Šumperk – Kadaň 5:7 (kon.) | Litoměřice – Jihlava 3:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Ústí n/L 3:4 (0:2 po s.n.)
Most – Třebíč 3:6 (kon.) | Beroun – Olomouc 2:1 (po s.n.) | Písek – Mladá Boleslav 1:5 (kon.)
po s.n. (0:2)
BK Havlíčkův Brod
3:4 (1:0, 0:2, 2:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
cz Sobota 17.11.2012, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z třiadvacátého kola první hokejové ligy. V rámci této rundy na sebe narazí desátý celek prvoligové tabulky HC Rebel Havlíčkův Brod a druhý tým v pořadí druhé nejvyšší české hokejové ligy HC Slovan Ústečtí Lvi. Utkání začíná v 17:00.
     
    Ústečtí Lvi patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co naše prvoligová scéna nabízí. Roli favorita soutěže potvrzují Ústečtí také letos a drží průběžnou druhou příčku před suverénní Mladou Boleslaví. Právě mladoboleslavský celek je v letošní sezoně doslova noční můrou Lvů, kteří s ním prohráli oba dosavadní vzájemné zápasy. Zatím nejvyšší prohru přineslo do ústeckých řad devatenácté kolo, v němž nastoupili Lvi v Olomouci. Domácí Kohouti nastříleli do ústecké brány pět gólů a sami dovolili jediný obdržený. Oproti tomu nejvyšší porážku musel skousnout Písek, který ve Zlatopramen aréně prohrál 2:7. Nejvíce se v tomto utkání dařilo kanonýru Jaroslavu Roubíkovi a Markovi Lašovi. V posledním kole nastoupili Lvi omlazeni a premiéru na postu prvního gólmana si odbyl Michael Petrásek.
     
    Rebelové po výtečném vstupu do sezony, kdy nějakou dobu okupovali nejvyšší příčky, zatím spíše tápou. Výsledkové zlepšení měla přinést změna trenéra, ale Jiří Rech po svém nástupu nezažívá výsledkový boom. Na jeho obranu je třeba říci, že je u mužstva teprve krátce a hned na úvod jeho kariéry v Brodě jej čekaly těžké zápasy s jihlavskou Duklou a Horáckou Slávií Třebíč. V minulém kole se do sestavy Rebelů vrátil gólman Daniel Dolejš, který si předtím plnil reprezentační povinnosti. Nejvyššího vítězství dosáhli Rebelové v prvním kole, kdy porazili Beroun na jeho ledě vysoko 7:3. Naopak nejhorší výsledek přišel na ledě Kadaně, kde dostala Rebelí družina výprask 8:2. Kuriózní gól zaznamenal Lukáš Endál. V posledním zápase na ledě Třebíče se poprvé objevila nová posila Tomáš Micka ze Slavie Praha.
     
    Vzájemná bilance obou soupeřů v 1.lize:

    Počet odehraných zápasů: 21
    Bilance: 2-0-0-19
    Výsledky: 4:3, 0:3, 0:7, 0:9, 1:5, 2:4, 2:4, 2:7, 4:8, 2:0, 2:4, 1:3, +2:4, +2:4, +4:5, +2:5, 1:5, 1:4, 0:5, 1:2, 3:5,
    Skóre: 36:96
     
    Minulé zápasy:

    TŘEBÍČ - HAVL. BROD 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
    Branky a nahrávky: 5. Burian (Rangl, Dolníček), 8. Burian (Káňa), 36. Burian (Káňa, Malena), 59. Burian (Káňa, Dolníček), 60. Vondráček (Kaut, Fořt) - 57. Endál (Micka, Vondráček).

    H. Brod: Dolejš (Suchan) - J. Pavlík, Protivný, Soldán, Ostrčil, Morava, Novotný, Blažek, Jelínek - Endál, Micka, Ondráček - Rytnauer, Meidl, R. Vondráček - Fiedler, Štěpánek, Musil - Stehlík, Knotek


    ÚSTÍ - BEROUN 4:2 (0:0,1:0, 3:2)
    Branky a nahrávky: 31. Přeučil (Hořava, Rod), 48. Roubík (Poživil, Přeučil), 55. Kovář (Roubík, Daniel Boháč), 60. Čermák - 48. Pavel (Ruprecht, Jebavý), 56. Padělek (Karpov).

