Lichtenštajnsko – Slovensko 1:1 (kon.)
koniec
Lichtenštajnsko
1:1 (1:0)
Slovensko
Piatok 07.06.2013, 20:00 • Rheinpark Stadion • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.
     
    Športu zdar a slovenskému futbalu obzvlášť. Zdravím Vás pri dnešnom prenose, v ktorom sa pozrieme na zápas medzi Lichtenštajnskom a našou Slovenskou reprezentáciou. Príjemný športový zážitok Vám praje komentátor Tomáš Batiz.

    Na úvod nezačneme s tou najlepšou správou, ale hovorí sa že horší začiatok a lepší koniec. Pozrime sa na rebríček FIFA k 6. júnu 2013. Slovensko si v rebríčku pohoršilo a prepadlo sa na 54. miesto. Zo súperov Slovenska v kvalifikácii sú na tom najlepšie hráči Bosny a Hercegoviny, ktorí sa pohybujú na 15. mieste a dostali sa pred Grécko. Litve patrí 105. miesto a Lotyšku 119.
    Pozrime sa však do úzadia a teda do samotných kabín oboch tímov. Tréner futbalovej reprezentácie Lichtenštajnska pred samotným zápasom avizoval, že proti Slovensku vie hrať a recept má už vopred napísaný. Kouč výberu priznal aj to, že na futbal čo sa týka obrany ani moc nemyslí a na štvrtkovej konferencii vyhlásil, že chce hrať útočný futbal. V ďalších slovách sa tréner vyjadril k tomu, že si uvedomuje, že duel proti Slovensku bude náročný ako posledný prípravný proti Poľsku, kde Lichtenštajnsko prehralo 2:0.
    Tréner Pauritsch absolvoval vo funkcii šéfa realizačného tímu lichtenštajnskej reprezentácie štyri duely s bilanciou 0 – 1 – 3. Jediný nerozhodný výsledok dosiahol v 22. marca vo Vaduze proti Lotyšsku. V rovnakom dejisku na štadióne Rheinpark sa Lichtenštajnčania pokúsia získať minimálne ďalší bod v aktuálnom kvalifikačnom cykle.
    Slovenský tím si je vedomý, že boje o Brazíliu budú veľmi ťažké, ale istá šanca na postup tu sále je. Prvým cieľom je však vyhrať v piatkovom zápase a potom sa treba sústrediť na septembrové boje proti Bosne a Hercegovine. Na štvrtkovej tlačovke vyzneli slová z úst oboch trénerov, že treba dať rýchly gól a to je tá najsprávnejšia cesta k úspechu. Informoval aj o tom, že stav kádra je v absolútnom poriadku.
    V posledných dňoch ste azda skoro všetci zachytili fakt, že David Depetris získal slovenské občianstvo. Od talentovaného útočníka sa očakáva hlavne to, aby prelomil streleckú smolu a začal premieňať gólové šance.

    Štatistiky: V poslednej časti sa pozrieme na to, ako to vyzerá po štatistickej stránke. V posledných troch zápasoch v tomto roku sa Lichtenštajnsko stretlo v priateľskom zápase s Poľskom, kde prehralo 2:0. Okrem toho prišiel zápas s Lotyšskom a remíza 1:1, ale aj medzištátny zápas proti Azerbajdžanu – prehra 1:0. Zatiaľ čo na strane Slovenska nepanuje tá najlepšia spokojnosť. Posledný zápas sa odohral na štadióne v Žiline, lenže bol to iba prípravný zápas so Švédskom, ktoré bez svojej najväčšej hviezdy Ibrahimoviča, iba remizovali 0:0. Štyri dni pred týmto zápasom sa však odohral zápas proti Litve, kde prišla remíza 1:1, ktorá trošku zdramatizovala postup do Brazílie. Najlepším strelcom Slovenska je Marek Sapara s troma presnými zásahmi, na druhej strane si delia prvenstvo po jednom góle Michele Polverino a Mathias Christen.
     
    Úvodné zostavy:

    Lichtenštajnsko: Jehle – Oehri, Kaufmann, Christen, Büchel, Christen, Hasler, Wieser, Frick, Hasler, Quintans.

    Slovensko: Kuciak – Hubočan, Čišovský, Ďurica, Švento – Sapara, Lásik – Mak, Hamšík, Stoch – Hološko

    Rozhodca: Strombergsson – Andren, Gustavsson.
     
    Hymny máme za sebou, zápas môže začať!
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci hráči, ktorí hrajú v modro-červenej kombinácii, Slováci nastúpili na zápas v bielych dresoch.
     
