Bayern – Borisov 4:1 (kon.) | Doneck – Juventus 0:1 (kon.) | Manchester United – Kluž 0:1 (kon.)
Barcelona – Benfica 0:0 (kon.) | Chelsea – Nordsjælland 6:1 (kon.)
koniec
Šachtar Doneck
0:1 (0:0)
Juventus Turín
Streda 05.12.2012, 20:45 • Donbass Arena, Doneck • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Srdečne Vás vítam pri záverečnom kole základných skupín v súboji o prestížny titul v Lige Majstrov!
    V tomto online prenose Vám budem podrobnými príspevkami približovať aktuálne dianie z Donbass Arény v Donecku, kde si vrámci skupiny E zmeria sily domáci celok Šachtar Doneck, ktorý na svojej pôde privíta svetoznámy tím - Juventus Turín.

    Aktuálne poradie skupiny E v Lige Majstrov
    1. Šachtar Doneck - 10 bodov (skóre +5)
    2. Juventus Turín - 9 bodov (skóre +7)
    3. Chelsea Londýn - 7 bodov (skóre +1)
    4. Nordsjælland - 1 bod (skóre -13)

    V posledných zápasoch sa však toto poradie môže ešte poriadne zamiešať. Ak vyhrá Juventus nad Šachtarom a Chelsea nad Nordsjællandom veľkým výsledkom, tak ešte Šachtar do osemfinále postúpiť nemusí. Domácim Ukrajincom teda tentokrát na postup stačí len jeden bod za remízu.

    Aktuálny ukrajinský majster - tím Šachtar Doneck má aj túto sezónu v domácej Premier League rozbehnutú priam vynikajúco. Po osemnástich zápasoch sa nachádza na jasnej prvej priečke s 51 bodmi a gólovým skóre +43. Na svojom konte majú hráči Šachtaru zatiaľ len jednu prehru a až sedemnásť výhier. Druhý tím Dnipro Dnipropetrovsk stráca na Doneck momentálne už 13 bodov. V Lige Majstrov sa im zatiaľ darí nad očakávania - po piatich zápasoch sa nachádzajú na priebežnej prvej priečke skupiny E s desiatimi bodmi a gólovým skóre +5. Na svojom tabuľkovom konte majú zatiaľ tri výhry, jednu remízu a len jednu prehru. Postupne sa predviedli proti Nordsjællandu, ktorý na Ukrajine zdolali 2:0 a v Dánsku až 5:2. Následne sa dvakrát predviedli aj proti londýnskej Chelsea, ktorú doma zdolali v pomere 2:1, no vonku prehrali v pomere 2:3. Proti ich dnešnému súperovi - Juventusu Turín hrali zatiaľ len jedenkrát - na talianskej pôde, kde remízovali v pomere 1:1. Hráči Šachtaru to na domácej pôde vedia, čo dokázali najmä v zápase s Chelsea. Uvidíme ako sa im bude dariť proti talianskému majstrovi z Turína, no myslím si, že bez bodu neostanú. Ak vyhrajú alebo remízujú budú mať jasný postup z prvej priečky. Ak však prehrajú, karty sa môžu zamiešať a ešte môžu vypadnúť.

