Bielorusko – Slovensko 0:3 (kon.) | Nemecko – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Bielorusko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Slovensko
Piatok 12.04.2013, 18:00Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Za najlepšieho hráča Bielorusov bol vyhlásený Andryuščenko. Najlepším hráčom zápasu z pohľadu Slovenska sa stal brankár Staňa. (19:59:09)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Napokon však v posledných sekundách puk utiekol hokejistom Slovenska v momente, kedy bola na ľade prvá formácia pod vedením Jozefa Stumpela.
     
    59:19
    Bielorusi sa už snažia s vypätím všetkých síl ubrániť a nedopustiť tak štvrtý gól. Slovensko má však puk stále na svojich hokejkách.
     
    58:29
    Jefimenko 2. min. podrazenie. Slováci dohrajú zápas pravdepodobne v početnej výhode.
     
    58:00
    Ugarov sa snažil streliť prvý gól Bieloruska spoza bránky, Rastislav Staňa však chytá v pohode, s ľahkosťou.
     
    57:33
    Aktivita Romana Kukumberga skončila až po tom, čo tento rýchly útočník zastavil pred MIlchakovom, tam už bieloruský brankár prikryl puk.
     
    56:10
    Slovensko dalo gól!Najprv rozhodca Amosov signalizoval trest domáceho bieloruského hokejistu, potom však šiesti korčuliari v snahe počas signalizovaného vylúčenia vsietiť gól zužitkovali dobrú prácu Branka Radivojeviča a vsietili gól. Ten pravdepodobne strelil JÁN BREJČÁK, keď meter za modrou čiarou nahodil puk na Milchakova, tomu zrejme puk prepadol, veľa však toho brankár Bieloruska nevidel, stáli pred nim dvaja slovenskí hokejisti. Asistencia: Radivojevič
     
    54:41
    Ján Sýkora sa opäť dostal do dobrej šance a tentoraz sa snažil vypáliť slangovo povedané – golfákom. Brankár hostí však vykryl strelecký uhol a chytil.
     
    54:09
    Bielorusi sa snažia zjednodušiť prechod do pásma maximálne dvomi prihrávkami, hostia zo Slovenska však hrajú veľmi jednoducho a takticky.
     
    52:48
    Veľmi účelný tlak prvej formácie Slovenska, ktorá je nielen veľmi skúsená, ale v dnešnom zápase aj dosť presná. Radivojevič si na dvakrát pekne vymenil puk so Surovým, Branko aj vystrelil a chvíľu puk skákal pred Milchakovom, ktorý v prvom možnom momente prerušil hru.
     
    51:34
    Andryuščenko predviedol veľmi peknú sťahovačku do bekhendu, potom ešte vystrelil na Staňu, naozaj skvelá práca rúk tohto mladého útočníka Bieloruska.
     
    50:55
    Hostia v plnom počte.
     
    50:30
    Prečíslenie 2:1 v oslabení – Bielorusi to však pretaktizovali a ani túto ponúknutú šancu nepretavili do gólu.
     
    49:44
    Presilovka Slovenska. Nezačala najlepšie, keď hostia zo Slovenska zbytočne stratili sekundy vďaka nedorozumeniu v obrannom pásme.
     
    48:59
    Prvýkrát sa hrá 4:4. Andrej Drozd 2. min. podrazenie. Potom bude minúta a pol presilová hra Slovenska.
     
    47:44
    Meleško čaroval v útočnom pásme, najprv raz vystrelil na brankára Slovenska a potom dvakrát nebezpečne prihrával do dobrých pozícii pre svojich spoluhráčov.
     
    47:35
    Michal Sersen 2. min. krošček. Zbytočný faul slovenského obrancu. Siedma početná výhoda Bielorusov.
     
    46:50
    Goroško mohol využiť mierne pochybenia v obrane Slovenska, obrana Slovenska zareagovala rýchlo a vyhodila puk do bezpečia.
     
    45:49
    Dmitrij Meleško sa dostal ku puku po tom, čo sa slovenskému výberu nepodarilo ohroziť brankára Michalkova, skúsený útočník vyskúšal pozornosť vyrážačky Rastislava Staňu.
     