    1
    Domáci sa vydali do útoku, no ďaleko sa nedostali. Naši rozohrávali na vlastnej polovici, Čišovský nakopol loptu smerom dopredu, ale Hološko bol v ofsajde. Ešte pripomíname, že David Depetris do zápasu dnes nezasiahne kvôli zraneniu stehna.
     
    2
    Hrá sa dosť medzi šestnástkami, rozprúdiť hru sa snažil Christen, ktorý nakopol dopredu, ale jeho kolegovia loptu nedostihli.
     
    3
    Obranný faul našich, Sapara sa previnil. Domáci budú zahrávať priamy kop z osi ihriska zo vzdialenosti zhruba 25 metrov.
     
    4
    Loptu dvakrát zastavil dobre postavený múr našich futbalistov. Tí sa okamžite snažia ísť do protiútoku.
     
    5
    Naši sa jednoducho dostávajú dopredu, presunuli najprv hru na ľavé krídlo, odtiaľ však dlhý pass nenašiel nikoho. Hamšík s loptou prešiel do vápna, tam bol ale zdvojený a nakoniec aj odzbrojený, do zakončenia sme nedostali.
     
    6
    Šventova akcia, ktorá bola takmer identická ako tá Hamšíkova, jeho center z ľavej strany sa už ale vydaril, ale bol pretiahnutý a nenašiel nikoho.
     
    6
    Hra plynie ďalej, i keď na zemi leží Hubočan. Rozhodca neprerušil, brankár loptu podržal a náš bek sa už postavil a pokračuje v zápase.
     
    7
    Teraz naši držia loptu na vlastnej polovici, Sapara hľadal spoluhráčov, ale tí boli všetci krytí. Pomáha si teda s Ďuricom.
     
    8
    Jednoduchá akcia domácich, po ktorej prišla ľahká strela z osi, náš brankár Kuciak nemal absolútne žiaden problém so zákrokom.
     
    9
    V úvode stretnutia sme mali menšie problémy s pripojeným, ale teraz je už všetko v poriadku. Pri lopte sú aktuálne hráči Lichtenštajnska, ktorí z vlastnej polovice cez center na ľavú stranu nezakončili.
     
    10
    Po nevyužitej akcii zo strany domáceho tímu sa k lopte dostáva aj náš tím, teda reprezentácia Slovenska. Najskôr v zadných radoch, ale po chvíli útok po pravej strane a Čišovský stráca loptu.
     
    11
    Zatiaľ je to v úvode stretnutia futbal zo strany na stranu. Viackrát sme však videli domácich hráčov, ktorí si toho dovolia veľa idú do kombinácie a raz sa im už podarilo aj zakončiť.
     
    11
    Znovu sme videli útok na strane Lichtenštajnska, ale ani tentokrát to nebolo úspešné. Následný útok zo strany Slovenska hnaný aj fanúšikmi skončil centrom z pravej strany, ale hlavička Hološka nebola razantná a brankár Jehle s prehľadom zakončil.
     
    12
    Hra na našej strane začína byť trošku lepšia. V posledných sekundách sme častejšie pri lopte a pozitívom je aj, že na súperovej polovici. Teraz však prichádza strata lopty Hološka.
     
    13
    Lichtenštajnsko dalo gól!
    Prekvapivý úvod stretnutia a toto našu reprezentáciu môže veľmi mrzieť. Domáci hráči sa dostali po zlom sklze Čišovského do útoku. Center Christena skončil u MARTINA BUCHELA, ktorý vošiel do veľkého vápna a zakončil smerom k pravej tyči.
     
    15
    Slovensko nehrá svoju hru a viackrát sme videli straty v strede ihriska. Tieto situácie sa opakovali na oboch stranách a po chvíli idú do útoku hráči Slovenska. Krátko na to faul.
     
    16
    V týchto sekundách sme svedkami aj prvej žltej karty. Dostáva ju práve hráč Christen, ktorý sa podieľal na góle, keď si pripísal asistenciu. Teraz to je žltá po faule na Hamšíka.
     
    17
    Samotná štandardná situácia nebola úspešná, ale po chvíli sú naši hráči znovu pri lopte. Po autovom vhode sa lopta dostáva na našu vlastnú polovicu.
     
    18
    V dnešnom zápase ide teda o viac ako len o tri body v skupinovej fáze. Slovensko je papierovým favoritom, ale ako to futbal viackrát ukázal, že lopta je guľatá a stať sa môže všeličo. Lichtenštajnsko je známe svojou hrou, keď prehustia vlastnú polovicu a budú iba vyčkávať na chybu súpera.
     
    18
    Odkop od brány domácich končí až pred veľkým vápnom Slovenska a obrana púšťa loptu až ku brankárovi. Kuciak rozohrávka na krátko a po chvíli sa dostal Švento k 16-tke súpera.
     
