Arsenal – Everton 0:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:0 (0:0)
Everton FC
Utorok 16.04.2013, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia pre dnešok je to už naozaj všetko. Lúči sa s Vami Tomáš Batiz. Prajem Vám pekný zvyšok večera. Športu zdar! (22:45:11)
     
    Skončila sa nám dohrávka medzi Arsenalom a Evertonom. V dnešnom zápase si body podelia súperi s jednobodovým ziskom, keď sme boli svedkami výsledku 0:0.

    Zápas ako na hojdačke. Viac mali z hry domáci hráči, inokedy Everton ukázal, že do Londýna neprišiel len tak. Arsenal sa taktiež dostal do pár šancí, ktoré zavŕšil zakončením, ktoré však taktiež neskončili gólom o čom svedčí aj samotný výsledok.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Evertonu azda stačí remíza, keď posledné sekundy zápasu využíva nato, že do zápasu posiela Oviedo. Z ihriska odchádza Mirallas.
     
    90+3
    Posledné sekundy zápasu patria domácim hráčom, ktorí sú pri lopte. Ich rozohrávka na pravej strane nie je moc úspešná. Na druhej strane sme svedkami rýchleho útoku na strane Arsenalu, ktorí domáci prerušili faulom.
     
    90+2
    V záverečných sekundách zápasu prichádza striedanie na strane Evertonu. Z ihriska odchádza Anichebe a nastupuje Naismith.
     
    90+2
    Až teraz sme svedkami údaju o nastavenom čase, ktorý sa priblíži až k štyrom minútam. Everton sa síce dostal do dobrého útoku, len zakončenie končí vysoko nad bránou.
     
    90+1
    Dlhšie sa čakalo na samotnú realizáciu. Center však nebol nejak moc výnimočný, keď lopta iba preletela ponad malé vápno a skončila v aute. Hra je opäť prerušená a je čoraz bližšie k remíze 0:0.
     
    90
    Posledná minúta sa nám práve začala. Arsenal si dokázal vyprodukovať nejakú šancu, tá však končí po faule. Prichádza aspoň priamy kop z pravej strany, ktorý by mohol spôsobiť nejakú šancu na gól.
     
    89
    Arsenal sa síce ešte snaží o niečo, lenže tieto prihrávky v zadných radoch medzi obrancami bránku vážne neohrozia. Uvidíme, či budeme svedkami ešte nejakej šance.
     
    89
    Everton sa tentokrát iba bráni, ale zvládol to priam bravúrne Posledná línia obrany bola úspešná a odobrala loptu súperovi. Prihrávka k brankárovi Howardovi a center do stredu ihriska. Pri lopte opäť hráči v červených dresoch.
     
    88
    Štandardná situácia Evertonu nedopadla najlepšie a po centri sa lopty ujal Arsenal. Ten sa snaží o rýchly útok po ľavej strane, ale zakončenie, resp. nejaký náznak po šanci taktiež neprišiel. Záver bude ešte napínavý!
     
    87
    Ťažko povedať ako tento zápas ešte dopadne, pretože gól môže prísť aj v nastavenom čase a rozhodne tak o víťazovi. Hra je na teraz prerušená, keď prišiel faul Arsenalu v strede ihriska.
     
    86
    Center z ľavej strany po rohovom kope skončil na prednej tyči. Lopta sa však opäť vrátila k hráčom na domácej strane, ktorí sa budú snažiť o udržanie lopty v závere zápasu.
     
    86
    Everton sa k ničomu nedostal a tesne za polovicou priam odovzdal loptu súperovi. Arsenal už dokázal niečo vyprodukovať, keď center z ľavej strany zablokoval na roh obranca.
     
    85
    Stále je to iba o prihrávkach tesne za polovicou ihriska. Arsenal sa ešte snaží nájsť nejaký priestor, lenže center skončil u brankára Howarda, ktorý bude na začiatku ďalšej akcii hráčov modrých dresoch.
     
    84
    Arsenal sa dostáva opäť k lopte. Zatiaľ sa jedná iba o prihrávky na vlastnej polovici, po chvíli sa však rodí ďalší útok, ktorý ešte pokračuje cez kombináciu.
     
    84
    Vyzerá to tak, že gól v Londýne nepadne, i keď do konca zápasu nám ostáva niečo menej ako sedem minút riadneho hracieho času. Loptu späť do hry posiela brankár Howard.
     
    82
    Ani z tohto rohového kopu neprichádza nejaká veľká šanca. Do zakončenie síce nabiehala dvojica hráčov, ktorá však loptu nezasiahla, avšak obrana opäť zasahuje.

    Tomáš Batiz

    Góly:

    Karty:   56. Arteta (ARS) – 28. Gibson (EVE), 36. Pienaar (EVE), 70. Barkley (EVE)


    Arsenal FC: Szczesny ─ Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs ─ Arteta, Ramsey ─ Wilshere, Cazorla, Walcott ─ Giroud.
    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Barkley, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Swarbrick ─ Beswick, Betts