WTA Čeng-čou (Tvrdý povrch)
2:0
7:5
6:1
Barbora Krejčíková s přehledem postupuje do čtvrtfinále turnaje kategorie WTA 500 v Čeng-čou, když oplácí porážku v dosud jediném vzájemném utkání Petře Martićové. Dobře hrající Češka zakolísala jedinkrát uprostřed první sady, kdy nechala soupeřku otočit ze 3:1 na 3:4, zbytek zápasu měla však již pevně ve své moci. Krejčíková sázela především na skvělý první servis, po kterém ztratila za celý zápas jen dva fiftýny. Lepší byla na síti, méně kazila a postupuje naprosto zaslouženě.
Příští soupeřkou Krejčíkové bude Ukrajinka Lesja Curenková.
WTA Soul (Tvrdý povrch)
0:1
1:6
0:0
skreč 1
Marie Bouzková (29.) postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA v Soulu! Česká tenistka se čtyřikrát prosadila v prvním setu na returnu, porazila Evu Lysovou (119.) 6:1 a následně jí soupeřka duel vzdala. Mladá německá hráčka měla problémy s ramenem, kvůli čemuž si nechala po třech gemech i zavolat fyzioterapeutku. Lysová kvůli bolestem nemohla předvádět adekvátní výkon na servisu, což ostatně dokládá fakt, že si podání ani jednou neudržela a jediný získaný gem v utkání vybojovala na returnu. Bouzkovou čeká ve čtvrtfinále duel s Číňankou Jüe Jüan (128.), které v osmifinále pro změnu skrečovala Kaja Juvanová.
WTA Hongkong (Tvrdý povrch)
0:2
3:6
5:7
Linda Fruhvirtová (88.) postoupila na podniku WTA 250 v Hongkongu do svého třetího sezonního čtvrtfinále. V souboji dvou talentovaných teenagerek porazila osmnáctiletá Češka ve čtvrtek o dva roky mladší Alinu Kornejevovou (179.) z Ruska. Vítězku dvou větších letošních podniků ITF zdolala rodačka z Prahy za hodinu a půl po setech 6:3 a 7:5. V prvním setu připravila Fruhvirtová soupeřku hned třikrát o servis, zatímco vlastní ztratila jedinkrát. Ve vyrovnaném druhém dějství přišla Fruhvirtová z jeho startu rychle o výhodu brejku. Za stavu 6:5 ukončila duel na příjmu brejkem čistou hrou. O semifinále si Fruhvirtová zahraje s lepší z dvojice Leylah Fernandezová (CAN) – Mirra Andrejevová (RUS).