Bayern – Brémy 6:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
6:1 (2:0)
Werder Brémy
Sobota 23.02.2013, 15:30 • Allianz-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Dobrý deň, vitajte pri sledovaní priameho prenosu nemeckej Bundesligy, v nasledujúcich textoch si priblížime duel medzi domácim Bayernom Mníchov a Werder Brémami.

    Bayern Mníchov postupuje sezónou naozaj hravo, čo v konečnom dôsledku nie je žiadnym prekvapením. Bavari totiž patri v súčastnosti k najlepším európskym klubom, čo potvrdzujú aj v domácej súťaži, v ktorej doposiaľ získali až 57 bodov, ktoré získal v 22 zápasoch. Bayern v tomto ročníku prehral iba raz, konkrétne to bolo 28. októbra. Bayer Leverkusen vtedy vyhral nad Mníchovom tesne 2:1. Káder Bayernu nemusím nikomu predstavovať - v tíme figurujú naozaj zvučné mená ako Ribéry, Robben, Muller, Kroos, Schweinsteiger a mnoho ďalších.
    Štatistika FC Bayern Mníchov: 57 bodov, 18-3-1 (V-R-P), skóre 57:7.

    Werder Brémy sú na tom pochopiteľne o dosť horšie. Brémy majú po 22. kolách na svojom bodovom konte 28 bodov, čo momentálne stačí na 11. priečku v ligovej tabuľke. Werder prehral v minulom kole na trávniku Freiburgu tesne 2:3.
    Štatistika werder Brémy: 28 bodov, 8-4-10 (V-R-P), skóre 38:41.

    Tieto dva celky sa v sezóne 2012/2013 už raz stretli. Bolo to ešte v septembri, respektíve na jeho konci. Vtedy sa zrodila hladká výhra hostí z Mníchova 2:0.

    Favorit tohto stretnutia je jasný - je ním domáci Bayern, na ktorého je vypísaný kurz 1,25. Remíza je ohodnotená kurzom 7, výhra hostí je najmenej pravdepodobná - kurz na ňu je vysoký, konkrétne 10,20.

    Podarí sa Bayernu potvrdiť rolu predzápasového papierového favorita? Alebo hostia z Brém prekvapia a získajú body? Sledujte náš prenos a všetko podstatné sa dozviete s nami.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Contento, Robben, Ribéry, Javi Martínez, Luiz Gustavo, Shaqiri, Gómez

    Werder Brémy: Mielitz - Prödl, Lukimya, Schmitz, Gebre Selassie, Hunt, Junuzović, Ignjovski, De Bruyne, Petersen, Arnautović

    Rozhodca: Fritz - Walz, Kunsleben.
     
    Hráči už vychádzajú zo svojich šatní na hraciu plochu, domáci hráči dnes nastúpia v tradičných červených dresoch, zatiaľ čo hráči Werderu v čierno-zelenej kombinácii dresov.
     
    Ešte jedna milá udalosť pred začatím zápasu, pre trénera Juppa Heynckesa je dnešný zápas jeho tisíci v súčte kariéry futbalistu a trénera, priamo na ihrisku tak dostáva malý darček.
     
    Hráči sú už na svojich miestach, čakáme na hvizd píšťalky hlavného rozhodcu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    A máme tu začiatok dnešného zápasu, vpred sa okamžite púšťa Ribéry, dostal sa až k rohovej zástavke, odkiaľ posielal prihrávku cez pokutové územie, tam však nebol žiadny jeho spoluhráč a domáci hráči sa sami vyhnali až pred hranicu šestnástky.
     
    2
    Pri lopte zostávajú aj naďalej, hráči sa stiahli až na poliacu čiaru, odkiaľ budú zakladať svoj ďalší útok.
     
    3
    Prvý krát v zápase sa do kontaktu s loptou dostávajú aj hostia, hráči Bayernu na pravom krídle stratili loptu a nasledovať bude vhadzovanie pre tím hostí.
     