    Aktuálny talianský majster - tím Juventus Turín má podobne ako jeho dnešný súper rozbehnutú sezónu v domácej lige - Serie A veľmi dobre. Po pätnástich zápasoch sa Juventus nachádza na čele tabuľky s 35 bodmi a gólovým skóre +22. Na svojom konte majú hráči Juventusu v domácej súťaži zatiaľ len dve prehry, dve remízy a až jedenásť výhier. Vrámci skupiny E tohtoročnej Ligy Majstrov sa im darí tiež celkom dobre a aktuálne sídlia na druhej priečke s 9 bodmi a gólovým skóre +7. V Lige Majstrov majú na svojom konte zatiaľ dve výhry a tri remízy. Dvakrát sa stretli s tímom Nordsjælland, ktorý na domácej pôde zdolali v pomere 4:0, no na dánskom trávniku len remízovali 1:1. Rovnako dvakrát si sily zmerali aj s anglickým tímom Chelsea Londýn, ktorý doma zdolali v pomere 3:0, no vonku opäť len remízovali 2:2. S ich dnešným súperom - Šachtarom Doneck sa stretli len raz na domácej pôde, odkiaľ si uchmatli len jeden bod za remízu 1:1. Juventusu sa zatiaľ viac darí doma, teda až na zápas s Doneckom, kde si vybojovali len jeden bod. Vonku im to pre zmenu veľmi nejde a dokázali len dvakrát remízovať. Každopádne v tomto zápase budú bojovať o veľa. Ak vyhrajú, tak budú lídrom skupiny E, no proti Šachtaru to budú mať ťažké. Ak remízujú, Chelsea im bude dýchať na chrbát s gólovým skóre (ak vyhrá nad Nordsjællandom). Ak prehrajú, je veľmi pravdepodobné, že sú vonku z hry o štvrťfinále.

    Podarí sa v zatiaľ nepokoriteľnom Donecku dominovať Juventusu, ktorý by teda výrazne zamiešal karty skupiny E?

    Náš tip: remíza (kurz 1,80)
     
    Úvodné zostavy:

    Šachtar Doneck: Pyatov - Rat, Rakitskiy, Kucher, Srna - Fernandinho, Stepanenko - Willian, Mkhitaryan, Alex Teixeira - Eduardo Da Silva.

    Juventus Turín: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Lichtsteiner, Asamoah - Vidal, Pogba - Giovinco, Vučinič.

    Rozhodca: J. Eriksson - M. Klasenius, D. Wärnmark (všetci Švédi).
     
    Na striedačkách budú pripravení títo hráči:

    Šachtar Doneck: Kanibolotskiy (NB) - Kobin, Devič, Gai, Douglas Costa, Krivtsov, Ilsinho.

    Juventus Turín: Storari (NB) - Cáceres, Padoin, Giaccherini, Quagliarella, Matri, Marrone.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Pri lopte sú zatiaľ domáci hráči Šachtaru Doneck, ktorí sú len veľmi opatrní a loptu si prihrávajú len na vlastnej polovici.
     
    2
    Kucher nám predviedol skvelý center pred bránu Juventusu, kde si mal loptu prevziať Eduardo Da Silva, no napokon sa turínsky obranca Bonucci zachoval veľmi dobre a spolu s Buffonom zažehnali nebezpečie.
     
    3
    Domáci Šachtar opäť ofenzívne tlačí svojich súperov, no zatiaľ sa domáci nedostávajú k zakončeniu. Po peknej prihrávke od Alexa Teixeiru sa k lopte dostal Willian, no toho čisto odstavil Chiellini.
     
    4
    K strele sa tentokrát dostali aj hostia z Juventusu, no tvrdý projektil od Giovinca letel len z veľkej vzdialenosti, a tak nemal gólman Pyatov s touto loptou žiadne problémy.
     
    5
    Po pravom krídle sa dobre presúval Eduardo Da Silva, následne poslal prihrávku pätičkou na Teixeiru, no ten už s loptou nič neurobil. Chiellini ho od lopty čisto odstavil.
     
    6
    Po ruke od útočiaceho Giovinca sa k lopte opäť dostávajú domáci hráči Šachtaru. Tí majú k dispozícii voľný kop z hranice vlastného pokutového územia.
     
    7
    Fernardinho nám predviedol svoj klasický prienik do pokutového územia hostí. Agresívne vbehol cez všetkých hráčov, no posledný Barzagli ho napokon od lopty odstavil.
     
    8
    Po peknom úniku od Williana sa nedovoleným zákrokom predviedol hosťujúci Vidal, ktorý si za nekompromisný šlapák odnáša prvú žltú kartu v tomto zápase.
     
    8
    Domáci mali následne k dispozícii štandardnú situáciu, ktorú odišiel zahrávať Willian, no gólman Buffon tentokrát nemusel zasahovať. Jeho center úspešne odhlavičkovali hosťujúci obrancovia.
     
