Myjava – Zlaté Moravce 0:0 (odl.) | Prešov – Senica 0:1 (kon.) | Košice – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Nitra – Ružomberok 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 0:0 (kon.) | Žilina – Trnava 1:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
1:1 (1:1)
FC Spartak Trnava
Utorok 02.04.2013, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Corgoň liga pokračuje netradične v utorok kompletným 24. kolom. Súboj v Žiline možno nazvať šlágrom, aj keď pôjde skôr o zápas dvoch trápiacich sa tímov, resp. mužstiev, ktoré sú bezpochyby najväčším sklamaním súťaže. Počasie sa v posledných dňoch zbláznilo a naďalej komplikuje život. Starosti majú určite aj usporiadatelia, ktorí sa musia starať o "trávniky", aj keď v tomto období ide skôr o oraniská. Verme, že bohatá zimná nádielka, ktorá zavítala na sever Slovenska, nebude mať až taký vplyv na kvalitu zajtrajšieho duelu pod Dubňom.
     
    MŠK Žilina na jar predvádza doslova katastrofálne výkony. Štyri zápasy po zimnej prestávke, chudobné dva body a nula strelených gólov je situácia hodná zamyslenia. Žilinčania sú v hlbokom útlme, nedarí sa im prakticky nič, fanúšikovia odchádzajú z tribún a psychika hráčov je na bode mrazu. Šošoni obhajujú vlaňajší titul, ale tento rok oň prišli ešte na jeseň a v mizérii pokračujú aj na jar. Žlto-zelení sú až na siedmom mieste ligovej tabuľky, v kolónke výhier majú číslo šesť a menej víťazstiev si vybojovali už iba futbalisti Nitry a Trnavy, teda celky na posledných dvoch miestach. Sezóna ako zo zlého sna teda pokračuje a zverencom Štefana Tarkoviča nepomohli ani posily v podobe Dávida Gubu či navrátilca Tomáša Majtána.
     
    Lenže ani v tíme Spartaka Trnava nie je dôvod na jasanie. Trnava prehrala naposledy na domácom trávniku s Košicami a znova sa dostala do situácie, že musí bojovať o to, aby ju nedobehla posledná Nitra. Bíli andeli odohrali vonku na jar jedno stretnutie, keď v Banskej Bystrici prehrali v pomere 2:0. Teraz veria, že sa chytia na horúcom trávniku v Žiline, odkiaľ si postupne odviezli body Banská Bystrica, Košice a naposledy aj Myjava. Očakáva sa, že pod Dubeň pricestujú aj fanúšikovia z Trnavy, takže by hostia mohli mať prakticky domáce prostredie, nakoľko atmosféra na posledných zápasoch MŠK bola viac ako komorná, resp. sa o ňu starali výlučne fanúšikovia hostí, ak nejakí prišli.
     
    Body potrebujú oba celky ako soľ, no pri súčasnej forme ťažko tipovať favorita. Možno papierovým sú domáci, lenže tí svoju úlohu nepotvrdili už vo viacerých dueloch.
     
    -10
    Pekný podvečer milí futbaloví fanúšikovia. Hlásime sa vám zo štadióna v Žiline, kde o pár minút začne samotný zápas. Hráči pred chvíľou zišli z trávnika z predzápasovej rozcvičky. Ostaňte s nami, o chvíľu úvodné zostavy oboch tímov.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Dúbravka – Mravec, Piaček, Akakpo, Mabouka – Nunes, Barčík (C), Bello, Mihálik, – Pich, Majtán

    Náhradníci: Krnáč – Angelovič, Káčer, Leitner, Pečovský, Čmelík, Paur

    FC Spartak Trnava: Rusov – Grabež, Janečka, Mikovič, Karhan (C) – Augustíni, Čarnota, Ciprys, Sabo, Hodúr, Kaščák

    Náhradníci: Jakubov – Klabník, Mikinič, Tomaček, Vlasko, Gross, Lietava

    Rozhodca: Miroslav Jaška – Tomáš Somoláni, Martin Borsányi.
     
    -1
    Hráči sú na hracej ploche, domáci futbalisti v tradičnej žlto-zelenej kombinácii, hostia v čierno-bielej. Divákov na štadióne veľa nie je, o atmosféru sa zrejme budú starať Bíli andeli, ktorých sa v sektore hostí zišlo približne 50.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hlavnou otázkou pred zápasom je, či dnes domáci futbalisti prekonajú 484-minútový gólový pôst.
     
