Bardejov – Šamorín 2:1 (kon.) | Šaľa – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | L. Mikuláš – Podbrezová 0:0 (kon.)
Ružiná – Dolný Kubín 0:0 (kon.) | Dubnica – Senec 1:2 (kon.) | Michalovce – R. Sobota 1:2 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
0:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
Utorok 23.04.2013, 16:30 • FŠ Okoličné, Liptovský Mikuláš • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Z futbalového štadióne v Liptovskom Mikuláši sa s Vami lúči Tomáš Batiz, prajem príjemný zvyšok večera. (18:24:28)
     
    Skončila sa nám tak dohrávka 21. kola, ktorá sa nám skončila šťastnejšie pre domáci hráčov, ktorým bod z takéhoto zápasu je určite cenný. Liptovský Mikuláš nakoniec dokázal so súperom z vyšších priečok vybojovať bod po výsledku 0:0.

    Celý zápas sa odohrával v jednej réžii, keď oba tímy sa snažili síce dostať do zakončenia, lenže viaceré pokusy boli zablokované. Čo by som Vám ešte k tomuto zápasu povedal. Ako som spomínal, pre Liptákov je to veľmi cenný bod, keď bojujú o záchranu.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Šavol pošle loptu ešte späť do hry, ale ihneď po tom je zápas ukončený.
     
    90+1
    Záverečný útok hostí. Tí sa snažia o posledný útok, ktorým by strelili gól. Týmto spôsobom to opäť nie je, ale lopta končí po teči obrancu na rohu.
     
    90
    Nastavený čas dve minúty.
     
    89
    Malec skoro prišiel v hodine dvanástej, keď ihneď po jeho striedaní sa dostal pred veľké vápno a zakončil strelou k ľavej tyči, ktorú pokryl brankár Hanák.
     
    88
    Ďalšie striedanie v tíme Liptovského Mikuláša. Ihrisko v týchto sekundách opúšťa Latiak. Útok posilní Malec.
     
    87
    Z ihriska už pomaly odchádzajú aj diváci, ktorí však mali ešte možnosť vidieť zakončenie pred malým vápnom, ktoré z hlavy Noska mieri nad bránu.
     
    86
    Po pár sekundách znovu Podbrezová pri tej útočnej chuti. Domáci hráči sú vo vlastnom veľkom vápnom dobre sformovaný a bránia čo to dá. Kubena odpratáva loptu na roh.
     
    86
    Znovu panuje útok súpera, myslím teda hostí, ktorí sa snažia o ten víťazný gól. Pár prihrávok na pravej strane a center pred malé vápno, ktorý do bezpečia posiela Kubena.
     
    85
    Posledné minúty zápasu a pri lopte sú hostia z Podbrezovej. Tí budí mať možnosť priameho kopu z pravej strany po faule Lišivku. Center do 16-tky súpera končí u Šavola, ktorý je znovu istotou pre Tatran.
     
    84
    Podbrezová si dokázala z odrazených lôpt vyprodukovať nejaký ten tlak v okolí veľkého vápna. Prvejšia strela z pravej strany skončila na obrancovi, vzápätí strela Greška míňa bránu.
     
    83
    Ako sa očakávalo vhadzovanie prišlo až pred malé vápno, ktoré Kubena posiela do bezpečia.
     
    82
    Liptovský Mikuláš pokračuje naďalej vo svojom bránení. Podbrezová pokračuje taktiež vo svojom útočnom nasadení, keď sa snaží o nejaký ten gól. Príde po aute z ľavej strany.
     
    80
    Ďalšie striedanie v tíme Podbrezovej. Z ihriska odchádza Kupčíko, ktorý je nahradený Podiom, ten by mal posilniť útok a vstreliť nejaký ten gól, ktorým by rozhodol zápas.
     
    79
    Držanie lopty v podaní Podbrezovej pokračuje aj naďalej. Po autovom vhadzovaní prišiel center z pravej strany, ktorý do bezpečia vyráža brankár Šavol.
     
    79
    Vyzerá to na remízu ak bude takéto tempo zápasu pokračovať aj naďalej. Liptovský Mikuláš sa dobre bráni a odráža každý útok zo súperovej strany. Je tak tomu aj v tomto prípade, keď center posiela do autu Mizerák.
     