    44:43
    Výborna akcia Miklíka s Kukumbergom, prvý menovaný si našiel priestor, keď obišiel aj posledného obrancu, ktorý mu "zavadzal" a dostal sa do šance, Milchakov ho však vychytal.
     
    43:30
    Hostia v plnom počte.
     
    42:44
    Ani Kitarovova strela si nenašla cestu za chrbát brankára Staňu, hra domácich Bielorusov však je až príliš jednoduchá a pomerne dosť rátajú domáci aj s náhodou, ktorý by im mala ako-tak pomáhať, zatiaľ ich im však nepomáha. Slováci sa v pohode ubránili.
     
    42:15
    Andrej Stas bol dobre postavený v útočnom pásme a takmer sa dostal do dobrej šance, po miernom dotyku hokejky z rúk nášho hráča sa dožadoval tento bieloruský útočník faulu, rozhodcovia to však neakceptovali a tak pokračuje bieloruská početný výhoda o jedného hráča.
     
    41:22
    Zas a raz ďalšie slovenské vylúčenie – René Vydarený 2. min. hákovanie.
     
    41:01
    Bielorusi pohrozili slovenskej obrane zásluhou Alexeja Ugarova, ktorý sa snažil ohroziť Staňu.
     
    40:25
    Úvodné buly tretej tretiny vyhral Stumpel, po krátkom usadení v útočnom pásme si našiel tento skúsený stredný útočník priestor s pukom a v dobrej pozícii v strede kruhov vystrelil priamo na Milchakova, iba však do stredu bránky a tak si Slováci nepripisujú tretí gól.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Slovenskí reprezentanti využili dobrý pohyb, napádanie a slušnú početnosť streľby a prezentovali sa v druhej tretine dvomi presnými zásahmi. Bielorusi mali aj v druhej časti dve presilovky, ani tie im však nepomohli k tomu, aby prelstili dobre chytajúceho brankára Staňu.
     
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 19:25.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:40
    V závere druhej časti sme mohli zahliadnuť veľmi dobrú prihrávku Jána Sýkoru na dobre postaveného Michela Miklíka, ktorý z prvej napálil na Milchakova, gól však z toho nebol.
     
    39:01
    Šanca na prečíslenie ihneď po nakorčuľovaní piateho hráča na klzisku slovenskému tímu nevyšla. V kritickom momente puk zblokoval bieloruský hokejista na vlastnú striedačku.
     
    38:48
    Hostia v plnom počte.
     
    38:30
    Po dlhšom zovretí v obrannom pásme Slováci vyhodili, posledné sekundy oslabenia pre hostí.
     
    37:10
    Ugarov pár sekúnd po začatí presilovej hry síce rozvlnil sieť, no tú bočnú. Pri druhej strele už nechal Staňa ukázať kvalitu svojej lapačky, keď si efektne poradil so strelou Meleška.
     
    36:44
    Piata presilovka Bielorusov – Marko Daňo 2. min. seknutie.
     
    35:27
    Veľmi dobrá aktivita tretej formácie – Miklík, Bližňák, Sýkora, najprv poslední dvaja menovaní dvakrát ohrozili bieloruskú bránku, gól doslova visel na vlásku.
     
    34:25
    Slovensko dalo gól!V tomto gólovom prípade dokonale patrí, keď nevieš čo s pukom, vystreľa na bránku. Po dobrom nahodení z hokejky Vladímira Mihálika sa odrazil puk spoza bránky ku MARTINOVI BARTEKOVI, ktorý si najprv rukavicou skrotil puk a potom bekhendom zasunul za Milchakova.
     
    33:55
    Alexander Kitarov sa znenazdajky po chybe obrancov Slovenska dostal do gólovej šance, v rýchlom zakončení však neuspel.
     
    33:20
    Po dobrom úvode bieloruských hráčov opäť vzali opraty tretiny do svojich rúk sslovenskí hokejisti.
     
    32:39
    Marko Daňo sa takmer elegentne preštrikoval až ku brankárovi Bieloruska, pekný hokejový moment tohto talentovaného mladíka.
     
