Nemšová – Žilina 0:1 (kon.) | Dunajská Lužná – Slovan Bratislava 0:3 (kon.)
koniec
Dunajská Lužná
0:3 (0:1)
ŠK Slovan Bratislava
Streda 25.09.2013, 16:00 • Dunajská Lužná • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Istým favoritom stretnutia 3. kola Slovnaft Cupu ročníka 2013/2014 je Corgoň ligista ŠK Slovan Bratislava, kotrý vedie tabuľku o 5 bodov pred druhou Myjavou.
     
    V druhom kole sa futbalisti Dunajskej Lužnej poradili s FC Nitra. Po bezgólovej remíze sa pokračovalo v súboji zo značky pokutového kopu. Tento súboj lepšie zvládli domáci, ktorí zvíťazili 4:3, čo im prinieslo súpera nevídaných kvaliť.
     
    O tom, že ŠK Slovan Bratislava je značka, netreba pochybovať. Ten mal úvod jesennej časti veľmi zlý, a prehru v Trenčíne neustál ani tréner Samuel Slovak, ktorý sa musel porúčať. Na veľké prekvapenie futbalovej verejnosti na lavičku zasadol Jozef Valovič, ktorý urobil ešte neuveritelnejší krok, keď si na lavičku Slovana prizval niekdajšieho kolegu Dušana Galisa. Ten na túto spoluprácu prikývol a stal sa PORADCOM trénera s rozšírenými kompetenciami. Skúsená dvojica trénerov začala na Pasienkoch "baviť" futbal. Prišli víťazstvá, prišiel Vittek, prišla vedúca pozícia v ligovej tabuľke a samozrejme, že prišiel aj päť bodový náskok pred druhou Myjavou.
     
    V utorňajších stretnutiach sa trápila Senica v Rimavskej Sobote, kde po remíze 1:1, vyhrala až na pokutové kopy. Doma sa vytrápil aj Ružomberok, ktorému bol prekážkou MFK Michalovce. Na pokutove kopy zvíťazil Ružomberok 5:4, Košický MFK sa vytrápil v Seredi, postúpil vďaka pokutovým kopom. Prekvapením ie vyradenie DAC D.Streda, ktorý nepochodil v Prešove. K dráme sa schyľovalo v Zlatých Moravciach, kde domáci viedli 3.1, hosťom sa podailo znížiť na jeden gól, to však bolo všetko, načo sa zverenci bývalého trénera Libu zmohli.
     
    Dnešné tretie kolo Slovnaft Cupu, by malo byť sviatkom pre domáci mančaft, ktorý pôsobí v tretej lige skupiny západ. Mala by to byť futbalová odmena pre aktívnych hráčov, že si môžu zahrať proti takým futbalistom akými sú Pútnocký, Niňaj, Kladrubský, Bagayoko, Grendel, Vittek, Halenár, Milinkovič, Zofčák a ďalší. Nech dnešný duel skončí akokoľvek spomienky zostanú.
     
    Zhruba o hodinu a pol sa začne stretnutie 3. kola Slovnaft Cupu v Dunajskej Lužnej. Tu prebiehajú predzápasové prípravy na tento pohárový duel medzi domácim Mužstvom Dunajskej Lužnej a ŠK SLovan Bratislava.
     
    Domáci funkcionári sa rozhodli skrášliť svoj štadiónik, ktorý chcú prebudovať a vylepšiť ho tak na moernejší, ktorý bude vyhovovať už podmienkam pre II. futbalovú ligu, na ktorú sa hotujú už v budúcom roku.
     
    Keď som komentoval stretnutie Rovinky vs Pohronie Dolná Ždaňa, hralo sa tu v Dunajskej preto, že tam finišovali práce na úprave štadióna. Dnes je sitácia v Dunajskej Lužnej. Hracia plocha je však vhodná pre stretnutie Slovnaft Cupu. Tá je nepoškodená, buduje sa po ľavej strane tribúny, kde pribudnú kabíny a tribúnka pre ďalších fanúšikov.
     
    Aktéri domáceho mužstva sa už schádzajú v kabíne, kontrolujú trávnik, ktorý bude na dve hodiny ich pracoviskom.
     
    Hodinu aj pätnásť minút pred duelom sa obsadzujú na tribúne miesta pre stálych fanúšikov Dunajskej Lužnej. Vstupné na dnešný duel je 2 Eurá. Dnes celkom určite bude vypredané...
     
    V Dunajskej Lužnej je živo, čaká sa na príchod futbalistov obliekajúcich belasé farby dresov. Z Bratislavy je to sem do Dunajskej Lužnej iba na skok (15 km) pekná dlžková miera.Sám som zvedavý koľko fanúšikov príde podporiť vedúce mužstvo Corgoň ligy Slovan Bratislava.
     
