollym na pravej strane, no táto dvojica Američanov sa napokon k zakončeniu už nedostala. Veľmi dobre zapracoval aktívny Záborský.
     
    42:21
    Šťastný potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle a následne sa snažil niečo vymyslieť, no nepodarilo sa mu to. Jeho nepresnú prihrávku zachytili opäť Američania.
     
    42:55
    Tomáš Sýkora spolu so Šťastným potiahli puk do útočného pásma, kde sa snažili niečo zaujímavé vymyslieť, no napokon sa im veľmi nedarilo. Puk len takticky podržali pri zadnom mantineli a odišli striedať.
     
    43:21
    Branko Radivojevič sa dostal k puku na pravej strane, no napokon poslal slovenské mužstvo do postavenia mimo hry. Vhadzovať sa bude teda v strednom pásme.
     
    43:50
    Slovenskí reprezentanti sa dostali do dobrej šance na pravej strane, no strela Surového spoza obrancu napokon skončila len vedľa brány gólmana Zapolskeho.
     
    44:18
    Mezei zachytil puk po nepresnej prihrávke od Kolarika na ľavej strane a následne poslal do útoku svojich spoluhráčov. Tí však proti americkej defenzíve neuspeli.
     
    45:03
    Moses potiahol puk po ľavom krídle, kde sa zbavil dvoch slovenských obrancov, no napokon už zakončovať nedokázal. Momentálne sa Slováci snažia niečo vymyslieť.
     
    45:45
    Marek Ďaloga sa dostal do rýchleho útočného prieniku, ktorý zakončil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Zapolski vyrazil na ochrannú sieť. Následne Ďaloga udrel svoj bok do žŕdky a posunul americkú bránu, no táto situácia nebola klasifikovaná ako faul.
     
    46:21
    Juraj Mikúš potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle a následne zakončoval z medzikružia, no jeho projektil gólman Zapolski zachytil vo svojej lapačke. Následne sme videli menší náznak potýčky medzi Radivojevičom a Bailenom.
     
    46:45
    Radivojevič tvrdo pálil z veľkej vzdialenosti na ľavej strane, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa americkej brány. Následne sú pri puku americkí obrancovia.
     
    47:21
    Záborský tvrdo pálil z hranice pravého kruhu a jeho projektil napokon chcel stečovať ešte Miklík, no ten nedokázal prekonať dobre osadené betóny gólmana Zapolskeho.
     
    47:53
    Moses sympaticky zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na pravej žŕdke slovenskej brány. Gólman Ján Laco si musel poriadne vydýchnuť.
     
    48:18
    Moses sa dostal do ďalšej dobrej gólovej šance, no jeho strelu u medzikružia gólman Laco zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    48:56
    Slovenskí hráči sa snažia efektívne forčekovať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Američania sa bránia naozaj veľmi dobre a momentálne sa nikde neponáhľajú.
     
    49:19
    Z pravej strany tvrdo pálil Špirko, no jeho projektil napokon gólman Zapolski bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne sú pri puku Američania.
     
    49:58
    Wozniewski nahadzoval puk pred gólmana Laca z ľavej strany, no napokon pred bránou Slovenska nestal nikto na dorážku a k puku sa dostali len slovenskí obrancovia.
     
    50:24
    Surový tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon gólman Zapolski videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    50:57
    Američania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Marcel Hossa.
     
    51:08
    Radoslav Tybor sa dostal do skvelej gólovej šance v oslabení, keď osamotený korčuľoval pred gólmana Zapolskeho, no napokon nedokázal prekonať jeho pozorné betóny, ktoré puk zachytili tesne pred bránkovou čiarou!
     
    51:57
    Stapleton sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no gólman Laco bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    52:12
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Američan Borque.
     
    52:39
    Slovenskí hokejisti budú hrať v početnej výhode o jedného muža a následne aj v početnej výhode o dvoch mužov! Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Bailen.
     
    53:01
    Slovenskí reprezentanti momentálne hrajú už v početnej výhode o dvoch mužov, keď sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Američania sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    53:48
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci napokon počas početnej výhody o dvoch mužov vsieťujú kontaktný gól! Po skvelej prihrávke od Vydareného z ľavej strany z prvej na pravom krídle tvrdo pálil MICHAL SERSEN, ktorý svoju delovku umiestnil presne k ľavej žŕdke americkej brány. Asistencie si pripisujú hráči René Vydarený a Branko Radivojevič.
     
    54:15
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Mezei, no jeho delovku napokon gólman Zapolski bez problémov zblokoval pred seba. Následne americkí obrancovia upokojujú tempo hry.
     
    54:43
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Starosta, no jeho nekompromisnú delovku gólman Zapolski bez problémov zachytil vo svojej výstroji. Medzitým hrajú hokejisti USA už v plnom počte.
     
    55:03
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Mueller, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa slovenskej brány. Gólman Ján Laco teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    55:31
    Radivojevič nekompromisne pálil z ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad bránou gólmana Zapolskeho. Následne sú pri puku Američania.
     
    56:06
    Moses si vypracoval dobrú palebnú pozíciu na ľavom krídle, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa slovenskej brány. Gólman Laco si teda vydýchol.
     
    56:38
    Gólman Zapolski si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil puk po peknej strele z pravej strany od Surového. Následne je však americká brána posunutá a je tu teda technická pauza.
     
    57:28
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Slovenskí reprezentanti zabojovali v závere tretej tretiny naplno a skórujú! Špirko tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Zapolski strelu vyrazil svojimi betónmi len napravo od seba. Tam si však nakorčuľoval rýchly MARCEL HOSSA, ktorý bez problémov zneškodnil slovenského gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Rastislav Špirko a Kristián Kudroč.
     