    4
    Tí sa napokon snažili prejsť po pravom krídle, tam sa však dopustili útočného faulu a loptu majú na kopačkách opäť domáci.
     
    5
    Shaqiri sa snažil kombinovať s Robbenom na rohu pokutového územia, obrana Brém však bola pozorná, ich snahu kazí a dokonca sa hostia púšťajú do protiútoku.
     
    6
    Postup vpred však končí veľmi rýchlo, hneď za stredovou čiarou si hráči Brém v súboji počínal nedovolene a pri lopte sú znova domáci hráči.
     
    7
    Na ďalší postup vpred teraz zavelil Ribéry, ktorý dobrou prihrávkou vyslal Shaqiriho vpred po ľavom krídle, ten však po chvíli loptu stráca.
     
    8
    Do prvej vážnejšej šance sa dostáva Gómez, ktorý dostal peknú, avšak prudkú prihrávku vzduchom. Následne si loptu spracoval tak, že pri nej bol skôr brankár hostí Mielitz.
     
    9
    Mielitz rozohral dlhým výkopom a pri lopte sú hráči Brém, čo dnes nieje veru častým javom, ďalej ako za stred ihriska sa však nedostávajú.
     
    10
    Domáci hráči ich napádajú ešte na ich vlastnej polovici, znepríjemňujú im rozohrávku, čo nakoniec vedie k strate lopty najčastejšie kvôli nepresnej prihrávke.
     
    11
    Ribéry sa vydal na útočný výlet po ľavom krídle a pred roho pokutového územia bol faulovaný, domáci tak získavajú výhodnú pozíciu na štandardku.
     
    12
    Ribéry následne poslal peknú točenú loptu do lesa hráčov v šestnástke, najvyššie však vyskočil Petersen a hlavičkuje na rohový kop.
     
    13
    Prvý rohový kop v zápase nakoniec neohrozil bránu hostí, tí sa úspešne ubránili.
     
    14
    Naopak hráči Brém sa dostávajú vpred, prvý raz sa aspoň na chvíľu usadili pred hranicou pokutového územia, smerom na bránu Neuera sa im nepodarilo vyslať žiadny projektil a po zlej prihrávke o loptu znova prichádzajú.
     
    16
    Contento sa teraz čuduje, že hlavný rozhodca nepíska faul. Postupoval po ľavej strane, kde sa dostal do súboja s Ignjovskim, ten si však počínal čisto.
     
    17
    Tentokrát však priamy kop pre Bayern uvidíme, Contento tento raz vypýtanie faulu vyšlo.
     
    17
    Aj táto štandardka dopadla podobne ako tá predchádzajúca, k ohrozeniu brány sa hráči v červených dresoch nedostali, hostia sa ubránili.
     
    18
    Následná snaha Bayernu o prechod do útoku dlhou prihrávkou nevyšla, vykopávať bude Mielitz. Po výkope sa k lopte dostal Arnautović, v následnom súboji nedokázal prekonať obranu domácich a prichádza o loptu.
     
    19
    Do útoku sa okamžite pustil Ribéry, ktorý pekne našiel Robbena na rohu šestnástky a ten vypálil, Mielitz však chytá bez väčších problémov.
     
    20
    A okamžite rozohráva, posiela svojich spoluhráčov vpred. Nakoniec tak vidíme prvé zakončenie na strane hostí. Arnautović vyslal jedovatú strelu k ľavej tyči Neuera a uvidíme prvý rohový kop pre hráčov Brém.
     
    21
    Ten nenarobil obrane Bayernu väčšie problémy a bez problémov sa bránia.
     
    22
    Nachádzame sa v polovici prvého polčase, zatiaľ vidíme predpokladaný vývoj zápasu, aktívnejším tímom je jednoznačne domáci Bayern, avšak zatiaľ sa domáci hráči do vyloženej šance nedostali.
     
    23
    Väčšiu príležitosť mal teraz Mario Gómez, ktorý sa po peknej prihrávke dostal až pred brankára Mielitza, tam však ešte bol obranca hostí, ktorý nedovolil Gómezovi zakončiť presne.
     