    77
    Dobrou obrannou hrou sa prezentoval aj Kucharčík, ktorý zastavil rozohrávku súpera a snažil sa vysunúť spoluhráča po čiare. Liptovský Mikuláš následne drží loptu na kopačkách.
     
    76
    Hra bola prerušená, keď jeden z hosťujích hráčov ostal ležať v 16-tke. Ten už odchádza za postrannú čiaru a loptu späť do hry pošle brankár Šavol.
     
    75
    Šanca zo strany Podbrezovej neprišla taktiež. Lopta síce skončila pred malým vápnom, kde si na center naskakovali viacerí hráči, lenže do bezpečia boxuje Šavol, ktorý je aj faulovaný.
     
    74
    Pred pár sekundami sme videli faul na strane Podbrezovej teraz sú to však domáci hráči, ktorí faulujú. Podbrezová bude mať možnosť priameho kopu z pravej strany.
     
    73
    Potlesk prichádza na rozhodcovský dres Weissa, ktorý odpískal faul na domáceho hráča. Center z priameho kopu poslal do súperovej 16-tky Kubena, obrana hostí bola 100%.
     
    72
    Podbrezová má viac šancí v poslednom čase, resp. sa jedná o tom útočnom ťažení. Zverenci Jara Kentoša postupujú do útoku aj tentokrát, ale ich center bol opäť nepresný. Začína sa od brány Mateja Šavola.
     
    72
    Šavol poslal loptu späť do hry, ale hru ovládajú na vlastnej polovici znovu hostia, ktorí síce kombinujú v obrane, ale pomaly sa tlačia aj do útoku.
     
    71
    Stále je to taký futbal zo strany na stranu. Ďalší útok si však pripisujú hostia, ktorí prenikli cez stred, ale vo finálnej fáze sa hra ukončila na ľavej strane . Nasleduje odkop od mikulášskej brány.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 510 divákov.
     
    69
    Dvojité striedanie v týchto sekundách. Začnime teda hosťami z Podbrezovej. Z ihriska odchádza Harvilko, ktorého nahrádza Morháč. Ďalšie striedanie prichádza aj na strane Liptákov. Ihrisko opúšťa Marong a nastupuje Balluch.
     
    67
    Prvé striedanie využíva aj tréner domácich Ján Karaffa, keď posiela do ihriska útočníka Hricova. Miesto neho odchádza z ihriska Trnovský.
     
    66
    Podbrezová poslala do 16-tky celkom dobrý center, ale ten neplatí, resp. nebude koncom šanci, keď rozhodca píska faul na domáceho hráča.
     
    65
    Tento zápas bude určite o jednom góle, kto ho prvý dá ten vyhrá. Podbrezová sa presunula do útoku. Prechod cez stred a prihrávka na pravú stranu, kde následný center zrazil na roh Mizerák.
     
    65
    Vyzeralo to naozaj hrozivo, myslím tým protiútok Liptovského Mikuláša, ktorý začal po strate lopty Chomistek. Potiahol loptu cez stred a nasmeroval prihrávku na pravú stranu. Na konci akcie Liptákov bol kapitán Lišivka, ktorý nastrelil prihrávkou súpera.
     
    64
    Dobrá hra Liptovského Mikuláša. Pár prihrávok po centri z pravej strany v podaní Latiaka a zakončenie Moronga, ktorý z prvej mieri tesne vedľa ľavej tyče.
     
    63
    Dobrý pokus zo strany Liptovského Mikuláša. Priamy kop z väčšej vzdialenosti bol namierený do veľkého vápna, kde hlavou posúva loptu na roh jeden z obrancov hostí.
     
    62
    Štandardná situácia pre domácich hráčov. Center na pravú stranu, kde sa snažil vybojovať loptu Trnovský. Jeho snaženie skončilo návratom lopty na polovicu, tam je však faulovaný Lišivka.
     
    61
    Futbal zo strany na stranu. Najskôr sa snažili o útok hostia, ale Liptovský Mikuláš si dokázal zachytiť loptu vďaka Pastvovi. Ten sa po spracovaní snažil prihrať, ale vzápätí bol faulovaný.
     
    61
    Perfektným čítaním hry sa prezentoval Greško, ktorý má bohaté skúsenosti aj z vyšších líg. Jeho presný center na pravú stranu zachytil Pančík, ktorému sa však nepodarilo vycentrovať.
     