    9
    Vučinič sa dostal do skvelej gólovej šance! Po skvelom centri od Giovinca z pravej strany sa Vučinič dostal k lopte na ľavej strane avšak z voleja napokon netrafil bránu hostí!
     
    10
    Hostia získali podobnú štandardnú situáciu ako ich dnešní súperi! Zahrávať ju odišiel Pirlo. Predviedol nám skvelý center, ktorým chcel nájsť Vidala, no to sa mu napokon nepodarilo. Obranca Rakitskiy loptu vyhlavičkoval do bezpečia.
     
    11
    Po peknom úniku od Williana naprieč pravou stranou sa k dobrému obrannému zákroku dostal Chiellini, ktorý loptu zblokoval za vlastnú bránu. Nasledovať bude rohový kop domácich.
     
    12
    Rohový kop odišiel zahrávať Vučinič, no napokon bol neúspešný. Na jeho center zareagovali len obrancovia Šachtaru Doneck, ktorý loptu odkopávajú do bezpečia.
     
    13
    Hráči Juventusu sa snažia ofenzívne presadiť únikmi po stranách, no zatiaľ sa im to nedarí. Obrana Šachtaru je zatiaľ bezchybná. Pogba nám pri svojom prieniku predviedol aj útočný faul.
     
    14
    Po pravom krídle sa snažil únikom presadiť Giovinco, no mierne mu to nevyšlo. Od lopty ho veľmi dobrým zákrokom pri postrannej čiare odstavil Srna.
     
    15
    Asamoah nám predviedol pekný center pred domáce pokutové územie, čo mu aj vyšlo. Loptu získal Vučinič, no jeho prihrávka na Pogbu bola len veľmi nepresná. Pri lopte sú opäť domáci.
     
    16
    Po peknom úniku od Mkhitaryana sa nedovoleným zákrokom previnil hosťujúci Pirlo. Ten pri osobnom súboji omylom trafil svojou rukou Mkhitaryana do tváre.
     
    17
    Hra sa nám na malú chvíľu prerušila, no Pirlo vyzerá byť v poriadku. Po menšom oddychu na trániku sa k lopte dostávajú domáci hráči, ktorí majú k dispozícii voľný kop.
     
    18
    Skvelý únik Williana po ľavom krídle a následný skvelý center bol takmer predgólový! K lopte sa v centrálnej časti dostal Fernandinho, ktorý však dôrazne bránený umiestnil loptu len do Buffonovho náručia!
     
    19
    Hra sa nám momentálne presunula do okolia stredu ihriska, kde majú loptu v moci domáci hráči. Tí sa snažia presadiť systémom ďalekých centrov.
     
    20
    Po faule na Asamoaha si domáci Stepanenko odnáša do štatistík žltú kartu. Hostia majú teda k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu. Tentokrát zo vzdialenosti 22 metrov.
     
    21
    Tento priamy kop odišiel zahrávať Prilo! Ten loptu odcentroval veľmi dobre na útočiaceho Pogbu, no napokon sa v pokutovom území domáci Fernandinho previnil rukou! Hlavný rozhodca si to však nevšimol.
     
    22
    Hráči Juventusu sú dobre naladení a svoje sily presunuli prevažne do ofenzívy. Zatiaľ sa im tam však proti pozornej obrane Šachtaru veľmi nedarí.
     
    23
    Pogba vysunul veľmi pekným centrom na pravú stranu Vučiniča, no napokon sa Vučinič nedostal k zakončeniu. Od lopty ho veľmi dobre odstavil pozorný Rat.
     
    24
    Juventus nám predviedol ďalšiu skvelú ofenzívnu kombináciu, no ani tá nekončí gólovým úspechom. Giovinca veľmi dobre od lopty odtlačil obranca Kucher.
     
    25
    Po peknom centri z pravej strany sa Vučinič veľmi dobre zorientoval na pravej strane. Následne sa zbavil Rakitskiyho, no na Kuchera mierne zabudol.
     
