Bayern – Freiburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Norimberk 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Leverkusen – Brémy 1:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 3:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 1:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
3:1 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 27.04.2013, 15:30 • VOLKSWAGEN ARENA (Wolfsburg) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Vítam Vás pri 31. kole Nemeckej Bundesligy, v ktorej domáci Wolfsburg privíta súpera Mönchengladbach. Domáci sa v tabulke nachádza na 13. mieste s 37. bodmi, hostia sú pred nimi na 7. mieste s 44. bodmi. Očividne bude chcieť Wolfsburg na domácej pôde vyhrať a poraziť tak hosťa rovnako ako zápas pred tým, proti Werder Brémy kde Wolfsburg vyhral 0:3, bude sa snažiť potvrdiť svoju silu a neprehrať tento zápas. Nechajme sa prekvapiť, ako to dopadne, každopádne vám prajem príjemné zážitky zo zápasu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Stretnutie začalo a ihneď útok Gladbachu, ktorý skončil len výkopom domáceho brankára od brány.
     
    3
    Gladbach sa nasťahoval na útočnú polovicu a obrovská šanca hneď na úvode zápasu ktorá mala skončiť gólom, žial bohu hosťovskému útočníkovi sa nepodarilo skórovať.
     
    4
    A rozhodcovská lopta odovzdaná súperovi.
     
    5
    Hostia vzhadzujú , k lopte sa dostal Hermann ktorý ihneď mohol skórovať po obrovskej chybe obrancov, dostal nádhernú prihrávku, žiaľ Bohu ju nevyužil.
     
    6
    Gladbach začal s obrovským tempom, vznikla tu ďaľšia šanca v ktorej hru presunuli po ľavej strane a následne nakopli loptu do vápna, kde ju však útočník nedokázal dobehnúť a tak skórovať.
     
    8
    Zatiaľ sa domáci tím dotkol lopty len minimálne, mali by začať hrať, pretože ich súper nasadil neskutočne rýchle tempo. Gladbach náderne kombinuje na ich útočnej polovici a teraz ich za cenu faulu domáci obranca zastavil.
     
    9
    A odkop od domácej brány, ktorý sa skončil nádejným ňutokom Wolfsburgu, žiaľ Diegov center bol až príliš vysoký.
     
    10
    Celkom kľudné tempo, Gladbach sa chcel presunúť do vápna za pomoci dlhej prihrávky z obrannej polovice ale nepodarilo sa im to tak sa lopty zmocnil domáci brankár a ihneď rohoral.
     
    11
    Domáci sa nasťahovali na útočnú polovicu a začali ju okupovať, prihrávajú si pred šestnáskou a čakajú na príležitosť kedy môžu vystreliť.
     
    12
    Domáci sa trošku zobudili, Arnold dostal nádhernú loptu presne na nohu, ktorú však zahodil, respektíve prestrelil vysoko nad bránku.
     
    13
    Hanke nedokázal vo svojej rýchlosti zastaviť pred autovou čiarou, je to vzhadzovanie pre domáci tím, ktorý ho rozohral domov a zakladá tak útok s kľudom.
     
    14
    Piskot domácich fanúšikov na hosťovského záložníka, ktorý bol zaslúžený, keďže neodohral loptu ale súperove nohy. Rozhodca to rázne vyriešil priamim kopom.
     
    15
    Je tu ďaľší priami kop ale z obrovskej vzdialenosti, domáci to vyskúšali ale brankár veľmi rýchlo zažehnal nebezpečenstvo.
     
    16
    Wolfsburg sa evidentne zobudil, sú nasťahovaní v útočnej polovici, kde sa snažia za každú cenu sa presadiť.
     
    18
    Vzdušný súboj medzi hosťovským brankárom a Diegom z Wolfsburgu dopadol tvrdo, keďže Diego padol na chrbát, našťastie sa ihneď zotavil a pokračoval v hre.
     
    19
    Je tu ďaľší priami kop zo skoro rovnako veľkej vzdialenosti ako pred tým, bole to veľmi prudká strela ale brankár to päsťami vyrazil a tak zažehnal nebezpečenstvo.
     