    19
    Menši vzruch aj na našej strane. Pár prihrávok pred veľkým vápnom. Švento poslal loptu na Lásika, ktorého center pokryl brankár domáceho tímu.
     
    19
    Takto by to nejak mohlo vyzerať! Slovensko sa po strate lopty dostalo do útoku, žiadne veľké výmeny a kombinácie a zakončenie v podaní Mareka Hamšíka, ktorý mieril pod brvno, ale perfektný zákrok brankára Jehleho.
     
    20
    Po rohovom kope sa Slováci dostali do našej akej takej šanci, keď center na zadnú tyč skončil hlavičkou Šventa, lenže jeho pokus minul bránu len o centimetre.
     
    21
    Mohlo by to vyzerať aj takto, keď teraz sa už Slovensko zobúdza, čo sa týka šancí. Po pravej strane prenikol Lásik, ktorý vycentroval na zadnú tyč, lenže Stochovi chýbali centimetre aby dokázal hlavičkovať.
     
    21
    V doterajšom priebehu zápasu sa Slováci snažia hrať po ľavej strane. Tentokrát však prichádza útok cez stred ihriska, lopta končí u Hološka, ktorý prekonal brankár – ofsajd!
     
    22
    Vyzerá to na striedanie, keďže pri spomínanej šanci, resp. ofsajde na strane Slovenska sa zranil obranca, kapitán domácich hráčov. Vyzerá to naozaj na vynútené striedanie.
     
    23
    Nakoniec kapitán Frick odchádza po vlastných, ale naskakuje na jednej nohe. Frick následne odovzdal kapitánsku brankárovi Jehlemu.
     
    24
    Veľká chvíľa pre ružomberského hráča Ďubeka, ktorý aktuálne nastupuje do zápasu po tom ako z ihriska odchádza Lásik. Veríme, že Ďubekovi sa bude dariť tako ako v Ružomberku.
     
    25
    Po minúte striedanie aj na strane domáceho tímu. Ako sme spomínali Frick musel odstúpiť zo zápasu, zrejme to je niečo zo zadným stehenným svalom. Do hry nastupuje Vogt.
     
    27
    Po tých striedaniach sa môže venovať aj hre. Slovensko bolo pri lopte v strede ihriska. Center Hamšíka pred veľké vápno a Hološko je opäť v ofsajde.
     
    28
    Slovensko už hrá na dvoch útočníkov a pri lopte sú naši chlapci aj teraz. Prienik po ľavej strane, kde dobre prešiel Švento. Po narážačke sa snažil o center, ale dvojblok obrancov súpera bol úspešný. Striedajúci Ďubek následne fauloval.
     
    29
    V tomto zápase asi darmo hľadáte obrancu Škrtela, ktorý nenastúpil pre karty, taký istý stop má aj Jakubko. Pozrime sa však niečo do základnej zostavy. Lopta sa do hry dostáva po rozohrávke brankára domáceho tímu.
     
    30
    Štandardná situácia prichádza aj na našej strane. Slovensko to má síce z väčšej diaľky, ale my sa musíme snažiť pohroziť skoro z každej šance. Pri lopte je dvojica hráčov, takže uvidíme čo z toho bude.
     
    31
    Sapara poslal loptu na zadnú tyč, kde sa snažili Slováci aspoň zakončiť, lenže tento pokus nebudeme radiť ako platný.
     
    32
    Slovensko sa snaží kombinovať na polovici súpera, ale nie je to moc úspešné. Po zlej prihrávke Maka sa do protiútoku dostal súper, ale ani ten sa nepresadil.
     
    33
    Lopta sa prelieva zo strany na stranu, ale po pár sekundách prichádza dobrá šanca zo strany domáceho tímu. Z ničoho nič prienik po pravej strane a do zakončenia sa dostal Haslel, ktorý mieril tesne vedľa ľavej tyče.
     
    34
    Slovensko je v posledných sekundách viac pri lopte, ale zatiaľ je to čisto iba o kombinácii vo väčšej vzdialenosti od brány. Sapara poslal center do veľkého vápna, ale tam si všetko pokrýva obrana súpera.
     
    36
    Hološko prechádza po pravej strane, ale tam je stíhaný dvoma hráčmi súpera a nakoniec je z toho iba autové vhadzovanie. Aut Hamšíka skončil u Hološka a ten vybojoval aspoň rohový kop.
     
    36
    Na rohový kop sa trošku čaká, ale po pár sekundách zahral štandardnú situáciu Sapara. Po odrazenej lopte sa dostal tento slovenský záložník do ďalšieho centru, ale prvotne ho zablokoval obranca a následne loptu Sapara dopravil za čiaru.
     