    26
    Domáci nám predviedli veľmi dobrú akciu po ktorej mohol vsietiť gól Mkhitaryan! Gólman Buffon však nemusel zasahovať, keďže na prihrávku od Williana bol Mkhitaryan prikrátky.
     
    27
    Bonucci nám predviedol nádherný ďalekotonážny center, po ktorom sa k lopte dostal Vidal. Ten však napokon tento center hlavičkou netrafil, a tak sú domáci v bezpečí.
     
    28
    Do útoku sa následne dostávajú hráči Šachtaru Doneck, ktorí sa systematicky posúvajú až pred gólmana Buffona. Tam však úradujú obrancovia hostí, ktorým to proste ide.
     
    29
    Hostia mali na svojich kopačkách úvodný gól! Po skvelej individuálnej práci Vučiniča sa k lopte v strede dostal Giovinco, ktorý zvolil prízemnú strelu k ľavej žŕdke, no napokon len tesne minul!
     
    30
    Domáci hráč Eduardo Da Sillva vidí žltú kartu po tvrdom súboji, v ktorom poslal k zemi bezmocného Vučiniča.
     
    31
    Vučinič sa po tvrdom zákroku od Eduarda Da Silvu musel mierne pozviechať, no napokon sa mu to podarilo a po menšom ošetrení opäť nastupuje na trávnik.
     
    32
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa po centri od Giovinca dostal Vidal, no ten svojou strelou z prvej netrafil domácu bránu! Gólman Pyatov nemusel zasahovať.
     
    33
    Hráči Juventusu momentálne v ofenzíve pritláčajú svojich protihráčov, no tí zatiaľ veĺmi dobre odolávajú. Prihrávku od Vidala veľmi dobre schmatol pozorný Kucher.
     
    34
    Giovinco si poriadne nerozumel s Vučiničom pri rýchlom protiútoku po pravom krídle, a tak sa k lopte dostávajú domáci. Konkrétne obranca Rat.
     
    35
    Do útoku sa dostávajú aj domáci. Po peknej prihrávke od Da Silvu sa k zakončeniu dostal Mkhitaryan, no ten napokon svojou strelou len poriadne minul bránu hostí.
     
    36
    Po tvrdom zásahu od Chielliniho padá k zemi domáci obranca Rat. Po menšom vyšetrení si ho lekári vzali za postrannú čiaru a vyzerá to tak, že bude v poriadku.
     
    37
    Po peknom úniku od Vidala sa k zakončeniu dostal Chiellini, no jeho nedôrazný projektil gólman Pyatov úspešne chytá vo svojom náručí.
     
    38
    Hra sa nám momentálne nesie v znení veľkého počtu nepresností. Oba tímy nám predvádzajú veľmi nepresné prihrávky, ktoré končia na súperovej strane.
     
    39
    Juventus si vytvoril ďalšiu skvelú šancu! Po skvelom úniku od Pogbu prišla prihrávka na ľavú stranu k Vučiničovi, no ten sa vlastne k nej už nedostal. Gólman Pyatov úspešne vybehol a loptz chytá.
     
    40
    Domáci obranca Kucher zinkasoval žltú kartu. Tentokrát si nedovolene počínal na ľavej strane, kde k zemi poslal Pirla. Hostia majú k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 33 metrov.
     
    41
    Priamy kop odišiel tradične zahrávať Pirlo, no jeho center sa dostal len na Chielliniho, ktorý loptu cez Stepanenka už nepredĺžil na svojich spoluhráčov.
     
    42
    Domáci hráči sú síce pri lopte, no momentálne si ju prihrávajú len na vlastnej polovici. To sa domácemu obecenstvu nepáči a predvádza nám hlasný výskot.
     
    43
    Obrovskú chybu v rozohrávke nám predviedol Rakitskiy! Následne sa k lopte dostal Vučinič, no Rakitskiy sa dobre vrátil a postavil sa pred loptu. Hráč Juventusu ho následne fauloval.
     
    44
    Pogba sa dostal k ďalšej nebezpečnej šanci, no po peknej prihrávke od Asamoaha sa ešte pred jeho zakončením dobre vrátil obranca Srna, ktorý posiela loptu do bezpečia.
     
