Real Madrid – Osasuna 4:2 (kon.) | Barcelona – Malaga 4:1 (kon.) | Zaragoza – Atlético Madrid 1:3 (kon.)
Levante – Real Betis 1:1 (kon.) | Granada – Getafe 2:0 (kon.) | Rayo Vallecano – Bilbao 2:2 (kon.)
Sevilla – Valencia 4:3 (kon.) | La Coruña – Sociedad 0:1 (kon.) | Vigo – Espanyol 1:0 (kon.)
Mallorca – Valladolid 4:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
4:3 (2:1)
Valencia CF
Sobota 01.06.2013, 21:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa zápas najvyššej španielske súťaže, v ktorej sme boli svedkami veľmi dobrého zápasu, kde padlo až sedem gólov, navyše dosť akcii, ktoré stáli zato.

    Ako sme spomínali celý zápas azda naštrbil fakt z 45. minúty, keď prišla červená karta zo strany hostí. V druhom polčase si veľký tlak Valencia nevedela vyprodukovať, ale aj kvôli tomu pridali nejaké góly zásluhou Soldada. (22:47:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    88
    Valencia dala gól Aspoň niečo zo strany hostí, ktorí sa aspoň takto zlepšujú náladu. Prechod cez stred, prihrávka na pravú stranu, spätná na zadnú tyč a z voleja ROBERTO SOLDADO, ktorý nedáva žiadnu šancu brankárovi.
     
    87
    V týchto sekundách veľká šanca na domácej strane, ale brankár súpera bol proti. Zakončenie z pravej strany pokryl následne aj presne rozohral.
     
    85
    Zápas, ktorý sa tak povediac iba dohráva. Do útoku sa dostávajú hráči Seville, tí však vzápätí budú čeliť priamemu kopu.
     
    84
    Istá kombinácia v strede ihriska a pri lopte sú domáci hráči. To však už neplatí, teraz sa do útoku dostali hráči Valencie, ktorí to nevyužili a zakončujú nepresne.
     
    83
    V týchto sekundách sa do útoku dostávajú hostia. Na pravej strane vidíme určitý prechod, ale ten Valencia nevyužila. Dočkáme sa niečo zo strany domáceho tímu.
     
    82
    Útok aj na druhej strane. Valencia sa dostáva do výmeny lôpt na strane staršieho dorastu.
     
    81
    V posledných minútach zápasu vidíme ešte aký taký priebeh. Do útoku sa dostávajú domáci hráči, lenže tí sa nepresadili.
     
    80
    Sevilla sa už netlačí do zakončenia a snaží sa udržať loptu na kopačkách. Na pravej strane prichádza súboj 1 na 1, ale nie je úspešný.
     
    79
    Všetko začína od začiatku, keď brankár ponechá loptu a následne sa krátke behy.
     
    78
    Valencia sa ešte azda o niečo snaží, keďže produkuje útoky za útokom . Center z pravej strany si pokryl Soldado, lenže nezakončil najlepšie.
     
    77
    Kombinácia domácich hráčov a rýchly prechod pred veľké vápno. Pár prihrávok a zakončenie, ktoré len tak lizlo pravú tyč brány súpera.
     
    76
    Prihrávky medzi Valenciou a po pár sekundách taký strielaný center, ktorý skončil pred malým vápnom. Následne ani z autu sa hráči v modrých dresoch nedokázali presadiť.
     
    75
    Úprimne Vám poviem, že mne sa chce strašne spať, takže neviem ako aj Vám. Žltú kartu vidí Cala.
     
    74
    Pri lopte sú aj naďalej hráči Seville, tí majú aj takú pohodu na kopačkách, takže tri body, resp. záchrana ostáva v Liptovskom Mikuláši.
     
    73
    Teraz sa javia lepšie hráči domáceho tímu. Obrovská šanca prišla teraz, keď po centri Negreda hlavičkoval pred bránou jeho spoluhráč, ale jeho to iba mrzí.
     
    72
    Žltá karta – Pereira.
     
    71
    V posledných sekundách sa zápas pozastavuje a hlavne čo sa týka tempa. Do útoku sa dostávajú hráči domáceho tímu.
     
    70
    Brankár domácich rozohral na krátko a prichádza ďalšia z akcii. Prechod cez stred, finálna prihrávka na pravú stranu ihriska .
     
    69
    Čas nám ubieha a do útoku sa dostávajú hráči Valencie. Prechod po pravej strane a center, ktorý zablokovala obrana.
     
