Mainz – Stuttgart 3:2 (kon.) | Schalke – Hamburger 3:3 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
3:3 (2:2)
Hamburger SV
Nedeľa 11.08.2013, 17:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Vítam Vás pri stretnutí prvého kola tohto sezónnej bundesligy.
    Budem pre Vás komentovať stretnutie medzi Schalke 04 a Hamburgerom SV.
    Domáci celok minulý rok obsadil 4. miesto a vybojovali si účasť v tohto sezónnej kvalifikácii v lige majstrov. Z vyjadrenia domáceho trénera, je cítiť, že svoje miesto budú chcieť vylepšiť, no konkurencia v podobe Dortmundu, ale najmä Bayernu Mníchov je obrovská.
    Hostia v minulej sezóne obsadili 7. miesto, za šiestym Frankfurtom ktorý postúpil do pohárovej európy zaostali iba o 3 body. Tento rok sú tak v Hamburgu bez európskeho pohára, čo je pomerne dosť veľké sklamanie.
    Stretnutie sa začína o 17:30, bude veľmi zaujímavé sledovať ako obe mužstvá vstúpia do sezóny, prajem príjemný futbalový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Hildebrand – Učida, Matip, Höwedes, Fuchs – Jones, Neustädter – Clemens, Draxler, Farfán – Huntelaar

    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Sobiech, Westermann, Jansen – Badelj, Arlasan – Çalhanoğlu, van der Vaart, Beister – Zoua

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn..
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hostia z Hamburgu.
     
    3
    Schalke 04 dalo gól!
    O úvodný gól Schalke 04 v tohto ročnej bundeslige sa postaral KLAAS JAN HUNTELAAR! Výbornú práce odviedol Draxler pri napádanú, prihral lopte Huntelaarovi a ten sa spoza šestnástky nemýlil!
     
    4
    Pre hostí sa črtala sľubná šance, no van der Vaart sa ocitol na trávniku a v zápätí vidí aj žltú kartu.
     
    7
    Hostia teraz kombinujú iba na svojej polovici, tam sú však výborne napádaný, lopta však ide von od jedného z hráčov Schalke. Výhodu vhadzovanie tak bude mať Diekmeier.
     
    9
    K lopte sa dostali opäť domáci, na ich kopačkách je však badať množstvo nepresností, niet sa však čo čudovať, ide o prvý tohto ročný ligový zápas v ich podaní.
     
    11
    Ale pozor! Teraz budeme svedkami po ruke Farfána penalty! Ten si dokázal centrovanú loptu do šestnástky síce zastaviť, no nebolo by na tom nič čudné, ak by to nebolo rukou.
     
    12
    Hamburger SV dal gól!
    A penaltu s prehľadom premenil RAFAEL VAN DER VAART, ten dokázal loptu umiestniť presne do proti pohybu domáceho brankára Hildebranda.
     
    14
    Tak zdá sa, že s gólovými akciami sa nám roztrhlo vrece, uvidíme, ako budú na túto nepríjemnú situáciu odpovedať domáci.
     
    15
    Po strelení gólu začali aktivitou hýriť hostia, teraz sa opäť púšťali do útoku, no zastavil ich zákrok Fuchsa, ktorý odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    16
    Držanie lopty je teraz takmer vyrovnané 51% ku 49% v prospech domácich.
     
    17
    Domáci teraz navyše nemôžu počítať s Draxlerom, ktorý je ošetrovaný za postrannou čiarou.
     
    18
    Pri lopte hostia, v zápätí o ňu však prišli vďaka nepresnosti z kopačky Zoua.
     
    20
    Domáci mali ale po druhý krát na málo, tento krát sa však penalta po sklze Höwedesa nepískala, pretože ako prvú trafil loptu.
     
    21
    Loptu pred bránku Hildebranda poslal Jansen, nebol to ale vôbec zlý pokus. S týmto centrom si však domáca obrana poradila.
     
    24
    Hamburger SV dal gól!
    Tak hosťujúcim hráčom ich aktivita priniesla zaslúžené ovocie!
    Síce so šťastím a s pomocou konštrukcie no predsa, sa hlavou presadzuje MAXIMILIAN BEISTER. SV tak otáča priebeh stretnutia vo svoj prospech.
     
    26
    Predtým ešte nastala veľmi nepríjemná situácia pre domácich, keď sa z trávniku musel porúčať pre zranenie jeden z ich najlepších hráčov z doterajšieho priebehu Draxler, na jeho miesto prišiel Leon Goretzka.
     
    28
    Hostia ale mohli ísť do dvoj gólového vedenia!
    Hráči SV zahrávali štandardku, ku ktorej sa postavil van der Vaart, lopta bola jemne tečovaná hlavou a skončila na brvne. Tak to je veľká škoda pre hostí.
     