    20
    K lopte sa dostáva Gladbach a ihneď mali obrovskú šancu ktorá takmer skončila gólom.
     
    21
    Vzhadzovanie odohral Polák, ktorý hru ukľudnil tak že loptu odohral k domácemu brankárovi.
     
    22
    Súperovo dlhé vzhadzovanie ktoré sa snažil nahodiť až do útočného vápna, alejeho spoluhráči nedokázali loptu spracovať.
     
    23
    Diago mal po nádhernej nahrávke od poláka obrovskú príležitosť, ktorú opäť zahodil vysoko nad bránku.
     
    24
    Nádherní prienik cez celú obranu Gladbachu si vytvoril Vierinha, žiaľ túto nádhernú šancu nevyužil a tak sa hra ihneď presunula rýchlym nákopom lopty na domácu polovicu.
     
    26
    Dlhým vzhadzovaním Gladbac opäť ohrozil bránu domáceho tímu, ale tí sa nedali a loptu odohrali ďalekonosným odstrelením od brány.
     
    27
    Gladbach ukľudňuje hru, vrátil sa na vlasnú polovicu a vymenili si hráči s brankárom loptu, snažili sa založiť útok ale bolo z toho len vzhadzovanie.
     
    28
    A bol tu nádejný útok hostí ale domáci obranca nádherne zachytil prihrávku na koncového hráča a tak hru veľmi rýchlo presunul do útočnej polovice.
     
    29
    Arango z Gladbachu zahral vzhadzovanie a súper sa presunul do útoku, nastrelil loptu pred šestnásku kde sa jej zmocnil domáci obranca. Hostia si pýtali faul avšak ho nedostali.
     
    31
    Zatiaľ bezgólové stretnutie, v ktorom však mohli padnúť už najmenej 3 góly, žial sa šance nepremenili, takže hráči musia makať ďalej.
     
    32
    Prvý rohový kop stretnutia ktorý zahral Wolfsburg nádherným centrom do šestnásky kde však vysokí obrancovia Gladbachu vyhrali hlavičkové súboje a tak loptu poslali do bezpečia od svojej brány.
     
    33
    Je tu odkop od brány hostí, lopta smerovala na Hankeho ktorý prehral hlavičkový súboj, ale lopty sa aj tak zmovcnil jeho tím a snažia sa založiť rýchly útok nastrelenou loptou.
     
    34
    Oleć potiahol loptu po lavej polovici, táto akcia vyzerá veľmi nádejne.
     
    34
    VfL Wolfsburg dal gól! MAXIMILIAN ARNOLD nádhernou prudkou strelou poslal loptu na súperovu bránu ktorú však tečoval obranca a tak sa dopracoval ku gólu.
     
    36
    Domácich tento gól evidentne posunul dopredu po morálnej stránke, pretože si viac veria a hrajú s oveľa väčším kľudom ako na začiatku zápasu.
     
    37
    Ale pozor bola tu veľká šanca Gladbachu kde sa Arango s Hankem snažili vypracovať si gólovú pozíciu, ale domáci brankár s prehľadom loptu chytil a rozohral.
     
    39
    Súperova obrana neodohrala loptu správne a tak sa jej zmocnil Vierinha ktorý ale poslal loptu veľmi vysoko nad bránu.
     
    40
    V tejto minute sa lopta len presúvala z jednej na druhú stranu, neboli žiadne veľké, ani malé šance, loptu akurát vykopáva domáci brankár ale tá letela ďaleko za útočnkov takže sa dostala až k súperovi.
     
    42
    Oba tímy sa snažia už len dohrať polčas s kľudom a bez gólov, nieje vidno žiadne väčšie situácie ani prihrávky, lopta sa len odkopáva. Svetlý moment sa naskytol až teraz, keď kásnou prihrávkou vysunul Diego svojho spoluhráča ale ten opäť vysokou strelou prestrelil.
     
    43
    Rýchlymi nohami pred šestnáskou si vytvoril šancu Arnold avšak mu nikto nenabiehal takže nedokázal prihrať a loptu následne odovzdal súperovi.
     