    Belasí chalani sa "stratili" v útrobach štadióna, kde si pozreli kabínu, teraz bude nasledovať prehliadka hracej plochy. Tak ako som predpovedal Bagayoko je prvým na trávniku v Dunajskej Lužnej, nasledujúho ho Pútnocký, Grendel a ďalšííííííííííí.
     
    Tribúnka je plná, divácky záujem v Dunajskej Lužnej je, počasie ako vyšité na futbal. Izbová teplota 18 stupňov Celziových, tráva preplnená rozcvičujúcimi sa futbalistami.
     
    VITAJTE! Pri priamom textovom prenose stretnutia 3. kola Slovnaft Cupu medzi Dunajskou Lužnou a Slovanom Bratislava.
     
    Nuž ako býva zvykom pri priamych prenosoch nesmú chýbať zostavy obidvoch mužstiev, tak nech sa páči tu sú:
     
    3. kolo Slovnaft Cupu – zostavy:

    Dunajská Lužná: 31 Močko Róbert, 3 Sura Peter, 4 Brunovský Samo, 6 Kecsekeš František, 8 Puchner Maroš "K", 10 Pipíška Miroslav, 11 Martinka peter, 13 Hrnčár Jakub, Jackuliak Martin, 18 Chromý Filip, 20 Fieber Peter
    Náhradníci: 1 Pafčo Martin, 5 Tesárik Marek, 9 Horváth Peter, 14 Sura Patrik, 16 Pačaj Rudolf.

    ŠK Slovan Bratislava: 22 Poliaček Martin, 3 Niňaj Branislav, 4 Čikoš Erik, 7 Hlohovský Filip, 10 Žofčák Igor "K", 12 Mésáros Karol, 13 Serra Facundo, 21 Kolčák Kristián, 28 Vrablec Martin, 29 Jakúbek Matej, 77 Peltier
    Náhradníci: 30 Pútnocký Matúš, 6 Fořt Pavel, 8 Grendel Erik, 9 Halenár Juraj, 11 Milinkovič Marko, 18 Mamadou Bagayoko, 33 Vittek Róbert.

    Rozhodca: PAVLÍK, Vindiš, Bednár.
     
    Prácu na domácom štadióne začal aj miestny hlásateľ, ktorý privítal všetkých fanúšikov a všetkých Slovanistov, nachádzajú sa v areáli štadióna.
     
    Žlto-modrá farba dresov je dómáca, Slovan nastupuje v bielych dresoch.
     
    Hlavný rozhodca spolu so svojími asistentmi privádzajú na trávnik v Dunajskej Lužnej aktérov dnešného duelu 3. kola Slovnaft Cupu
     
    Stredový kruh je dejiskom losoavania o strany, podávania si rúk, tradičný rituál...
     
    Výkop zariadia hostia, Igor Zofčák a Peltier
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Vrablec bol prvým ktorý sa dotkol lopty a ideme od veľkéhoí vápna smerom na domácu bránu, trošku to trvá, ale hráči SLovana majú loptu pod kontrolou.
     
    2
    Náznak prvej šance SLovana po pravej strane potiahol Čikoš, ktorý nahral Jakúbekovi, ten o loptu prišiel.
     
    3
    Domáci v šanci, odzbrojení od lopty a fanúšik začal povzbudzovať samozrejme domácu jedenástku LUŽNÁ, LUŽNÁ.
     
    4
    Potlesk aj za pokazenú prihrávku patrí Jakubovi Hrnčárovi, ale už hostia v strede hracej plochy Žofčák poslal loptu do "ohňa" a...
     
    5
    K lopte sa dostal FILIP HLOHOVSKÝ, ktorý z hranice veľkého vápna oprobovali vystreliť a vyšlo to! Pravý dolný roh brány, tam skončila lopta.
     
    7
    Slovan sa tlačí pred bránu domácich, teraz sa preštrikoval Hlohovský, no do koncovky ho nepustili domáci obrancovia.
     
    9
    Sura dokázal spracovať loptu na prsiach, dokonca ju aj rozohral, no márne sa o jej zachytenie snažil Fieber. Opäť Slovan.
     
    10
    Rohový kop zahrávajú domáci futbalisti, ktorí sa po peknej individuálnej akcii Suru ohrozili hosťujúceho brnkára Poliačka, ktorý loptu vytlačil na rohový kop. Z neho nezapršalo.
     