    68
    Hra je stále prerušená a hráč domáceho tímu odchádza na nosidlách, zrejme nejaké svalové problémy.
     
    67
    V týchto sekundách je hra prerušená, zranenie hráča Valencie.
     
    67
    Valencia sa dostáva do kombinácie v strede ihriska, ale tá nie je moc dlhá a končí. Do útoku idú tentokrát hráči Seville. Prihrávka na pravú stranu a po následnom centri hasí iba obrana.
     
    67
    Na Pravej strane prišiel taký moment, ktorý by stal lepšie posúdenie. Loptu si hráč stiahol no postranný avizoval aut, z opakovaného záznamu je to aj jasne vidieť.
     
    64
    Po pár prihrávkach na pravej strane sa o niečo pokúsili domáci spoza 16-tky, lenže zakončenie končí na obrane.
     
    63
    V súboji v strede ihriska sa nakoniec k lopte dostali domáci hráči, ktorí z vlastnej polovice postupujú do útoku. Odrazená lopta sa dostala na pravú stranu, ale v kombinácii aj naďalej hráči Seville.
     
    61
    Sevilla dala gól! One man show, aj takto môžme nazvať dnešný zápas, v ktorom je hlavnou postavou domáci hráč ALVÁRO NEGREDO, ktorý sa presadil v dnešnom zápase už po štvrtýkrát.
     
    59
    V týchto sekundách budú domáci hráči zahrávať rohový kop z pravej strany. Lopta skončila na zadnej tyči, kde ju nezasiahli žiadny hráči, takže tento rohový kop je tak povediac premrhaný.
     
    57
    Sevilla dala gól! Hostia moc dlho radosť teda nemali. Dobrá akcia cez stred ihriska, prihrávka na ľavú stranu a následné posunutie lopty na zadnú tyč, kde nemá veľký problém ALVÁRO NEGREDO doraziť loptu do prázdnej brány.
     
    56
    Valencia dala gól! Aj počas toho ako hostia hrajú o jedného hráča menej tak sa im podarilo vyrovnať na 2:2 po perfektom prieniku cez pravú stranu, centri Pereiru a následné perfektné umiestnenie lopty do voľného priestoru v podaní ROBERTRA SOLDADA.
     
    55
    V druhom polčase sa hra prelieva zo strany na stranu, ale kto je lepším ťažko posúdiť.
     
    54
    Sevilla sa dostáva do útoku cez pravú stranu, Pár prihrávok a kolmica za obranu, ktorá nie je najlepšie využitá, pozitívum je že pre Sevilla ostáva naďalej pri lopte.
     
    53
    Po ľavej strane prechádzajú hráči Valencie. Perfektná kombinácia na ktorej konci je práve Soldado, ktorý po centri mieri hlavou tesne vedľa ľavej tyče.
     
    53
    Valencia aj v menšom počte sa snaží dostať do útoku. Teraz to skúšal cez pravú stranu Soldado lenže jeho zakončenie míňa len tesne bránu hostí súpera.
     
    52
    V týchto sekundách sa hráči Valencie znovu bránia. Vyzerá to na rohový kop z pravej strany skončil na prednej tyči, následne sa Valencia dostala k odrazenej lopte a mieri do útoku.
     
    51
    V týchto sekundách prichádza boj v strede ihriska a následný presun do útoku čo sa týka domácich hráčov.
     
    50
    Po prvýkrát v druhom polčase sa do útoku dostali aj hostia z Valencie. Pred veľkým vápnom sa nachádzala dvojica hráčov v modrých dresoch no ani jednému sa zakončiť nepodarilo.
     
    49
    Zatiaľ Valencia nehrá úplne nič. Sevilla sa dostáva k lopte na pravej strane ihriska tesne za polovicou. Center do veľkého vápna, kde už zasahuje obrana súpera.
     
    68
    Valencia sa tak povediac k ničomu nedostala a iba sa bráni. Azda prvýkrát v druhom polčase prechádzajú domáci po ľavej strane, keď ich center zachytáva Guaita.
     
    47
    Domáci hráči sú naozaj živí a veľa im nechýba na tretí gól. Po pár šanciach z úvodu druhého polčasu vidíme ďalšiu akciu, lenže z pohľadu postranného sa jedná o ofsajd.
     