    37
    Lichtenštajnsko to skúša z ničoho nič. Zo zadných radov center na ľavú stranu, kde si zbiehal Christen, ale bolo to moc ďaleké a lopta končí za čiarou. Po pár sekundách domáci hráči znovu pri lopte.
     
    38
    Pred samotným zápasom prišlo viacero rád ako hrať na Lichtenštajnsko, trošku si to dajme dokopy. Najviac sa rozoberala odolnosť a psychika pri bránení súpera. Odolnosť je úzko spätá s trpezlivosťou a tá musí dnes prísť za akéhokoľvek stavu. V druhom bode je to koncentrácia. Viacerí si pamätáte šance Hamšíka i Kucku na žilinskom štadióne. Sústredenosť a jej najmenší detail môže rozhodnúť zápas.
     
    38
    Po strate lopty na ľavej strane a po chybe Slovákov sa do zakončenia dostal Christen. Jeho pokus spoza veľkého vápna končí u Kuciaka, ktorý zasahuje na dvakrát.
     
    40
    Stoch sa po dlhšom čase dostal k lopte, ale na ľavej strane neuspel. Zlá kombinácia prišla aj zo strany domácich hráčov, ktorí poslali loptu nešťastne k Makovi, ale ten neuspel.
     
    40
    Videli sme viacero pokusov v hre dopredu na strane nášho tímu. Viackrát to nevyšlo, ale teraz prichádza faul na ľavej strane a bude to celkom dobrá štandardná situácia – realizátorom je Sapara.
     
    41
    Sapara poslal loptu na zadnú tyč, samotný roh odrazila obrana a po pár sekundách zakončuje pred veľkým vápnom Stoch. Lopta sa odrážala z každej strany, ale na záver končí vedľa prevej tyče.
     
    42
    V strede ihriska vyhrali Slováci hlavičkový súboj, ale nie je im to moc platné. Domáci hráči sa dostávajú do útoku po ľavej strane ihriska. Unikajúci Christen popri ľavej autovej čiare je zastavený nedovolene Makom.
     
    43
    Po pár sekundách a hlavne po nevyužitej štandardnej situácie domácich hráčov idú Slováci do útoku. Na rohové kopy sa nám dnes darí a tentokrát bude mať možnosť Stoch poslať loptu späť do hry.
     
    43
    Samotný center skončil na zadnej tyči, ale tam sa obrana domácich hráčov ubránila. Následne prišla lopta na Hološka, ale ten sa ocitol znovu v ofsajde.
     
    44
    Do konca prvého polčasu nám ostáva niekoľko sekúnd a Lichtenštajnsko vyhráva rozdielom jedného gólu. Teraz sledujeme ich útok, ktorý skončil aj zakončením, lenže Christen zlyhal na Kuciakovi.
     
    45
    Prvý rohový kop na strane domácich hráčov. Center z pravej strany skončil v 16-tke súpera a Lichtenštajnsko aj zakončuje! Lopta skončila u Haslera, ktorý z voleja mieril iba do Kuciaka.
     
    45
    Nastavujú sa dve minúty stretnutia.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu sa bude rozohrávať od brány domáceho tímu. Odkop skončil na ľavej strane, ale tam po hlavičkovom súboji je úspešní náš slovenský tím.
     
    45+1
    V samotnom nadstavenom čase je to zatiaľ hra v strede ihriska. Domáci hráči sa pokúšali o nejakú hru smerom dopredu, lenže center pred veľkým vápnom odrazili do bezpečia.
     
    45+2
    Do konca prvého polčasu ostáva pár sekúnd a hra je znovu prerušená. Všetko sa to začne od brány domácich hráčov. Po odkope je úspešný Sapara, ale následne rozhodca ukončil prvý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Pred pár sekundami nám skončil prvý polčas a s určitosťou môžme povedať, že to nie je to práve to čo sme čakali. V samotnom prvom dejstve je to veľmi vyrovnané a niekedy by sme mohli povedať, že lepším tímom sú hráči Lichtenštajnska. V 13. minúte sa dostali domáci hráči do vedenia po góle Buchela, ktorý uspel vo veľkom vápne. Na našej strane sme videli iba pár šancí za spomienku stojí zakončenie Hamšíka, ktorý zakončil pod brvno, ale brankár Jahle bol úspešný.

    Striedanie sme videli aj na oboch stranách. Na našej strane odišiel Lásik, nie že by odohral zlý zápas, ale tréneri museli poslať útočníka do hry aby zo zápasom ešte niečo spravili. Prvý štart v reprezentácii si odbíja Ďubek, kmeňový hráč Ružomberka.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu prichádza striedanie v tíme Slovenska. Ihrisko opúšťa Hubočan, do hry nastupuje Paushek.
     