    24
    Domáci ešte získali rohový kop, ktorý však zahrali dosť zle a o loptu prichádzajú.
     
    25
    Bayern dal gól! A vidíme prvý gól v zápase! Na pravom krídle sa k lopte dostal Lahm, ktorý posielal prudkú prihrávku do šestnástky na ktorú nestihol Gómez zareagovať, následne však do pokutového územia vletel ARJEN ROBBEN, ktorý krásne prekonáva brankára Mielitza.
     
    26
    Na opačnej strane sa v ojedinelom útoku objavili hráči Brém, Neuer ich pokus vyrazil na rohový kop.
     
    27
    Následne do útoku vyšprintoval Arjen Robben, ktorý bol pred hranicou šestnástky nepekne faulovaný Junuzovićom.
     
    28
    Ten za svoj zákrok vidí žltú kartu a domáci budú mať výbornú pozíciu na priamy kop.
     
    29
    Bayern dal gól! Toho sa zhostil Arjen Robben, ktorý posielal center do šestnástky kde najvyššie vyskočil JAVI MARTÍNEZ a po druhý raz v zápase je brankár hostí pokorený !
     
    30
    V Allianz Arene je teraz výborná atmosféra, fanúšikovia sa bavia futbalom, ženú svojich priaznivcov vpred, samozrejme ktorému domácemu priaznivcovi by sa takýto priebeh zápasu nepáčil.
     
    31
    Hráči Bayernu aj naďalej zostávajú aktívni, tlačia sa pred bránu Mielitza ale do väčšej príležitosti sa nedostávajú.
     
    33
    Tempo hry sa nám trošku zmiernilo, domácich určite trošku ukľudnilo dvojgólové vedenie, momentálne hru úplne kontrolujú, nikam sa príliš nenáhlia.
     
    34
    Trošku voľnejšiu hru domácich teraz využívajú hostia, po prihrávke od Arnautovića sa pred šestnástkou k strele dostal Hunt, tá je zrazená za bránkovú čiaru a hráči Brém budú zahrávať rohový kop.
     
    35
    Hneď po rozohratí však hostia loptu strácajú a do útoku sa púšťa Shaqiri.
     
    36
    Ten bol následne na rohu pokutového územia faulovaný, uvidíme tak ďalšiu štandardku pre tím z Mníchova.
     
    37
    Tentokrát sa hostia poľahky ubránili a odkopávajú loptu až za stredovú čiaru.
     
    38
    Tam sa lopty znova zmocnili hráči hráči Bayernu, konkrétne Ribéry, ktorý sa vpred pustil spolu s Contentom, ten však na hranici šestnástky loptu stráca.
     
    39
    Nakoniec ale hráči domáceho tímu pri lopte zostávajú, konkrétne Robben, ktorý veľmi pekne a mazácky dokázal prihrať cez dvoch obrancov, následný postup je ale zmarený zdvihnutou zástavkou postranného rozhodcu. Ofsajd.
     
    40
    Do úniku po pravej strane sa po parádnej prihrávke dostával dnes veľmi aktívny Arjen Robben, stál však v ofsajde a tak rozhodca píska druhý ofsajd v krátkom čase.
     
    41
    Zdá sa, že prvý polčas hráči obidvoch tímov viac menej len dohrávajú, domáci si teraz prihrávajú len na vlastnej polovici, dopredu sa moc netlačia.
     
    42
    Ešte to skúšal Ribéry, ktorý sa dostal pomerne ľahko sám dopredu, v momente k nemu pristúpila dvojica obrancov a tak volil prihrávku Contento, ktorý loptu vracia až na svoju polovicu.
     
    43
    Robben pekne vyslal vpred Maria Gómeza, ten bol však znova v postavení mimo hry.
     
    44
    Ďalšie vysunutie Gómeza vpred, tentokrát v ofsajde nebol a domáci obranca Prödl nevedel rýchleho Nemca zastaviť nijak inak ako faulom ! Zrejme uvidíme prvú červenú kartu v zápase.
     
