Arsenal – Everton 0:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:0 (0:0)
Everton FC
Utorok 16.04.2013, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri pokračovaní najvyššej Anglickej súťaži, v ktorej sa pozrieme na dohrávku Arsenalu a Evertonu. Prajem príjemný športový zážitok.

    Pred samotným zápasom majú väčšiu psychickú pohodu hráči londýnskeho Arsenalu, ktorí ešte v histórii doma s Evertonom neprehrali, čo by im mohlo nahrávať aj teraz do kariet, čím by si pripísali ďalšie tri dôležité body do tabuľky. Z posledných desiatich zápasov doma vyhrali osem a dva remizovali, čo tvorí celkom slušnú bilanciu, ktorá by mohla naháňať strach súperovi. Hrozivejšie však vyezerá šnúra piatich vyhratých zápasov v rade, v ktorých dostali iba tri góly.

    Everton neprehral už štyri zápasy. Body získal aj v ťažkých zápasoch s Manchester City, kde sa vo vynikajúcom svetle previedol aj slovenský brankár Ján Mucha. Evertonu sa však darilo aj proti Tottenhamu. Zlá bilancia prichádza na trávnikoch súpera, kde Everton naposledy vyhral v lige 2.1.2013 v Newcastli.

    Čo sa týka návratov do kádru. Po zranení sa vracajú Walcott a Wilshere, ktorí mi mohli posilniť základnú zostavu, ale aj striedačku v domácom tíme.

    Ako sme Vám už vopred avizovali, s určitosťou pôjde o kvalitný zápas, v ktorom si ani jeden z tímov nedarujú meter ihriska. Everton má o čo bojovať, sú to dôležité body do tabuľky, ale aj o zlomenie zlej sérii na ihrisku súpera. Naopak domáci Arsenal môže pokračovať v sérii výhier až na číslo šesť, navyše proti tomuto súperovi stále držať čistý štít.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Szczesny ─ Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs ─ Arteta, Ramsey ─ Wilshere, Cazorla, Walcott ─ Giroud.

    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Barkley, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Swarbrick ─ Beswick, Betts.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    3
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri dohrávke zápasu Arsenal a Everton. Úvod patrí domácim hráčom, ktorí sa viackrát dostali na súperovu polovicu, tam však nezakončili.
     
    3
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri dohrávke zápasu Arsenal a Everton. Úvod patrí domácim hráčom, ktorí sa viackrát dostali na súperovu polovicu, tam však nezakončili.
     
    5
    Ťažko niečo rozprávať o úvode zápasu. Domáci hráči sú síce častejšie pri lopte, lenže kombinujú pred vlastnou 16-tkou. Prihrávka sem a tam a držanie lopty sa zvyšuje.
     
    5
    Tentokrát sa hra prerušuje. Everton vysúva hráčov na súperovu polovicu, čo však nebolo najlepšie, keď pri rozohrávke prichádza faul na súpera.
     
    6
    Hostia teraz nebezpečne pri držaní lopty. Prihrávky na pravej osi ihriska, kde sa snažili nájsť nejakú štrbinu, resp. medzeru v obrane súpera. Následná prihrávka skončila v 16-tke, kde na ktorej bol Pienaar, ktorý z prvej prestrelil bránu.
     
    8
    Pri lopte bol teraz mladý Wilshere, ktorý sa do tímu vrátil po zranení. Lopty si teraz moc neužil, keď ihneď po prebratí padá na zem, po tom ako bol faulovaný zozadu. Rozhodca ešte žltú kartu nevyťahuje.
     
    9
    Na prvý dojem by sa zdalo, že hra je vyrovnaná, ale malé šance si skorej produkujú hostia, ktorí aj tentokrát pohrozili pred bránou Arsenalu. Prihrávka z vlastnej polovice bola zavŕšená centrom z pravej strany, ktorý pokryl brankár Szczesny.
     
    12
    Doterajší priebeh zápasu je vyrovnaný. Postupným útok sa však snažia niečo vyprodukovať domáci hráči, ktorí prechádzajú stredom k veľkému vápnu súpera. Wilshere sa pokúsil o prihrávku za obranu, tú však pokryl včas brankár.
     
    13
    Brankár Howard zasahuje aj teraz. Tentokrát to nebolo nejak niečo vážne, keď Arsenalu opäť chýbala tá presná finálna prihrávka, ktorou by sa dostali hráči do šance. Kolmica z pravej strany končí v jeho náručí.
     