    31:45
    Strela Michala Sersena nedoplachtila až ku Milchakovi, celkom veľký tlak si vypracovali hráči okolo Jána Sýkoru, ktorý v útočnom pásme veľmi dobre zabojoval a získal tak na dlhé sekundy pásmo pre svoj tím.
     
    31:33
    Domáci v plnom počte.
     
    31:25
    Bez výrazných šancí na hokejkách hráčov SR.
     
    29:59
    Martin Bartek si našiel voľný priestor, dostal sa do dobrej šance, možno však na škodu ešte hľadal na druhej strane eventuálne voľného Kukumberga.
     
    29:22
    Skúsená formácia Jozefa Stumpela príliš toho veľa nevymyslela, Bielorusi sa s ľahkosťou bránia.
     
    28:30
    Dočkali sa aj slovenskí reprezentanti – Iľja Šinkevič 2. min hákovanie.
     
    27:59
    Kitarov našiel Ugarova a z prečíslenia sa napokon stala aj výborná šanca pre domácich, Staňa však potvrdil svoje kvality a pravým betónom vyrazil.
     
    26:35
    Tesne po skončení trestu sa dostal do gólovej šance Koltsov, vďaka svojej kľučke sa však dostal mimo streleckého uhla a snažil sa nájsť voľného spoluhráča, k nemu sa však puk nedostal a tak si slovenskí reprezentanti na čele s brankárom Staňom vydýchli.
     
    26:29
    Hostia v plnom počte.
     
    25:30
    Dmitrij Meleshko sa viackrát snažil nájsť voľných spoluhráčov, v rozhodujúcom momente dobre zasiahla obrana Slovenska. Kazdajev mal dve dobré šance, zakročil fantastickým obranným zákrokom Karol Sloboda
     
    24:40
    Zatiaľ asi najvydarenejšia presilovka Bieloruska, v úvode početnej výhode dobre strieľal Kukakov – Staňa pozorný.
     
    24:18
    Štvrtá presilovka domácich – Ivan Švárny 2. min. držanie.
     
    23:45
    Bielorusi síce napádajú slovenských obrancov pomerne vysoko, no doposiaľ im to neprinieslo takmer žiadny osoh, Zverenci trénera Vujteka hrajú v obrane veľmi dobre.
     
    22:37
    Po góle sme veľa vzrušujúcich momentov nevideli, ani prvá, ani druhá formácia Slovenska si nedokázala vypracovať a vybojovať. ba ani útočné pásmo. Bielorusi viac-menej iba číhajú.
     
    21:39
    Slovensko dalo gól!Z ničoho nič sa dostal do prečíslenia Mário Bližňák, ku ktorému sa dostal puk po tom, čo Bielorusom utiekol v strednom pásme. Výborne hrajúci Bližňák našiel MICHELA MIKLÍKA, ktorý do prázdnej bránky zúžitkoval peknú prihrávku. Asistencia. Mário Bližňák.
     
    21:25
    Ďalšia strela z hokejky bieloruského hráča, domáci evidentne zlepšujú početnosť streľby.
     
    21:05
    Slováci takmer inkasovali, opäť musel hasiť ako posledný obranca, ktorý napravil zaváhanie na obrannej modrej čiare – ležmo zasiahol Michal Sersen.
     
    20:30
    Prvá strela Alexandra Kitarova na Rastislava Staňu, hostia začali aktívne druhú časť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Strely na bránku z pohľadu domácich – 4:14 – napriek faktu, že hrali domáci Bielorusi tri presilové hry je potešiteľný pre hlavného trénera Slovenska, avšak rozhodne nie je pozitívom to, že Slováci pokračujú v trende faulov z dvojzápasu zo Švédskom, kedy boli taktiež často vylučovaní.
     
    Ďalšia tretina začne približne 18:41
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:40
    V poslednej minúte sa nič významné neudialo, videli sme len dobrý prienik Jána Sýkoru, ktorý vyslal šikovnú strelu na Milchakova, na dorážku sa snažil dočiahnúť Miklík, bol však ďaleko a tak je po prvej tretine stav nerozhodný a gól sme teda nevideli.
     