    57:56
    Juraj Mikúš ukázal svoj herný dôraz pri buly v útočnom pásme, no zatiaľ sa mu nepodarilo nič zaujímavé vymyslieť. Američania sa veľmi dobre bránia.
     
    58:38
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Záborský, no jeho delovku napokon gólman Zapolski s problémami vyrazil napravo od seba. Následne sú pri puku Američania.
     
    59:15
    Americkí hokejisti sa snažia ešte niečo vymyslieť, no momentálne nie sú veľmi platní. Uvidíme, čo sa podarí vymyslieť našim aktívnym hokejistom.
     
    59:47
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Dan Sexston.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej dvadsaťminútovke naplno zabrali hokejisti Slovenska, ktorí dokázali vsietiť kontaktný gól v 54. minúte po nekompromisnej delovke od modrej počas presilovej hry o dvoch hráčov z hokejky Michala Sersena. Následne v 58. minúte pridal vyrovnávajúci gól aktívny Marcel Hossa.

    Na rad prichádza päťminútové predĺženie, ktoré Slováci začnú početnou výhodou.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:21
    Vydarený nekompromisne pálil od modrej, no pozorný Bartovič napokon puk stečoval len tesne vedľa americkej brány. Momentálne sú však Slováci stále v pásme.
     
    60:52
    Vydarený opäť tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho projektil napokon skončil len tesne mimo americkej brány. Radivojevič chcel následne dorážať, no z ľavej strany sa mu to už nepodarilo.
     
    61:13
    Sersen mohol zavŕšiť svoj hetrik strelou spoza pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Zapolski zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    61:41
    Po peknej prihrávke od Miklíka sa k puku dostal Mezei, no ten ho stratil. Následne sa naši chlapci musia stiahnuť do stredného pásma.
     
    62:13
    Kolarik nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa slovenskej brány. Laco teda zasahovať nemusel.
     
    62:45
    Marcel Hossa tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila v moci gólmana Zapolskeho, ktorý následne poslal svojich spoluhráčov do útoku.
     
    63:36
    Slovenskí obrancovia sú pri puku v obrannom pásme, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Američania sa snažia forčekovať.
     
    64:24
    Starosta tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Zapolski si ustrážil svoju pravú žŕdku a puk bez problémov zblokoval svojimi ebtónmi do bezpečia.
     
    64:53
    Ďaloga tvrdo pálil od modrej, no svojou strelou napokon trafil len dvoch amerických hráčov, ktorí sa obetavo hodili na ľad.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení tohto zápasu sa napokon ani jednému z tímov rozhodnúť nepodarilo. Slováci boli poriadne aktívni už v úvode, kde hrali v početnej výhode, no napokon nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Zapolskeho.

    Na rad prichádzajú samostatné nájazdy! Začínať budú Američania!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ako prvý sa postavil na ľad Mueller, no gólman Laco jeho strelu vyrazil do bezpečia. (0:0)
     
    Za Slovákov nastúpil ako prvý Juraj Mikúš, no ten napokon minul priestor americkej brány. (0:0)
     
    Tim Stapleton predviedol pekný únik, no napokon trafil len zadný mantinel. (0:0)
     
    Tomáš Záborský pálil z tesnej blízkosti, no gólman Zapolski puk vyrazil do bezpečia svojim betónom (0:0).
     
    Shannon mierne zabudol puk za sebou a ani on neprekonal gólmana Laca. (0:0)
     
    Branko Radivojevič predviedol parádnu strelu zápästím a skvele trafil ľavý horný roh americkej brány! (0:1)
     
    65:00
    Slovensko dalo gól!
    V samostatných nájazdoch napokon vyhrali slovenskí reprezentanti, za ktorých prekonal gólmana Zapolskeho ako jediný skúsený BRANKO RADIVOJEVIČ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch boli napokon mierne úspešnejší naši slovenskí reprezentanti, ktorí po góle Branka Radivojeviča dokázali otočiť tento zápas z výsledku 0:3 na konečných 4:3. Je treba však poznamenať, že v závere zápasu bola kvalita ľadu v mníchovskej Olympia Eishalle už len veľmi mizerná.

    Slováci si na svoje konto do tabuľky pripisujú dva body, zatiaľčo Američania získavajú len jeden bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch slovenskej reprezentácie.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:59:57)

    Góly a asistencie: 5. Sexston (Connolly, Shannon), 8. Wilson (Mueller, Stapleton), 35. Mueller (Borque, Stapleton) – 39. Sersen (Radivojevič, Mikúš), 54. Sersen (Vydarený, Radivojevič), 58. Marcel Hossa (Špirko, Kudroč), 65. Radivojevič


    USA: Zapolski (Frazee) – Reese, Wozniewski ("C"), Wilson, Bailen, Dehner, Lewis, Guentzel – Palmieri, Kolarik, Moses – Borque, Stapleton ("A"), Mueller – Sexston, Connolly, Shannon ("A") – McRae, Macarthur, Ryan.
    Slovensko: J. Laco (Staňa) – Sersen, Vydarený, Starosta ("A"), Mezei, Ďaloga, Kudroč, Švarný, P. Mikuš – Bartovič ("C"), J. Mikúš, Radivojevič ("A") – Surový, Záborský, Miklík – Špirko, Tybor, Marcel Hossa – Skokan, T. Sýkora, A. Šťastný – P. Zuzin.

    Rozhodca: Georg Jablukov (GER), Gordon Schukies (GER) – Dominic Erdle (GER), Andreas Hofer (GER)