    2
    V úvode pri lopte domáci futbalisti, lenže ich útočná snaha sa končí už v strede poľa. Ďalší postupný útok zakladá Mabouka a Majtán vybojoval roh.
     
    2
    Barčík posadil loptu na hlavu Majtána, ale ten bol v záklone. Do útoku sa poponáhľal Ciprys, ale zbabral prihrávku.
     
    3
    Karhan odkopáva loptu na Mikoviča, ale toho dobre postrážil Piaček. Mabouka na pravej strane opäť zakladá útok.
     
    4
    Chyby sa takmer dopustil Mravec, keď sa pošmykol pri rozohrávke. Efektným sklzom ju však napravil a znova vybojoval loptu pre svojich spoluhráčov.
     
    5
    Priamy kop zahrá Barčík, lenže situácia je ďaleko od Rusovovej brány, navyše domáci zle zahrali poskytnutú štandardnú situáciu a loptu odkopáva trnavský brankár.
     
    6
    Trnava sa prvýkrát dostala na dlhšiu dobu na polovicu svojho súpera. Ciprysa nedovolene zastavil Mabouka a loptu budú mať hostia. Ale rýchlo o ňu prišli, takže z útoku nebude nič.
     
    7
    Grabež vybojoval autové vhadzovanie. Následne sa k centru dostal Mikovič a vidíme prvé zakončenie. Hlavičkou sa prezentoval Sabo, ale netrafil priestor brány.
     
    8
    A ďalší faul Spartaka. Tentokrát je to oveľa bližšie k bráne a situácia vyzerá nebezpečnejšie. Zahráva Nunes.
     
    9
    A veru v šestástke bolo horúco, no aj poriadne husto. Zo skrumáže domáci nevyťažili nič, obrana Spartaka zareagovala včas.
     
    10
    Žilina má územnú prevahu, ale tú mala aj v ostatných domácich zápasoch. Trnava sa príkladne bráni a nepúšťa súpera do šancí.
     
    12
    Prvá veľká možnosť stretnutia. Mabouka na pravej strane prihral Mihálikovi, ten sa predral cez Ciprysa a posunul na Barčíka. Ten prízemnou prihrávkou našiel vo veľkom vápne Picha. Dobrivoj Rusov včas vybehol a výborným zákrokom zmaril veľkú šancu MŠK.
     
    13
    Následne sa do zakončenia dostal Barčík. Jeho pokus z asi 20 metrov končí mimo pravej žrde.
     
    13
    Mravec zrejme protestoval a od rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    14
    Mihálik vybojoval ďalší faul, keď si nedovolene počínal Sabo. Ďalší center v podaní Nunesa.
     
    15
    Lopta zaletela až k Rusovovi, tesne pred ním skočila, ale brankár hostí situáciu kontroloval.
     
    16
    Janečka zasiahol pred rozbehnutým Pichom, do veľkého vápna lieta jedna lopta za druhou. Okrem Pichovej šance sme ďalšiu už nevideli.
     
    17
    Na opačnej strane sa šikovne uvoľnil Mikovič a spoza šestnástky vypálil. Priestor troch žrdí netrafil, Dúbravka tak zasahovať nemusel.
     
    18
    Trnava dala gól!
    Je to tu! Žilina síce mala územnú prevahu, lenže udreli hostia. Na hranici veľkého vápna opäť preukázal šikovnosť Mikovič, následne si loptu prevzal RADOSLAV CIPRYS a výborne mierenou strelou nedáva Dúbravkovi šancu.
     
    20
    Druhým potrestaným hráčom v dnešnom zápase je opäť Žilinčan. Tentokrát sa previnil Mihálik.
     
    21
    MŠK nielenže prehráva, ale nestrelila gól už viac ako 500 minút!
     
    22
    Trnava kontroluje priebeh duelu, domáci sú zaskočení a po góle sa len veľmi pomaly dostávajú do útoku. Stred poľa a priestor pred šestnástkou je prehustený a majster si s tým nevie rady.
     
    23
    Do otvoreného priestoru na ľavej strane vbehol Sabo, vysokú loptu si postrážil Dúbravka, v útoku domáci.
     
    24
    Taktika Spartaka vôbec nie je len o defenzíve. Hostia viackrát vystrčili rožky a v týchto chvíľach sú Žiline vyrovnaným súperom.
     