    13
    Po nejakých minútach sú pri lopte aj hostia. Tí po výkope od vlastnej brány sa dostali k lopte na pravej strane. Pár prihrávok a center, ktorý zablokoval súper.
     
    14
    Po aute z pravej strany sa Everton síce dostal pred veľké vápnom súpera, lenže tam sa do zakončenia nedostal a na druhej strane po rýchlom útoku sa dostáva k lopte anglické krídlo Walcott. Jeho snaženie skončilo na obrane.
     
    15
    Toto vyzerá na dlhšie prerušenie hry, keď nepríjemne v súboji došliapol na nohu Sagna, ktorý odchádza za postrannú čiaru.
     
    16
    Everton po súboji vrátil svojmu súperovi loptu a v hre pokračuje pred vlastnou 16-tkou Arsenal. Ten na všetko ide pomaly a kombinuje v zadných radoch, kde sa snaží udržať loptu.
     
    16
    Domáci hráči pred vlastnými fanúšikmi postupujú do útoku. Tesne za polovicou prišiel center na ľavú stranu, na ktorý nenašiel ten správny recept na spracovanie Wilshere. Rozohrávať budú hráči Evertonu.
     
    17
    Niečo sa snažili aj hráči v modrých dresoch. Tí potom ako prišli k lopte na pravej strane a následným centrom otočili hru prišli o loptu taktiež. Vzápätí sa na ihrisku ocitol ležať Wilshere. Hra je opäť prerušená.
     
    18
    Wilshere odišiel za postrannú čiaru, odkiaľ sa bude rozohrávať, po tom ako hostia budú vhadzovať loptu späť do hry. Domáci hráč sa ihneď vracia na ihrisko a pokračuje v hre.
     
    19
    Dôležitá šanca ešte neprišla. O loptu sa bojuje v strede ihriska, kde to končí lepšie pre hostí, ktorí si vybojovali loptu. Pár prihrávok a následný center, ktorý skončil u domáceho brankára.
     
    20
    Znovu je to taký futbal zo strany na stranu. Center od domácej brány skončil tesne za polovicou zbiera súper, ktorý sa postará o nejaký útok. Následný center pokrýva opäť brankár.
     
    22
    Zatiaľ to nie je moc lákavý futbal pre diváka, ktorý hľadá dravosť smerom k bráne. Everton kombinuje na vlastnej polovici na malom priestore.
     
    23
    Lopta ako v posledných sekundách sa strieda na oboch stranách. Arsenal síce postupuje po pravej strane, lenže vzápätí prechod cez stred nebol moc úspešný, keď lopta skončila pred 16-tkou.
     
    24
    Arsenal sa dostal po pár sekundách k lopte. Pár prihrávok bolo zavŕšených na pravú stranu, kde sa k lopte dostal Ramsey, ktorý dokázal vycentrovať, lenže následné zakončenie Gibsa končí nad!
     
    25
    Rozohráva sa od brány Evertonu, lenže brankár Howard poslal loptu rovno k súperovi, ktorý sa ponúknutej šance nebráni.
     
    26
    Lopta sa strieda zo strany na stranu. Everton sa dostal k lopte, vytiahol ju na polovicu, kde ju však stratil po nepresnej prihrávke. Vzápätí sa k lopte dostal Arsenal, ktorému to taktiež nevyšlo.
     
    27
    Hostia po aute bojovali o loptu, lenže skončilo to pre nich nie najlepším spôsobom, keď domáci hráči si dokázali vybojovať faul.
     
    28
    Za spomínaný faul sa hra prerušila a rozhodca udeľuje prvú žltú kartu, ktorá mieri na hráča Gibsona z Evertonu.
     
    29
    Priamy kop z pravej strane domácim hráčom nevyšiel, keď Wilshere síce poslal loptu pred veľké vápno, lenže Arsenal sa do zakončenia nedostal. Everton je opäť pri lopte.
     
    29
    Po dlhšom čase sme svedkami útoku aj na strane súpera, resp. hostí z Evertonu. Opäť je to kombinácia na malom priestore s prechodom po pravej strane. Center z pravej strany obrana Arsenalu odrazila.
     
    30
    Zápas bez šancí, iba o kombinácii na oboch stranách. Takto nejak by sme si mohli v rýchlosti zhrnúť doterajší priebeh zápasu. Tentokrát sú to domáci hráči, ktorí postupujú do útoku, ten opäť nie je využitý, keď sa k lopte dostáva Everton.
     