    11
    Slušný úvod stretnutia videli diváci v Lužnej, na jednej strane vedúci gól Hlohovského na druhej strane obrovská šanca domáceho Suru, skončila na rukaviciach Poliačka, ktorý ju vytlačil.
     
    13
    Hlohovský sa zrútil pred hranicou šestnástky, rozhodca Pavlík píska, hostia a Žofčákov priamy kop, skončil ako skončil mimo domácu bránu.
     
    15
    Na konci pätnástej minúty sa futbal vytratil z hracej plochy, hrá sa medzi šestnástkami. Kolčák z polovice hracej plochy poslal dlhú malú domov Poliačkovi.
     
    17
    Hrnčár Jakub vhadzoval, dlhým vhadzovaním poslal loptu do stredu šestnástky tam na ňu reagoval Martinka Peter, ktorý mal možnosť prekonať Poliačka, ktorý však vytahol bravúrny zákrok, domáci stav stretnutia nevyrovnali.
     
    19
    Peltier sa už už chystal spracovať na znčke pokutového kopu loptu od ktorej ho odstavil domáci obranca Chromý Filip.
     
    21
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú. fanúšik sa baví futbalom a to je to pravé orechové.
     
    22
    Kolčák na výlete až v pokutovom území domáceho mužsta, kde hladal Peltiera, ktorý je však osobne strážený a domáci obrancovia si ho preberajú a nedovolia vyniknúť.
     
    25
    Domáci po ľavej strane hracej plochy s loptou na kopačke Pipíška, ktorý sa dostal na dostrel brány SLovana. Šanca sa z toho napokon nevyklula.
     
    29
    Žofčáková zlá prihrávka, na kopačku domácich znamenala ohrozenie brány, nakoniec bol z toho iba rohový kop, ktorý zahrával Jackuliak, loptu tečoval ešte domáci hráč Puchel, ktorý už nestihol ohroziť hosťujúceho brankára.
     
    32
    Domáci opäť v šestnástke, no šanca sa z toho nevykľula, domáci získavajú ďalší rohový kop z ľavej strany, nezapršalo z neho.
     
    34
    Jakúbek na trávniku, výhoda primeho kopu, loptu dostal Kolčák a opäť sa vybral na výlet do pokutového územia, kde na prihravku čakal Jakúbek, lopta sa k nemu nedostala.
     
    37
    Serra Facundo sa dostal na dostrel brány v ktorej stojí Močko, skúsil mu vyprášiť rukavice, stalo sa Močko vyrazil loptu do poľa a do bezpečia stav stretnutia zostáva nezmenený.
     
    39
    Po Mésarošovej akcii rohový kop, ktorý zahrával Žofčak, náznak šance a lopta končí vysoko nad bránou domáceho Močka.
     
    42
    Peltierovi, není dovolení ukázať v drese Slovana čo vie. Okamžite po nasmerovaní lopty na hráča s číslom 77 je na ňom niekoľko hráčov, ktorí sa zbiehajú na tohto hráča ako supy.
     
    45
    Posledná minúta riadneho hracieho času v prvom polčase, gól neprinesie. Rozhodca Pavlík prvý polčas ukončil
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Začnem striedaniami, ktoré nazačiatku druhého polčasu tréneri urobili.
     
    46
    Pre Facunda hráča Slovana sa dnešné stretnutie skončilo na hraciu plochu prišiel Erik Grendel.
     
    48
    Slubne vyzerajúcia akcia v podaní hráčov SLovana sa skončila ofsajdovou pascou domácich hráčov.
     
    49
    Domáci zahrávali rohový kop, ktorý kopol Jackuliak, veľmi zle hostia sa ubránili.
     
    50
    Žofčákov rohový kop z ľavej strany smeruje na Niňajovú hlavu, bol tam však domáci kapitán Puchner Maroš, ktorý mu nedovolil loptu spracovať.
     
    51
    poliaček z brány von veľmi ďaleko, lopta na kopačkách domácich a dlhý nákop smerujúci na bránu, lopta však trochu zaplávala a skončila mimo troch tyčí domácej brány.
     
    52
    Jakúbek videl Žlté napomenutie, schytal to zaqfaul na domáceho hráča, ktorý sa snažil preniknúť do pokutového územia.
     
    54
    Nakoniec sa dostal do šance Peltier, po samostantej akcii však domáceho brankára nedokázal prekonať. Domáci sa ubránili tlaku hostí, ktorý neustále tlačia na domácu bránu.
     
    58
    Stretnutie sa hrá pod taktovkou hosťujúceho mužstva, domáci kladú zatiaľ vytrvalý odpor a bránia sa statočne. No "nakladačka" ale aj remíza to ešte môžu byť. Takže bavíme sa futbalom v Dunajskej Lužnej.
     