    25
    Domáci mohli vyrovnať, k strele sa dostal Pich, ale ďalším výborným zákrokom sa prezentoval Rusov.
     
    27
    Snaha Žiliny o vyrovnanie je veľká. Žlto-zelení bojujú o každú loptu, skúšajú to rôznymi spôsobmi, ale Spartak situáciu naďalej kontroluje.
     
    28
    Tréner Zelenský sa hnevá na svojich zverencov, pretože nádejnú akciu pribrzdili. Spartak naďalej pri lopte, fanúšikovia domáceho tímu sú sklamaní z doterajšieho priebehu.
     
    29
    Bello faulovaný na súperovej polovici, postupná kombinácia MŠK ale úspech nepriniesla.
     
    30
    Žilinčania boli blízučko k vyrovnaniu. Pich pred šestnástkou vybojoval loptu pre Barčíka. Kapitán "šošonov" vyslal peknú technickú strelu, ktorá opečiatkovala brvno!
     
    31
    Následne sa chyby takmer dopustil Dúbravka, pohral sa s nervami domácich fanúšikov, ale napokon všetko dobre dopadlo.
     
    34
    Žilina dala gól!
    Poriadne dlhé strelecké suchoty sú minulosťou. Žilina skóruje po zmätkoch v obrane Spartaka. Najskôr Barčík posunul do šestnástky, loptu si posúval Majtán s Pichom, následne strieľa Mravec. Obrana jeho strelu ešte zblokovala, ale k lopte sa dostal RÓBERT PICH a strelou k pravej žrdi nedal šancu Rusovovi.
     
    35
    Aká bude odpoveď Trnavy? Tá je zaskočená a domáci sú naďalej v útočnej eufórii.
     
    36
    V šestnástke ostáva po jednom zo súbojov ležať Janečka. Po chvíli sa ale postavil a pokračuje v hre.
     
    37
    Po dlhšej odmlke v útoku Spartak. Hráči sú ale ďaleko od Dúbravkovej brány, Žilinčania prehusťujú priestor.
     
    38
    Piaček si tvrdým spôsobom prikryl loptu a poľahky odstavil od lopty nízkeho Mikoviča.
     
    39
    Otrasený je v tejto chvíli aj Mravec, ku ktorému už pribehli zdravotníci. Aj on je v poriadku a pýta sa do hry.
     
    40
    Šikovným prienikom sa prezentoval Bello, za čo si vyslúžil potlesk od riedko zaplnených tribún.
     
    41
    Transparent proti domácemu tímu vytiahli fanúšikovia Trnavy. Nevieme to však z diaľky prečítať, takže vám nepovieme, čo na ňom je.
     
    42
    Hra sa na malú chvíľu upokojila. Lopta je v strede poľa a hráči akoby čakali na polčasovú prestávku.
     
    43
    Krkolomným a dosť nemotorným obranným zákrokom sa prezentoval Piaček. Napokon situáciu zvládol. Na trávniku je však ďalší otrasený hráč a v akcii vidíme aj nosidlá, ale zrejme nebudú potrebné.
     
    44
    Tak predsa. Z ihriska odniesli MIkoviča, ale ten po krátkom ošetrení vybieha na trávnik. Polčas sa blíži k svojmu záveru.
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Pich zbytočne prenechával loptu Maboukovi, ten ju nestihol.
     
    45+1
    Nunesova kľučka úspech nepriniesla. Janečka si dal pozor. A ďalší krívajúci hráč. Po tvrdom zákroku Ciprysa ostáva otrasený Mihálik. Hráč Spartaka vidí žltú kartu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Skončil prvý polčas pomerne zaujímavého stretnutia. Hostia sa ujali vedenia po 18 minútach hry, v 34. vyrovnal Pich. Žilina má územnú prevahu, ale určite ju zaskočil gól v jej sieti. Napriek tomu ju môže tešiť, že prerušila poriadne dlhú streleckú nemohúcnosť. Pred druhým polčasom je všetko otvorené, ostaňte so stránkou www.onlajny.eu aj naďalej, po prestávke sa vám opäť prihlásime.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Tréner MŠK Tarkovič urobil jednu zmenu. V druhom polčase na trávniku neuvidíme Mihálika, vymenil ho Angelovič.
     
    47
    Majtán v prvom útočnom výpade. Karhan sa školácky nechal obrať o loptu, lenže prihrávka žilinského hráča nenašla adresáta. Hostia sa ubránili.
     
    48
    Angeloviča predskočil Sabo, ale loptu vybojoval Mabouka. Po pravej strane to nepôjde.
     
    49
    Ani nakopávané lopty zrejme nebudú viesť k úspechu. Žilinčania to rýchlo pochopili a Nunes hľadá niekoho prízemnou prihrávkou.
     
