Vítkovice – Třinec 2:3 (kon.) | Chomutov – Kladno 1:4 (kon.) | Berani Zlín – Liberec 3:0 (kon.)
Hradec Králové – Plzeň 4:1 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.) | Sparta Praha – Pardubice 3:0 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 18.10.2013, 18:00 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    56:18
    Vilém Burian se dnes podruhé dostával do samostatné akce. Řítil se sám na Závorku, tentokrát to zakončení nebylo provedeno zcela ideálně, protože jej lehce zahákoval obránce Šmach. Sudí ale nájezd nepískají.
     
    51:42
    Dnešnímu utkání přihlíží 7200 diváků – vyprodáno.
     
    48:23
    Tutovka jako Brno! Vary tlačí a měly nyní dvě jasné gólové šance. Nejprve z pravé strany střílel Gulaši a Čiliak měl kliku, že kotouč zcela ideálně netrefil, každopádně jej vyrazil do rohu kluziště a vzápětí měl další loženku Koblasa, ale tváří v tvář brněnskému brankáři znovu neuspěl.
     
    46:46
    Michal Kempný je vyloučen za vysokou hůl a hosté budou pokračovat v tlaku. Dokonce si zahrají delší přesilovku, brněnský bek vyfasoval 2+2.
     
    46:29
    Stanislav Balán nebezpečně nahazoval kotouč zpoza brány na Čiliaka a kotouč se podezřele ploužil kolem brankové čáry. Nakonec šel těsně vedle. To byla velice dobrá příležitost Varů na snížení.
     
    45:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka dnešního zápasu. Už těch šancí měl mnoho, nyní se může radovat, že se před Závorkou prosadil. Ostrý centr vyslal před hostující klec Miroslav Holec, kotouč poskakoval před bránou a všudybyl HYNEK ZOHORNA jej procpal silou vůle za nešťastného karlovarského strážce, jenž nestihl ucpat levou stranu brány svým betonem. Asistence: Miroslav Holec, Jakub Svoboda.
     
    43:26
    Každopádně se hraje před Závorkou a hrát se zřejmě nějakou dobu bude. Branislav Kubka jde na trestnou – hostů bylo totiž šest.
     
    39:45
    V závěru třetiny mohl být vyrovnáno. Martin Zaťovič využil zaváhání brněnské obrany a zakončoval sám před Čiliakem, který ale vytáhl hodně důležitý zákrok.
     
    34:51
    ...Michal Kempný fauloval vysokou holí Zaťoviče a inkasuje menší trest. Tři vteřiny budou Brňané pouze ve třech.
     
    33:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Chyba Martina Dočekala na útočné modré znamená snížení hostujícího týmu. ROMAN VLACH vystihl jeho nepřesnost a z levé strany hřiště zamířil sám na Marka Čiliaka. Brněnského brankáře si vychutnal podobně jako u první branky střílející Burian. Zakončení bylo totiž znovu blafákem a znovu provedeno s naprostou bravurou. Bez asistence.
     
    32:54
    Bude se hrát 4/4. Jozef Kováčik je potrestán za nedovolené bránění.
     
    31:55
    Tak až teď se hra přerušila. Marek Hovorka jde na trestnou za sekání na Tomáše Svobodu.
     
    28:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využitá. Radek Dlouhý odjíždí smutný na svou střídačku. Příliš to nevypadalo, že by se Kometa mohla prosadit, ale poté zvolila jednoduchou akci. Po pravém křídle ujel Tomáš Svoboda, který vyslal střílenou přihrávkou do šance JANA HRUŠKU a tento probuzený střelec do kotouče jemně šťouchl a puk následně skončil v Závorkově síti. Domácí tak zvyšují své vedení a mohou být zase o něco klidnější. Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    27:12
    První přesilovka v této třetině. Vojtěcha Němce narazil na mantinel jeho bývalý spoluhráč Radek "Čudla Dlouhý a putuje na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    24:57
    Do obrovské šance se málem dostal Stanislav Balán, ale samostatný nájezd na Čiliaka mu překazil v poslední moment výtečně zasahující obránce Dujsík, jenž kotouč vypíchl v hodině dvanácté.
     
    22:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic je zde úvodní branka zápasu. Ačkoliv byli domácí hráči sevřeni do karlovarských kleští, urodil se brněnský super rychlý brejk. Hruška poslal přesný pas na VILÉMA BURIANA, který si najel od modré čáry před hostující bránu a zakončil jako zkušený extraligový mazák. Gólmana Energie pokořil bekhendovým blafákem a pověsil kotouč přesně do pravé šibenice. Asistence: Jan Hruška.
     
    19:23
    Žižkova bomba proletěla až k Závorkovi, který posléze pokryl i dorážku Hynka Zohorny. Puk mu poskakoval v brankovišti, ale zasáhl v pravý čas. Dalo by se říci, že to byla asi největší šance Komety v dosud odehraných minutách.
     
    16:03
    Petr Kuboš vyloučen za držení a nyní si zkusí celou přesilovku také hráči Energie.
     
    14:48
    Hosté jsou usazení ve své útočné třetině. Koblasa obral o kotouč rozehrávajícího Čiliaka a chtěl zasunout kus černého nesmyslu do sítě, to se mu naštěstí pro Kometu nepodařilo.
     
    10:17
    Další zajímavá možnost hostů. Koblasa vypálil z pravé strany a Čiliak musel roztáhnout své betony. Jenže puk vyrazil před dorážejícího Romana Vlacha, ale ani tento bývalý hráč Zlína nedokázal brněnského strážce svatyně překonat.
     
    09:51
    Vary zlobí dál a měly další obrovskou šanci. Tomeček se vehementně cpal do brankoviště a chtěl protlačit kotouč za Čiliaka, ten se ohlížel, kde má kotouč. Nakonec mu skončil někde mezi betony a navíc byla posunutá brány, rozhodčí hru přerušili a tím skončila celá akce hostů. Nicméně opět tým Karla Mlejnka ukázal, že je v poslední době v dobré formě.
     
    06:57
    Druhá přesilovka pro Kometu. Doležal je potrestán za hákování a po komerční pauze si domácí vyzkouší hrát znovu proti přesile.
     
    03:45
    Avšak Zohornův prohřešek mohl být potrestán. Z pravé strany si najížděl sám na bránu Stanislav Balán a moc nechybělo. Puk letěl znovu těsně vedle pravé Čiliakovy brány.
     
    01:43
    A vylučovat se bude i na druhé straně. Hynek Zohorna podrazil Vlacha a bude se hrát 4/4.
     
    00:22
    Jenže útok netrval dlouho, kotouč si vzal na starost Miroslav Holec, který se prohnal po pravé straně a Branislav Kubka jej podrazil. Hned v úvodu je zde přesilovka pro Kometu.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 23. Burian (J. Hruška), 29. J. Hruška (T. Svoboda), 46. H. Zohorna (Holec, J. Svoboda) – 34. Vlach


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, M. Hruška, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Zohorna, Holec, J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, J. Hruška, Dočekal – Wasserbauer, Mrázek, Jenyš. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek, Kubka, Drtina, Šmach, Gulaši, Parýzek, Schusser – Zaťovič, R. Hruška, Hovorka – Doležal, Vlach, Koblasa – Dlouhý, Vachovec, Zucker – Kytnár, Balán, Tomeček. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodca: Baluška, Jeřábek – Gebauer, Lederer.

    Diváci: 7200