Mainz – Stuttgart 3:2 (kon.) | Schalke – Hamburger 3:3 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
3:2 (1:1)
VfB Stuttgart
Nedeľa 11.08.2013, 15:30 • Coface Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V nadstavenom čase ešte prichádza posledné striedanie Mainzu, Z ihriska odchádza Geis, jeho miesto zaujme Bungert.
     
    85
    Boka si veľmi nepekne vo vzdušnom súboji pomohol lakťom, ktorý trafil Okazakiho do hlavy. Za tento prehrešok vidí Boka aj žltú kartu.
     
    83
    Tréner Stuttgartu okamžite po strelenom góle vymieňa Traorého za novú letnú posilu Abdellaouea.
     
    82
    Stuttgart dal gól! Ako doteraz Müller chytal vynikajúco, tak to teraz pokazil, keď mu nie príliš silná strela od Cacaua vypadla z náručia, kde bol nikým nebránený MARTIN HARNIK, ktorý bez problémov znižuje na 3:2.
     
    79
    Mainz dal gól! Striedajúci Choupo-Moting perfektnou prihrávkou za obranu našiel NICOLAIA MÜLLERA, ktorý sa už nedal zastaviť ani obranou ani Ulreichom a strieľa svoj druhý gól v tomto zápase.
     
    76
    Keďže išlo o dvojité striedanie, zahrá si aj Choupo-Moting, ktorý na trávniku vymení Zimlinga.
     
    76
    Prichádza prvé striedanie na strane Mainzu, z ihriska odchádza Polter, na jeho miesto príde Moritz.
     
    73
    Po ďalšom rohovom kope prišlo zakončenie z bezprostrednej vzdialenosti, Müller ale opäť čaruje a loptu vyráža do bezpečia.
     
    71
    To snáď nieje možné, táto strela ani nemohla byť lepšie umiestnená, ale neskutočný Müller, opäť zázračne vyráža na rohový kop!
     
    68
    Ešte pred zahratím rohového kopu prichádza striedanie na strane hostí, z ihriska odchádza Leitner, na jeho miesto príde Cacau.
     
    67
    Do strely sa oprel Rausch, ktorý svoj pokus umiestnil tesne pod brvno, ale vynikajúci Müller odvracia na roh. Dnešné výkony brankárov sú naozaj vynikajúce.
     
    65
    Mainz dal gól! Ako blesk z jasného neba si SHINJI OKAZAKI nabehol za obranu do šestnástky, kde ho nedokázala zastaviť ani dvojica obrancov. Po jeho strele Ulreich ani neskočil, moc toho totiž nevidel.
     
    61
    Jedna príležitosť teraz strieda druhú! Obrovskú šancu mal Harnik, ktorý sa ocitol sám pred brankárom Mainzu, bez toho aby bol pri ňom čo i len jeden obranca. Ako je to v dnešnom zápase už bežné, Müller vytiahol fantastický zákrok a posiela loptu do bezpečia.
     
    59
    Ďalšia veľká príležitosť! Tentokrát mohol skórovať Pospěch, jeho pokus ale Ulreich s hromadou šťastia vyrazil do bezpečia.
     
    58
    Zmeniť sa to snažil Müller a Okazaki, ktorí sa ocitli po dobrej prihrávke od Pospěcha v súperovej šestnástke, ale viac menej si navzájom zavadzali, čo využila obrana hostí a poslal loptu do bezpečia.
     
    56
    Skvelým zákrokom sa teraz predviedol domáci brankár Müller, ktorý zneškodnil takmer stopercentnú príležitosť súpera. Ibišević pálil z približne 8 metrov, domáci brankár ale pohotovo zasiahol a loptu vyráža do bezpečia.
     
    51
    Práve tento hráč práve utrpel nepekné nakopnutie do citlivých partii od Leitnera, za čo dotyčný vidí kartu žltej farby.
     
    46
    Domáci okamžite vyrazili do protiútoku, Röcker útok zastavil veľmi nepekným faulom, za čo vidí žltú kartu.
     
    36
    Ulreich navyše za protesty získava prvú žltú kartu v zápase.
     
    32
    Ďalšiu obrovskú príležitosť mal Okazaki, ktorý vypálil bombu z hranice šestnástky, ale Ulreich, opäť skvele zasiahol a vyráža loptu pred seba. Treba však poznamenať, že práve po nepresnej rozohrávke brankára hostí vznikla táto príležitosť pre Mainz.
     
    29
    Obrovskú príležitosť na poslanie svojho tímu do vedenia mal teraz Polter! Po ľavej strane si loptu potiahol Park, ten prihral na hranicu šestnástky Müllerovi, ktorý na seba naviazal až trojicu obrancov a dokázal prihrať nikým nebránenému Polterovi, ktorý však z bezprostrednej vzdialenosti triafa iba brankára Ulreicha.
     
    20
    Ale ešte predtým prichádza prvé striedanie v zápase, zrejme pre zranenie nebude môcť pokračovať Taşçı, na ktorého miesto prichádza Rausch.
     
    16
    Stuttgart dal gól! A je vyrovnané! Vedenie domáceho tímu netrvalo dlhšie ako 2 minúty! Po centri z pravej strany, takmer od rohovej zastávky sa k zakončeniu dostal VEDAD IBIŠEVIĆ, ktorý s prehľadom prekonáva brankára Müllera a vyrovnáva tak skóre!
     
    14
    Mainz dal gól! A to potvrdzuje NICOLAI MÜLLER, ktorý si krásnym sólom od polovice ihriska dokázal urobiť priestor, prešiel cez dvoch brániacich hráčov a brankárovi Ulreichovi nedal šancu! 1:0.

    Andrej Marienka

    Góly: 14. Müller, 65. Okazaki, 79. Müller – 16. Ibišević, 82. Harnik

    Karty:   36. Ulreich (STU), 46. Röcker (STU), 51. Leitner (STU), 85. Boka (STU)


    1. FSV Mainz 05: Müller – Joo-Ho Park, Noveski, Svensson, Pospěch – Baumgartlinger, Geis – Müller, Zimling, Okazaki – Polter
    VfB Stuttgart: Ulreich – Sakai, Röcker, Taşçı, Schwaab – Leitner, Gentner – Traoré, Harnik, Boka – Ibišević

    Rozhodca: Meyer – Willenborg, Bornhorst