Ajaccio – Remeš 2:0 (kon.) | Évian TG – Troyes 2:0 (kon.) | Lorient – Sochaux 2:0 (kon.)
Lyon – Nancy 1:1 (kon.) | Brest – Montpellier 1:2 (kon.) | Bastia – Marseille 1:2 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
1:2 (1:1)
HSC Montpellier
cz Streda 12.12.2012, 19:00 • Stade Francis Le Blé • Ligue 1 Uber Eats
     
    90+2
    A zajímavá situace na závěr! Asistent rozhodčího signalizuje vstřelení branky, v tomhle případě se asi spletl. El Kaoutari byl opravdu tím, kdo se dotkl po souboji s Ayitém míče jako poslední a odkopl ho pryč.
     
    90
    Ayité je na pravé straně dnes hodně tragický. Působí dost neohrabaně, vůbec neví, co dělá. Teď jeho průnik zastavil El Kaoutari, sám se asi diví, jak snadné to se svým protihráčem měl.
     
    To je ode mě vše, přeji příjemný zbytek středečního večera, třeba u sledování večerního duelu Ligue 1 mezi Bastií a Marseille. (20:52:51)
     
    Stvrzeno. Sudí Delerue naposledy hvízdl a HSCM si odvezl zaslouženě všechny tři body. Brest byl v zápase horším týmem, především za svůj malátný výkon ve druhém dějství si úspěch prostě nezasloužil. Rozhodujícím střelcem byl nakonec John Utaka, který se trefil v 57. minutě.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Delerue dá zápasu ještě tři minuty navíc.
     
    88
    Je to Montpellier, který nyní drží míč na svých kopačkách. Jako by si Brest neuvědomoval, že právě on potřebuje skórovat. Takhle ale rozhodně ničemu nepomůže.
     
    86
    Nedaří se, nedaří... Montpellier si v klidu hlídá pohodlný náskok, Brest je směrem dopředu naprosto marný. Během uplynulých deseti minut si žádný z týmů nevytvořil jedinou dobrou akci. Nyní vše pokazil zbrklý Ayité.
     
    82
    René Girard rovněž sahá po změně v sestavě. Stahuje ze hřiště slušně hrajícího Belhandu, na jeho místo nastupuje Herrera.
     
    76
    Ben Basat není ve druhém poločase vůbec vidět. Zatímco v první půli se dokázal prosadit, nyní vepředu nedostal od svých spoluhráčů jedinou kloudnou přihrávku.
     
    79
    Poslední střídání Brestu. Do hry se přece jenom podívá Lička, nahrazuje Sissoka.
     
    74
    Utaka si zase seběhl na pravé straně, tentokráte na něj dobře přihrál Belhanda. Mendy ale svůj prostor uhájil, odkopl míč do zámezí.
     
    72
    První žlutá karta také na straně Montpellieru. Cabella si trochu více vyšlápl na svého protihráče a je po zásluze sudím Deleruem odměněn.
     
    70
    Chauvinovy dvě změny příliš nepomohly. Brest se z herní krize, kterou předvádí zatím po celý druhý poločas, nevyhrabal.
     
    65
    A ještě jedno střídání si připravil kouč Landry Chauvin, na hřiště nastupuje Soumah, odchází, trochu překvapivě, dobře hrající Grougi.
     
    69
    I když se naposledy Brestu podařilo v Rennes otočit nepříznivý průběh zápasu, nyní mužstvo vypadá dost ospale. Těžko říci, zda-li se mu to povede i nyní proti HSCM.
     
    68
    Soumah se krátce po svém pobytu na hřišti dostal k nebezpečné hlavičce. Škoda, že jí po nádherném centru Traorého neusměrnil lépe.
     
    67
    Teď to Brest vyřešil dobře, Utaka se snažil probít do šance, na protihráče ale nevyzrál.
     
    64
    Domácí poprvé sahají ke změně. Hrdina zápasu bretaňského derby Benschop, který v Rennes vyrovnával v 87. minutě, jde na plac za Dernise.
     
    63
    Domácí obrana nyní neví, kam dříve skočit. Promarněné šance Montpellier můžou jenom mrzet.

    Patrik Sandev

    Góly: 14. Basat - 21. Martial (vla.), 57. Utaka

    Karty:   44. Dernis (BST) - 72. Cabella (MON)


    Stade Brestois 29: Thébaux - Traoré, Martial, Baysse, Mendy - Ayité, Chafni, Sissoko (79. Lička), Grougi (65. Soumah), Dernis (64. Benschop) - Ben Basat
    HSC Montpellier: Jourdren - Congré, Yanga M'Biwa, Hilton, El Kaoutari - Cabella, Pitau (47. Dabo), Belhanda (82. Herrera), Estrada, Utaka - Camara

    Rozhodca: Delerue - Haquette, Harchay