    44
    A je to tak ! pre Prödla dnešný zápas predčasne končí ! Domáci ešte budú mať výbornú pozíciu pre priamy kop.
     
    45
    Toho sa zhostil Shaqiri, jeho strela však neletí medzi tri žrde a rozhodca píska koniec prvého polčasu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodcovia nenadstavoval ani jednu minútu nad rámec riadneho hracieho času a hlavný rozhodca Fritz ukončuje prvý polčas. V ňom sme podľa očakávaní videli jednoznačnú dominanciu hráčov Bayernu, čo sa odzrkadľuje aj v skóre zápasu. Najprv sa v 25. minúte presadil Arjen Robben a následne v 29. minúte hlavičkoval Javi Martínez a zvýšil na 2:0. V samom závere sme ešte mali možnosť vidieť faul Prödla na unikajúceho Gómeza, za čo videl červenú kartu. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:34.
     
    Hráči už vybiehajú na trávnik, uvidíme čo nám prinesie druhý polčas. Ten prvý bol určite zaujímavý, videli sme dva góly, aj červenú kartu. Vyzerá to tak že sa máme na čo tešiť.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Dnešný zápas končí aj pre Hunta, ktorého hlavný rozhodca sťahuje z hry cez prestávku. Jeho miesto zaujme Pavlović.
     
    46
    Hneď od začatia druhého polčasu vidíme pokračujúcu hru z prvého polčasu, pri lopte sú najmä hráči Bayernu.
     
    47
    Teraz sa však dopredu dostali práve hráči hostí, Arnautović vybojoval aspoň vhadzovanie pred šestnástkou domáceho tímu, následne sa lopty zmocnil Dante a už si ju postrážil.
     
    48
    A tak sa znova hra presúva na polovicu hostí, hráči Bayernu sa však už toľko netlačia vpred, postupujú pomaly, avšak s prehľadom.
     
    49
    Bayern dal gól! A pozrite sa, ďalší gól! obrana hostí akoby zaspala a nestihla pokryť prenikajúceho Gómeza po pravom krídle, ten následne poslal prudkú loptu pred Mielitza kde bol Ribéry bránený českým obrancom GEBRE SELASSIEM, nakoniec si práve obranca strieľa vlastný gól.
     
    50
    Najprv sa zdalo, že gól strelil Ribéry, jeho dorážka však prišla až po tom čo bola lopta za čiarou.
     
    51
    Bayern dal gól! Tak a zdá sa, že hráči Brém sú na lopatkách. Po ľavej strane si oblúčikom prehodil loptu za obranu Shaqiri, následne prihral po výške osamotenému MARIOVI GÓMEZOVI a ten s prehľadom strieľa už štvrtý gól svojho tímu.
     
    52
    Po strelenom gólu vidíme prvé striedanie na strane domáceho tímu, z ihriska odchádza strelec druhého gólu Javi Martínez a nahradí ho Ukrajinec Tymoshchuk.
     
    53
    Hráčov Bayernu hra očividne baví, skúšajú si už aj parádičky, v podstate stále sa hrá pred hranicou pokutového územia hostí.
     
    54
    Tí teraz nedokázali pokryť Robbena, ktorý z veľkej diaľky vyslal veľmi nepríjemnú strelu, ktorá míňa Mielitzovu bránu len o centimetre.
     
    55
    Hráči Bayernu sú stále pri chuti a vyzerá to tak, že takto bude prebiehať aj zvyšný priebeh zápasu.
     
    56
    Hráčom Brém vylúčený Prödl očividne chýba, do ďalšej šance za obranou sa dostal Ribéry, ktorý bol však v ofsajde.
     
    57
    Werder Brémy dali gól! Ako blesk z jasného neba udreli hostia, ktorý sa vydali na ojedinelý útok. Z takmer stratenej situácie vybojoval Arnautović loptu, tá sa dostala k Petersenovi, ktorý prihral dobre postavenému De Bruyneovi, na ktorého akosi obrana domácich zabudla.
     