    32
    Útok Evertonu bol síce na prvý pohľad hrozivý, ale postranný rozhodca bol proti. Prechodom po pravej strane a pár prihrávkami si vzbudili nejaký rešpekt, ale ako som spomínal je to ofsajd.
     
    33
    Ďalší z pokusom o útočenie si pripísali domáci hráči. Mám pocit, že v prvom polčase sa hrá väčšinou iba po pravej strane trávnika, keď akcie tadiaľ prechádzali v posledných minútach. Arsenal sa dostal skoro k 16-tke, ale opäť zakročila obrana Evertonu.
     
    34
    Na začiatku 34. minúty je hra prerušená po tom ako prišiel faul v hlavičkovom súboji o loptu. Walcott nepríjemne narazil do spoluhráča na čo rozhodca píska faul.
     
    34
    Lopta po štandardnej situácii sa dostala do 16-tky hostí. Tam to však je dobre pokryté obranou, ktorá aj tentokrát je 100% a loptu odráža do bezpečia.
     
    35
    Everton je pri lopte. Hranie sa s ohňom na popri autovej čiare je riskantné a svedkami toho boli aj hostia, ktorí tak zbytočne prišli o loptu.
     
    35
    Po aute sa k lopte dostal Walcott, ten prešiel rýchlo po pravej strane a snažil sa dostať medzi dvoch protihráčov. V tomto snažení však prišiel faul a hra je opäť prerušená.
     
    36
    Druhá žltá karta a opäť je to na strane hostí. Konkrétne vidí lžtú kartu Pienaar, ktorý fauloval pri akcii Walcotta.
     
    37
    Pomaly sa blížime k záveru prvého polčasu. Hra je veľmi opatrná a ani jeden z tímov nechce spraviť nejak veľkú chybu. Arsenal tentokrát kombinuje vo vlastných zadných radoch medzi obrancami.
     
    38
    Myslím si, že tí čo majú na tikete podanú remízu tak sa môžu pomaly aj tešiť. Hra je opäť prerušená a znovu sa čaká dlhšie na rozohrávku. Štandardná situácia z vlastnej polovice Evertonu skončila na súperovej 16-tke, ale ten loptu hlavičkuje do bezpečia.
     
    39
    Vzápätí sme svedkami ďalšej útočnej akcie na strane hostí. Po dlhšom čase prichádza zakončenie. Pekná akcia na pár dotykov. Dve prihrávky na pravej strane a tá finálna končí u Berklyho, ktorý z otočky páli k pravej tyči. Loptu pokrýva brankár Arsenalu.
     
    40
    Nepríjemná situácia a znovu sú pri nej hráči v modrých dresoch, ktorí skoro v závere polčasu vsietili gól. Po pravej strane prišla prihrávka za obranu, lenže Koscielny nepríjemne tečoval loptu, ktorá však trafila brankára.
     
    42
    Posledné minúty sú už tak povediac futbalové, hlavne čo sa týka šancí. Rýchla akcia na domácej strane, ktorá bola zavŕšená útokom po pravej strane, následným centrom, ktorý pred malým vápnom posiela loptu mimo Giroud.
     
    43
    Domáci hráči sú opäť pri lopte a snažia sa dostať k bráne súpera. Pár prihrávok skončilo v 16-tke, lenže tam zakončenie neprišlo. Vzápätí to skúsili centrom z pravej strane, ktorý obrana Evertonu dokonale zablokovala.
     
    44
    Posledné sekundy prvého polčasu sú útočné a rodia sa šance. Arsenal je opäť pri lopte a snaží sa ešte dostať k bráne súpera. Tentokrát sa síce stiahli na vlastnú polovicu.
     
    45
    Pomaly sa blížime k záveru prvého polčasu. Center z ľavej strany končí pred veľkým vápnom, ktorý Everton odrazil. Jeho následný útok končí aj tak povediac taktickým faulom na strane súpera.
     
    45+1
    V nastavenom čase sa Everton dostal k centru po štandardnej situácii, ktorú zahral na krátko. Pokus z ľavej strany skončil tesne pred 16-tkou, ale v dnešných zápasoch sú obrany priam dokonalé.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Pred pár sekundami sa nám začalo druhé dejstvo dohrávky medzi Arsenalom a Evertonom. V úvode sú pri lopte domáci hráči, ktorí sa snažia postupovať k bráne súpera. Zatiaľ neúspešne...
     