    47
    V samotnom úvode druhého polčasu vidíme jasný tlak zo strany domácich hráčov. Po tom ako prvý útok nevyšiel tak center z pravej strany skoro áno, lenže teraz chýbali nejaké tie centimetre.
     
    46
    Pred pár sekundami sa nám začal druhý polčas. V jeho úvode sú pri lopte domáci hráči, ktorí hrajú s výhodou jedného hráča po tom ako Valencia dohráva s desiatimi.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne približne o 22:05.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Palop – Cicinho, Cala, Navarro, Moreno – Medel, Kondogbia – Navas, Rakitič, Perotti – Negredo

    Valencia CF: Guaita – Pereira, Costa, Mathieu, Cissokho – Albelda, Parejo – Canales, Banega, Jonas – Soldado

    Rozhodca: Clos – Aguilar, Marco.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil prvý polčas a dovolíme si povedať, že mal svoje grády a bol to futbal, na ktorý sa dalo pozerať. Úvodný gól sme videli na strane hostí, ktorí aj tak z ničoho otvori skóre. Dlhý útlm na oboch stranách sa skončil v závere polčasu, keď Negrédo dvoma gólmi umlčal súpera. V závere polčasu dostal červenú kartu Jonas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Veľmi dramatický záver prvého polčasu, kde Valencia dvakrát inkasovala navyše v závere prichádza aj o Jonasa, ktorý v osobnom súboji napadol tvár protihráča za čo vidí červenú.
     
    44
    Sevilla dala gól! Pred pár sekundami to bol práve on kto vyrovnával a teraz aj zvyšuje. Najskôr to boli nožnice a teraz perfektný zásah ALVÁRA NEGREDA, ktorý sa strelou k pravej tyči nemýlil.
     
    42
    Po pár sekundách hry tu máme znovu ďalšie prerušenie hry. FAUL v 16-tke a Costa vypracoval penaltu pre súpera, navyše dostáva žltú kartu za odmenu.
     
    41
    Druhá žltá karta v zápase – Navarro.
     
    40
    Sevilla dala gól! Pár minút do konca prvého polčasu nám platí vyrovnaný stav zápasu. Lopta sa po hlavičkových súbojoch odrážala v priestore veľkého vápna, z ničoho nič však prišli nožničky v podaní ALVÁRA NEGREDA a rázom je stav vyrovnaný.
     
    39
    Hra sa strieda zo strany na stranu. Najskôr zakončenie hostí, tentokrát sme boli svedkami útoku aj z opačnej strane, keďže center skončil niečo nad bránou.
     
    39
    Autové rozohranie skončilo niečo pred veľkým vápnom, následne center, ktorý preletel pred päťku a odrazil sa do klbka viacerých hráčov. Z ničoho nič obranný zákrok!
     
    38
    Pár minút sme sa Vám nevenovali, keďže som si zisťoval ako to je s tou žltou kartou. Pozeráme sa však na útok zo strany hostí, keď pred Soldadom odkopáva obrana do autu.
     
    36
    Prvá žltá karta v dnešnom zápase – Soldado.
     
    34
    Po pár minútach, resp. sekundách sa nám tempo hry obnovilo. Rýchly útok zo strany domácich hráčov zavŕšil rohový kop z pravej strany. Center na prednú tyč a Valencia znovu potvrdila svoju dobrú obrannú hru.
     
    33
    Pár minút sa nám nehrá po tom ako sa čaká na lekárov aby sa pozreli na Soldada. Uvidíme či tento hráč bude môcť pokračovať v hre.
     
    32
    Ďalšia jedna veľkých šancí na strane hostí. Z ničoho nič ako to Valencia dobre vie sa lopta ocitla v 16-tke súpera. Kolmá prihrávka od Banegu a center Canalesa, ktorý len o pár centimetrov míňa pravú tyč. Na ihrisku ostáva ležať Soldado.
     
    32
    Valencia sa dostáva do kombinácie na vlastnej polovici. Po pár sekundách sa presúva aj do útoku, lenže v súboji 1 na 1 pri autovej čiare zaváhala.
     
    31
    Viacero prerušení zdobí posledné minúty hry. V týchto sekundách majú možnosť priameho kopu. Center, ktorý skončil pred malým vápnom pokrýva brankár Palopa.
     
    30
    Po pár prihrávkach prišiel akýsi pokus z pravej strany. Môžme to nazvať centrom, ktorý skončil pred veľkým vápnom, kde bez problémov posiela loptu do bezpečia Costa.
     