    58
    De Bruyne teda znižuje, ale zrejme hráčom hostí to už moc platné nebude, do konca riadneho hracieho času zostáva ešte pol hodina, uvidíme či sa dočkáme ešte nejakých gólov.
     
    59
    Hráčom obidvoch tímov akoby sa prestalo chcieť behať, hrá sa hlavne v strede ihriska, kde prevládajú červené dresy.
     
    60
    Hráči Brém zrejme nechcú inkasovať ďalšie góly a tak sa stiahli až pred svoju šestnástku a všetky situácie riešia iba odkopom až za polovicu ihriska.
     
    61
    Tam sa ale k lopte vždy dostanú hráči Bayernu, ktorí teraz svojou aktívnou hrou získavajú rohový kop.
     
    62
    Ten však neznamenal ohrozenie brány Mielitza, to ich však až tak mrzieť nemusí.
     
    63
    Aj naďalej ale zostávajú pri lopte, uvidíme čo dokážu nasledujúcich minútach vymyslieť.
     
    64
    Po presune po pravej strane bol Robben faulovaný, za iných okolností by rozhodca možno aj uvažoval o udelení žltej karty, teraz však nie.
     
    65
    Hráči Bayernu skúšali signál, Robben prihrával na hranicu šestnástky, odkiaľ prišla strela, tú však Mielitz chytá.
     
    66
    Hostia sa okamžite púšťali do útoku, boli tam však iba dvaja, najprv sa pokúsil vybojovať priamy kop pádom Arnautović, následne v šestnástke Petersen, jeho dramatický výkon však hlavného rozhodcu nezaujal.
     
    67
    Následne sa vpred púšťal Robben, ale tesne pred šestnástkou bol faulovaný Pavlovićom.
     
    67
    Pavlović vidí za svoj zákrok žltú kartu, ktorú hlavný rozhodca už udeliť musel.
     
    68
    Rozohratia sa zhostil práve Robben, prihrával ale iba dozadu, kde mal množstvo spoluhráčov ktorí si dokážu postrážiť loptu.
     
    68
    Ojedinelé útoky vidíme aj na opačnej strane, väčšinou však ide iba o vyvezenie lopty jedným hráčom. Aspoň si tak môže obrana nachvíľu vydýchnuť.
     
    69
    Tak to dopadlo aj teraz, po ľavej strane sa na útočný výpad vydal, Arnautović za stredovou čiarou mu však lopta ušla za postrannú čiaru.
     
    70
    Je vidieť, že obidva tímy by zápas najradšej ukončili hneď teraz, do konca zápasu nám však zostáva ešte 20 minút.
     
    72
    V 72. minúte prichádza druhé striedanie na strane Bayernu Mníchov, z ihriska odíde švajčiarsky hráč Shaqiri a nahradí ho Pizzaro.
     
    73
    Ribéry vybojoval ďalšiu príležitosť na natrénovanie štandardiek pre svoj tím, vypýtal si faul takmer pri rohovej zástavke.
     
    74
    Rozohrával napokon Robben, ktorý však posiela príliš prudký a vysoký center, ktorý cez pokutové územie presvišťal až za postrannú čiaru.
     
    75
    Opäť máme možnosť sledovať ojedinelý výpad hráčov hostí, nakoniec sme mali šancu vidieť aj zakončenie, Arnautović však míňa bránu Neuera.
     
    76
    Hra sa teraz presunula najmä do strednej časti ihriska, hráči Brém začali napádať trošku vyššie, je však pravdou, že ani domáci sa toľko nesnažia o prechod vpred.
     
    77
    Boateng, Dante, a Pizarro si v kľude prihrávajú na stredovej čiare, nikto ich rozohrávku nenarušuje a tak sa nemusia nikam ponáhľať.
     