    45
    Srna nám predviedol ďalší skvelý obranný zákrok! Tentokrát dobrým sklzom odstavil Asamoaha, ktorý by sa dostal do vyloženej gólovej šance po skvelom centri od Lichtsteinera!
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    45+1
    V prvej minúte nadstaveného času sme nič vážne nevideli. Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sú však veľmi nedôrazní a zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    45+2
    Gólman Pyatov nám predviedol veľmi dobrý zákrok, keď musel čeliť strele z veľkej diaľky v znení Giovinca. Loptu po menšom zblokovaní napokon ukrýva vo svojou náručí.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme veľa futbalového umenia nevideli a na trávniku môžeme vidieť, že oba tímy poriadne taktizujú. Do najväčšej šance v prvom polčase sa dostal Giovinco, ktorý nám predviedol veľmi dobré prízemné zakončenie, ktorým však napokon minul domácu bránu o niekoľko centimetrov. Domáci si vyloženú šancu zatiaľ nevybojovali a gólman Buffon nemal veľa práce. Doposiaľ boli aktívnejšími hráči Juventusu, no uvidíme, či im to vydrží aj naďalej.

    Podarí sa jednému z týchto tímov vyhrať v druhom polčase alebo uvidíme aj v závere stretnutia nerozhodný stav?
     
    46
    Domáci tréner Lucescu posiela do druhého polčasu prvé striedanie. Namiesto útočníka Eduarda Da Silvu nastúpi na trávnik oddýchnutý Devič.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Aktívnejší boli opäť hráči Juventusu, no prvú strelu v druhom polčase nám predviedli domáci! Rakitskiy tvrdo vystrelil z veľkej vzdialenosti, no gólman Buffon úspešne zasiahol!
     
    48
    Domáci hráči majú k dispozícii po faule od Bonucciho priamy kop. Zahrávať ho odchádza Rakitskiy! Loptu si postavil vo vzdialenosti približne 25 metrov od brány hostí.
     
    49
    Po skvelom strieľanom centri od Rakitskiyho sa k lopte dostal až gólman Buffon, ktorý ju len vyrazil pred seba! Následne sa k zakončeniu dostal Alex Teixeira, no ten z voleja míňa bránu!
     
    50
    Aktívnejšími sú momentálne hráči Šachtaru Doneck, no zatiaľ sa im v zakončení nedarí. Obrana Juventusu je mierne otrasená, no hrá zatiaľ dobre.
     
    51
    Pri lopte sú opäť hráči Juventusu, no nepresný center od Lichtsteinera napokon končí mimo brány domáceho Šachtaru Doneck.
     
    52
    Tvrdé zakončenie nám predviedol Chiellini! Spoza domáceho pokutového územia tvrdo zakončil, no skvele sa po lopte telom hodil obranca Kucher!
     
    53
    Hráči Juventusu boli v ďalšej skvelej gólovej šanci! K zakončeniu na hranici pokutového územia sa dostal Pirlo, no lopta sa napokon obtrela o ľavú žŕdku a išla bon z brány!
     
    54
    Na druhej strane sa do zakončenia z pravej strany dostal Mkhitaryan, no z ťažkého uhlu napokon prízemnou strelou míňa bránu hostí o niekoľko centimetrov. Jeho kolega Devič sa na neho hnevá.
     
    55
    Po tvrdom súboji medzi Pogbom a Srnom padol k zemi domáci kapitán Srna! Po krátkom vyšetrení sa však vracia do hry.
     
    56
    Juventus Turín dal gól!
    Hráči Juventusu Turín sa dostávajú do vedenia! Vučinič sa nenechal odstaviť dvojicou domácich obrancov a poslal skvelú prihrávku na Giovinca! Giovinco pohybom oklamal obrancu OLEXANDRA KUCHERA, ktorý si loptu umiestnil do vlastnej brány!
     
    58
    Domáci hráči sa snažia gólovo presadiť únikmi po stranách, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorný Bonucci tentokrát odstavil nabiehajúceho Deviča.
     