    Ústí: Petrásek (Novák) - Brož, Holomek, Poživil, Smetana, Černý, Vobořil, F. Pavlík, Hořava - Přeučil, Čermák, Sklenička - Kovář, Roubík, Ludvík - Tůma, Sýkora, Boháč - Kloz, Rod, Handlovský
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    HC Rebel Havl. Brod:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Ladislav Rytnauer 20 (6+14)
    2. Martin Ondráček 18 (9+9)
    3. Lukáš Endál 18 (8+10)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Radek Novotný 6 (5+1)
    2. Radim Ostrčil 6 (3+3)
    3. Marian Morava 6 (1+5)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Milan Kostourek +7
    Roman Vondráček -13

    Brankáři:
    Daniel Dolejš - 18 záp. - 1012 min - 42 og. (prům. 2.50) - 91,98%
    Jaroslav Suchan - 6 záp. - 315 min - 27 og. (prům. 5.14) - 86,43%


    HC Slovan Ústečtí Lvi:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Jaroslav Roubík 32 (14+18)
    2. Robin Kovář 19 (12+7)
    3. Daniel Boháč 16 (5+11)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Lukáš Poživil 17 (4+13)
    2. Zbyněk Sklenička 12 (5+7)
    3. Petr Hořava 5 (2+3)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Jaroslav Roubík +11
    Jan Kloz, Petr Hořava -4

    Brankáři:
    Michael Petrásek - 1 záp. - 60 min. - 2 og. (prům. 2.00) - 92,59%
    Zdeněk Orct - 11 záp. - 633 min. - 25 og. (prům. 2.37) - 91,17%
    Vladislav Koutský - 13 záp. - 632 min. - 28 og. (prům. 2.66) - 90,18%
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - J. Pavlík "A", Protivný, Soldán, Ostrčil, Morava "A", Novotný, Jelínek - Micka, Endál "C", Vondráček - Rytnauer, Knotek, Ondráček - Stehlík, Štěpánek, Musil - Kozlík, Fiedler - Blažek
    Trenér: Jiří Rech

    HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek (Koutský) - Poživil "A", Smetana, Černý, Hořava, Brož, Holomek, F. Pavlík, Vobořil - Kovář, Roubík "C", Ludvík - Tůma, Sýkora, Handlovský - Přeučil, Čermák, Sklenička - Kloz, Boháč "A", Laš
    Trenér: Jaromír Šindel

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Václav Guth, David Rittich.
     
    Ještě jednou přijměte mé srdečné uvítání z útrob zimního stadionu v Kotlině. Na ledové ploše se nám nyní rozcvičují oba dnešní soupeři. Letmým pohledem na sestavu domácího týmu můžeme vidět, že byl poprvé v sezoně do prvoligového A-týmu povolán junior David Kozlík, jenž začal ročník v juniorech Komety Brno, ale vrátil se zpět do Kotliny a paralelně s místní juniorkou hraje také v pelhřimovském Spartaku. Ústečtí Lvi znovu do dnešního zápasu nasazují mezi tyče juniora Michaela Petráska, jenž se v dobrém světle uvedl v posledním kole, kdy Lvi hostili doma Beroun.
     
    Na ledové ploše již krouží trojice hlavních rozhodčích. Mužem číslo jedna je dnes pan Oldřich Hejduk, jemuž budou na čarách vypomáhat pánové Václav Guth a David Rittich. Všichni arbitři jsou z Jihlavy.
     
    A kluziště již přivítalo také oba dnešní soupeře. Jako první na led najeli Ústečtí Lvi a po nich i domácí Rebelové. Budeme začínat...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Oba celky se po úvodním vhazování tlačily dopředu, ale pokaždé skončily útoky jen za modrou čárou, kde dominovali obránci.
     
    00:59
    Rychlost nabral Miloslav Čermák, který se vyhnul Vondráčkovi, ale na brankovišti jej od kotouče odstavil Jan Soldán.
     
    01:15
    Na modré čáře se do puku opřel Vladimír Brož a jeho střelu dokázal Dolejš ztlumit. Neměl to vůbec lehké, jelikož před ním clonilo asi pět hráčů.
     
    02:19
    Hra je lehce zakřiknutá a dominují defenzivy. Nyní to potvrdili domácí, když se snažil dostat dopředu Jaroslav Roubík, ale odstavil jej Petr Štěpánek.
     
    03:08
    Ústečtí Lvi drželi nyní puk v útočné třetině, ale bez střeleckého efektu, Domácí následně vyhazují na icing. Brožova střela je tak i nadále jediným střeleckým pokusem.
     
    03:38
    Tomáš Micka nyní motal hlavy ústeckým bekům, na vrcholu pravého kruhu pak hledal na brankovišti svého kolegu, ale po kotouči se vrhl Michael Petrásek, který jej zachytil ještě před Rebelem.
     