    47
    Domáci hráči sú zatiaľ pri lopte. Po centri cez ľavú stranu sa lopta dostala k hráčom Slovenska, ale ani ich následný útok nebol úspešný. Hamšík vybojoval loptu v strede ihriska.
     
    48
    Dobrá snaha na našej strane. Najskôr Ďubek hlavičkoval po centri z pravej strany a následne Stoch zakončil z väčšej diaľky, lopta tečovaná a bude sa kopať jeden z ďalších rohových kopov.
     
    48
    Uvidíme ako sa bude našim chlapcom dariť v druhom polčase. Samotný rohový kop nebol úspešný a po pár sekundách sa útok cez pravú stranu nepodaril. Po odkope obrancov sa lopta dostáva na polovicu Slovenska.
     
    49
    Táto hra nie je moc kreatívna. Center na ľavú stranu skončil u Stocha, ten to skúsil cez kľučky a následne centrom na zadnú tyč. Loptu pokryli domáci hráči.
     
    49
    Do akej takej možnosti sa dostal aj Ďubek, keď s loptou na kopačke vo veľkom vápne nezakončil. Tlak Slovenska narastá, keď z ďalšej šance vybojoval Hološko.
     
    51
    Zo štandardnej situácie nič neprichádza a domáci hráči sa ubránili. Po pár sekundách a po zmätku pri autovej čiare budú rozohrávať domáci hráči.
     
    51
    Lichtenštajnsko s možnosťou rýchleho brejku cez stred ihriska. Všetko to končí zakončením z väčšej diaľky, ktoré nerobí žiadne problémy Kuciakovi. Následný útok nie je moc úspešný, keď otočenie hry nezachytil pri autovej čiare Stoch.
     
    52
    Slovenska možnosť! Všetko to začalo na ľavej strane, odkiaľ prišla prihrávka pred malé vápno. Lopta prešla popred brankára nezakončil ani Hološko ani Mak. Druhý menovaný si spravil následne priestor, ale jeho center pokrýva pred Hamšíkom brankár.
     
    53
    Kombinácia na strane Slovenska. Po pár prihrávkach sa k lopte dostal Hamšík, ktorý vyslal center na Hološka. Jeho spracovanie na hruď a zakončenie rovno do brankára. Táto šanca nie je aj tak platná – ofsajd.
     
    54
    Dobrá šanca aj na druhej strane, ktorá končí rohovým kopom. Center z pravej strany prerušil Ďurica. Center z pravej strany pošle Christen.
     
    55
    Lopta skončila pred malým vápnom, ale na všetko dobre reagoval brankár Kuciak. Do brejku sa dostali naši hráči. Mak prešiel stredom poslal loptu na Stocha, ale ten neotočil hru na pravú stranu úspešne.
     
    56
    Stoch zachytil rozohrávku súpera pár metrov pred veľkým vápnom. Naznačil prihrávku, ale loptu si hodil na pravú stranu a následne aj zakončil. Jeho pokus končí vysoko nad pravým rohom brány súpera.
     
    56
    Slovenská hra je už o niečo lepšia. V týchto sekundách prichádza útok po pravej strane, ale Mak bránený obrancom poslal iba taký zlepený center, na ktorý si obrana súpera dala pozor.
     
    56
    Dlhodobo vidíme v základnej zostave iba jedného útočníka a možno aj to je za tým minimom vstrelených gólov. Na druhej strane je to slovenský a svetový trend, lenže položme si otázku či by sa niečo zmenilo, ak by sme nastupovali s troma, alebo viacerými útočníkmi.
     
    57
    Po dlhšom čase vidíme pri lopte aj domáci tím. Najskôr sa dotláčali pred veľké vápno, ale Slovensko sa dokázalo ubrániť. Celá akcia začína z ich polovice.
     
    58
    Center z pravej strane skončil pred bránou, ale Lichtenštajnsko sa ubránilo. Po pár sekundách prichádza protiútok, lenže ten v sklze prerušil Ďurica.
     
    58
    Po faule Ďurica sa dlhšie nehrá, ale následne zlá kombinácia slovenských hráčov. Po autovom vhadzovaní prichádza hra v zadných radoch. Pri lopte opäť Ďurica.
     
    59
    Trošku aj nervozita na oboch stranách. Hološko sa pretláčal cez dvoch obrancov, ale je to iba faul. Rozohrávka na pravú stranu a center, ktorý končí za čiarou. V posledných sekundách kvalita futbalu upadá.
     
    60
    Môžme povedať, že v druhom polčase je lepšie držanie lopty na našej strane, ale je to vo veľkej vzdialenosti od brány. Center Hamšíka skončil u Ďubeka, ale ten bránený sa do zakončenia nedostal.
     