    18:10
    Rozvíjajúvu šancu Majdana stopla dobrá aktivita obrancov Bieloruska, napokon Michal Sersen upokojil situáciu v obrane hostí.
     
    17:34
    Hostia v plnom počte.
     
    17:04
    Výborná šanca – Alexeja Ugarova, ktorý dostal dobrú prihrávku do stredu klziska mediz kruhy, strelu švihom však nepretavil do gólu, trafil do stredu bránky, kde bol dobre postavený brankár Staňa.
     
    16:20
    Aj piatu minútu oslabenia dobre brániaci slovenskí hokejisti prežili.
     
    15:34
    Oslabenia Slovenska pokračujú. Michel Miklík 2. min. podrazenie.
     
    15:08
    Dobre nahodený puk z hokejky Mária Bližňáka, jeho dve krídla však nedokázali tečovať, resp. doraziť puk za Milchakova.
     
    14:20
    Pekná individuálna kombinácia Branka Radivojeviča, keď mal pred sebou jedného hráča, tak puk mu napokon sklzol.
     
    14:05
    Domáci v plnom počte.
     
    13:09
    Domáca prvá formácia pod vedením skúseného Koltsova nevymyslela nič. Zostáva už iba 30 sekúnd.
     
    12:05
    Opäť presilová hra domácich – druhýkrát vylúčený Roman Kukumberg 2. min. podrazenie
     
    11:30
    Surový pekne našiel Stumpela, ten sa snažil protiútok ešte vyšperkovať prihrávkou na Radivojeviča, napokon nádejná šanca stroskotala nepresnou prihrávkou v kľučovom momente medzi kruhami.
     
    10:40
    Štvrtá formácia Slovenska hrá zatiaľ výborne – v zložení Daňo – Olvecký – Majdan sa dvom mladýmútočníkom darí robiť problémy hosťujúcej obrane a v strede ich výborne doplňa skúsený Olvecký.
     
    09:29
    Najväčšia príležitosť Slovenska stroskotala zrejme na odskočení puku v dôležitom momente – keď mal Libor Hudáček na hokejke gól, poloprázdnu bránku, v rozhodujúcom momente však zaváhal. Slováci sú rozhodne nebezpečnejší.
     
    08:19
    Na druhej strane Sergej Drozd sa dostával čoraz bližšie k Rastislavovi Staňovi, brankár Slovenska pekne pohotovo chytil a skrotil nebezpečný útok domácich.
     
    07:39
    Slováci zatiaľ strieľajú viac propagačne na Milchakova ako účelovo a presne, potešujúca pre Vladimíra Vujteka môže byť zatiaľ zaiste početnosť streľby.
     
    06:55
    Sýkorova aktivita nebola okorenená gólovou šancou, Miklík sa ho snažil ešte spoza bránky nájsť, no Bielorusi menší tlak vyriešili k spokojnosti hlavného trénera domácich Skabelku.
     
    06:20
    Strela Romana Kukumberga z veľkého uhlu z ľavej strany, síce brankár nevidel nič, nenarobila mu však strela útočníka Slovana veľké problémy, keďže smerovala presne do stredu bránky.
     
    05:15
    Prvá vážnejšia šanca v zápase pre Surového, ku ktorému sa po skrumáži dostal voľný puk a Tomáš Surový na dvakrát nezasunul puk do siete žoči-voči Milchakovi.
     
    04:39
    Slovensku sa nedarí usadiť v útočnom pásme, rozvíjajúca šanca Daňa skončila na pevnom ramene domáceho obrancu.
     
    03:30
    Slovenská reprezentácia si viedla v oslabení veľmi dobre, nepustili agilných Bielorusov do žiadnej veľkej šanci. Teraz takmer vznikla golová šanca pre Koltsova. po miernom zaváhaní obrany Slovenska.
     
    03:04
    Hostia v plnom počte.
     
    02:10
    Švárny v pohode vyhodil puk. Posledné sekundy presilovky domácich.
     
    01:40
    Bielorusi sa síce dostali do pásma (aj prečíslenia), no slovenský obranca skvelo zasiahol, keď ležmo zabránil dobre vyvíjajúcej sa šanci.
     