    59
    Hostia získali k dispozícii rohový kop, ktorý odišiel zahrávať Pirlo. Ten loptu odcentroval veľmi dobre, no napokon sa k hlavičke dostal Bonucci, ktorý míňa bránu domácich!
     
    60
    Pri lopte sú opäť hráči Juventusu, ktorí vidia, že s týmto zápasom sa dá ešte pohnúť ďalej. Domáci sú mierne otrasení, no domáce tribúny ich veľmi dobre poháňajú dopredu.
     
    61
    Po skvelom centri od Mkhitaryana sa k lopte dostal na pravej strane Devič, no ten napokon míňa bránu. Lopta však získala ešte teč hráča Juventusu, a tak sa bude pokračovať rohovým kopom domácich.
     
    62
    Rohový kop odišiel zahrávať Rakitskiy, no ten loptu odcentroval len na kopačky hráčov Juventusu. Tí sa poľahky oslobodzujú a pokračujú v hre.
     
    63
    Domáci hráči sa stále snažia útočiť, no zatiaľ sa im nedarí. Nepresný center od Kuchera po niekoľkých tečoch napokon končí v moci obrancu Barzagliho.
     
    64
    Po veľmi nepresnom centri od Mkhitaryana sa k lopte dostáva gólman Buffon, ktorý neváha a okamžite nám predvádza veľmi dobrý ďaleký výkop.
     
    65
    Tréner domácich - Lucescu posiela na trávnik aj druhé striedanie. Na trávnik nastúpi namiesto Alexa Teixeiru oddýchnutý Ilsinho.
     
    66
    Hra sa nám opäť presunula do stredu ihriska, kde majú loptu v moci hráči Šachtaru Doneck. Zatiaľ sa im veľmi nedarí. Juventus sa dobre bráni.
     
    67
    Po skvelom centri od Williana sa k lopte dostal Ilsinho, no ten z pravej strany napokon svojou nedôraznou strelou trafil len ľavú žŕdku brány hostí!
     
    68
    Willian sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no následná prihrávka mu veľmi nevyšla. Loptu schmatol Chiellini, ktorý ju posiela do útoku.
     
    69
    Juventus nám predviedol poriadny závar pred gólmanom Pyatovom! Po peknom úniku Vučiniča mu gólman Pyatov vykryl strelecký uhol. Následne sa k lopte dostal Giovinco, ktorý taktiež zlyhal a do tretice to bol Pogba, ktorý trafil len obrancu Šachtaru.
     
    70
    Lichtsteiner nám na pravej strane predviedol veľmi dobrú individuálnu snahu, ktorou si odstavil domácu obranu a následne loptu odcentroval k dvojici Vidal-Vučinič. Tí však loptu poslali len mimo domácej brány.
     
    71
    Domáci hráč Mkhitaryan si odnáša žltú kartu za filmovanie. Po peknom úniku cez ľavé krídlo padol k zemi v pokutovom území po zákroku od Pogbu, ktorý bol však čistý.
     
    72
    Do útoku sa vzápätí opäť dostávajú hráči Juventusu, no tým sa veľmi nedarí. Pekné zakončenie od Pirla napokon končí len v rukách gólmana Pyatova.
     
    73
    Úvodný gól Šachtaru Doneck mal na svojich nohách Devič, no ten sa napokon nedokázal presadiť. Loptu z hranice pokutového územia napálil len k obrancom Juventusu.
     
    74
    Devič nám predviedol ďalší pekný únik po ľavom krídle, no napokon ho ešte pred centrom odstavil Bonucci. Nasledovať bude rohový kop domácich.
     
    75
    Vidal nám predviedol veľmi nepresný center zo stredu ihriska, ktorý napokon končí len v moci gólmana Buffona, ktorý pokračuje ďalej v hre.
     
    76
    Willian nám predviedol veľmi dobrý prienik po pravej strane a následne prihral na Fernandinha. Ten bol však na jeho prihrávku prikrátky.
     
    77
    Pri lopte sú opäť hráči Juventusu, no ich útočné prieniky už nie sú také plynulé ako skôr v zápase. Hráči Donecku sa veľmi dobre bránia.
     