    61
    Domáci hráči sa neponáhľajú s rozohrávkou po faule. Všetko je nakoniec na krátko a kombinácia sa stiahla až k ich bráne. Vysoké napádanie našich hráčov skončil odkopom obrancu do autu.
     
    61
    Po akej si krátkej kombinácii sa dostal k lopte Miroslav Stoch. Hľadal súboj 1 na 1 vošiel cez kľučku, ale vzápätí prišiel faul. Slovensko sa snaží presadiť cez štandardné situácie, zatiaľ neúspešne.
     
    62
    Center skončil na zadnej tyči, ale tam to nekončí žiadnym pokusom a lopta končí za čiarou. Po rozohrávke zachytáva loptu Stoch.
     
    63
    Slovensko takmer vyrovnalo! Sapara sa dostal k lopte v strede ihriska, posunul si ju párkrát a poslal prihrávku, resp. kolmicu na Ďubeka. Ružomberský hráč prenikol pred brankára, ale tam ho obranca zastavuje. Loptu pokrýva brankár Jehle.
     
    64
    Nejaká snaha aj na druhej strane, ale Haslel nebol úspešný po kľučke. Kuciak pokrýva loptu a posiela center na ľavú stranu, kde nie je úspešný proti obrancovi Stoch.
     
    65
    Pár sekúnd sa nehralo, keď Hamšíka mal pri akrobatickom preberaní lopty problém so zadným stehenným svalom. Hamšík vyzerá byť v poriadku a bude pokračovať v hre.
     
    66
    Slovenskí tím má v posledných sekundách od Ďubekovej šanci problém s presadením. Pri lopte sú naďalej naši chlapci, ale je to ďaleko od súperovej brány.
     
    67
    V posledných troch zápasoch v tomto roku sa Lichtenštajnsko stretlo v priateľskom zápase s Poľskom, kde prehralo 2:0. Okrem toho prišiel zápas s Lotyšskom a remíza 1:1, ale aj medzištátny zápas proti Azerbajdžanu – prehra 1:0.
     
    67
    Teraz sme svedkami rohového kopu na strane Slovenska. Lopta z pravej strany skončila pred bránou, kde hlavičkoval Čišovský. Následná akcia skončila ďalším centrom, ale na teraz sa nepresadil Hološko, ktorému z hlavy zobral loptu brankár súpera.
     
    68
    Slovensko má isté šance, ale musí dať čo najrýchlejšie gól ak chce ešte niečo s týmto zápasom spraviť. Pri lopte naši hráči, ale Stoch nejde dopredu a loptu posiela späť do zadných radov.
     
    68
    Opatrná kombinácia z našej strany. Lopta sa mení v obrannej dvojici a následne Ďurica centruje smerom do útoku. Slovensko naďalej ostáva pri lopte, ale obrana Lichtenštajnska je perfektná a odráža všetky pokusy.
     
    69
    Posledný zápas Slovenska sa odohral na štadióne v Žiline, lenže bol to iba prípravný zápas so Švédskom, ktoré bez svojej najväčšej hviezdy Ibrahimoviča, iba remizovali 0:0. Štyri dni pred týmto zápasom sa však odohral zápas proti Litve, kde prišla remíza 1:1, ktorá trošku zdramatizovala postup do Brazílie. Najlepším strelcom Slovenska je Marek Sapara s troma presnými zásahmi, na druhej strane si delia prvenstvo po jednom góle Michele Polverino a Mathias Christen.
     
    69
    Na opačnej strane sme videli taktiež útok, ale ten nespôsobil veľké ohrozenie, keď Christen nebol úspešný proti Ďuricovi a ten prerušil hru. Následný aut v súboji posiela domáci hráč mimo hraciu plochu.
     
    70
    V týchto sekundách prichádza tretie striedanie na našej strane a veríme, že bude úspešné. Z ihriska odchádza Hološko, ktorý dnes hral viac v ofsajde ako by tvoril a zakončoval. Na ihrisko nastupuje Bakoš.
     
    71
    V posledných sekundách sú častejšie na súperovej polovici naši hráči, ale tí sa aj naďalej trápia so zakončením a nie to ešte s gólom. Center z pravej strany z kopačky Stocha odráža obrana do bezpečia.
     
    72
    V druhom polčase je naša hra stále taká flegmatická. Čo sa týka držaní lopty sme určite lepšími, ale ako sme spomínali problém je gólový. Teraz pri lopte v strede ihriska Hamšík, ktorý sa snaží niečo vytvoriť.
     
    73
    Slovensko dalo gól!
    JE VYROVNANÉ! Naši chlapci nejakých dvadsať minút pred koncom zápasu vyrovnávajú na stav 1:1 po tom ako prišiel rohový kop. ktorý sa zahral na krátko, center skončil na hlavne JÁNA ĎURICU, ktorý prekonáva brankára súpera.
     