    29
    Po aute sa dostala lopta do stredu ihriska. V jednom zo súbojov zlyhal hráč hostí a Sevilla sa tak dostáva k šanci. Lopta sa pohybuje hlavne v strede ihriska.
     
    29
    Po tom ako zlyhali na ľavej strane ihriska prichádza odkop od brány Valencie. Center Guaitu skončil po hlavičkovom súboji v aute a rozohrávať budú jeho spoluhráči.
     
    28
    V posledných sekundách sú pri lopte viacej hráči domáceho tímu, ale je to vo veľkej diaľke od brány súpera. Postupne sa však dostali aj do ľavého rohu ihriska, lenže tam sú neúspešní.
     
    27
    Dobrá šanca na strane domáceho tímu, ale obranný zákrok v podaní hráča Valencie.
     
    26
    Postupný útok je stále iba postupným. Na pravej strane to vyzerá na akýsi útok, keď loptu popri čiary potiahol Cicinho, lenže jemu sa nepodarilo odcentrovať.
     
    25
    Po odkope brankára Guaita sa Valencia nedostala do hry, ale kombináciou sa prezentuje súper. Všetko začína na jeho polovici a postupne sa dostávajú aj do útoku.
     
    24
    OBROVSKÁ ŠANCA! Rázom sa nám ukazovateľ skóre mohol zmeniť, ale pokračujeme vo vedení 0:1. Rýchla akcia cez stred ihriska, pár zákrokov brankára a odrazená lopta ku Soldadovi, ktorý v priestore 16-tky poslal loptu iba do hornej tyče Palopovej brány.
     
    24
    Možnosť majú hráči domáceho tímu. Na pravej strane sa najskôr začala akcia, ktorá bola dovŕšená až do stredu, keď Kondogbia nemieril presne.
     
    23
    Pred pár sekundami to boli ešte domáci, ktorí diktovali hru, ale teraz to povedať nemôžme. V určitých častiach hry sa dokázajú do útoku dostať aj hostia a vieme, že vedia spraviť dobrú útočnú akciu.
     
    22
    Dobrý prechod cez stred ihriska, otočenie hry na ľavú stranu a center v podaní Canalesa, ktorý našiel pred malým vápnom hlavu Soldada, lenže tento najlepší strelec Valencie nebol úspešný a stav zápasu sa nemení.
     
    21
    Po dlhšom čase, ale predsa sme videli útok aj zo strany hostí. Tí už dokázali, že na ohrozenie im stačí naozaj málo. Teraz to nevyšlo, keď pokus Soldada bol zablokovaný. Následný protiútok dostal domácich do okolia veľkého vápna.
     
    20
    Po nevyužitom priamom kope síce z väčšej diaľky ostávajú pri lopte hráči Seville. Kombinácia v priestore odkiaľ sa brána súpera ohrozuje veľmi ťažko.
     
    20
    Vyzerá to ta nejaké ďalšie prerušenie hry. Presne tak! Po tom ako cez stred prenikal jeden z domácich hráčov prišla ťahanica za dres a rozhodca neváha a reaguje.
     
    19
    V posledných sekundách vidíme väčšiu aktivitu zo strany domácich hráčov. Začínajúci sa útok na ich polovice sa dostáva na súperovú.
     
    18
    Po nejakom prerušení sa v hre pokračuje. Brankár Guaita poslal center na ľavú stranu ihriska, kde si to postrážili domáci hráči. Šum sem šup tam a prihrávka zo zadných radov do kolmice na Negreda – ten sa ocitol v ofsajde.
     
    17
    Pár sekúnd sa nám už nehrá aj kvôli tomu, že pri súboji ostal otrasený jeden z útočníkov Seville, nemám dobrý výhľad takže nepoviem Vám o koho sa jedná.
     
    17
    Dobrá šanca aj na domácej strane, ale na góly je to stále lepšie pre hostí. Po ľavej strane nepatrný útok a center pred malé vápno, kde zasahuje brankár Guaita, ten vyskočil na loptu dobre a boxuje nad hlavou útočníka zo Seville.
     
    15
    Samotná štandardná situácia z väčšej diaľky od brány nebola moc hrozivá súper sa ubránil. Brankár rozohráva od vlastnej brány na krátko.
     
    15
    Futbal zo strany na stranu. Valencia sa dostala do rýchleho brejku cez stred ihriska po tom ako si získala loptu. Prihrávka na Soldada a ten ako si obchádza hráča je faulovaný. Hra je prerušená.
     