    01:03
    Roman Kukumberg 2. min nedovolené bránenie v hre. Slováci sa bránia zatiaľ dobre.
     
    00:20
    Úvodné buly nevyšlo Jozefovi Stumpelovi, nášmu najskúsenejšiemu hráčovi, po ňom o pár sekúnd neskôr sa snažil bieloruský útočník ohroziť Staňu – neúspešne.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Bielorusko: Milchakov – Lisovets, Misyul, Andryushchenko, Solomonov, Kulakov, Stefanovich, Goroshko, Yeronov, Stas, Koltsov, Shinkevitch, Belinski, Filichkin, Yefi, Kitarov, Menko, Shinkevich, Chernook, Kovyrshin,
    Drozd

    Slovensko: Staňa – Sersen, Švárny, Sloboda, Vydarený, Brejčák, Mezei, Mihálik – Radivojevič ,Stumpel, Surový, Daňo, Kukumberg, Bartek, Bližnák, Šťastný, Hudáček, Olvecký, Majdan, Miklík, Sýkora,

    Rozhodca: Vladimir Nalivaiko, Petr Amosov – Petr Amosov, Pavel Badyl.
     
    Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi zajtra na svoj ďalší dvojzápas. Po prvom slabšom stretnutí zo strany vicemajstra sveta sa v druhom stretnutí ukazoval lepšie hrajúci výber Vladimíra Vůjteka. Po dvoch prehrách v Švédsku s nelichotivým skóre 1:11 sa budú slovenskí reprezentanti snažiť napraviť si svoju reputáž a ukázať sa v čo možno najlepšom svetle, nakoľko je už teraz isté, že viacero z aktuálneho kádra si na šampionáte zaiste nezahrá. Vedenie hokejového "A" mančaftu SR nepočíta už s Martinom Štajnochom a Radoslavom Tyborom.

    Naopak, šancu zabojovať o majstrovstvá sveta dostal prekvapujúco, mladý obranca vekom posledný rok v juniorke, Peter Čerešňák, ktorý tento rok oslávi 20 rokov. Podľa očakávaní si český lodivod na najcennejšom hokejovom trénerskom poste na Slovensku necháva zadné dvierka na prílev hráčov zo zámoria, alebo z finále, či už našej extraligy, českej alebo aj ruskej. Do zápasu s Bieloruskom zasiahne Tomáš Záborský, ktorý sa stále na 100 % nezotavil zo zranenia chrbtice. Na poslednú chvíľu nemôžu tréneri počítať v dvojzápase s Bieloruskom ani s Júliusom Hudáčkom, ktorý bol povolaný po solídnej sezóne vo Švédsku.

    Naposledy sme sa stretli s Bieloruskom na šampionáte v minulom roku, kedy sme ich v základnej skupine porazili 5:1. Celkovo sa obidva tímy stretli dvadsaťkrát. Slovenská reprezentácia vyhrala trinásťkrát. Bielorusi už taktiež odohrali dva prípravné zápasy, Nemcov dokázali zdolať dvakrát (4:3 po sn. a 4:2). Káder trénera Andreja Skabelku tvorí už tradične väčšina hráčov účastníka KHL. V Skabelkovom výbere je osem hráčov Minsku.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 22. Miklík (Bližňák), 35. Bartek (Mihálik), 57. Brejčák (Radivojvevič)


    Bielorusko: Milchakov – Lisovets, Misyul, Andryushchenko, Solomonov, Kulakov, Stefanovich, Goroshko, Yeronov, Stas, Koltsov, Shinkevitch, Belinski, Filichkin, Yefi, Kitarov, Menko, Shinkevich, Chernook, Kovyrshin,
    Drozd

    Slovensko: Staňa – Sersen, Švárny, Sloboda, Vydarený, Brejčák, Mezei, Mihálik, Čerešnák – Radivojevič ,Stumpel, Surový, Daňo, Kukumberg, Bartek, Bližnák, Šťastný, Hudáček, Olvecký, Majdan, Miklík, Sýkora,

    Rozhodca: Vladimir Nalivaiko, Petr Amosov – Petr Amosov, Pavel Badyl