    73
    Tréner Pauritsch absolvoval vo funkcii šéfa realizačného tímu lichtenštajnskej reprezentácie štyri duely s bilanciou 0 – 1 – 3. Jediný nerozhodný výsledok dosiahol v 22. marca vo Vaduze proti Lotyšsku. V rovnakom dejisku na štadióne Rheinpark sa Lichtenštajnčania pokúsia získať minimálne ďalší bod v aktuálnom kvalifikačnom cykle.
     
    75
    V úvode 75. minúty idú do útoku domáci hráči. Hasler si to hodil dosť na pravej strane a následne je hra prerušená. Slovensko rozohráva na krátko. Hamšík posiela loptu na Stoch, uvidíme či tento záložník niečo vymyslí.
     
    75
    Stoch nebol úspešný, ale aj po pár sekundách ostala lopta na našej strane. Jeden z ďalších útokov končí s loptou na kopačke pri Ďubekovi, ale jeho center bol prerušený. V hlavičkovom súboji prišlo k stredu hláv a hra je prerušená.
     
    76
    Už niekoľko sekúnd sa nehrá. Quintans odstal po súboji ležať na zemi na opačnej strane to je Bakoš, ktorého ošetrujú naši lekári. Bakoš dostal akúsi čelenku a pokračuje v hre.
     
    77
    Po pár sekundách sa pokračuje v hre. Slovensko ostáva na polovici súpera, ale pri lopte je až po strate súpera. Stoch prenikol po ľavej strane a vybojoval aspoň aut.
     
    78
    Po góle sa prebudili aj fanúšikovia. Domáci hráči sa dostali do nejakého brejku, ktorý je takým ojedinelým v druhom polčase. Po pár prihrávkach zakončenie z väčšej diaľky z kopačky Haslera, ktoré je neúspešné.
     
    79
    Čo teraz chýbalo? Slovensko sa dostáva do dobrého tlaku, ktoré po chvíli mohlo korunovať druhým gólom. Odrazená lopta skončila u Stocha, ktorý ľavačkou mieri tesne vedľa pravej tyče.
     
    80
    Do akého si útoku idú aj domáci hráči. Najskôr prichádza prechod po pravej strane, ale hra sa preniesla na opačnú. Hasler nebol úspešný a vybojoval aspoň autové vhadzovanie.
     
    80
    Po aute prichádza prienik do veľkého vápna, ale tam zasahuje Ďurica a loptu posiela mimo hraciu plochu. Lichtenštajnsko si dáva na čas s rozohrávkou rohového kopu.
     
    81
    Rohový kop odrazila obrana Slovenska a po nejakom čase smeruje do útoku. Hamšík pred veľkým vápnom sa snaží prihrať, ale jeho pokus je neúspešný.
     
    82
    Striedajúci Pauschek je teraz potrestaný žltou kartou. Po štandardnej situácii sa k lopte dostali znovu hráči Slovenska.
     
    82
    Slovenský tím si je vedomý, že boje o Brazíliu budú veľmi ťažké, ale istá šanca na postup tu sále je. Prvým cieľom je však vyhrať v tomto zápase a potom sa treba sústrediť na septembrové boje proti Bosne a Hercegovine.
     
    83
    Pred nami je ešte istý čas a Slovensko sa musí snažiť aby skórovalo a malo ešte akúsi šancu na postup do Brazílie. Slovensko je aktuálne pri lopte, lenže je to iba na vlastnej polovice.
     
    84
    Ďurica začína útok z vlastnej polovici. Lopta po pár prihrávkach sa dostala ku Stochovi, ktorý v súboji 1 na 1 nebol úspešný a do útoku sa dostávajú domáci hráči.
     
    84
    V týchto dôležitých minútach prichádza dobrý útok na strane Lichtenštajnska. Pochvala, resp. celá pozornosť smeruje ku Haslerovi, ktorý individuálne prenikol do 16-tky, lenže na rohu päťky jeho prienik prerušil Pauschek.
     
    85
    Jasný faul pri autovej čiare. Hasler teraz zastavil útok Slovenska, ale kartou nebude potrestaný. Slovensko otočilo hru na pravú stranu, kde sa v súboji nepresadil Pauschek.
     
    86
    Dlhšie sa čaká na odkop od brány, ale na nohách pred striedačkou vidím postaveného Stana Grigu. Uvidíme či jeho pokyny budú platné a Slovensku sa podarí ešte skórovať.
     
    86
    Center na zadnú tyč, kde prvotne nebol úspešný Ďurica, ale svoje zaváhanie následne napravil a prerušil útok odkopom za autovú čiaru.
     