    14
    Po góle sa hra ustália v strede ihriska. Valencia sa snažila o útok, ale ten súper pohotovo zastavil. Následná šanca domáceho tímu nekončí ničím ako iba nepresnou finálnou prihrávkou, všetko rieši brankár hostí.
     
    12
    Valencia dala gól! Z ničoho nič prichádza úvodný gól na strane hostí, ktorí tak v podstate z prvej šance otvárajú skóre. V úvode bolo vidieť prevahu na strane domácich, lenže teraz sa stredom predral ÉVER BENEGA, ktorý v páde nedal šancu brankárovi súpera.
     
    10
    V strede ihriska sa odohrávajú posledné sekundy hry. Držanie lopty majú lepšie hráči v domácich dresoch, keď dlhšie kombinovali vzadných radoch. Postupný útok skončil rohovým kopom.
     
    8
    Lopta skončila vo veľkom vápne hostí, ale po nejakom zmätku a viacerých odrazov to predsa nie je gól. Zakončenie pri ľavej tyči pokryl brankár, ktorý tak podržal svoj tím a zabránil úvodnému gólu.
     
    7
    Terajšia akcia sa nám začne od brankára Valencie, ktorý rozohral na krátko, lenže jeho tím v nasledujúcich minútach už nebol úspešný. Valencia sa teraz bráni – úspešne!
     
    6
    V strede ihriska prišlo viacero súbojov, lenže víťazne prvotne skončili hostia, ale vzápätí sa po nepresnej rozohrávke súpera dostal do zakončenia Rakitic – jeho pokus spoza 16-tky mieri nad bránu.
     
    5
    Stále sa pozeráme na striedanie lopty zo strany na stranu. V strede ihriska sa k lopte dostali domáci hráči, ale tí ju stále nevedia nejak skrotiť.
     
    4
    Pokračuje sa v úvodnom trende. Pri lopte sú hráči Seville, ktorí sa snažia dostať do útoku. Na ľavej strane prišiel v súboji faul a hra je prerušená.
     
    3
    Hra sa v prvých minútach preliva zo strany na stranu. Valencia sa dostáva do útoku po ľavej strane, ale ten v následných minútach neplatí – súper zachytil ich rozohrávku.
     
    2
    V strede ihriska sa teraz ukazuje aj domáci tím. Najskôr sa však nedostal do súhrnnej kombinácie, následne prichádza útok na druhej strane. Valencia prešla stredom finálnu prihrávku pokrýva brankár.
     
    2
    Pred pár sekundami sa nám začal zápas, v úvode stretnutia sa do útoku tlačia hráči hostí, ale tí v zakončení ne sú najlepšie úspešní.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Palop – Cicinho, Cala, Navarro, Moreno – Medel, Kondogbia – Navas, Rakitič, Perotti – Negredo

    Valencia CF: Guaita – Pereira, Costa, Mathieu, Cissokho – Albelda, Parejo – Canales, Banega, Jonas – Soldado

    Rozhodca: Clos – Aguilar, Marco.
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri poslednom zápase španielskej ligy, v ktorej sa pozrieme na zápas medzi Sevillou a Valenciou. Príjemný športový zážitok praje komentátor Tomáš Batiz.

    V krátkosti sa pozrime na posledné zápasy oboch tímov. V poslednom zápase sa Sevilla stretla s Osasunou, proti ktorej zlyhala a prehrala výsledkom 2:1. Na druhej strane sa darilo viacej hráčom Valencie, ktorí vyhrali 1:0.

    V súčte vzájomných zápasov je to 15-18, takže lepší východiskovú pozíciu majú práve hráči Valencie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:00.

    Tomáš Batiz

    Góly: 40. Negredo, 44. Negredo (pen.), 57. Negredo, 61. Negredo – 12. Benega, 56. Soldado, 88. Soldado

    Karty:   41. Navarro (SEV), 75. Cala (SEV) – 36. Soldado (VCF), 42. Costa (VCF), 72. Pereira (VCF)   45. Jonas (VCF)


    FC Sevilla: Palop – Cicinho, Cala, Navarro, Moreno – Medel, Kondogbia – Navas, Rakitič, Perotti – Negredo
    Valencia CF: Guaita – Pereira, Costa, Mathieu, Cissokho – Albelda, Parejo – Canales, Banega, Jonas – Soldado

    Rozhodca: Clos – Aguilar, Marco