    04:00
    Rebelové si nyní vynutili na svém soupeři chybu a Ústečtí vyhazují kotouč jen na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Petráska.
     
    04:03
    Ihned po buly cpal puk na bránu Lukáš Endál, ale jeho pokus nebyl příliš razantní a Petrásek tak v klidu puk odrazil za bránu.
     
    04:41
    Na druhé straně po rychlém přenesení hry objel branku a cpal se do zakončení David Tůma, ale do jeho pokusu mu lehl obětavě Lukáš Endál.
     
    05:26
    Ústečtí dlouho kombinovali před vlastním gólmanem, až se jim to málem vymstilo. Sýkorovu chybu mohla potrestat dvojice Musil - Štěpánek, ale než si Musil zpracoval puk ze vzduchu, už u něj byli obránci a je po šanci.
     
    06:11
    Od levého mantinelu vyslal rychlou střelu Jan Kloz, ale trefil jen připravenou Dolejšovu hruď. Dorážet byl ještě připraven Daniel Boháč, ale Dolejš puk podržel.
     
    06:34
    První vážnější příležitost zápasu jde z holí Rebelů! Tomáš Micka s Lukášem Endálem vybojovali na levém mantinelu kotouč, který byl následně naservírován mezi kruhy na Romana Vondráčka, jehož však fantasticky lapačkou vychytal povyjetý Petrásek!!
     
    07:10
    Rebelové měli šanci, ale Jan Knotek pálil pouze do Petráska. Byl však seknut Ondřejem Holomkem (UNL), který tak míří na trestnou lavici.
     
    07:28
    Střelu Micky z pravého kruhu vykopl Petrásek před sebe, kde stál Lukáš Endál, ale k dorážce se nedostal. Navíc se stihl ústecký gólman přesunout.
     
    08:02
    Ústí vyhazuje kotouč až k Dolejšovi a dobře zde napadá rozehrávku Rebelů.
     
    08:21
    Buly před Petráskem poté, co bylo odpískáno sevření kotouče rukou. Domácí v posledních minutách ožili a ústecký muž s maskou má plno práce.
     
    08:29
    Ihned po buly zkoušel své střelecké štěstí od levého mantinelu Ladislav Rytnauer, ale přízemní pokus nasměroval vedle tyče.
     
    08:51
    Martin Ondráček vybojoval kotouč pro Jana Knotka, který z mezikruží trefil jen hruď připraveného Petráska! ten nyní opět Lvy podržel!
     
    09:30
    Ústí, již v plném počtu, se dralo kupředu, ale Jaroslav Roubík se před Dolejšem neprosadil. Domácí následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    09:49
    Domácí podnikli útočné výpad, který byl však zablokován dvojicí Ondřej Holomek - Zbyněk Sklenička. Rebelové však napadají.
     
    10:17
    A dokonce vybojovali znovu kotouč na své hole a od levého hrazení na úrovni vrcholu kruhu vypálil Petr Štěpánek, ale Petrásek puk schoval do lapačky.
     
    10:50
    Po objetí branky se snažil prrcpat puk do branky Michal Blažek, ale Petrásek si bližší tyč pohlídal a následně kotouč pokryl pod lapačku.
     
    11:25
    Michael Petrásek nyní zaváhal a rozehrál jen na hůl Tomáše Micky, který byl však odstaven protihráčem, stejně tak jako následně i Endál.
     
    11:51
    Druhá přesilovka pro Rebely. Robin Kovář (UNL) naremploval na mantinel domácího obránce Moravu a pyká. Dostal 2 minuty za vysokou hůl.
     
    12:19
    Ústečtí vyhodili kotouč až do míst, kde panuje Daniel Dolejš. Následně se domácím nepovedlo projít do útočné třetiny - zastavil je ofsajd.
     
    12:51
    Radim Ostrčil od modré čáry trefil jen Vladimíra Brože, který následně uhánel s Janem Klozem dva na jednoho, Brož vzal odpovědnost na sebe, ale minul branku!
     
    13:54
    Ústí je v plném počtu. Rebelům se početní výhoda vůbec nepovedla. Ústí neustále vyhazovalo puk až k domácí brance.
     
    14:12
    Ondřej Stehlík od pravého mantinelu hledal střílenou přihrávkou svého spoluhráče, Štěpánek puk trefil, ale kotouč minul branku.
     