    50
    Janečka pri rohovej zastávke fauloval Barčíka, zaujímavá situácia. Centrovať bude práve kapitán Žilinčanov. V šestástke je rušno, rozhodca hru upokojuje.
     
    51
    Centrovanú loptu najskôr perfektne vyboxoval Rusov, následne sa ale vrátila do šestnástky. Technickou strelou sa snažil obstreliť brankára Nunes, ale minul.
     
    52
    Šošoni nasťahovaní na polovici súpera. Tlak sa stupňuje, Zelenský rozdáva pokyny.
     
    53
    Recept na úspech bude zrejme ukrytý v rýchlych protiútokoch. O jeden taký sa hostia pokúsili, ale záchrannú brzdu zatiahol Bello.
     
    54
    Nunes chybil a hneď je z toho nebezpečenstvo pre domácu obranu. Trnava ale nevyťažila nič, Sabo sa posledný dotkol lopty, Dúbravka bude odkopávať.
     
    55
    Majtán sa prebíjal cez dvojicu, možno až trojicu brániacich hráčov. Sporná situácia nastala po páde domáceho útočníka, ale vytúženú jedenástku si nevypýtal.
     
    56
    Faulov pribúda, najmä na strane Spartaka. Hostia sa čoraz viac sťahujú do defenzívy a útočná snaha Žiliny naberá na obrátkach.
     
    57
    Karhan pred šestnástkou zvalcoval Barčíka, rozhodca píska faul. Lopta je asi 20 metrov od brány, veľká šanca MŠK.
     
    58
    Zakončuje Nunes, ale jeho oblúčik mieri nad bránu. Diváci si povzdychli uvedomujúc si nevyužitú príležitosť.
     
    59
    Majtán priťukol Nunesovi a črtajúci sa brejk zmaril Augustíni. Následne Karhan trošku zavaril Rusovovi, ale ten kryje.
     
    60
    Hodúr nemá komu nahrať, napokon si Janečka vymieňa loptu so Sabom, ktorý je faulovaný. Prvá vážnejšia šanca hostí v druhom polčase.
     
    61
    Loptu si postavil Ciprys, posiela nebezpečný center, obrana Žiliny s námahou odvrátila.
     
    62
    Po krátkom útočnom snažení Spartaka je tu opäť domáci výpad. Všetky vysoké lopty ale obrana s prehľadom kryje.
     
    63
    Žilina mohla udrieť. Barčíkovu prudkú strelu Rusov len vyrazil pred seba. Nasledovali zmätky vo veľkom vápne a aj strela, po ktorej si domáci pýtajú ruku. Jaška ukázal iba na roh.
     
    65
    Nervozity pribúda nielen na trávniku, ale i v hľadisku. Bello si vymieňal názory s jedným z hráčov Trnavy, rozhodca ukazuje žltú kartu domácemu hráčovi.
     
    67
    Po jednom z tvrdých súbojov ostáva na trávniku v bolestiach ležať Mravec. Všetci si pýtajú faul, ale rozhodca necháva pokračovať v hre.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 732 divákov.
     
    68
    Neuveriteľné rušné momenty vidíme pod Dubňom. Na trávniku leží Čarnota, no na druhej strane píska rozhodca faul trnavského hráča. Bol ním Grabež, ktorý vidí žltú kartu, čo sa vôbec nepáči hosťujúcej lavičke.
     
    69
    Čarnota na nosidlách, na ktorého pokrikujú domáci diváci, pretože sa zdvihol a pýta sa do hry.
     
    70
    Tak snáď už uvidíme iba futbal. Po rušných chvíľach je tu útok Trnavy, ale aj nepresná prihrávka. Do útoku môžu ísť Žilinčania.
     
    71
    Pich oklamal Janečku, ale veľmi nepresne prihral. Hra sa odvíja v strede poľa, divákom sa to nepáči.
     
    72
    Akakpo dnes opäť výborný, svoju úlohu si skvele zastáva zápas čo zápas. Momentálne patrí k najlepším hráčom žilinského mužstva.
     
    73
    Zelenský emotívne prežíva všetko, čo sa deje na trávniku. Povesť búrliváka potvrdzuje celý zápas.
     
    74
    Čarnota v strede hracej plochy fauloval Majtána, ďalšia možnosť Žiliny. Diváci si pýtajú gól.
     
