Lichtenštajnsko – Slovensko 1:1 (kon.)
koniec
Lichtenštajnsko
1:1 (1:0)
Slovensko
Piatok 07.06.2013, 20:00 • Rheinpark Stadion • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný prenos je už na konci a mne nezostáva nič iné ako iba rozlúčiť sa s vami milí športoví priatelia a hlavne tí futbaloví. Slovensko si tak veľmi zahatalo cestu do Brazílie, ale nebuďte sklamaní a ukončite 7.6.2013 s úsmevom na parách. Lúči sa s vami komentátor dnešného kvalifikačného stretnutia Tomáš Batiz. (22:05:06)
     
    Skončil sa jeden z ďalších kvalifikačných zápasov na majstrovstvá sveta do Brazílie, ktoré sú pre slovenský tím čoraz vzdialenejšie. Zápas Lichtenštajnska so Slovenskom sa nakoniec skončil remízou 1:1, ale v druhom polčase môžme povedať, že naša reprezentácia bola lepším tímom a dokázala si vypracovať nejaké šance, ktoré však gólom neskončili. Spomeňme si však pokusy Stocha, ktorý slabšou nohou spoza 16-tky pálil tesne vedľa pravej tyče.

    Slovensko tak v dnešnom zápase iba remizovalo s Lichtenštajnskom po výsledku 1:1 a prichádza o veľmi dôležité kvalifikačné body. Na jednej strane sa však môže stať zázrak, ak by Slováci vyhrali všetky ostávajúce zápasy tak do Brazílie by mali cestovať, ale to je iba teória, ktorej už verí málokto.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Slovensko ostáva v strede ihriska pri lopte. mach sa dostal k lopte na pravej strane ihriska, ale tam nebol úspešný, po pár sekundách to skúsil Ďurica, lenže jeho pokus končí vysoko nad.
     
    90+4
    Tento zápas sa iba zbytočne naťahuje. Najskôr tu bolo prerušenie hry a teraz striedanie na strane Lichtenštajnska. Ihrisko opúšťa Wieser, do hry nastupuje Gubser.
     
    90+3
    Prešiel nám už aj nadstavený čas, ale hra je prerušená.
     
    90+2
    Posledný útok na našej strane! Pauschek sa dostal k lopte a vošiel do stredu ihriska. Prihrávka pred veľké vápno a zakončenie Bakoša, ktorý posiela loptu mimo hracej plochy.
     
    90+2
    Posledné sekundy zápasu. Kuciak poslal center pred veľké vápno, lopta sa dostáva k brankárovi Jehleovi, ktorý pokryl loptu do náručia a naťahuje hru.
     
    90+1
    Priamy kop zakončil Stoch, ale brankár Lichtenštajnska bol pozorný a loptu pokryl do náručia. Následný útok pokrýva obrana domáceho tímu.
     
    90+1
    V nadstavenom čase je hra prerušená. Slovensko bude zahrávať priamy kop z cca 25 metrov, uvidíme či sa mu podarí skórovať.
     
    90
    Nastavujú sa dve minúty!
     
    90
    V závere zápasu prichádza striedanie v tíme Lichtenštajnska. Ihrisko opúšťa Christen, do hry nastupuje Beck.
     
    90
    Po pár sekundách ďalšia šanca! Mak sa dostal k lopte, spravil si kľučku a zakončil ľavou nohou spoza veľkého vápna. Jeho strela končí na bočnej sieti.
     
    89
    Neuveriteľnú šancu mali v závere druhého polčasu slovenskí hráči. Samotný roh nebol premenený, keď hlavička Čišovského skončila u brankára Jehleho, ktorý bravúrne zasiahol.
     
    88
    V posledných sekundách prichádza tlak zo strany našich hráčov. Na ľavej strane ihriska sa dostal k lopte Stoch, ktorý si to posunul na pravú nohu a poslal center, ktorý obrana Lichtenštajnska posiela na roh.
     
    88
    Možnosť pre Slovensko! Mach sa dostal k lopte na pravej strane ihriska, skúsil to v súboji 1 na 1, ale center sa mu nepodarilo vyprodukovať.
     
    87
    Toto vyhovuje domácim hráčom, keď je hra prerušená, načerpajú aj určité sily. Po odkope od brány si nerozumeli v strede ihriska Hamšík so Saparom, ale po zlom útoku na domácej strane je lopta opäť na strane Slovenska.
     
    86
    Center na zadnú tyč, kde prvotne nebol úspešný Ďurica, ale svoje zaváhanie následne napravil a prerušil útok odkopom za autovú čiaru.

    Tomáš Batiz

    Góly: 13. Buchel – 73. Ďurica

    Karty:   16. Christen (LIE) – 82. Pauschek (SVK)


    Lichtenštajnsko: Jehle – Oehri, Kaufmann, Christen, Büchel, Christen, Hasler, Wieser, Frick, Hasler, Quintans.
    Slovensko: Kuciak – Hubočan, Čišovský, Ďurica, Švento – Sapara, Lásik – Mak, Hamšík, Stoch – Hološko

    Rozhodca: Strombergsson – Andren, Gustavsson