    14:35
    Jedovku vyslal od modré čáry Jan Pavlík a Michael Petrásek měl nyní štěstí, že střela šla těsně mimo, jelikož nic neviděl.
     
    15:35
    Hra je nyní nestálá. Ani jeden z celků se nedokáže udržet v útočné třetině a ohrozit soupeřovu branku. Naposledy se o šanci připravil Jaroslav Roubík.
     
    16:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se ujímají vedení a nutno říci, že po zásluze! Ladislav Rytnauer nejprve jen nahodil na branku a šel střídat. Kotouč však na zadním mantinelu vybojoval Roman Vondráček a cpal jej před branku, kde však dokázal Petrásek zasáhnout betonem. Následně však přehodil jeho nataženou nohu LUKÁŠ ENDÁL, který tak otevírá skóre zápasu. Asistence: Roman Vondráček.
     
    16:48
    Domácí Rebelové jsou však i nadále natlačeni před brankou Michaela Petráska, který musí být před domácími střelci na pozoru.
     
    17:36
    Jan Kloz se snažil v útočné třetině vymíchat Jana Soldána, ale ten se nedal a puk mu vypíchl a následně i poslal do střední třetiny.
     
    18:27
    Martin Ondráček nyní s Janem Knotkem vybojovali kotouč. Druhý jmenovaný následně backandem zkoušel zasunout puk za Petráska, ale trefil jen brusli obránce ve žlutém.
     
    19:16
    Jan Pavlík dostal nabito od Jan Micky a následně poslal od pravého mantinelu kotouč na branku, kde byl připravený Petrásek, který zasáhl lapačkou.
     
    19:41
    Lukáš Endál se protlačil až k nahrávce a na brankovišti stál Tomáš Micka, jemuž však odražení kotouč vypíchl od hole Vladimír Brož a připsal si důležitý obranný zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Začátek první části byl vlažný, ale do tempa se brzy dostali domácí Rebelové, kteří zaměstnávali Petráska, který odolával až do doby, kdy jej z dorážky překonal Lukáš Endál.

    Další třetina začne zhruba v 17:50.
     
    Domácí hokejisté již vjíždějí na ledovou plochu těsně následováni Ústeckými Lvy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Ihned po zisku úvodní buly se cpali Lvi do útoku, ale Jaroslav Roubík si z pravého kruhu na Dolejše nepřišel. Ten dokázal včas zasáhnout.
     
    20:47
    Ústí začalo aktivněji a David Ludvík se pokusil od levého hrazení nasměrovat puk do branky, ale trefil je obránce před sebou.
     
    21:25
    Nyní se kupředu dostali také Rebelové, ale pokus Jana Knotka byl zablokovaný a skončil nad Petráskovou klecí.
     
    21:41
    Početní výhoda také pro Rebely. Marian Morava (HBR) uťal akci soupeře jen nedovoleným bráněním.
     
    22:00
    Domácím se povedlo rychle vyvézt puk. Tomáš Protivný následně od modré zkusil pozornost Petráska, který musel vytáhnout zárkok betony.
     
    22:25
    Lvi se natlačili před Dolejše, ale domácím hokejistům se opět povedlo kotouč vyhodit.
     
    23:03
    Filip Pavlík se snažil procpat puk přes brankoviště, ale Dolejš kotouč nadzvedl lapačkou. Následně domácí vyhazují.
     
    23:41
    Rebelové znovu ubránili modrou čáru a jsou v plném počtu. Ústí se v této přesilovce takřka k ničemu nedostalo.
     
    24:16
    Lukáš Handlovský nejprve trefil Dolejše a na druhé straně uháněl sám na bránu Lukáš Endál, který byl podražen Smetanou a pojede nájezd!
     
    24:16
    Domácí kanonýr si vybruslil před gólmana, snažil se jej rozpohybovat, ale Michael Petrásek se nedal a puk mezi betony nepustil. Následně si užívá potlesk hrstky žlutomodrých příznivců!
     
    24:58
    Rebelové byli nyní před brankou, kde se snažili dostat k zakončení, ale Ústečtí puk vyvezli a domácí vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    25:18
    Obě obrany si nyní přehazují kotouč jako horký brambor a hrací guma pendluje od brankové čáry k brankové čáře.
     
    25:46
    Martin Ondráček (HBR) nejprve promáchl před Petráskem a následně se dopustil faulu vysokou holí, druhá přesilovka pro Lvy.
     
    26:06
    Rebelové nyní dvakrát po sobě dokázali vyhodit kotouč až k brance Ústí.
     