    60
    Podbrezová má v posledných sekundách také dravé prieniky, ktoré zväčša skončila v súperovej 16-tke. Pár prienikov však bolo iba čisto okolo kombinácii, zakončenie neprišlo.
     
    59
    Máme tu aj prvé striedanie v zápase. Z ihriska odchádza Čekovský a nastupuje Vaščak.
     
    58
    Následný útok Podbrezovej skončil centrom na pravú stranu. Na loptu si zbiehala dvojica hráčov, ale ako posledný ju posla na roh Mizerák.
     
    57
    V posledných sekundách sa viac do útočenia pokúšajú dostať hráči z domácej strany. Liptovský Mikuláš prenikol po ľavej strane vďaka Latiakovi, ktorý nedokázal vycentrovať.
     
    56
    Domáci hráči mali po pár sekundách aj možnosť priameho kopu. Center do 16-tky z pravej strany mali možnosť hráči Liptovského Mikuláša, ktorý vďaka Trnovskému poslali loptu do 16-tky. Jeho pokus skončil za bránkovou čiarou.
     
    55
    Liptovský Mikuláš má nejakú šancu aj tentokrát. Trnovský si získal loptu v strede ihriska. posunul si ju párkrát, ale vzápätí mu aj zle odskočila.
     
    54
    Hra je opäť prerušená. Hostia sú však stále živší a snažia sa nejak zakončiť a prekvapiť súpera. Liptovský Mikuláš sa dobre bráni a pokryl vďaka Šavolovi odrazenú strelu z väčšej diaľky.
     
    53
    Na ihrisku sa rázom objavili dve lopty. Možno to chcú hráči skúsiť tak a padne gól. Do útoku postupujú hráči Podbrezovej, ktorý ťahajú loptu vďaka Kupčíkovi. Ten bol zastavený obrancom.
     
    52
    Stále je to taký známy "betón" na oboch stranách. Do útoku sa snažia dostať hráči Podbrezovej, ktorí aj tentokrát to skúšajú po tej známej pravej strane. Hra sa vzápätí vracia na ich vlastnú polovicu.
     
    51
    Po dlhšom prerušení hry sa opäť hrá. Liptovský Mikuláš čakal na rozohrávku súpera, ale tá skončila ešte pred veľkým vápnom. Liptovský Mikuláš sa vzápätí snažil taktiež o nejaký útok, ale ten taktiež neprišiel.
     
    49
    Liptovský Mikuláš je tentokrát v útoku. Na pravej strane prichádza kombinácia v podaní pár prihrávok, ktorá je zavŕšená ofsajdom pre hráčov Liptovského Mikuláša.
     
    48
    Menší tlak si po štandardnej situácii dokázali vyprodukovať aj hráči Tatranu. Pár prihrávok a center pred malé vápno. Na loptu si nebezpečne zbiehal Chomistek, pred ktorým načas posiela loptu do bezpečia obranca súpera.
     
    47
    Hra sa presunula do stredu ihriska. Domáci fanúšikovia signalizujú ruku a tá po pár sekundách je aj odpískaná. Priamy kop v podaní domácich bol zahratý Kubenom, ktorý poslal loptu po čiare.
     
    47
    Dobrý útok hneď v úvode druhého polčasu zo strany hostí. Podbrezová sa dostala po pár prihrávkach do 16-tky, kde prišlo aj zakončenie, ktoré spoza 16-tky z kopačky Čekovského míňa bránu.
     
    46
    Vítam Vás aj pri druhom dejstve zápasu 21. kola, v ktorom Liptovský Mikuláš hostí Podbrezovú. V úvode zápasu sú pri lopte domáci hráči, ktorí sa dostávajú do 16-tky súpera.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil prvý polčas zápasu 21. kola, v ktorom sa nám po doterajších minútach panuje vyrovnaný stav 0:0, keď nejakú väčšiu šancu sme nemali možnosť vidieť. Opatrný futbal na oboch stranách sa síce očakával, uvidíme či sa rozhodne v druhej časti zápasu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Tatran sa snaží zostať v závere prvého polčasu v útoku a vybojovať si nejakú šancu. Dobrý center pred veľké vápno na Chomisteka, pred ktorým včas do autu prerušuje obranca.
     