    46
    Boj v strede ihriska. Everton sa snažil udržať loptu čo sa mu aj podarilo. Z pravej strany sa dostal na ľavú odkiaľ sa vzápätí dostal aj do zakončenia. Strelecký pokus spoza veľkého vápna pokrýva brankár Arsenalu.
     
    47
    Podobná situácia ako pred pár sekundami. Súboj pri autovej čiare, lopty sa zmocnili hostia, ktorí postupujú dopredu. Tentokrát to už však je bez toho zakončenia.
     
    49
    Prvýkrát v druhom polčase vidíme aj šancu na domácej strane. Rýchla kombinácia bola zavŕšená strelou spoza 16-tky v podaní Cazorlu, ktorý loptu vyrazil na roh.
     
    51
    Skoro ako v prvom polčase, ale aj tentokrát sa snažia niečo vyprodukovať domáci hráči, ktorí to tak povediac aj vlastným divákom, ktorí ich hrdo povzbudzujú. Pár prihrávok a zakončenie z pravej strany v podaní Cazorlu, ktorý opäť páli nad.
     
    52
    Vyzerá to tak, že pri chuti sú v druhom polčase viac hráči v červených dresoch. Svoju rýchlosť opäť predviedol anglické krídlo Walcott, ktorý prešiel po pravej strane, lenže v hodine dvanástej zasahuje v páde brankár.
     
    53
    Rohový kop, ktorý sme na štadióne v Londýne dlho nevideli bol tentokrát nepremenený a viac dodal hráčom Evertonu, ktorí sa následne dostali k bráne súpera. Po aute prichádza faul a štandardná situácia pre hráčov v modrých dresoch.
     
    54
    Pár sekúnd sa čakalo na samotnú rozohrávku, ktorá v konečnom dôsledku nebola nejak hrozivá. Lopta iba preletela po centri Dastina pred malým vápnom nadvihnutá hráčom Evertonu, lenže skončila ďaleko mimo brány.
     
    54
    Loptu späť do hry posla brankár Arsenalu. Dlhý výkop skončil na ľavej strane, následne sa lopta dostala späť k brankárovi Hawardovi. Pri lopte sú hostia, ich prechod k bráne súpera nebol moc úspešný.
     
    55
    Lopta sa strieda na oboch stranách. Tento zápas je dosť vyrovnaný a každá šanca je veľmi výnimočná. O niečo sa však pokúsili hostia, ktorí zakončili spoza 16-tky, lenže tam fauloval Arteta a rozhodca píska faul.
     
    56
    Tretia žltá karta v dnešnom zápase a po prvý krát na domácej strane. Za spomínaný faul vidí žltú kartu Arteta.
     
    57
    Na samotnú rozohrávku sa dlhšie čakalo, lenže nejaký gólový efekt určite neprišiel. Samotné zakončenie z priameho kopu vo vzdialenosti cca 20 metrov skončila lopta na múre.
     
    58
    Nepríjemný následný útok v podaní domácich hráčov, ktorí sa dostali až vo štvorici pred bránu súpera, tam však Walcott zaváhal a obranca súpera poslal loptu na roh.
     
    58
    Centrovaná lopta z ľavej strany skončila na prednej tyči. O zakončenie sa pokúsil Cazorla, ktorý vak pálil mimo a rozohrávať, resp. loptu späť do hry pošle brankár Howard.
     
    59
    Po odkope sa zrodil v hlavičkovom súboji menší faul, ktorý však rozhodca posúdil ako iba výhodu pre domácu stranu. Následný odkop brankára Arsenalu skončil až u Howarda, ktorý loptu pošle takisto späť do hry.
     
    60
    Opäť sa čaká dlhšie na rozohrávku, keď loptu späť do hry majú poslať na z pravej strany domáci hráči. Tí sa vzápätí dostali k súperovej bráne, lenže Ramsey nedokázal odcentrovať a s loptou zašiel za čiaru.
     
    61
    V posledných sekundách sa viac prerušuje ako hrá. Loptu späť do hry poslal brankár Howard, ktorý ju nasmeroval k súperovi. Arsenal sa snaží dostať k bráne súpera, zatiaľ je to iba čisto pri kombinácii vo väčšej vzdialenosti od brány.
     
    62
    Arsenal ako by hľadal nejakú medzeru v obrane súpera a snažil sa prihrávkou za obranu nejak ohroziť súpera. Center z pravej strany z kopačky Walcotta pokryl brankár. Anglické krídlo však ostáva ležať na trávniku. Privolaný bol aj lekár.
     