    26:35
    Ponechaná výhoda pro Rebely. Ti mají herně navrch a i v oslabení útočí. Radek Novotný výborně vybojoval v útočné třetině faul na soupeřovi.
     
    26:48
    Podruhé dnes míří na trestnou lavici Robin Kovář (UNL). V závěru výhody ještě před brankou snažil procpat puk mezi betony Ladislav Rytnauer, ale neuspěl.
     
    27:25
    Ústí bylo nyní nastěhované před domácí klecí, ale její strážce Daniel Dolejš však především sledoval dění před sebou.
     
    28:12
    Jan Knotek si vybruslil od pravého mantinelu a snažil se dostat ke střele, která nakonec přišla, ale jen do obránce. Následně vyhazuje a dobře napadá Zbyněk Sklenička.
     
    28:58
    Ústí je již v plném počtu a kotouč je za brankou Daniela Dolejše, kde jej mají na holi domácí, ti se opět začínají dostávat ke slovu.
     
    29:25
    Gól visí ve vzduchu! Radek Novotný se prokličkoval mezi kruhy, kde se mu povedlo zakončit, ale trefil jen tyčku Petráskovy branky!
     
    29:48
    Lvi právě vstřelili branku!

    Nedáš - dostaneš, odpradávna ve sportu existující pravidlo se opět potvrdilo. Petr Hořava vysunul dopředu Davida Tůmu, který se dostal až na pravý kruh, odkud našel KAMILA ČERNÉHO, který se trefil přesně do protipohybu Daniela Dolejše! Asistence: David Tůma a Petr Hořava.
     
    30:08
    Marek Laš (UNL) dostal dvě minuty za držení hole a dává tak příležitost Rebelům ke skórování.
     
    30:25
    Domácí se však o tuto výhodu brzy připravují. Miloslav Čermák vyvážel kotouč a nedovoleným bráněním jej odtavil Radim Ostrčil (HBR).
     
    30:39
    Lukáš Endál našel na křídle rozjetého Romana Vondráčka, který uháněl s kotoučem jeden na jednoho, ale byl odstaven před brankou.
     
    31:22
    Střelu Miloslava Čermáka od pravého mantinelu odrazil Dolejš betonem do ochranné sítě. Natáhl se pěkně a vypadá to, že si pohrál i se svalem, protože se protahuje. Vypadá však, že bude v pohodě.
     
    31:53
    Jan Kloz byl sám před brankou, ale trefil jen sedícího Dolejše. Ten si zřejmě opravdu udělal něco se svalem, jelikož ukazuje na svého kolegu Suchana, že asi bude chtít střídat.
     
    32:29
    Jan Knotek v oslabení uháněl na Petráska, který jej však parádně vychytal pravým betonem a podržel tak svůj tým!
     
    32:56
    Jaroslav Roubík se ocitl sám před brankou, ale Dolejš jej parádně vychytal betonem a následně se natáhl i po dorážce. Roubík na něm však zůstal ležet a sudí přerušuje hru.
     
    33:52
    Lvi právě vstřelili branku!

    Hosté otáčejí vývoj utkání a dostávají se poprvé v zápase do vedení! Ondřej Holomek zachytil puk ve středním pásmu a Miloslav Čermák následně našel na pravém kruhu volného PETRA PŘEUČILA, který zkusil poslat puk na branku a kotouč proplul pod betony Daniela Dolejše do brány. Ještě před ním projížděl hráč. Asistence: Miloslav Čermák a Ondřej Holomek.
     
    34:21
    Lvi jsou nyní v tlaku a Dolejš musí likvidovat nebezpečné střely. Nejprve našel na hrudi pokus z pravého kruhu a následně podržel střelu ze druhé strany.
     
    35:14
    Ladislav Rytnauer byl mezi kruhy odstaven od puku a následně na druhé straně překazil akci soupeře Jan Pavlík. Rebelové na puku.
     
    35:33
    A domácí budou hrát přesilovku! Lukáš Handlovský (UNL) vyloučen za faul kolenem. Jeho obětí byl Ondřej Stehlík, který se těžko zvedal z ledu.
     
    35:42
    Ústí rychle vyhazuje kotouč až k brance Daniela Dolejše. Rebelové musí začít od píky.
     
    36:10
    Lvi výborně brání modrou čáru a nepouští Rebely do své obranné třetiny. Domácímu celku se zatím příliš nevede.
     
    36:32
    Útočnou akci Rebelů zastavil čárový rozhodčí, který odpískal ofsajd. Bude se vhazovat u střídačky domácích. Ústí šetří čas i peníze.
     