    78
    Odrazu však dopredu vyštartoval Ribéry, ktorý posielal spätnú prihrávku, tam však nebol žiadny z jeho spoluhráčov, získava tak aspoň rohový kop.
     
    79
    Ten sa domácim príliš nevydaril, a tak sa hra presúva zase pred hranicu šestnástky hostí.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času nám zostáva 10 minút, hráči Bayernu hrajú vo veľkej pohode, kontrolujú hru a čakajú na koniec zápasu.
     
    81
    Po ľavom krídle postupoval Ribéry, ktorý dnes spolu s Robbenom a vlastne aj s celým tímom hrá naozaj perfektne. Následne posielal center do šestnástky, na ten zareagoval iba obranca Brém a posiela loptu do bezpečia.
     
    82
    Hostia odkopli až takmer k Neuerovi, obrancovia Bayernu sa museli pre loptu vrátiť až k vlastnej šestnástke. Tam sa veru nehralo už dávno.
     
    83
    Do veľkej príležitosti sa dostal Arjen Robben, po tom ako sa po prihrávke ocitol pred osamoteným Mielitzom. Vypálil a Mielitz perfektne vykryl. Avšak aj keby lopta prešla, gól by neplatil Robben stál mimo hry.
     
    84
    Po prieniku do šestnástky Gómez v pokutovom území padá, hlavný rozhodca však ani teraz nepíska pokutový kop.
     
    85
    Do šance sa ešte dostával Ribéry, bol však odzbrojený a hostia sa oslobodzujú.
     
    86
    Bayern dal gól!Tak predsa ešte jeden gól! Jeho autorom nieje nikto iný ako FRANCK RIBÉRY, ktorý po prihrávke z hranice šestnástky pohotovo volejom strieľa piaty gól Bayernu v tomto zápase.
     
    87
    Následne mohol v krátkom okamihu pridať aj druhý, Mielitz však teraz pohotovo zasiahol, následne ho Robben z uhla neprekvapil.
     
    89
    Bayern dal gól! Tak ešte jeden, takmer identický gól s tým čo strelil Ribéry. Robben poslal perfektný oblúčik poza obranu hostí, kde si nabehol MARIO GÓMEZ, ktorý strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    Koniec zápasu.
     
    Štvrtý rozhodca nenadstavoval ani minútu, hneď po odohratí 90tej minúty hlavný rozhodca Fritz ukončuje zápas a ukončuje tak trápenie hráčov Brém. Ak boli hráči Bayernu v prvom polčase na koni, tak v tom druhom boli v tanku, pretože v druhom polčase svojho súpera totálne prevalcovali. V druhom polčase sme videli až 5 gólov. Najprv si už v 59. minúte strelil vlastný gól Gebre Selassie, následne v 51. minúte udrel Mario Gómez. V 59. minúte znížil na 4:1 De Bruyne, ale to bolo od hostí dnes všetko. Do konca zápasu sa ešte postupne presadili Ribéry v 86. minúte a Gómez v 89. minúte. Videl sme tak dominanciu hráčov Bayernu a po dnešnom zápase ich šnúra neporaziteľnosti pokračuje aj naďalej. Odomňa je to dnes všetko, prajem Vám pekný zvyšok sobotňajšieho popoludnia a niekedy nabudúce dovidenia. (17:25:10)

    Andrej Marienka

    Góly: 25. Robben, 29. Martínez, 49. Selassie (vla.), 51. Gómez, 86. Ribéry, 89. Gómez - 57. Bruyne

    Karty:   28. Junuzović (BRE), 67. Pavlović (BRE)   44. Prödl (BRE)


    Bayern Mníchov: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Contento, Robben, Ribéry, Javi Martínez, Luiz Gustavo, Shaqiri, Gómez
    Werder Brémy: Mielitz - Prödl, Lukimya, Schmitz, Gebre Selassie, Hunt, Junuzović, Ignjovski, De Bruyne, Petersen, Arnautović

    Rozhodca: Fritz - Walz, Kunsleben