    43
    Po nejakom dlhšom čase sme mali nejaký dobrý záblesk čo sa týka futbalových šancí. Musím Vám to zvýrazniť, pretože na šance je to dnes veľmi biedne. Centrovaná lopta z pravej strany v podaní Juraja Pančíka končí u Šavola.
     
    42
    Teraz to vyzeralo na nejakú kombináciu zo strany domácich. Pri autovej čiare to skúsil efektívne Trnovský, ktorý pätičkou iba nastrtelil obrancu súpera. Podbrezová tak ostáva pri lopte vo vlastných zadných radoch.
     
    42
    Prvý polčas sa už pomaly blíži k záveru. K lopte sa dostal Kubena, ktorý ju poslal pred 16-tku, ale do útoku idú hostia, ktorí si ju dokázali vybojovať.
     
    41
    Slnko opäť zašlo a futbal je stále rovnaký. Liptovský Mikuláš je stále pri lopte v zadných radoch, ale nakopnutá lopta po pravej strane končí faulom a ďalšou prerušenou hrou.
     
    39
    Tento priamy kop nebol určite z tých lepších čo sa týka celého priebehu zápasu. Lopta síce skončila vo veľkom vápne, ale pri lopte skončil Šavol, ktorý ju zobral do náručia.
     
    39
    Hra sa najskôr vytiahla na polovicu, ale vzápätí sa opäť hrá na polovici Liptovského Mikuláša. Podbrezová bude rozohrávať štandardnú situáciu.
     
    38
    Stále je to o pozornom a dôkladnom bránení na oboch stranách. Podbrezová sa snažila preniknúť cez stred ihriska, ale finálna prihrávka prišla na pravú stranu. Center pokrýva brankár Šavol.
     
    37
    Ožili aj diváci na tribúne, keď sa rodil celkom dobrý útok zo strany Liptovského Mikuláša. Domáci hráči sa dostali k lopte v strede ihriska, dlhý center na pravú stranu vyzeral na nejakú kombináciu, ale 100% pozornosť v obrane ukazujú aj hostia.
     
    36
    Ako si už zvyklo viacero ľudí na štadióne Podbrezová opäť útočí cez pravú stranu. Znovu je to center Nikola Andrića, ktorý sa mýli aj tentokrát. Dlhá lopta končí za čiarou.
     
    36
    Hostia nevyužili svoje ťaženie po rozohrávke autu. Pár prihrávok a dobrá obrana v podaní Mizeráka. Hra sa sťahuje na stred ihriska v držaní lopty Liptovského Mikuláša.
     
    35
    Trnovský prezývaný aj "Trnka" bojuje o loptu na pravej strane ihriska. Bojoval síce dobre, ale je z toho iba aut na strane Podbrezovej.
     
    34
    Uvidím či sa Podbrezovej podarí niečo z tohoto rohového kopu. Greško sa stiahol z obrany na roh a loptu poslal ďaleko na zadnú tyč. Opäť sa rozohráva od brány Liptovského Mikuláša.
     
    34
    Hostia majú svoju prevahu na ihrisku. Posledné sekundy však obrane vyšli Jánovi Mizerákovi, ktorý najskôr prerušil hru súpera na aut a po pár sekundách zmaril aj center, ktorý odrazil na roh.
     
    32
    Ako sme si už zvykli. Podbrezová to skúša v posledných minútach hlavne z centrov. Pravá strana a opäť pokus Adrića, ktorého center skončil za bránou. Rozohrávať budú hráči Liptovského Mikuláša.
     
    31
    Dovolím si povedať, že doterajší priebeh je viacmenej nudný a z oboch strán opatrný. Liptovský Mikuláš je však pri lopte na vlastnej polovici po tom ako zahrával štandardnú situáciu.
     
    30
    Nikola Andrić posla z pravej strany aj ďalší center. Hosťujúci hráč to už viackrát vyskúšal týmto spôsobom, ale útok je zatiaľ taký mŕtvy. Jeho ďalší center pokrýva obrana Liptovského Mikuláša.
     
    29
    Viacero odkopov od domácej brány končí u súpera a tak je tomu aj teraz, keď sa obrana súpera pohotovo dostáva k lopte. Liptovský Mikuláš sa vzťahuje na vlastnú polovicu.
     