    87
    Toto vyhovuje domácim hráčom, keď je hra prerušená, načerpajú aj určité sily. Po odkope od brány si nerozumeli v strede ihriska Hamšík so Saparom, ale po zlom útoku na domácej strane je lopta opäť na strane Slovenska.
     
    88
    Možnosť pre Slovensko! Mach sa dostal k lopte na pravej strane ihriska, skúsil to v súboji 1 na 1, ale center sa mu nepodarilo vyprodukovať.
     
    88
    V posledných sekundách prichádza tlak zo strany našich hráčov. Na ľavej strane ihriska sa dostal k lopte Stoch, ktorý si to posunul na pravú nohu a poslal center, ktorý obrana Lichtenštajnska posiela na roh.
     
    89
    Neuveriteľnú šancu mali v závere druhého polčasu slovenskí hráči. Samotný roh nebol premenený, keď hlavička Čišovského skončila u brankára Jehleho, ktorý bravúrne zasiahol.
     
    90
    Po pár sekundách ďalšia šanca! Mak sa dostal k lopte, spravil si kľučku a zakončil ľavou nohou spoza veľkého vápna. Jeho strela končí na bočnej sieti.
     
    90
    V závere zápasu prichádza striedanie v tíme Lichtenštajnska. Ihrisko opúšťa Christen, do hry nastupuje Beck.
     
    90
    Nastavujú sa dve minúty!
     
    90+1
    V nadstavenom čase je hra prerušená. Slovensko bude zahrávať priamy kop z cca 25 metrov, uvidíme či sa mu podarí skórovať.
     
    90+1
    Priamy kop zakončil Stoch, ale brankár Lichtenštajnska bol pozorný a loptu pokryl do náručia. Následný útok pokrýva obrana domáceho tímu.
     
    90+2
    Posledné sekundy zápasu. Kuciak poslal center pred veľké vápno, lopta sa dostáva k brankárovi Jehleovi, ktorý pokryl loptu do náručia a naťahuje hru.
     
    90+2
    Posledný útok na našej strane! Pauschek sa dostal k lopte a vošiel do stredu ihriska. Prihrávka pred veľké vápno a zakončenie Bakoša, ktorý posiela loptu mimo hracej plochy.
     
    90+3
    Prešiel nám už aj nadstavený čas, ale hra je prerušená.
     
    90+4
    Tento zápas sa iba zbytočne naťahuje. Najskôr tu bolo prerušenie hry a teraz striedanie na strane Lichtenštajnska. Ihrisko opúšťa Wieser, do hry nastupuje Gubser.
     
    90+4
    Slovensko ostáva v strede ihriska pri lopte. mach sa dostal k lopte na pravej strane ihriska, ale tam nebol úspešný, po pár sekundách to skúsil Ďurica, lenže jeho pokus končí vysoko nad.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa jeden z ďalších kvalifikačných zápasov na majstrovstvá sveta do Brazílie, ktoré sú pre slovenský tím čoraz vzdialenejšie. Zápas Lichtenštajnska so Slovenskom sa nakoniec skončil remízou 1:1, ale v druhom polčase môžme povedať, že naša reprezentácia bola lepším tímom a dokázala si vypracovať nejaké šance, ktoré však gólom neskončili. Spomeňme si však pokusy Stocha, ktorý slabšou nohou spoza 16-tky pálil tesne vedľa pravej tyče.

    Slovensko tak v dnešnom zápase iba remizovalo s Lichtenštajnskom po výsledku 1:1 a prichádza o veľmi dôležité kvalifikačné body. Na jednej strane sa však môže stať zázrak, ak by Slováci vyhrali všetky ostávajúce zápasy tak do Brazílie by mali cestovať, ale to je iba teória, ktorej už verí málokto.
     
    Dnešný prenos je už na konci a mne nezostáva nič iné ako iba rozlúčiť sa s vami milí športoví priatelia a hlavne tí futbaloví. Slovensko si tak veľmi zahatalo cestu do Brazílie, ale nebuďte sklamaní a ukončite 7.6.2013 s úsmevom na parách. Lúči sa s vami komentátor dnešného kvalifikačného stretnutia Tomáš Batiz. (22:05:06)

    Tomáš Batiz

    Góly: 13. Buchel – 73. Ďurica

    Karty:   16. Christen (LIE) – 82. Pauschek (SVK)


    Lichtenštajnsko: Jehle – Oehri, Kaufmann, Christen, Büchel, Christen, Hasler, Wieser, Frick, Hasler, Quintans.
    Slovensko: Kuciak – Hubočan, Čišovský, Ďurica, Švento – Sapara, Lásik – Mak, Hamšík, Stoch – Hološko

    Rozhodca: Strombergsson – Andren, Gustavsson