    78
    Momentálne vidíme v tomto zápase veľké množstvo zbytočných faulov. Hra sa nám teda poriadne kúskuje. Pri lopte sú momentálne domáci.
     
    80
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa snažia presadiť systémom strieľaných centrov po stranách, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Juventus sa dobre bráni.
     
    81
    Fernandinho nám predviedol ďalší nepríjemný faul. Tentokrát poslal k zemi nabiehajúceho Asamoaha. Zatiaľ však kartu neuvidí. Hra pokračuje ďalej.
     
    82
    Po peknom prieniku od Lichtsteinera prišiel z pravej strany center, na ktorý však zareagovala len obrana Šachtaru Doneck. Giovinco sa chytá za hlavu.
     
    83
    Pri lopte sú opäť hráči Šachtaru Doneck, ktorí veľmi dobre útočia, no Juventus začína betónovať. Uvidíme, či sa im táto taktika podarí.
     
    84
    Po peknom prieniku od Williana sa k zakončeniu dostal Mkhitaryan, no ten svojou delovkou minul bránu Juventusu minimálne o 17,25 metra!
     
    85
    Pogba nám predviedol veľmi dobrý prienik po pravej strane, no k zakončeniu sa už nedostal. Od lopty ho veľmi dobre odstavil obranca Kucher.
     
    86
    Giovinco veľmi dobrou prihrávkou do behu našiel nabiehajúceho Pogbu, no ten bol napokon v offsajde. Pri lopte sú teda opäť domáci.
     
    87
    Hráč Juventusu - Chiellini zinkasoval žltú kartu po tvrdom faule na útočiaceho Deviča. Nasledovať bude voľný kop pre domácich.
     
    88
    Tréner Alessio posiela na trávnik svoje prvé striedanie. Do hry nastupuje namiesto Vučiniča oddýchnutý Matri.
     
    89
    Po peknej spolupráci medzi Devičom a Ilsinhom sa k zakončeniu dostal druhý menovaný, no tomu pod nohy vbehol pozorný Chiellini.
     
    90
    Nervozita sa stupňuje a pri brankárovi Buffonovi sme videli náznak potyčky. Napokon to však upokojil hlavný rozhodca spolu s gólmanom Buffonom.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90+1
    Do útoku sa v závere prvej minúty nadstaveného času dostali hráči Juventusu. Delovka od Matriho však napokon končí mimo brány domácich.
     
    90+2
    Aj tréner hostí - Alessio posiela na trávnik striedanie. V jeho znení to je už druhé. Namiesto Giovinca nastúpi do hry oddýchnutý Giaccherini.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas nám priniesol veľmi nešťastný gól pre domáci tím, keď si po peknej hre od Giovinca vsietil vlastný gól obranca Olexandr Kucher.
    V tomto zápase sa rozhodlo o postupujúcich do osemfinále zo skupiny E. Z prvého miesta postupuje Juventus Turín. Z druhého len s veľkým šťastím postupuje Šachtar Doneck. Von z hry sú teda anglický gigant a aktuálny majster Ligy Majstrov Chelsea Londýn a dánsky Nordsjælland.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z vyraďovacej fázy Ligy Majstrov.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.

    Góly: 56. Kucher (vla.)

    Karty:   20. Stepanenko (DON), 30. Eduardo (DON), 40. Kucher (DON), 71. Mkhitaryan (DON) - 8. Vidal (JUV), 87. Chiellini (JUV)


    Šachtar Doneck: Pyatov - Rat, Rakitskiy, Kucher, Srna - Fernandinho, Stepanenko - Willian, Mkhitaryan, Alex Teixeira (65. Ilsinho) - Eduardo Da Silva (46. Devič).
    Juventus Turín: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Lichtsteiner, Asamoah - Vidal, Pogba - Giovinco (90+2. Giacherini), Vučinič (88. Matri).

    Rozhodca: J. Eriksson - M. Klasenius, D. Wärnmark (všetci Švédi)

    Diváci: 48000