Bielorusko – Slovensko 0:3 (kon.) | Nemecko – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Bielorusko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Slovensko
Piatok 12.04.2013, 18:00Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Za najlepšieho hráča Bielorusov bol vyhlásený Andryuščenko. Najlepším hráčom zápasu z pohľadu Slovenska sa stal brankár Staňa. (19:59:09)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Napokon však v posledných sekundách puk utiekol hokejistom Slovenska v momente, kedy bola na ľade prvá formácia pod vedením Jozefa Stumpela.
     
    59:19
    Bielorusi sa už snažia s vypätím všetkých síl ubrániť a nedopustiť tak štvrtý gól. Slovensko má však puk stále na svojich hokejkách.
     
    58:29
    Jefimenko 2. min. podrazenie. Slováci dohrajú zápas pravdepodobne v početnej výhode.
     
    58:00
    Ugarov sa snažil streliť prvý gól Bieloruska spoza bránky, Rastislav Staňa však chytá v pohode, s ľahkosťou.
     
    57:33
    Aktivita Romana Kukumberga skončila až po tom, čo tento rýchly útočník zastavil pred MIlchakovom, tam už bieloruský brankár prikryl puk.
     
    56:10
    Slovensko dalo gól!Najprv rozhodca Amosov signalizoval trest domáceho bieloruského hokejistu, potom však šiesti korčuliari v snahe počas signalizovaného vylúčenia vsietiť gól zužitkovali dobrú prácu Branka Radivojeviča a vsietili gól. Ten pravdepodobne strelil JÁN BREJČÁK, keď meter za modrou čiarou nahodil puk na Milchakova, tomu zrejme puk prepadol, veľa však toho brankár Bieloruska nevidel, stáli pred nim dvaja slovenskí hokejisti. Asistencia: Radivojevič
     
    54:41
    Ján Sýkora sa opäť dostal do dobrej šance a tentoraz sa snažil vypáliť slangovo povedané – golfákom. Brankár hostí však vykryl strelecký uhol a chytil.
     
    54:09
    Bielorusi sa snažia zjednodušiť prechod do pásma maximálne dvomi prihrávkami, hostia zo Slovenska však hrajú veľmi jednoducho a takticky.
     
    52:48
    Veľmi účelný tlak prvej formácie Slovenska, ktorá je nielen veľmi skúsená, ale v dnešnom zápase aj dosť presná. Radivojevič si na dvakrát pekne vymenil puk so Surovým, Branko aj vystrelil a chvíľu puk skákal pred Milchakovom, ktorý v prvom možnom momente prerušil hru.
     
    51:34
    Andryuščenko predviedol veľmi peknú sťahovačku do bekhendu, potom ešte vystrelil na Staňu, naozaj skvelá práca rúk tohto mladého útočníka Bieloruska.
     
    50:55
    Hostia v plnom počte.
     
    50:30
    Prečíslenie 2:1 v oslabení – Bielorusi to však pretaktizovali a ani túto ponúknutú šancu nepretavili do gólu.
     
    49:44
    Presilovka Slovenska. Nezačala najlepšie, keď hostia zo Slovenska zbytočne stratili sekundy vďaka nedorozumeniu v obrannom pásme.
     
    48:59
    Prvýkrát sa hrá 4:4. Andrej Drozd 2. min. podrazenie. Potom bude minúta a pol presilová hra Slovenska.
     
    47:44
    Meleško čaroval v útočnom pásme, najprv raz vystrelil na brankára Slovenska a potom dvakrát nebezpečne prihrával do dobrých pozícii pre svojich spoluhráčov.
     
    47:35
    Michal Sersen 2. min. krošček. Zbytočný faul slovenského obrancu. Siedma početná výhoda Bielorusov.
     
    46:50
    Goroško mohol využiť mierne pochybenia v obrane Slovenska, obrana Slovenska zareagovala rýchlo a vyhodila puk do bezpečia.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 22. Miklík (Bližňák), 35. Bartek (Mihálik), 57. Brejčák (Radivojvevič)


    Bielorusko: Milchakov – Lisovets, Misyul, Andryushchenko, Solomonov, Kulakov, Stefanovich, Goroshko, Yeronov, Stas, Koltsov, Shinkevitch, Belinski, Filichkin, Yefi, Kitarov, Menko, Shinkevich, Chernook, Kovyrshin,
    Drozd

    Slovensko: Staňa – Sersen, Švárny, Sloboda, Vydarený, Brejčák, Mezei, Mihálik, Čerešnák – Radivojevič ,Stumpel, Surový, Daňo, Kukumberg, Bartek, Bližnák, Šťastný, Hudáček, Olvecký, Majdan, Miklík, Sýkora,

    Rozhodca: Vladimir Nalivaiko, Petr Amosov – Petr Amosov, Pavel Badyl