    63
    Hra je prerušená... Na trávniku stále ostáva ležať Walcott, ktorý už odchádza s lekárom za autovú čiaru. Vyzerá to tak, že bude môcť pokračovať v hre, lenže mimo hru po ošetrovaní musí ísť.
     
    64
    Po nejakom čase nabrala hra tempo. Po pravej strane sa snažil preniknúť Ramsey, ktorému to nevyšlo. Jeho kľučky vyčítal súpera a dostal sa do útoku. Ani tento nebol z radov úspešných, keď center z pravej strany preletel ponad bránu.
     
    64
    Tak teč som tam nevidel, lenže rozhodca mal určite lepší pohľad na túto situáciu. Everton zahráva rohový kop z pravej strany, ktorý taktiež nedokázal premeniť. Loptu na prednej tyči pokryla obrana Arsenalu.
     
    65
    Loptu v posledných sekundách držia nebezpečne v okolí súperovej 16-tky hostia. Pár prihrávok na pravej strane a následné zakončenie Barkleyho, ktoré len tesne preletelo ponad pravý horný roh. Szczesny síce kontroloval priestor.
     
    66
    Po tom ako Everton nevyužil svoje šance sú pri lopte domáci hráči v červených dresoch. Kombinácia z vlastnej polovice pokračuje na polovicu súpera. Arsenal sa po chvíli vracia späť na vlastnú polovicu.
     
    67
    Vyrovnaný zápas pokračuje tentokrát s držaním lopty na strane Evertonu. Hostia sa dostali k lopte po nepresnosti v rozohrávke zo strany Arsenalu. Everton sa z vlastnej polovice ešte nedostal.
     
    68
    Dvojité striedanie na domácej strane. Myslím si, že toto striedanie sa očakávalo, keďže Wilshere a Walcott boli zranení. Na ihrisko však nastupujú Oxlade-Chamberlain a Podolski.
     
    70
    Žltá karta na strane hostí. Rozhodca ju tentokrát udelil Barkleymu.
     
    72
    Domáci hráči sa teraz zmocnili hry. Dostali sa k lopte a kombinujú pred 16-tkou súpera. Pár prihrávok neskončilo zakončením, ale situácia z pravej strany skončila štandardnou situáciou.
     
    73
    Priamy kop z pravej strany neskončil taktiež nejakým gólom. Centrovaná lopta z pravej strany bola zastavená obranou Evertonu, ktorý posiela loptu na roh.
     
    74
    Viacero prihrávok na pravej strane skončilo centrom v podaní Arsenalu. Hra sa iba otočila na ľavú stranu, kde už nejaký pokus naozaj neprišiel. Následne sa hra stiahla na polovicu.
     
    76
    Striedanie aj v tíme Evertonu. Z ihriska odchádza Barkley, ktorý obdržal aj žltú kartu. Z ihriska odchádza Barkley.
     
    78
    Obrovská šanca na domácej strane! Arsenal mohol otvoriť skóre, keď prešiel do útoku po pravej strane. Prihrávka smerovala na druhú stranu, kde bol voľný Cazorla, lenže pred ním zasiahla obrana a vzápätí aj brankár.
     
    79
    Arsenal má ďalšiu šancu. Lopta sa dostala k autovej čiare na ľavej strane. Prihrávka do veľkého vápna, kde sa do súboja 1 na 1 dostal Giroud, ktorý si síce obišiel protihráča, lenže strela skončila nad bránou.
     
    81
    Po niekoľkých minútach sa k lopte dostali aj hostia. Po aute prišiel nejaký ten súboj pri postrannej čiare, lenže k lopte sa už dostali hráči v červených dresoch, ktorí kombinujú iba na vlastnej polovici.
     
    82
    Domáci hráči dlhšie kombinovali v zadných radoch a v podstate aj čakali na nejaký signál. Rýchly center na ľavú stranu a center pred malé vápno, ktorý obrana Evertonu odráža na roh.
     
    82
    Ani z tohto rohového kopu neprichádza nejaká veľká šanca. Do zakončenie síce nabiehala dvojica hráčov, ktorá však loptu nezasiahla, avšak obrana opäť zasahuje.
     
    84
    Vyzerá to tak, že gól v Londýne nepadne, i keď do konca zápasu nám ostáva niečo menej ako sedem minút riadneho hracieho času. Loptu späť do hry posiela brankár Howard.
     
