Philadelphia – Ottawa 1:3 (kon.) | Boston – NY Islanders 1:2 (kon.) | Buffalo – Montreal 1:5 (kon.)
Washington – Carolina 3:1 (kon.) | Detroit – San Jose 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa Bay – Pittsburgh 3:6 (kon.)
Minnesota – St. Louis 0:2 (kon.) | Winnipeg – Florida 7:2 (kon.) | LA Kings – Colorado 3:2 (3:1 po s.n.)
koniec
Tampa Bay Lightning
3:6 (1:2, 1:1, 1:3)
Pittsburgh Penguins
cz Piatok 12.04.2013, 01:35 • Tampa Bay Times Forum, Tampa • NHL
Partner:
     
    59:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí ještě v závěru trochu kazí statistiky Tomáše Vokouna. Teč St. Louise ještě zastavila tyčka, ale dojíždějící TEDDY PURCELL už neměl problém uklidit kotouč do zcela odkryté branky. Purcell tak zaznamenává svůj druhý gól v zápase. Asistence: Martin St. Louis, Matt Carle.
     
    56:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka nakonec využita! Iginla našel křížnou přihrávkou Jokinena, kterého ve velké šanci ještě vychytal Bishop, ale odražený kotouč doklepl do prázdné branky TANNER GLASS. První gól v sezóně pro hostujícího útočníka. Asistence: Jussi Jokinen, Jarome Iginla.
     
    44:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens vedou už o tři góly! Dupuis našel na modré Murraye, jehož nahození efektně tečoval JUSSI JOKINEN a Bishop už nestačil reagovat. Asistence: Douglas Murray, Pascal Dupuis.
     
    41:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další chybu domácích v rozehrávce trestá JEVGENIJ MALKIN! Ruský útočník získal ve středním pásmu puk, podél mantinelu se protáhl až před Bishopa a z poměrně ostrého úhlu procedil kotouč mezi tělem a pravou rukou domácího gólmana. Bez asistence.
     
    25:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    Oba týmy jsou zatím v přesilovkách stoprocentní! Domácí předvedli rychlou kombinaci. Barberio z modré čáry rozehrál k mantinelu na Killorna, který nahrál Pánikovi, jenž od brankové čáry oslovil BRETTA CONNOLYHO a ten dělovkou z pravého kruhu nedal Vokounovi šanci. Asistence: Richard Pánik, Alex Killorn.
     
    21:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JAROME IGINLA potrestal faul na svou osobu tím nejlepším způsobem! Vyměnil si kotouč s Letangem a dělovkou z první od levého mantinelu propálil Bishopa – 1:3. Asistence: Kris Letang, Jevgenij Malkin.
     
    16:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovku a snižují! Stamkos u levého mantinelu chvíli podržel pul a pan našel přesnou přihrávkou TEDDYHO PURCELLA, který kotouč z voleje usměrnil za Vokounova záda. Před českým gólmanem ještě clonil Lecavalier, takže Vokoun nemohl nic dělat. Asistence: Steven Stamkos, Sami Salo.
     
    06:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je to 0:2 pro hosty! Tyler Kennedy vypálil, Bishop jeho přízemní pokus jen vyrazil před sebe a skákavý kotouč dokázal PASCAL DUPUIS trefit tak šikovně, že je z toho druhý gól Pittsburghu a využitá přesilová hra. Asistence: Tyler Kennedy, Matt Niskanen.
     
    04:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins se ujímají vedení! Morrow se z pravé strany natlačil před branku a po jeho bekhendovém pokusu se kotouč odrazil od brusle JUSSIHO JOKINENA do odkryté domácí svatyně. Sudí ještě situaci prokonzultovali s videem a branku uznali. Asistence: Brenden Morrow, Pascal Dupuis.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 16. Purcell (Stamkos, Salo), 26. Connolly (Pánik, Killorn), 60. Purcell (St. Louis, Carle) – 5. Jokinen (Morrow, Dupuis), 7. Dupuis (Kennedy, Niskanen), 22. Iginla (Letang, Malkin), 42. Malkin, 45. Jokinen (Murray, Dupuis), 57. Glass (Jokinen, Iginla)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Garon) – Carle, Salo, Aulie, Brewer, Barberio, Gudas – Malone, Stamkos, St. Louis – Killorn, Lecavalier, Purcell – Labrie, Thompson, Crombeen – Connolly, Johnson, Pánik.
    Pittsburgh Penguins: Vokoun (Fleury) – Orpik, Letang, Murray, Niskanen, Eaton, Engelland – Kunitz, Malkin, Iginla – Morrow, Jokinen, Dupuis – Cooke, Sutter, Kennedy – Glass, Adams, Bennett.

    Rozhodca: Rooney, Dwyer – Gibbs, MacPherson