Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
TK s finalisty wimbledonské juniorské čtyřhry (kon.) | Tisková konference SFC Opava (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Pardubice

cz Streda 17.07.2024, 10:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. (10:43:53)
     
    Tomáš Solil odpovídá na otázku ohledně úvodního zápasu proti Spartě – Samozřejmě je to na začátek asi to nejtěžší, ale občas je to ku prospěchu. My tam pojedeme s jasnou taktikou a budeme se snažit předvést co nejlepší výkon.
     
    Vladimír Pitter odpovídá na otázku kam v příštím roce klub cílí – Příští týden máme společnou večeři, kde se budeme bavit o těchto tématech. Samozřejmě bych byl rád kdyby člověk nebyl unaven z boje o udržení, ale bude záležet na tom, jak se věci vyvinou.
     
    Jiří Saňák odpovídá na otázku ohledně ambicí na příští sezónu – Pro nás je hlavní hrát kvalitní fotbal, který bude lákat fanoušky. Zapracovali jsme na ofenzivní i defenzivní práci na hřišti, takže hlavní cíl je hrát dobrý fotbal.
     
    Vít Zavřel odpovídá na otázku ohledně spolupráce s jinými prvoligovými celky – Máme zde jednoho hráče ze Slavie, poté se zdě měl hlásit další hráč, ale to nedopadlo. Co se týče ostatních týmu, tak jsme s nimi v kontaktu a pracujeme na příchodu dalších hráčů. Když by jsme ještě přivedli jednoho záložníka a dva obránce, tak bych byl nadmíru spokojen.
     
    Vladimír Pitter dostává otázku ohledně pernamentek a fanoušků – My víme že fanoušci jsou to co kluci potřebují a žene je to kupředu. Také víme že fanoušci by tady rádi viděli velká jména, ale prosíme je o trpělivost. Ten aktuální kádr pro nás ještě není ve finální podobě. Věc o kterou se budeme snažit je přilákat fanoušky na stadion, ať už příchody hráčů nebo různými akcemi.
     
    Vít Zavřel promluvil o angažování Jiřího Saňáka – Nebyla to úplně první myšlenka, která mě napadla, ale přišel s tím Marek Schejbal, který mi řekl nějaké důvody a já jsem v tuhle chvíli strašně rád že tady s námi může Jirka Saňák sedět.
     
    Vít Zavřel dále odpovídá na otázku ohledně Pabla Ortize – Pablo je nakloněn přestupu do Pardubic, ale zatím to nejde úplně podle plánu, ale minule to bylo také za pět dvanáct.
     
    Vít Zavřel odpovídá na otázku ohledně přestupu Michala Hlavatého – Z Michala jsme cítili že je v hlavě připraven udělat krok vpřed. Ze začátku jsme čekali že Michal přestoupí do Baníku Ostrava, který má zkušenosti z evropskými poháry a také jsme od nich dostali i lepší nabídku. Abych to uzavřel, tak Michal měl ještě smlouvu na dva roky, ale nechtěli jsme ho tady držet.
     
    Dále si slovo bere Tomáš Solil, jenž odpovídá na otázku jaký je to pro něj pocit být zvolen kapitánem – Je to pro mě velká čest být zvolen celou kabinou. Dále mě také těší že ti hlavní vůdci kabiny zůstali, kterými je hlavně Tomáš Zlatohlávek.
     
    Tiskový mluvčí připomíná akci pro permanentkáře a majitele eFKaret, kteří se dnes v 18:00 mohou sejít mimo jiné i s kapitánem Tomášem Solilem ,který bude mít v CFIG Aréně besedu.
     
    Dále promluví Jiří Saňák, který odpovídá na otázku jaký je pro něj návrat do pardubického kraje – Já jsem strašně rád že se vracím do Pardubic, jelikož jsem z Ústí nad Orlicí a Pardubice pro mě bylo vždy krajské město. Také mě těší a jsem nadšen jak tým pracuje. To nadšení a píle zdobí tento tým a já jsem rád že jsem toho součástí. I když jsem to sledoval zvenčí, tak jsem viděl jak se tým posunul kupředu co se týče A-týmu, B-týmu a také veliký posun mládeže. S hráči jsme hodně pracovali na kondičce a já jsem rád že mě kluci tak dobře přijali i co se týče úplně nového realizačního týmu.
     
    Dále si bere slovo Vít Zavřel – Hlavní věc kterou jsme řešili byl realizační tým. Přivedli jsme nového trenéra A-týmu, nové asistenty trenéra, trenéra brankařů. Odešel nám analytik, takže to byla další práce navíc, kterou jsme museli řešit. Věděli jsme že musíme doplnit kádr o nějaké křídla, dále nového beka, jelikož nám spoustu hráčů odešlo. Řešili jsme také příchody nových obránců, ale zatím neúspěšně. Pořád usilujeme na příchodu nových hráčů, jelikož aktuálně sestava zatím pro nás není kompletní.
     
    Tiskový mluvčí Radek Klier dále mluví o dobrých reakcích na nové dresy FK Pardubice.
     
    Úvodní slovo tiskové konference si bere Vladimír Pitter, který odpovídá na otázku ohledně nadcházející sezóny – Ty poslední dva roky byly náročné z pohledu výstavby stadionu, investic, přípravy na rekonstrukci Brány borců. Došlo tady k celkové obměně realizačního týmu a hráčů, takže my jsme to nazvali restart. Dále jsme také dost investovali do moderních technologií aby jsme mohli posouvat naše výkony dopředu. Důležité je také že asistentem trenéra je trenér B-týmu. Pro nás je důležité budování mládežnických týmů, které jsou podle mého na velice vysoké úrovni. Já si přeju aby naše dobré výkony v příští sezóně přilákali opět spoustu fanoušků, kteří vždy tvoří skvělou atmosféru.
     
    Tiskové konference se zúčastní předseda představenstva Vladimír Pitter, sportovní ředitel Vít Zavřel, trenér A-týmu Jiří Saňák, kapitán A-týmu Tomáš Solil a tiskový mluvčí Radek Klier.
     
    Dobré středeční dopoledne. Vítám Vás u předsezónní tiskové konference týmu FK Pardubice, která se uskuteční od 10:00 v útrobách CFIG Arény.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Lukáš Hrdina