    31
    Od 15. minúty kedy som Vás informoval o držaní lopty sa obraz hry jasne zmenil, pri lopte sú prevažne hráči Hamburgu, tí svoju aktivitu korunovali hneď dvoma gólmi.
     
    32
    Teraz ich rozohrávka išla cez brankára Adlera.
     
    34
    K lopte sa dostal Farfán, ten poslal loptu až pred bránku Adlera, no tam jeho prihrávka nenašla žiadneho adresáta. K lopte sa tak opäť dostávajú hráči Hamburgu.
     
    35
    O výborný obranný zákrok sa postaral Učida, ktorý dokázal zblokovať strelu Çalhanoğlu, lopta smeruje na roh.
     
    36
    Táto štandardka ale hosťom nevyšla úplne ideálne, k lopte sa tak dostávajú hráči Schalke.
     
    37
    Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu po druhý krát v tomto stretnutí a opäť ju vidí hráč hostí. Za nešetrný zákrok na Huntelaara ju vyfasoval Arslan.
     
    39
    K lopte sa dostali opäť hráči Schalke, tento krát však kombinujú iba na svojej polovici.
     
    40
    A ďalšia centrovaná lopta do pokutového územia Hamburgu, ale ani tento krát si ju nedokázal Huntelaar spracovať tak, aby mohol ideálne zakončiť.
     
    42
    Začalo sa nám posledných 5 minút úvodného polčasu, uvidíme, koľko nadstaví hlavný rozhodca, keďže sme boli svedkami 3 gólov a aj striedania. Pri lopte sú domáci hráči, síce je stav v ich neprospech, no nikam sa neponáhľajú.
     
    44
    Žltú kartu vidí aj domáci hráč, je to Fuchs, ktorý nešetrne zastavil svojho súpera. Zákonite tak nemohlo nasledovať nič iné ako trest v podobe žltej karty.
     
    45+1
    Nadstavovať sa nám bude 1 minúta, no ani jeden z celkov sa už nikam neponáhľa.
     
    45+1
    Tak bude nasledovať ešte jeden rohový kop, ktorý zahrajú domáci, zrejme to už bude posledná akcia prvého polčasu.
     
    45+2
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, už keď sa zdalo, že sa skóre meniť nebude, udrelo na domácej strane. K rohovej zástavke sa postavil Fuchs, ten poslal loptu presne na hlavu KLAASOVI JANOVI HUNTELAAROVI a ten sa presadil po druhý krát v tomto stretnutí.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou prvý, no veľmi zaujímavý polčas, v ktorom sa oba tímy dokázali presadiť 2 krát. Boli sme v ňom svedkami množstva nepresností na oboch stranách, čo sme však mohli očakávať, keďže sa jedná o prvý zápas pre obe mužstvá v tejto sezóne.
    Druhý polčas začne približne o 18:33.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas je na svojom začiatku, úvodný výkop pre zmenu zaobstarali domáci.
     
    48
    Doplním ešte informáciu, že ani jeden z trénerov sa nerozhodol spraviť zmenu zostave.
     
    48
    Domáci to skúšali centrovanou loptou, no tá nenašla žiadneho adresáta. V zápätí to skúšal strelou Clemens a Adler mal obrovské šťastie, že strela minule jeho bránu.
     
    50
    Hamburger SV dal gól!
    Na druhej strane nasledoval rýchly proti útoku hostí, lopta však bola zblokovaná na rohový kop. Odkiaľ nasledoval center a hlavou sa presadzuje LASSE SOBIECH a strháva tak vedenie na stranu hostí.
     
    52
    Dnešné stretnutie vo Veltins aréne sleduje 61 973 divákov.
     
    53
    Hostia opäť ožili, tento krát sa snažia aktívne napádať, čo im aj vychádza avšak Beister zaváhanie domácej obrany nedokázal využiť.
     
    55
    Hlavný rozhodca Manuel Gräfe, prerušuje hru pre postavenie mimo hry. K rozohrávke sa tak dostávajú domáci.
     
    56
    Pri lopte domáci, tí však kombinujú iba na svojej polovici.
     
    57
    Domáci tréner sa bude snažiť oživiť hru vo svojich radoch. Z hry sťahuje málo viditeľného Neustädtera a na jeho miesto prichádza Szalai, pre toho je to prvý ligový zápas v drese Schalke.
     
    60
    V tejto chvíli, sa nám trošku priostruje. No píšťalka hlavného rozhodcu zostáva nemá.
     
    61
    Do konca stretnutia nám zostáva už iba 30 minút. Domácim sa tak čas na vyrovnanie kráti.
     
    63
    K lopte sa dostali na dlhšiu dobu domáci hráči, no ich súper veľmi dobre bráni, takže im nezostáva nič iné ako kombinovať iba pred šestnástkou.
     