    28
    Kochan sa dostal k lopte a obtočil sa okolo súpera. Pri vykonaní svojej kľučky padol na zem a rozhodca Weiss ihneď píska faul. Následná štandardná situácia neskončila šancou.
     
    27
    Podobná situácia ako v posledných sekundách. Podbrezová pomaly postupuje do útoku, hľadá nejakú medzeru vďaka viacerým prihrávkam, ale ako hovorím. Prihrávka strieda prihrávku.
     
    26
    Stále pokračujeme v držaní lopty na strane Podbrezovej. Svoju silu ukazujú aj v posledných sekundách, keď viackrát dokázali pohroziť centrami. Liptáci sa dobre bránia.
     
    26
    Viac prihrávok stále na strane Podbrezovej. Dobrý center v podaní Nikola Andrića skončilo pred malým vápnom, na ktorý si taktiež dobre nabehol Kupčík, ktorému volej nevyšiel najlepšie.
     
    25
    Hra sa presunula na stranu Liptovského Mikuláša. Pri lopte sú aktuálne hostia, ktorí síce kombinujú, ale zakončenie azda nehrozí. Liptovský Mikuláš sa dobre bráni.
     
    24
    Ani z následného rohu sa moc nedialo. Liptovský Mikuláš sa dostal do nejakého protiútoku, ale ten bol zastavený tesne za polovicou. Vyzerá to stále na opatrný futbal.
     
    23
    Podbrezová si dlhšie pripravuje loptu na priamy kop z pravej strany. Vyzerá to na nejaký signál, ktorý bol zavŕšený centrom pred malé vápno. Lopta šla pred bránu hrozivo, ale rozhodca vzápätí signalizuje roh.
     
    22
    Znovu sa rozohráva od brány Liptovského Mikuláša. Odkop skončil v strede ihriska, následne sa do útoku dostávajú hostia z Podbrezovej. Po presunutí hry na pravú stranu prichádza faul Tatranu.
     
    21
    Hostia sa dostali taktiež do dobrej šanci. Pár prihrávok a Podbrezová sa ocitla pred súperovým veľkým vápnom. Hrozivo vyzerala prihrávka na 16-tku a možné zakončenie Kupčíka, pred ktorým ešte včas zasiahol Kubena.
     
    20
    Ďalší rohový kop Liptovského Mikuláša. Tentokrát je to zahraté na krátko a postupným útokom k bráne súpera prišli o loptu. Pokračujeme protiútokom hostí.
     
    19
    Podbrezová sa snažila o rýchly protiútok prenesením hry. Center z pravej strany skončil u Tomáša Čekovského, ktorý si dokázal loptu spracovať, ale svoju dobrú hru v zadu potvrdil aj Martin Kubena, ktorý dobre zasiahol. Pri lopte Liptovský Mikuláš.
     
    18
    Zlý center zo strany domácich hráčov. Lopta z kopačky Latiaka skončila na prednej tyči, odkiaľ bez problémov odkopáva z prvej obranca.
     
    18
    Prvý rohový kop na strane Liptovského Mikuláša. Trošku ožívajú aj fanúšikovia, ktorí dnes prišli v celkom slušnom počte na domáce pomery.
     
    16
    Hostia sa snažili k niečomu dostať, lenže po pár prihrávkach prišli o loptu. Všetko si zobral na plecia Pančík, ktorému sa nepodarilo obtočiť okolo obrancu a zakončiť.
     
    16
    Odrazená lopta na oboch stranách. Dostala sa nakoniec Lišivkovi, ktorý si to mohol spracovať, ale loptu z pravej poslal do autu. Rozohrávať z autu budú hostia z Podbrezovej.
     
    15
    Pomalá hra zo strany Podbrezovej. Obrana hostí si loptu posúva v zadných radoch a snaží sa kontrolovať hru. Následný rýchly útok po pravej strany bol zavŕšený centrom, ktorý skončil za bránkovou čiarou. Rozohráva Šavol od vlastnej brány.
     
    14
    Po dlhšom čase vychádza aj slnko nad štadiónom v Liptovskom Mikuláši. Ešte pred tým tu bolo zamračené a vyzeralo to tak, že trošku aj zaprší.
     