    44
    Rýchly protiútok ktorý išiel opäť cez Arnolda na Olieća ale loptu im odkopol súperov obranca a zahrali aut.
     
    45
    Rozhodca nastavil 1 minútu, keďže v tomto polčase sa nevyskytli nejaké dlhšie prestávky.
     
    45+1
    Takže ešte rohový kop na konci polčasu ktorý zahrá Wolfsburg. Center letel až pred šestnásku a loptu strelec poslal nad bránu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V tomto polčase sme videli veľmi veľa krásnych momentov, domáci dokázali usvedčiť svoju silu i keď na začiatku stretnutie prevahoval skôr Gladbach svojimi šancami, ktoré žiaľ nepremenil aj keď to boli 90% gólové šance. ,,Nedáš dostaneš." Domáci potvrdili toto pravidlo, zobudili sa a začali hrať úplne iný futbal, majú vysoké držanie lopty aj všetko ostatné okolo toho, ako keby ich niekto z minuty na minutu vymenil. Hosť bude chcieť určite dorovnať, uvidíme čo nám prinesie druhý polčas.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Lopty sa zmocnil súper, ktorý ihneď založil útok, ktorý sa im moc nepodaril a tak loptu zahrali domov k brankárovi
     
    48
    Zelení obrancovia Wolfsburgu nedávajú Gladbachu ani nadýchnuť, ihneď pristupujú k hráčom a napádajú ich.
     
    49
    A opäť rýchle reakcia Rodrigueza, ktorý vypichol loptu Hankemu a tak sa jej zmocnil Wolfsburg.
     
    50
    Ako aj začiatkom prvého polčasu, tak aj teraz sa Gladbach presadzuje ovela viac ako domáci, uvidíme čo to prinesie ďalej,či sa Wolfsburg opäť o pár minút zobudí a začne hrať nádherný futbal.
     
    51
    Hosťovský brankár zľahka chytil slabú strelu Arnoldovej ľavačky a loptu ihneď nakopol na útočnú polovicu.
     
    52
    Rohový kop Gladbachu neskončil nijak inak iba nepresným centrom na obranu, ktorá loptu nespracovala.
     
    53
    Mönchengladbach dal gól! Po krásnej kombinácii a dlhej lopte od obrancu sa svojou rýchlosťou a prestnou strelou presadil hráč s č. 22 MALPA.
     
    54
    Tento gól Gladbachu len zodvihne sebavedomie a začnú hrať ešte útočnejšie ako od začiatku druhého polčasu. Rozohrávajú loptu po faule domáceho útočníka.
     
    56
    ter Stegen odkopol loptu veľmi ďaleko od svojej bránky, domáci Hasebe ju zpracoval ale zahral do bezpečia do autu.
     
    57
    Zatiaľ kľudné tempo, oba tímy si loptu iba vymieňajú a čakajú na chybu toho druhého.
     
    58
    Loptu si vzadu prihráva obrana Wolfsburgu a teraz Diego mohol skórovať ale trafil iba stojaceho súperovho obrancu.
     
    60
    Rohový kop pre Wolfsburg, ktorý takmer skončil gólom po hlavičke Diega. Diego dnes v tíme vyníká.
     
    61
    Veirinha stratil loptu po páde a ihneď sa jej zmocnil súper, ktorý tak isto stráva loptu a dostáva sa opäť k Wolfsburgu.
     
    61
    VfL Wolfsburg dal gól! Nádherným vysunutím dáva gól hráč domáceho tímu s č. 11 OLIĆ, ktorý loptu krásne nasmeroval pri ľavú tyč bránky.
     
    63
    Xhaka teraz nepríjemne sfauloval Olića, ten sa z toho našťastie zotavil a hra môže pokračovať ihneď ďalej.
     
    64
    Hanke sa teraz snažil pretlačiť až do brány, ale nejak mu to nevychádzalo, tak posunul loptu na Aranga ale ten neprestným a vysokým centrom zahral loptu do autu.
     
    65
    ter Stegen teraz zle odohral loptu ale našťastie jeho spoľahliví obrancovia zažehnali nebezpečenstvo a loptu presunuli do útoku.
     
    66
    Hanke mal z ľavej strany obrovskú príležitosť ale loptu si predkopol až príliš pred seba, a tak triava len konštrukciu a sieť brány.
     
    67
    Pár krásnych prihrávok medzi Hasebem a Naldom. Uvidíme čo z toho vyprodukujú a vyťažia.
     
    69
    Rohový kop pre Wolfsburg ktorý ide odohrať Diego, ten nakopol loptu do tlupy hráčov a krásnou hlavičkou ktorá bola zablokovaná súperovím obrancom sa zrodil ďaľši rohový kop.
     