    75
    Žilina až moc kombinuje. Najskôr mohol strieľať Pich, po ňom aj Akakpo, lenže namiesto toho si hráči Žiliny pomáhajú prihrávkami smerom k vlastnej bráne.
     
    76
    Hodúr je dnes v strede poľa stratený. V druhom polčase už po niekoľkýkrát nepresne prihral.
     
    77
    Angelovič ťahal loptu, až si musela defenzíva Spartaka pomôcť faulom. Priamy kop z asi 30 metrov.
     
    78
    Ani z tohto mráčika nezaprší. Rusov priamy kop kontroloval a lopta sa dostala až za bránkovú čiaru.
     
    80
    Hodúr opäť veľmi ľahko stratil loptu, Bello posunul na Barčíka. Jeho center z ľavej strany urobil šarapatu pred bránou, ale Karhan spoločne s Čarnotom nebezpečie zažehnali.
     
    81
    Čas sa kráti a tímom už veľa času na rozhodnutie neostáva. Na trávnik príde Mikinič.
     
    81
    Dvojitá zmena. Po jednej na oboch stranách. Z domáceho tímu schádza Bello a prichádza Paur, na opačnej strane Mikinič mení Augustíniho.
     
    83
    Trnava útočí. Ale napokon z toho nič nebude, Dúbravka bude odkopávať od brány.
     
    85
    Celý novinársky sektor baví jeden podgurážený divák. Pokrikuje na Karola Belaníka – manažéra MŠK, ponúka mu permanentku a sťažuje sa na chladné počasie.
     
    85
    Bývalý žilinský hráč Ivan Lietava strieda Saba.
     
    86
    Žeby ďalšia remíza pod Dubňom? Všetko tomu nasvedčuje. Trnava je pri lopte a nepúšťa majstra do tlaku.
     
    87
    Posledná zmena v domácom tábore. Mravec dole, Pečovský na pľac.
     
    88
    Piaček sa ocitol v útoku. Hneď sa aj dostal k zakončeniu, ale netrafil bránu.
     
    89
    Zelenský vyčerpal všetky striedania. Tomaček mení Ciprysa.
     
    90
    Lietava stratil loptu, ale jeho chybu napravil Hodúr. Hrať budeme ešte tri minúty.
     
    90+1
    Spartak si v závere vybojoval roh. So zahrávaním sa ale jeho hráči neponáhľajú, práve naopak. V rohu ihriska takticky zbierajú sekundy.
     
    90+2
    Karhan poslal krásnu loptu na Mikiniča, ten si ju postrážil. Následne ale hostia o ňu prišli a je tu jeden z posledných útokov MŠK.
     
    90+3
    Treba pochváliť hostí, pretože v týchto chvíľach sú aktívni, držia loptu vo svojej moci. Zrejme sa na nerozhodnom výsledku nič nezmení.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec. Žilina nevyhrala ani piaty jarný zápas a trápenie v jej podaní nekončí. Spartakovci uhrali veľmi cennú remízu, ktorá im v boji o záchranu môže pomôcť. Diváci odchádzajú spod Dubňa opäť sklamaní, teda len tí domáci. Bíli andeli v hľadisku, ktorí neúnavne povzbudzovali celý duel oslavujú zisk jedného bodu. Od nás je to všetko, lúčime sa s vami a tešíme sa pri ďalších prenosoch. (19:20:07)

    Milan Gončár

    Góly: 34. Pich – 18. Ciprys

    Karty:   13. Mravec (ZIL), 20. Mihálik (ZIL), 65. Bello (ZIL) – 45+1. Ciprys (TRN), 68. Grabež (TRN)


    MŠK Žilina: Dúbravka – Mravec (87. Pečovský), Piaček, Akakpo, Mabouka – Nunes, Barčík (C), Bello (81. Paur), Mihálik (46. Angelovič), – Pich, Majtán

    Náhradníci: Krnáč – Angelovič, Káčer, Leitner, Pečovský, Čmelík, Paur

    FC Spartak Trnava: Rusov – Grabež, Janečka, Mikovič, Karhan (C) – Augustíni (81. Mikinič), Čarnota, Ciprys (89. Tomaček), Sabo (85. Lietava), Hodúr, Kaščák

    Náhradníci: Jakubov – Klabník, Mikinič, Tomaček, Vlasko, Gross, Lietava

    Rozhodca: Miroslav Jaška – Tomáš Somoláni, Martin Borsányi

    Diváci: 1 732