    14
    Stále je to ten opatrný futbal na oboch stranách. Do útoku však prenikli hostia z Podbrezovej, ktorým sa to páči hlavne na pravej strane. Dlhá prihrávka za obranu a obetavý zákrok Moravčíka.
     
    12
    Center Podbrezovej na pravú stranu, týmto spôsobom sa snažia otočiť hru. Lopta skončila u Penčíka, ktorý si ju dokázal spracovať, obísť Trnovského a vycentrovať. Jeho pokus je však veľmi nepresný a bude sa rozohrávať od domácej brány.
     
    12
    Liptovský Mikuláš je stále v útoku a pokračuje tomu aj po aute z ľavej strany. Prihrávka do stredu ihriska v podaní Lišivku nebola úspešná a ujal sa jej súpera, ktorý postupuje do útoku.
     
    11
    Tatran sa snaží o nejaký dobrý útok. Posledné sekundy však boli veľmi dobré zo strany Liptovského Mikuláša. Na tribúne zaujal Chomistek, ktorý si obišiel dvojicu hráčov, ale vo finálnej prihrávke už nebol taký úspešný.
     
    10
    Prvá štandardná situácia zrejme na domácej strane. Latiak rozohral na krátko. Liptáci boli na polovici súpera a rozhodli sa aj o zakončenie. Strela Lišivku z väčšej diaľky skončila na obrancovi.
     
    9
    Útok aj na druhej strane. Hostia sa snažili o nejaký dobrý a rýchly útok, ktorý by pohrozil. Týmto spôsobom to však nepôjde. Dobrý prechod, ale center z kraja ľavej osi skončil za bránou.
     
    8
    Aké také zakončenie prišlo aj zo strany Liptovského Mikuláša. Domáci hráči prešli po pravej strane a poslali loptu do 16-tky. Center na prednú tyč pokryl brankár Hanák.
     
    6
    Opatrný futbal na oboch stranách. Po dlhšom čase si nejakú šancu snažili vyprodukovať aj domáci hráči. Pár prihrávok sa snažil vymeniť so spoluhráčom Moravčík, avšak kombinácia sa moc nezdarila.
     
    6
    Tubonemi dobre predĺžil v páde loptu na pravú stranu. Vyzeralo to už aj na nejaký center, ale opäť dobre zakročil Kubena, ktorý posiela loptu na stred ihriska. Pri lopte sú hráči Podbrezovej.
     
    5
    Viackrát už rozohrával od vlastnej brány Šavol. Mikulášsky brankár má tuto možnosť po ofsajde súpera. Center na ľavú stranu sa snažili domáci zachytiť, ale loptu prerušili iba do autu.
     
    4
    Aj po ďalšom odkope od domácej brány prišlo zachytenie lopty v podaní domácich hráčov. Podbrezová sa dostala do dobrého útoku z následnej šance. Po centri chyboval v obrane Kucharčík, lenže zastúpil ho dobre Kubena,ktorý dobre odkopol.
     
    3
    Liptovský Mikuláš sa nedostal k lopte ani po centri od vlastnej brány. Loptu v hlavičkovom súboji vyhrali hostia, ktorí loptu následne poslali do zadných radov.
     
    2
    Hostia sú stále pri lopte, i keď nejaké snaženie v okolí 16-tky nekončí stále zakončení. Pokus o strelu vyskúšal až po pár sekundách hry Pančík, ktorý mieril vysoko nad.
     
    2
    Podbrezová bola tentokrát pri rozohrávke. Prihrávka na krátko, signál na pravú stranu a center v podaní Kochana, ktorý skončil na dobrom zákroku Kucharčíkovi.
     
    1
    Stále je to taký futbal iba v strede ihriska. Niet sa čo čudovať, keďže prebieha prvá minúta. Liptovský Mikuláš na teraz síce postupoval do útoku, ale ten bol zastavený faulom súpera.
     
    1ke
    Prvá minúta s rozohrávkou domáceho tímu, ten sa síce s loptou ďaleko nedostal, keď po prihrávke cez pravú stranu prišiel o loptu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Mizerák, Latiak, Chomistek, Lišivka (K), Moravčík, Pastva, Morong, Trnovský.

