USA – Slovensko 3:4 (0:1 po s.n.) | Nemecko – Švajčiarsko 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
USA
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
Slovensko
Piatok 08.11.2013, 16:30 • Olympia Eishalle, Mníchov (Nemecko) • Nemecký pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Slovensko dalo gól!
    V samostatných nájazdoch napokon vyhrali slovenskí reprezentanti, za ktorých prekonal gólmana Zapolskeho ako jediný skúsený BRANKO RADIVOJEVIČ.
     
    57:28
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Slovenskí reprezentanti zabojovali v závere tretej tretiny naplno a skórujú! Špirko tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Zapolski strelu vyrazil svojimi betónmi len napravo od seba. Tam si však nakorčuľoval rýchly MARCEL HOSSA, ktorý bez problémov zneškodnil slovenského gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Rastislav Špirko a Kristián Kudroč.
     
    53:48
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci napokon počas početnej výhody o dvoch mužov vsieťujú kontaktný gól! Po skvelej prihrávke od Vydareného z ľavej strany z prvej na pravom krídle tvrdo pálil MICHAL SERSEN, ktorý svoju delovku umiestnil presne k ľavej žŕdke americkej brány. Asistencie si pripisujú hráči René Vydarený a Branko Radivojevič.
     
    38:28
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí reprezentanti napokon dokázali využiť početnú výhodu a skórujú! Po peknej prihrávke od Mikúša sa k puku za kruhmi dostal Radivojevič, kotrý ho nahadzoval pred americkú bránu. Tam stál aktívny MICHAL SERSEN, ktorý puk stečoval cez gólmana Zapolskeho do americkej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Branko Radivojevič a Juraj Mikúš.
     
    34:57
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti sa dostávajú už do trojgólového vedenia! Z pravej strany tvrdo pálil Stapleton, no jeho projektil napokon gólman Laco vyrazil pred seba. Z medzikružia následne zakončoval Borque, no aj tu gólman Laco zakročil svojou hokejkou. K finálnemu zakončeniu sa na hranici ľavého kruhu dostal PETER MUELLER, ktorý bez problémov rozvlnil sieť v slovenskej svätyni. Asistencie si pripisujú hráči Chris Borque a Tim Stapleton.
     
    07:34
    USA dalo gól!
    Americkí reprezentanti napokon dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža a skórujú! Z ľavej strany tvrdo pálil Mueller, no gólman Laco puk vyrazil naľavo od seba. Tam sa k puku dostal opäť Mueller, ktorý prihrával na CLAYA WILSONA cez korčuľu slovenského Švarného. Ten už puk zachytil a bez problémov trafil odkrytý priestor slovenskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Peter Mueller a Tím Stapleton.
     
    04:47
    USA dalo gól!
    Američania sa po skvelom prečíslení napokon dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Connollyho sa k zakončeniu v medzikruží dostal DAN SEXSTON, ktorý svojou peknou strelou zápästím prekonal bezmocného gólmana Laca strelou ponad jeho výstroj. Asistencie si pripisujú hráči Chris Connolly a Ryan Shannon.

    Góly a asistencie: 5. Sexston (Connolly, Shannon), 8. Wilson (Mueller, Stapleton), 35. Mueller (Borque, Stapleton) – 39. Sersen (Radivojevič, Mikúš), 54. Sersen (Vydarený, Radivojevič), 58. Marcel Hossa (Špirko, Kudroč), 65. Radivojevič


    USA: Zapolski (Frazee) – Reese, Wozniewski ("C"), Wilson, Bailen, Dehner, Lewis, Guentzel – Palmieri, Kolarik, Moses – Borque, Stapleton ("A"), Mueller – Sexston, Connolly, Shannon ("A") – McRae, Macarthur, Ryan.
    Slovensko: J. Laco (Staňa) – Sersen, Vydarený, Starosta ("A"), Mezei, Ďaloga, Kudroč, Švarný, P. Mikuš – Bartovič ("C"), J. Mikúš, Radivojevič ("A") – Surový, Záborský, Miklík – Špirko, Tybor, Marcel Hossa – Skokan, T. Sýkora, A. Šťastný – P. Zuzin.

    Rozhodca: Georg Jablukov (GER), Gordon Schukies (GER) – Dominic Erdle (GER), Andreas Hofer (GER)