    70
    Nasleduje odkop od hosťovskej bránky.
     
    70
    Z ihriska odchádza Malpa, prichádza Hrgota.
     
    72
    Súper teraz ovládol loptu a nasťahoval sa do polovice domácich, snažia sa všetkými silami vyrovnať ale nedarí sa im to a loptu odkopáva obranca.
     
    73
    Je tu rohový kop pre Gladbach, ten letel veľmi vysoko a rozhodca odpískal ofsajd. Zábery na striedačku nasvedčujú k ďaľšiemu striedaniu.
     
    74
    Krížnou prihrávkou Olić nahral loptu na Arnolda ten však šancu nevyužil a stratil loptu.
     
    75
    VfL Wolfsburg dal gól! Prečíslenie 3 na 2 nemohlo ani inak skončiť ako gólom. Po krásnej kombinácii prihrávok loptu do bránky posunul DIEGO.
     
    76
    A je tu ďaľšie striedanie. Kde odišiel hosť Hanke a prišiel de Jong.
     
    79
    Domáci útočník Olić si po svojom dnešnom výkone zaslúži už oddýchnuť si, vydal zo seba maximum. Nahradí ho hráč menom Dost.
     
    80
    V posledných minútach sa hrá iba odkopávaním lôpt a oba tímy iba striedajú namiesto toho aby začali hrať a dávať góly.
     
    81
    Christian Träsche sa dnes na ihrisku ani moc neukázal je mi jasné prečo tréner nasadil druhého hráča menom Madojević.
     
    76
    Hosťovský tréner sa rozhodol vystriedať svojich dvoch zverencov, z ihriska odišiel Patrick Herrmann a prišiel Younes.
     
    83
    Unikajúceho Veirinhu musel za cenu zastaviť de Jong.
     
    84
    Hráči v zelenom drese držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa ju mať čo najďalej od súpera aby neinkasovali ďaľší gól, pretože nemajú potrebu dramatizovať zápas.
     
    86
    Dlhou loptou od Benaglia sa snažil Wolfsburg rozohrať až na súperovu polovicu kde však loptu zachytil hosťovský obranca a prihral brankárovi na odkopnutie.
     
    87
    Posledné 3 min. do konca 2. polčasu, ak by chcel Gladbach niečo ešte s výsledkom spraviť, je najvyšší čas streliť gól.
     
    88
    Domáci nahrávajú loptu vlastnému brankárovi aby ju nakopol do útočnej polovice, to sa im aj podarilo a zakladajú útok, ale nikam sa neponáhlajú iba si prihrávajú medzi sebou.
     
    89
    K lopte prisiel Veirinha ktorý chcel vysunúť útočníka na svojej strane ale prihrávka bola priveľmi rýchla a nepresná, tak WfL prichádza o loptu.
     
    90
    Rozhodca nastavil opäť jednu minutu, keďže ani v otmto polčase sa nejako nezdržala hra.
     
    90+1
    Taktické striedanie na strane Wolfsburgu už len naťahuje hru. Odchádza Arnold a prichádza Schäfer.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je tu koniec 31. zápasu oboch tímov, v ktorom WfL Wolfsburg zdolal na domácej pôde Borussia Mönchengladbach 3:1. Diváci stoja a ďakujú svojmu tímu. Mohli sme vidieť viacero svetlých momentov, či už na jednej alebo druhej strane. V každom prípade Vám ďakujem za sledovanosť a teším sa na ďaľšie stretnutie svami. Pekný zvyšok týždňa Vám želá tím Onlajny.eu (17:30:28)

    Ľubor Pernický

    Góly: 34. Arnold, 61. Olić, 75. Diego – 53. Malpa

    Karty:   83. Jong (MON)


    VfL Wolfsburg: Benaglio – Hasebe, Naldo, Knoche, Rodriguez – Träsch, Polák – Vieirinha, Diego, Arnold – Olić.
    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Jantschke, Brouwers, Domínguez, Daems – Herrmann, Nodtveit, Xhaka, Arango – Hanke, Mlapa.

    Rozhodca: T. Stieler, F. Steuer – F. Assmuth, F. Zwayer