    ŽP Šport Podbrezová: Hanák (C) – Harvilko, Minčič, Andrić, Kochan, Kupčík, Greško, Tubonemi, Pančík, Čekovský, Nosko.

    Rozhodca: Weiss – Sluk, Petríček.
     
    Futbal patrí k najstarším športovým hrám v Podbrezovej. Prvé písomné zmienky sú z obdobia rokov 1911 – 1913, prvé ihrisko vyrástlo za starou zinkovňou, na bývalom sklade dreva. Zaujímavosťou je, že funkčné bolo len vtedy, keď píla Štiavnička nemala drevo

    Futbalový oddiel sa už radí medzi inventár 2. futbalovej ligy, do ktorej A-mužstvo postúpilo v sezóne 1997/1998. Práci s futbalovou mládežou pomáha od roku 2002 spolupráca s talianskym veľkoklubom Inter Milano a podbrezovkýmládežnícky futbal sa tak stal súčasťou celosvetového projektu Inter Campus.

    V klube pôsobilo viacero hráčov, pre ktorých boli roky v červeno-čierno-sivých dresoch skvelým odrazovým mostíkom. Marek Bažík sa stal majstrom Slovenska so Žilinou. Kvalitnú prácu s mládežou potvrdzujú Juraj Kucka, súčasný hráč talianskeho Janova či Michal Breznaník, ktorý v drese Slovana získal majstrovský titul.

    Tabuľka:
    LM predposledný 11. (24b) a Podbrezová 2. (46b – strata 4 body na prvú Dunajskú Stredu, ale zápas k dobru)
    vzájomné zápasy v tejto sezóne:

    10. kolo (22.9.) Podbrezová – LM 3:0 (Hector Tubonemi 2x, Ivan Minčič) – obaja hrajú i dnes v základe ostatné 26. kolo v sobotu:

    Podbrezová – D. Kubín prekvapujúco len 1:1

    LM – Dubnica 3:0, góly: Hricov z penalty 24. minúta, 82. striedajúci žolík Malec, 83. Miro Latiak

    Ján Karaffa o dnešnom zápase:

    „Podbrezová nepochybne nebude ľahkým súperom, no my v jarnej časti súťaže hráme celkom solídne. Verím, že do zápasu pôjdeme so zdravým sebavedomím a na domácom trávniku budeme bodovať,“ povedal po dnešnom popoludňajšom tréningu tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš Ján Karaffa.
     
    Tentokrát vás už vítam priamo z futbalového štadióna v Liptovskom Mikuláši, konkrétne v Okoličnom, kde nám hrá dobrá hudba na štadióne, ale aj samotní hráči sa s pohodou rozcvičujú na trávniku.

    Informovať Vás môžme o tom, že do zápasového kolotoču sa vracia Ivan Lišivka, ktorý stál po ôsmych kartách, ale v dnešnom zápase sa už zobrazil v základnej zostave s kapitánskou páskou. Pauzuje však Richard Šupej, ktorý nenastúpil ani na sobotňajší zápas, jeho lanári choroba.
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri ďalšom zo zápasov druhej najvyššej slovenskej futbalovej ligy, ktorá začína tak trošku netradične a to v utorok o 16:30, keď si priblížime dohrávku MFK Tatran Liptovský Mikuláš a ŽP Šport Podbrezová.

    Domáci Tatranci nemali veľa času na oddych, keď po sobote ich čakajú ďalšie boje o súťaž, keď sa aktuálne ocitli na predposlednom mieste. Liptovský Mikuláš v poslednom kole zvíťazil na domácom ihrisku 3:0, keď našiel recept na Dubnicu nad Váhom, ktorú zdolal s prehľadom.

    Zaváhanie však prišlo zo strany Podbrezovej, ktorá tak trochu aj prekvapivo prehrala s Dolným Kubínom. Ten sa v posledných zápasoch trápil, ale podarilo sa im so súperom z horných miest vybojovať aspoň bod po stave 1:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly:


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Mizerák, Latiak, Chomistek, Lišivka (K), Moravčík, Pastva, Morong, Trnovský.
    FK Železiarne Podbrezová: Hanák (C) – Harvilko, Minčič, Andrić, Kochan, Kupčík, Greško, Tubonemi, Pančík, Čekovský, Nosko.

    Rozhodca: Weiss – Sluk, Petríček

    Diváci: 510