    62
    Domáci striedajú, z hry odstupuje Peter SURA, ktorého nahradil brat Patrik SURA.
     
    61
    Peltier, ktorý sa nedokázal strelecky presadiť v dnešnom stretnutí končí nahradil ho Robert VITTEK. Za velkého potlesku bol privítaný na hracej ploche.
     
    65
    Domáci striedali, hraciu plochu opustil Martinka, ktorého nahradil Horváth.
     
    66
    Pekná akcia domácich zakončená strelou spoza šestnástky Pipíška trafil loptu dobre, no tá nabrala nesprávny kurz, smerom nad horné brvno brány.
     
    68
    Šancááááá domácich. Lopta sa dostala do veľkého vápna, kde bol najlepšie postavený Hrnčár Jakub, ktorý to oproboval, loptu však zázračne vyboxoval brankár Poliaček.
     
    69
    Šanca na druhej strane do ktorej sa dostal SLovan z pravej strany centroval loptu Hlohovský, na ktorú nabiehal Vittek no milimetrovú prihrávku nedoázal zúžitkovať.
     
    71
    Vittekovi skočila lopta pred jej zakončením mu stál v ceste už iba domáci brankár.
     
    72
    Tréner Slovana Valovič Jozef strieda, z hry sťahuje autora gólu Filipa Hlohovského, nahradí ho Fořt.
     
    75
    Jakub Hrnčár videl z rúk Žltú kartu
     
    77
    Domáci sa dostali pred bránu Slovana, no nedokázali ju ohroziť ani na dva pokusy. Stav zostáva nezmenený, hostia vedp o jeden gól.
     
    81
    Sura Patrik dal na povel tribúny odkial znel povel strieľaj, spoza šestnástky vystrelil a Poliaček mal plné rukavice práce, našťastie pre Slovan dokázal loptu skrotiť.
     
    82
    Nedáš – dostaneš sa potvrdilo aj v tomto stretnutí. Domáci nedokázali prekonať Poliačka, založili rýchly protiútok na ktorm konci bol FOŘT PAVEL, ktorý zavesil do prázdnej brány
     
    83
    Domáci inkasujú aj tretí gól z kopačky ROBERTA VITTEKA, takže nakoniec to môže byť ešte nakladačka...
     
    89
    Už len niekoľko sekúnd riadneho hracieho času domáci v šanci, no gól nie a nie dať. Domáci v koncovke absolútne jaloví.
     
    89
    Brunovský fauloval vo velkom vápne Mesárosa, rozhodca Paulík ukázal na biely bod. Loptu si postavil Vittek a penaltu nepremenil, domáci brankár mu ju bravúrne vychytal.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, domáci fanúšik je spokojný s predvedenou hrou domácich, aj napriek prehre O:3. Do ďalšieho kola postupuje favorit dnešného duelu Slovan Bratislava. Futbal dnes v Dunajskej Lužnej bavil fanúšikov a tomu tlieskame. Pri ďalších priamych textových prenosoch do čítania priatelia. (17:46:49)

    Jozef Fajták


    Hľadáme spravodajcu pre tím Dunajská Lužná. Viac informácií tu.

    Góly: 5. Hlohovský, 82. FOŘT, 83. Vittek

    Karty:   75. Hrnčár (DLU) – 52. Jakúbek (SBA)


    Dunajská Lužná: 31 Močko Róbert, 3 Sura Peter, 4 Brunovský Samo, 6 Kecsekeš František, 8 Puchner Maroš "K", 10 Pipíška Miroslav, 11 Martinka peter, 13 Hrnčár Jakub, Jackuliak Martin, 18 Chromý Filip, 20 Fieber Peter
    Náhradníci: 1 Pafčo Martin, 5 Tesárik Marek, 9 Horváth Peter, 14 Sura Patrik, 16 Pačaj Rudolf.

    ŠK Slovan Bratislava: 22 Poliaček Martin, 3 Niňaj Branislav, 4 Čikoš Erik, 7 Hlohovský Filip, 10 Žofčák Igor "K", 12 Mésáros Karol, 13 Serra Facundo, 21 Kolčák Kristián, 28 Vrablec Martin, 29 Jakúbek Matej, 77 Peltier
    Náhradníci: 30 Pútnocký Matúš, 6 Fořt Pavel, 8 Grendel Erik, 9 Halenár Juraj, 11 Milinkovič Marko, 18 Mamadou Bagayoko, 33 Vittek Róbert.

    Rozhodca: PAVLÍK, Vindiš, Bednár