    36:48
    Tak nyní se domácí poprvé dostali do útočné třetiny a ohrozili Petráska, který si poradil s nahozením od modré čáry.
     
    37:05
    Ústečtí opět vybojovali po buly kotouč a dostali jej do středního pásma, kde se k hracímu předmětu dostali znovu Rebelové, které však zastavil ofsajd.
     
    37:33
    V samotném závěru zápasu se dostal ke střele od modré čáry Martin Ondráček, ale minul vzdálenější tyčku Petráskovy branky.
     
    38:44
    Třetí lajna Rebelů nyní zlobila Ústecké Lvy, kteří však dokázali na zadním mantinelu vydolovat kotouč a vyhodit jej do středního pásma.
     
    39:43
    Štěstí a Michael Petrásek v hlavní roli! Lukáš Endál objel branku a trefoval prázdnou branku, ale nedokázal zasunout puk přesně! Následně byl kotouč odpálen před Tomášem Mickou, který mohl dávat do poloodkryté klece, ale ten samý hráč následně našel na levém kruhu volného Tomáše Protivného, kterého však výborně vyčapal povyjetý Petrásek!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ústečtí Lvi ve druhé hrací periodě dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu a jsou to oni, kdo má výsledkově navrch. V polovině zápasu udeřil Kamil Černý, kterého poté ještě doplnil Petr Přeučil. Ještě předtím nevyužil Endál nájezd, když jej vychytal Petrásek.

    Třetí třetina začne zhruba v 18:41.
     
    Hráči již najíždějí na ledovou plochu. Zranění Daniela Dolejše je zřejmě vážnější a do branky se tak staví Jaroslav Suchan!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování a do útočné třetiny nahodil kotouč Roman Vondráček. Následně se Ústečtí dopouštějí zakázaného uvolnění.
     
    40:47
    Domácí hokejisté si přihrávali v útočné třetině před Petráskovou klecí, ale nakonec o puk přišli. Jenže Lvi vyhazují jen na zakázané uvolnění.
     
    41:44
    Úvod třetiny je vlažný. Po několika strkanicích o puk u mantinelu se na modré čáře dostal je střele Petr Hořava, ale trefil jen hráče před sebou.
     
    42:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové srovnávají a musím říci, že to byla výstavní branka! Roman Vondráček zavezl puk do útočné třetiny, Petr Štěpánek na sebe natáhl tři hráče, čímž uvolnil prostor na pravé straně hřiště, kam nasměroval Vondráček nahrávku na TOMÁŠE PROTIVNÉHO, který si puk zpracoval, sjel si blíže k brance a trefil přesně vingl Petráskovy branky! Asistence: Roman Vondráček
     
    43:48
    Ústečtí byli nyní nastěhovaní před Suchanem, ale Roubík se nedostal k zakončení a hrají znovu domácí hráči, kteří vyvážejí kotouč.
     
    44:43
    Ondřej Stehlík sebral v rohu kluziště puk a našel Petra Štěpánka, který backhandem trefil jen brankový oblouk ústecké klece.
     
    45:29
    První zákrok Jaroslava Suchana, který si poradil s pokusem Miloslava Čermáka od pravého mantinelu betonem.
     
    46:23
    Martin Ondráček nedal dobrou nahrávku a přes celé střední pásmo se prohnal Tomáš Sýkora, který následně mezi kruhy zakončil, ale jen do betonu Suchana.
     
    47:17
    Ústečtí hokejisté byli nyní za brankou Suchana, kde se bojovalo o puk na zadním mantinelu, ale kotouč vydoloval Ladislav Rytnauer a hrají domácí.
     
    47:54
    Ovšem nyní mají hrací gumu opět na holích hosté ze severu Čech, kteří s ní disponují za brankou Michaela Petráska.
     
    48:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Havlíčkův Brod se v signalizované výhodě vrací do vedení! Parádní práce slávistické posily Tomáše Micky! Ten na pravém mantinelu vybojovali proti soupeři puk, vyhnul se dvěma hráčům a nahodil puk na Petráska, před nímž kotouč ještě tečoval ROMAN VONDRÁČEK a hrací guma tak tak prošla mezi betony ústeckého gólmana do sítě! Následně si hosté berou time-out. Asistence: Tomáš Micka.
     
    48:59
    Jaroslav Roubík se na pravém kruhu proháčkoval až ke střele, ale z dobré pozice trefil jen hůl obránce před sebou. Kotouč následně minul Suchanovu bránu.
     
