Španielsko – Írsko 2:0 (kon.)
koniec
Španielsko
2:0 (0:0)
Írsko
cz Streda 12.06.2013, 02:00 • Yankee Stadium, New York, USA • Medzinárodné zápasy
     
    90
    Probíhá poslední minuta řádné hrací doby, Irové ještě střídají, Delaney nahradí Kellyho. McCarthy také opouští hrací plochu, nahradí ho Meyler.
     
    88
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Skvělá rychlá akce Španělů, míč se dostává po krátkých narážečkách s Cazorlou až k JUANU MATOVI, který se ocitá za obranou Irska a pohotově zakončuje pod padajícím Randolphem.
     
    82
    Stephen Quinn nedovoleným zákrokem zastavuje průnik hostů, dostává za to žlutou kartu.
     
    82
    A mohlo být vyrovnáno! Cox hlavičkuje po rohovém kopu na bližší tyči, míč se ocitá na břevně brány Španělska, odkud dopadá přímo pod nohy McCarthyho, ten pohotově zakončil, radost Irů z vyrovnání byla ale předčasná, rozhodčí ho neuznávají pro ofsajd.
     
    81
    McClean proniká po levém křídle až do vápna, ocitá se před Casillasem, střílí, reflexivním zákrokem Casillas zachraňuje! Bude z toho rohový kop pro Irsko.
     
    80
    Ano, avizované střídání je tady, Pedro ze hřiště odchází, Cazorla přichází.
     
    74
    Dvojstřídání v sestavě Irska, Forde přepouští své místo v bráně Randolphovi, Andy Keogh pak zase McCleanovi.
     
    72
    Cox pouze za cenu nedovoleného zákroku na levém křídle zastavuje protiútok Španělska, sudí mu za tento faul dává žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Xavi, přichází Mata.
     
    69
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Překvapivá střela ROBERTA SOLDALDA, který pohotově vypálil uvnitř vápna a míč "zaplul" k tyči, Forde se po něm pouze ohlédl.
     
    59
    Trojstřídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Fábregas, gólmana Valdése nahradí po zbytek zápasu Casillas a na hřiště se dostane i Soldado, ten nahradí Davida Villu.
     
    57
    Střídání v týmu Irsko: ze hřiště odchází Keane, přichází Cox.
     
    56
    Španělé jsou zatím v úvodu druhého poločasu doslova neškodní.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Silva, přichází Navas. O poločasové přestávce také střídají Irové, hřiště opouští Hendrick, nahradí ho Quinn.
     
    42
    Pedro si připravil dobrou pozici na zakončení, s míčem u nohy dokázal oklamat obránce Irska v pokutovém území, udělal kličku na levou nohu, vypálil a míč orazítkoval břevno!
     
    32
    Spolupráce Villa – Silva připravuje pozici v pokutovém území pro Pedra, ten ve skluzu zakončuje, míč jen těsně míjí bránu Irska!
     
    28
    Sammon má míč na levé straně, postupuje sám před Valdése, toho zkouší překonat střelou z úhlu, ale míč letí pouze vedle vzdálenější tyče.
     
    24
    První gólová šance, opět letí míč na vzdálenější tyč, kde se snaží o zakončení Piqué, ten ale padá a k míči se dostává Ramos, ale tomu padl pod nohy jeden z obránců, míč nakonec sbírá gólman David Forde.
     
    12
    Jordi Alba ztrácí míč na půlící čáře, Pedro musí "hasit požár" a fauluje, dostává za to žlutou kartu.

    Martin Dvořák

    Góly: 69. Soldado, 88. Mata

    Karty:   12. Pedro (ESP) – 72. Cox (IRL), 82. Quinn (IRL)


    Španielsko: Valdés (59. Casillas) – Ramos, Arbeoa, Piqué, Alba – Xavi (70. Mata), Silva (46. Navas), Iniesta (59. Fábregas), Busquets – Villa (59. Soldado), Pedro (80. Cazorla)
    Írsko: Forde (74. Randolph) – O´Dea, McShane, St. Ledger, Kelly (90. Delaney) – Hendrick (46. Quinn), Coleman, McCarthy (90. Meyler) – Keane (57. Cox), A. Keogh (74. McClean), Sammon