    84
    Arsenal sa dostáva opäť k lopte. Zatiaľ sa jedná iba o prihrávky na vlastnej polovici, po chvíli sa však rodí ďalší útok, ktorý ešte pokračuje cez kombináciu.
     
    85
    Stále je to iba o prihrávkach tesne za polovicou ihriska. Arsenal sa ešte snaží nájsť nejaký priestor, lenže center skončil u brankára Howarda, ktorý bude na začiatku ďalšej akcii hráčov modrých dresoch.
     
    86
    Everton sa k ničomu nedostal a tesne za polovicou priam odovzdal loptu súperovi. Arsenal už dokázal niečo vyprodukovať, keď center z ľavej strany zablokoval na roh obranca.
     
    86
    Center z ľavej strany po rohovom kope skončil na prednej tyči. Lopta sa však opäť vrátila k hráčom na domácej strane, ktorí sa budú snažiť o udržanie lopty v závere zápasu.
     
    87
    Ťažko povedať ako tento zápas ešte dopadne, pretože gól môže prísť aj v nastavenom čase a rozhodne tak o víťazovi. Hra je na teraz prerušená, keď prišiel faul Arsenalu v strede ihriska.
     
    88
    Štandardná situácia Evertonu nedopadla najlepšie a po centri sa lopty ujal Arsenal. Ten sa snaží o rýchly útok po ľavej strane, ale zakončenie, resp. nejaký náznak po šanci taktiež neprišiel. Záver bude ešte napínavý!
     
    89
    Everton sa tentokrát iba bráni, ale zvládol to priam bravúrne Posledná línia obrany bola úspešná a odobrala loptu súperovi. Prihrávka k brankárovi Howardovi a center do stredu ihriska. Pri lopte opäť hráči v červených dresoch.
     
    89
    Arsenal sa síce ešte snaží o niečo, lenže tieto prihrávky v zadných radoch medzi obrancami bránku vážne neohrozia. Uvidíme, či budeme svedkami ešte nejakej šance.
     
    90
    Posledná minúta sa nám práve začala. Arsenal si dokázal vyprodukovať nejakú šancu, tá však končí po faule. Prichádza aspoň priamy kop z pravej strany, ktorý by mohol spôsobiť nejakú šancu na gól.
     
    90+1
    Dlhšie sa čakalo na samotnú realizáciu. Center však nebol nejak moc výnimočný, keď lopta iba preletela ponad malé vápno a skončila v aute. Hra je opäť prerušená a je čoraz bližšie k remíze 0:0.
     
    90+2
    Až teraz sme svedkami údaju o nastavenom čase, ktorý sa priblíži až k štyrom minútam. Everton sa síce dostal do dobrého útoku, len zakončenie končí vysoko nad bránou.
     
    90+2
    V záverečných sekundách zápasu prichádza striedanie na strane Evertonu. Z ihriska odchádza Anichebe a nastupuje Naismith.
     
    90+3
    Posledné sekundy zápasu patria domácim hráčom, ktorí sú pri lopte. Ich rozohrávka na pravej strane nie je moc úspešná. Na druhej strane sme svedkami rýchleho útoku na strane Arsenalu, ktorí domáci prerušili faulom.
     
    90+4
    Evertonu azda stačí remíza, keď posledné sekundy zápasu využíva nato, že do zápasu posiela Oviedo. Z ihriska odchádza Mirallas.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončila sa nám dohrávka medzi Arsenalom a Evertonom. V dnešnom zápase si body podelia súperi s jednobodovým ziskom, keď sme boli svedkami výsledku 0:0.

    Zápas ako na hojdačke. Viac mali z hry domáci hráči, inokedy Everton ukázal, že do Londýna neprišiel len tak. Arsenal sa taktiež dostal do pár šancí, ktoré zavŕšil zakončením, ktoré však taktiež neskončili gólom o čom svedčí aj samotný výsledok.
     
    Vážení športoví priatelia pre dnešok je to už naozaj všetko. Lúči sa s Vami Tomáš Batiz. Prajem Vám pekný zvyšok večera. Športu zdar! (22:45:11)

    Tomáš Batiz

    Góly:

    Karty:   56. Arteta (ARS) – 28. Gibson (EVE), 36. Pienaar (EVE), 70. Barkley (EVE)


    Arsenal FC: Szczesny ─ Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs ─ Arteta, Ramsey ─ Wilshere, Cazorla, Walcott ─ Giroud.
    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Barkley, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Swarbrick ─ Beswick, Betts