    49:48
    Petr Štěpánek se podél pravého hrazení cpal dopředu, ale výbornou práci odvedl Zbyněk Sklenička, který jej od kotouče odstavil.
     
    50:39
    Pavel Musil vybojoval kotouč, ale nepodal přesnou nahrávku. Lukáš Endál však puk vybojoval a Ondřej Stehlík první trefil jen připraveného Petráska do betonů.
     
    51:30
    Na pravém mantinelu se mezi třemi hráči protáhl Lukáš Endál, který z vrcholu kruhu zakončil, ale Petrásek zasáhl betony. Následně trefil Petr Štěpánek jen Filipa Pavlíka (UNL), který dostává dvě minuty za zdržování hry, jelikož puk pod sebou schválně podržel.
     
    51:57
    Ladislav Rytnauer byl odstaven od kotouče a Lvi vyvezli hrací předmět do střední třetiny, kde se k puku znovu dostal Rytnauer, ale v útočné třetině trefil jen hráče před sebou.
     
    52:41
    Tomáš Micka nyní nezpracoval přihrávku Lukáše Endála a Ústí tak vyhazuje puk do středního pásma.
     
    53:12
    A nyní se kotouč dostal až před Suchana, kde se do puku opřel Hořava, ale hrací guma byla před Suchanem tečovaná mimo.
     
    54:04
    Pavel Musil nyní dostal dvakrát nabito od Ondřeje Stehlíka, ale na Petráska si ani jednou nepřišel. Ústecký gólman včas zasáhl u své bližší tyče.
     
    54:45
    Ústečtí nahazovali puk zpoza branky, ten byl však tečován do vzduchu, kde si jej chtěl stáhnout Ondřej Stehlík, ale kotouč sevřel příliš a na dlouho - sevření kotouče.
     
    55:06
    Nahození Petra Přeučila od modré čáry o vyhození Rebelů do střední třetiny zastavil holí gólman Suchan.
     
    55:38
    Mezi dva hráče se dostal Ladislav Rytnauer, který postupoval na Petráska, ale fantasticky zasáhl Marek Laš, který mu skočil pod nohy. Následně Knotek z úhlu trefil jen nastavené Petráskovy betony.
     
    56:26
    Jaroslav Roubík byl vysunut za obranu a ujížděl sám na domácího gólmana, ale ten se nedal a puk našel na své hrudi, kde jej také podržel. Následně si vychutnává potlesk tribun!
     
    56:44
    Pavel Musil projel do útočné třetiny a na pravém kruhu napřáhl ke střele, ale trefil jen hůl Petra Hořavy, který tak výborně zasáhl.
     
    56:58
    Lvi právě vstřelili branku!

    Ústečtí Lvi šokovali Kotlinu, v níž nyní panuje hrobové ticho! Lvi zavezli puk do útočné třetiny, kde se hrací gumy chopil LUKÁŠ POŽIVIL a za brankou se vyhnul protihráčovi, objel klec a zasunul puk za přesouvajícího se brankáře domácího celku! Ústí tak dorovnává s Rebely krok a v Kotlině opět platí nerozhodné skóre! Asistence: Robin Kovář.
     
    57:54
    Rebelové nyní zavezli kotouč do útočné třetiny, ale zde jim byl odebrán Ústeckými, kteří jej vyhodili na zakázané uvolnění, hra se vrací k Petráskově svatyni.
     
    58:23
    Filip Pavlík se dostal až před domácí klec, kde se mu pod nohy vrhl Suchan a Pavlík skončil na zadním mantinelu. Suchan je bez hole, stejně jako hráč Lvů.
     
    58:59
    Jan Knotek se probil mezi tři hráče Lvů a ujížděl na Petráska, ale obratně jej zahákoval Petr Hořava (UNL), který oslabuje svůj tým.
     
    59:17
    Hosté z Ústí nad Labem podruhé za sebou vyhazují kotouč až k brance Jaroslava Suchana a šetří tak vteřinky a Hořavova trestu.
     
    59:40
    Lvi byli nyní na puku a tlačili se kupředu, ale na modré čáře je zastavil ofsajd.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Rebelové se díky gólům Protivného s Vondráčkem dostali znovu do vedení, ale Lvi dokázali svého soupeře dorovnat, když tři minuty před koncem základní hrací doby srovnal Poživil. Nyní bude po krátké přestávce následovat pětiminutové prodloužení.
     
    Nastavený čas začíná, Rebelové budou mít k dispozici minutu přesilovky, jelikož na trestné lavici sedí Petr Hořava, který fauloval Knotka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Lvi rychle vyhazují kotouč až k Suchanově brance.
     
    60:36
    Na zadním mantinelu za Petráskovou klecí zůstal ležet Lukáš Endál, k němuž přijíždí hostující gólman. Na druhé straně však ujížděl Lukáš Handlovský, který si na Suchana ani nadvakrát nepřišel! Fanoušci jsou rozčilení a častují sudí nevhodnými pokřiky.
     
    S Endálem to vypadá opravdu špatně... stále leží na zadním hrazení. Pokud je zraněn, tak to je další klíčkový hráč mimo hru...
     
    ... Lukáš Endál je za pomoci kustoda domácího celku odváděn do šaten a je vidět, že je evidentně otřesen. Diváci jej vyprovází potleskem!
     
    60:43
    Ihned po buly, které proběhlo před Suchanem, se ke střele dostal Lukáš Handlovský, ale Suchan zasáhl lapačkou. Následně rychle rozehrál.
     
    61:27
    Ústečtí jsou již v plném počtu, ale nyní, po nahození Radima Ostrčila do útočné třetiny, drží kotouč za vlastní brankou a vyčkávají.
     
    62:17
    Ústí se tlačilo do útoku, ale Jaroslav Roubík přejel do útočné třetiny dříve, než Petr Hořava, který měl puk na holi - ofsajd.
     
    62:46
    Martin Ondráček se ve středním pásmu dostal před hráz tří hráčů soupeře, a proto raději jen nahodil puk na branku, ale tam stál připravený Petrásek, který puk podržel ve své široké rukavici.
     
    63:31
    Domácí dlouho kombinovali před vlastní brankou, až se následně dostal do brejku Jan Knotek, který se na kruhu zbavil soupeře a našel křižnou nahrávkou Ladislava Rytnauera, který měl na holi rozhodnutí, ale z první minul bránu!
     
    64:47
    Robin Kovář se probil do útočné třetiny, kde byl zastaven Ladislavem Rytnauerem. Následně se však hostujícímu hráčovi povedlo vybojovat kotouč, ale po objetí branky trefil jen Suchanův beton.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nenabídlo branku, proto rozhodnou až samostatné nájezdy. Místní hlasatel ohlásil, že utkání sleduje v ochozech 1056 diváků.
     
    Ledová plocha je již připravena na začátek samostatných nájezdů, které tedy rozhodnou o tom, kdo bude brát body.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako první pojedou hosté. Pojede Robin Kovář.
     
    Kovář si nevymíchal Suchana, ten zasáhl betonem! 0:0
     
    Za Rebely se rozjel Pavel Musil, zkusil něco podobného, co Kovář a dopadl stejně! 0:0
     
    Jaroslav Roubík si pohrál se svým jmenovcem Suchanem a posílá svůj tým do vedení! 0:1
     
    Martin Ondráček zkusil blafák na forhand, ale parádně lapačkou mu šanci bere Petrásek! 0:1
     
    Tomáš Sýkora si povodil Suchana, jehož si následně i položil a rozhoduje! 0:2
     
    65:00
    Rozhodující samostatný nájezd si připisuje JAROSLAV ROUBÍK, který rozhodl o tom, že body putují do Ústí nad Labem!
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas byl plný zvratů a Ústí o svém triumfu nakonec rozhodlo až v nájezdech. Já vám děkuji za pozornost, loučím se s vámi a někdy příště - napočtenou! (19:35:04)

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 17. Endál (Vondráček), 43. Protivný (Vondráček), 49. Vondráček (Micka) – 30. Černý (Tůma, Hořava), 34. Přeučil (Čermák, Holomek), 57. Poživil (Kovář), rozh. náj. Roubík


    BK Havlíčkův Brod: Dolejš (41. Suchan) - J. Pavlík "A", Protivný, Soldán, Ostrčil, Morava "A", Novotný, Jelínek - Micka, Endál "C", Vondráček - Rytnauer, Knotek, Ondráček - Stehlík, Štěpánek, Musil - Kozlík, Fiedler - Blažek
    Trenér: Jiří Rech

    HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (Koutský) - Poživil "A", Smetana, Černý, Hořava, Brož, Holomek, F. Pavlík, Vobořil - Kovář, Roubík "C", Ludvík - Tůma, Sýkora, Handlovský - Přeučil, Čermák, Sklenička - Kloz, Boháč "A", Laš
    Trenér: Jaromír Šindel

    Rozhodca: Oldřich Hejduk - Václav Guth, David Rittich

    Diváci: 1056