Ústí n. L. – Jablonec 1:7 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 1:1 (kon.)
koniec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
1:7 (1:3)
FK Jablonec
cz Utorok 06.11.2012, 14:00 • Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem • Pohár FAČR
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se s Vámi na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (18:43:09)
     
    Při pohledu na statistiku střel na branku se zdá, že byl zápas vyrovnaný. Poměr branek ale jednoznačně dokazuje, že tvůrčím týmem byli hosté, kteří dokázali v úvodním střetnutí osmifinále Poháru České pošty přemoct druholigový tým FK Ústí nad Labem s přehledem. Na výhře Jablonce nad Nisou se výrazně podílel Ondřej Vaněk, jenž zaznamenal hattrick, dva góly přidal Lukáš Zoubele. Po jednom zásahu mají na kontě Lukáš Třešňák a Karel Piták. Jedinou přesnou trefu za domácí zaznamenal Pavel Moulis.
    V rámci odvety hrané v Jablonci nad Nisou to budou mít svěřenci Přemysla Bičovského hodně těžké, pomoct jim může snad pouze zázrak.
     
    Pozápasové ohlasy:

    Přemysl Bičovský (trenér FK Ústí nad Labem): "Prohráli jsme s prvoligovým mančaftem, padlo hodně gólů, bylo to hezké, otočné z obou stran. Bohužel jsme své šance na rozdíl od hostů neproměnili, utkání mohlo skončit klidně 5:9. Další věcí je, že první dva góly jsme Jablonci darovali a dostali jsme je tím na koně. Začalo se jim dařit, začalo je to bavit a začali střílet branky. To je potom těžké, když je takový tým v laufu. Říkal jsem v kabině klukům, aby si zápas užili, byl to zápas pro lidi. Když to vezmeme reálně, ve dvou zápasech nemáme proti Baumitu šanci. Je to skutečnost, není to podceňování některého z týmů. Jablonec hraje na špici Gambrinus ligy, my se pohybujeme v polovině tabulky druhé fotbalové ligy. Pro nás jsou důležitá především mistrovská utkání, příležitost jsme museli dát dnes i ostatním hráčům, abychom věděli, jak na tom jsou. Jsme spokojení s útočnou hrou, který z celků si vytvoří proti Jablonci nad Nisou šest vyložených šancí?"

    Pavel Moulis (záložník a střelec jediné branky FK Ústí nad Labem): "S takovým výsledkem jsme rozhodně nepočítali. Klíčový pro vývoj zápasu byl gól na 1:3. Jablonec potvrdil svou kvalitu a vyhrál zaslouženě 7:1. Byl to pro nás fotbalový svátek, chtěli jsme se ukázat před fanoušky, ale bohužel se nám to moc nepodařilo."

    Václav Kotal (trenér FK Baumit Jablonec nad Nisou): "Jsem rád, že jsme utkání zvládli bez problémů a že si zahráli kluci, kteří nedostávají pravidelně příležitost. Bylo to jednoznačné zasloužené vítězství. Věřím, že nám dobrá nálada vydrží i na poslední tři zápasy."

    Ondřej Vaněk (záložník a autor hattricku FK Baumit Jablonec nad Nisou): "Nečekali jsme, že utkání skončí poměrem 7:1 v náš prospěch. Šli jsme do zápasu s velkým odhodláním, nechtěli jsme nic vypustit a podle mě to i tak vypadalo. Odveta bude podle mého názoru už jen formalita, ale stát se může cokoliv. V kabině vládne dobrá nálada, v lize hrajeme nejvyšší příčky, baví nás to. Tři góly jsem v seniorech nikdy nedal."

    Vít Beneš (ústecký rodák a obránce FK Baumit Jablonec nad Nisou): "Jsem rád, že jsme utkání zvládli, i když to bylo hodně kruté pro Ústí nad Labem. Na severu Čech jsem se představil opět po čtyřech letech, od fanoušků bylo hodně pěkné, že mě při střídání odměnili potleskem. Měl jsem z toho krásný pocit. Takový podzim jsme nečekali, i když bodů mohlo být více, ale spokojení jsme. V odvetě nesmíme Armu podcenit, i zázraky se dějí."
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 9:11 (4:5).
    ŽK: 59. Folwarczny (UNL).
    Rohové kopy: 3:8 (0:6).
    Ofsajdy: 2:2 (1:1).
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Nedohrálo se celých pětačtyřicet minut, sudí ukončil hru jedenáct vteřin před vypršením časového limitu!
     
    89
    Proti Gulajevovi vyběhl včas brankář Jablonce, který tak překazil brejkovou sitauci ústeckému útočníkovi.
     
    87
    Čtvrtníček s Moulisem nedokázali dorazit za záda Valeše míč od Volka, který tak velkým vápnem pouze proletěl.
     
    86
    Domácí budou mít k dispozici standardní situaci z poloviny hřiště.
     
    84
    Přízemní pokus Eliáše pohárový gólman Zacharda vyrazil.
     
    83
    Zpoza velkého vápna zahraje standardní situaci Vaněk.
     
    81
    Na obou týmech je znát, že se duel již pouze z povinnosti dohrává. Bude nutná odveta, která je na programu 28. 11. 2012 v Jablonci nad Nisou? Stát se může cokoliv.
     
    80
    Volek zahraje roh.
     
    78
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!

    Z hranice velkého vápna se lehkou střelou po zemi prosadil KAREL PITÁK.
     
    77
    Ofsajd Jablonce nad Nisou (na ofsajdy 2:2).
     
    76
    Střídajícího ústeckého rodáka Víta Beneše (JAB) vyprovodili domácí příznivci mohutným potleskem. Na jeho místo přichází Marek Kysela (JAB).
     
    75
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!

    Lukáš Třešňák nalezl u opačné tyče volného LUKÁŠE ZOUBELEHO, pro kterého nebyl problém uklidit míč do odkryté branky.
     
    74
    Rohový kop Ústí nad Labem odvrátil hlavou ústecký rodák Beneš.
     
    72
    Třešňák se snažil přelobovat Zachardu, balón skončil na síti.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 325 diváků, včetně devíti příznivců Jablonce nad Nisou.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Góly: 20. Moulis - 14. Vaněk, 19. Zoubele, 26. Vaněk, 50. Vaněk (pen.), 54. Třešňák, 75. Zoubele, 78. Piták

    Karty:   59. Folwarczny (UNL)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Zacharda - L. Dvořák, Džuban, M. Valenta, Folwarczny - Hovorka (63. Volek), Štrbák, Hrošovský, Moulis - J. Čtvrtníček, Gulajev. Trenér: Přemysl Bičovský.
    FK Jablonec: Valeš - P. Eliáš, Beneš (76. Kysela), Štochl, F. Novák (52. Kovařík) - Loučka - Zoubele, Vaněk, Haurdič (71. Piták), Jablonský - Třešňák. Trenér: Václav Kotal.

    Rozhodca: Kocourek - Filípek, Kovařík; delegát: Melichar

    Diváci: 1 325