    64
    Nakoniec sa ale lopta predsa len dostala až pred bránku Adlera, tam sa však Szalai nezorientoval ideálne a tak loptu míňa.
     
    66
    Lopta sa dostala ku strelcovi dvoch gólov Huntelaarovi, tomu však streliť tretí gól v tomto stretnutí dopriate nie je. Má na to ešte niečo vyše 25 minút.
     
    68
    Pri lopte zostávajú stále hráči Schalke, Hamburg začal pôsobiť veľmi defenzívne, čo sa im môže podobne ako v prvom polčase vypomstiť.
     
    70
    Takmer prišlo na moje slová!
    Na loptu do vzduchu si výborne nabehol Szalai, jeho pokus však zneškodnil Adler doslova na bránkovej čiare, tak toto bola azda najväčšia šanca domácich v druhom polčase.
     
    72
    Schalke 04 dalo gól!
    Zdá sa, že druhé striedanie vyšlo domácemu trénerovi priam na výbornú. Vyrovnávajúci gól strieľa ADAM SZALAI, ten ukázal prečo si ho vybrali predstavitelia Schalke v letnom prestupovom období. Svojou drzosťou pred brankárom Adlerom dokázal streliť vyrovnávajúci gól.
     
    74
    Domáci okamžite ožili, vedenie na stranu domácic sa snažil strhnúť Farfán, ten ale bránku Adlera netriafa.
     
    75
    Hosťujúci tréner okamžite zareagoval na inkasovaný gól. Z ihriska stiahol Çalhanoğlu a na jeho miesto prichádza Aogo.
     
    77
    Na oboch stranách sa opäť striedajú nepresnosti. Nový hráč na ihrisku Aogo sa snažil nájsť Zoua, ten sa ale k lopte nedostal a tak idú do postupného útoku domáci.
     
    80
    Tí však o loptu prišli. Zmocnili sa jej hostia, poslali ju až k bránkovej čiare na Jensena a ten aj napriek tomu, že bol tesnený hneď dvojicou brániacich hráčov dokázal vybojovať rohový kop.
     
    81
    Teraz nastala zaujímavá situácia pred bránkou Hildebranda, lopta trafila do ruky brániaceho hráča Schalke, no hlavný rozhodca Gräfe ukazuje, že hrajte ďalej. Nasledovať bude ešte jeden rohový kop.
     
    82
    S tým si už ale obrana domácich dokázala poradiť lepšie, loptu odvracajú do bezpečia.
     
    83
    Hostia striedajú aj posledný krát v tomto stretnutí. Ihrisko opäšťa Baister a na jeho miesto prichádza Rudnevs.
     
    85
    Tak to je neuveriteľné, Matip mohol byť pre domácich fanúšikov hrdina. Lopta poskakovala v pokutovom území, dostala sa až k tomuto hráčovi, no ten ju vôbec netrafil ideálne a tak bude nasledovať iba dokop od Adlerovej brány.
     
    87
    Pri lopte hostia, tí kombinujú iba na svojej polovici a zdá sa, ako by chystali rozhodujúci úder pre svojho súpera.
     
    89
    Je tu jedna z posledných možností pre hostí na strhnutie vedenia je tu. Budú totiž zahrávať rohový kop.
     
    90
    Medzi tým rozhodca nadstavuje 3 minúty.
     
    90+2
    Domáci budú mať výhodu štandardnej situácie, k lopte sa stavia Matip.
     
    90+2
    Ďalší velmi dobrý zákrok Adlera, ktorý stále drží svoj tím v hre o bod v tomto stretnutí! Strelu z kopačky Matipa chytá na bránkovej čiare!
     
    90+3
    Domáci budú ešte zahrávať rohový kop, netreba zabúdať, čo sa im podarilo vyviesť ich súperovi v prvom polčase, keď dali gól pár sekúnd pred polčasovým hvizdom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tento krát im to už však nevyšlo. Po solídnom výkone na oboch stranách sa stretnutie končí zmierlivou remízou 3:3, keď sa skóre menilo ako na hojdačke.
    Ja Vám ďakujem za pozornosť, od klávesnice sa s vami lúči Tomáš Fiala. (19:26:42)

    Tomáš Fiala

    Góly: 3. Hunteláár, 45+2. Huntelaar, 72. Szalai – 12. Vaart (pen.), 24. Beister, 50. Sobiech

    Karty:   44. Fuchs (SCH) – 4. Vaart (HAM), 37. Arslan (HAM)


    FC Schalke 04: Hildebrand – Učida, Matip, Höwedes, Fuchs – Jones, Neustädter – Clemens, Draxler, Farfán – Huntelaar
    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Sobiech, Westermann, Jansen – Badelj, Arlasan – Çalhanoğlu, van der Vaart, Beister – Zoua

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn.