Spojené národy – Česko 1:7 (kon.) | Česko – USA 2:3 (0:2 po s.n.)
koniec
Spojené národy
1:7 (0:1, 1:2, 0:4)
Česko
cz Pondelok 24.06.2024, 11:15 • Raiffeisen Arena, Raron (SUI) • Majstrovstvá sveta žien
     
    České hokejbalistky splnily proti Spojeným národům roli favoritek a zvítězily vysoko 7:1. V zápasu, který se hrál prakticky na jednu branku, mohly zvítězit i vyšším rozdílem, proti byla nicméně solidně chytající Gebrayelová. Do střelecké listiny se dvakrát zapsaly Kaltounková s Manhartovou, po gólu přidaly i Patočková, Ondrová a Landová. Další utkání sehrají svěřenkyně trenéra Michala Broulíka už od dnešních 20:15 hodin proti USA. (12:55:54)
     
    Konec zápasu.
     
    44:26
    V závěru utkání ještě jedno vhazování po levé ruce Barbory Voříškové, která musela ve třetí části jen jedinkrát zasahovat. Na trestnou lavici putuje Martina Landová.
     
    44:00
    Rozběhla se poslední minuta tohoto střetnutí.
    43:28 Lucie MANHARTOVÁ - 1:7
     
    43:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka! Češky nejprve překombinovaly přečíslení tři na jednu, krátce poté ale našla Patočková zpětnou přihrávkou mezi kruhy LUCII MANHARTOVOU a ta vystřelila švihem do pravé části branky. Gebrayelová máchnula lapačkou jen naprázdno. Asistence: Barbora Patočková a Kristýna Kaltounková.
     
    42:50
    Časomíra opět něco ukrojila. Moc toho už k vidění není. Pro Spojené národy je aktuálně úspěchem i zakázané uvolnění. Češky zase mají nahráno a nepotřebují se za každou cenu tlačit do zakončení.
     
    41:33
    Helena Gebrayelová v krátkém sledu obětavými skoky dvakrát přerušila hru. Zatímco některé její spoluhráčky vypadají, že na závěr zápasu rezignovaly, brankářka Spojených národů stále snese přísnější měřítko.
     
    41:12
    Zakázané uvolnění Spojených národů. Hráčky v bílých dresech už by se zřejmě nejraději viděly v šatně.
    39:23 Martina LANDOVÁ - 1:6
     
    39:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Závěr zápasu se tak trochu mění v exhibici. Přečíslení tři na dva končí dalším českým gólem. MARTINA LANDOVÁ přihrála na pravou stranu úplně volné Tereze Ištokové. Ta jí nesobecky míček vrátila před úplně odkrytou branku, a tak měla prvně jmenovaná velice snadnou pozici. Asistence: Tereza Ištoková a Natálie Pangerlová.
     
    38:20
    Kristýna Kaltounková mohla zkompletovat hattrick. Dostala se k ní přihrávka z pravé strany, z otočky ale nezacílila v dobré příležitosti přesně. Na Spojených národech už je patrná únava, po většinu zápasu hrají bez balonku.
    36:39 Kateřina ONDROVÁ - 1:5
     
    36:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A další gól českého týmu! KATEŘINA ONDROVÁ vyhrála souboj u pravého mantinelu, vyběhla si do střelecké pozice a přesnou ranou na bližší tyč našla skulinku mezi lapačkou a betonem Gebrayelové. Hezký individuální počin. Asistence: Tereza Kotlíková a Natálie Pangerlová.
    35:47 Kristýna KALTOUNKOVÁ - 1:4
     
    35:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném buly na pravé straně se míček dostal na modrou čáru ke Karolíně Kosinové. Její dělovku vyrazila Gebrayelová před sebe, odkud ji z dorážky pohotově překonala nepokrytá KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ. Asistence: Karolína Kosinová a Barbora Patočková.
     
    34:35
    Česko hraje v plném počtu. Barbora Voříšková svůj počet pěti úspěšných zákroků v oslabení rozšířit nemusela.
     
    33:29
    Spojené národy toho v početní výhodě zatím příliš nepředvedly. Češky příkladně brání.
     
    32:35
    Natálie Pavlačková sundala protihráčku v rohu hrací plochy a vidí za své počínání dvouminutový trest za hrubost.
     
    31:40
    Sledujeme tradiční obrázek. Češky drží balonek na polovině Spojených národů a snaží se prodrat do zakončení. Domácí hráčky se soupeřky snaží vytlačovat alespoň k mantinelům.
     
    30:35
    Češky nesehrály úplně ideálně přečíslení, došlo nicméně ke střele z druhé vlny. Gebrayelová měla dobrý výhled a ukryla míček ve výstroji.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:27.
     
    Spojeným národům se ve druhé třetině podařilo v přesilové hře srovnat, Češky ale dokázaly díky brankám Patočkové a Kaltounkové odskočit na současných 3:1. Rozdíl mezi oběma týmy je propastný a hraje se de facto na jednu branku. Znovu je proto nutné vyzdvihnout výborný výkon Gebrayelové, která se mezi tyčemi ohání a drží pro své barvy přijatelný výsledek.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:53
    Závěr dějství se nese ve znamení velkého českého tlaku. Obrana Spojených národů v těchto chvílích nestíhá. Helena Gebrayelová musela několikrát zasahovat. Rozhodně se nenudí. Na kontě už má 26 zákroků, zatímco Voříšková na protější straně pouhých pět.
     
    29:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny. Češky ve svém úsilí nadále nepolevují.
    28:27 Kristýna KALTOUNKOVÁ - 1:3
     
    28:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka. Po vyhraním vhazování přesunuly Češky hru na pravou stranu. KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ se trefila z kruhu pro vhazování přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Petra Herzigová a Lucie Manhartová.
     
    26:48
    Olivia Haleová jde dnes podruhé na trestnou lavici. Češky si zahrají další přesilovku.
     
    26:30
    Trest Barbierové je u konce. Spojené národy pokračují v plném počtu hráček. Momentálně se vhazuje po levé ruce Gebrayelové.
     
    26:24
    Lucie Manhartová vypálila od modré čáry. Následovala menší skrumáž, ze které vzešly vítězně hokejbalistky v bílých dresech. Nadále jsou nicméně pod českým tlakem.
     
    25:39
    Češky kombinují v pásmu, zatím tomu chybí střelba. Ta přišla až nyní. Sražený pokus si stáhla Gebrayelová bez problému do lapačky.
     
    24:30
    Melissa Barbierová podrazila v rohu hrací plochy poblíž vlastní branky jednu z našich hráček a inkasuje dvouminutový trest.
     
    22:58
    Helena Gebrayelová teď raději podržela dalekonosné nahození před jednou z dobíhajících protihráček.
     
    22:12
    Češky jsou i po vstřelené brance aktivnějším týmem. Dá se očekávat, že jejich vedení bude ještě narůstat. Rozhodně by si to naše děvčata zasloužila.
    20:26 Barbora PATOČKOVÁ - 1:2
     
    20:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přichází zasloužená odměna! BARBORA PATOČKOVÁ nenápadně protancovala mezi dvěma protihráčkami před branku, odkud usměrnila nahození Ištokové z pravé strany do protipohybu Gebrayelové. Tuhle akci si obrana Spojených národů rozhodně za rámeček nedá. Asistence: Tereza Ištoková a Karolína Procházková.
     
    19:28
    Helena Gebrayelová v krátkém sledu likvidovala střelu z větší vzdálenosti i dorážku z levé strany. Češky chtějí ztracené vedení rychle zpátky!
     
    18:32
    Pro Češky jde o studenou sprchu, neboť si i v oslabení počínaly aktivně a dostávaly se na dostřel Gebrayelové. Ta už opět musí být v plné permanenci, v krátkém sledu si připsala dva povedené zákroky.
    17:06 Ashley SARAOVÁ - 1:1
     
    17:06
    Spojené národy právě vstřelily branku!
    Obrovská radost na straně domácích hráček, které využívají přesilovou hru. D'Ambrosiová vyhrála souboj u zadního mantinelu a posunula balonek zleva na bližší tyč, kde jej zády k brance procedila za záda Voříškové ASHLEY SARAOVÁ. Asistence: Andrea D'Ambrosiová a Roxane Dufayardová.
     
    16:15
    Michelle Blomová se dostala za českou obranu, blafák z levé strany ale nad beton Barbory Voříškové nezvedla!
     
    15:13
    Češky se velmi rychle provinily faulem a jdou poprvé v utkání do čtyř. Na trestnou lavici usedá Kristýna Kaltounková.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:53.
     
    České hokejbalistky vedou po úvodním dějství nad výběrem Spojených národů 1:0. Dosud jedinou branku zápasu obstarala v 7. minutě Lucie Manhartová. Svěřenkyně Michala Broulíka na hrací ploše zcela dominují a nebýt dobře chytající Gebrayelové, mohlo být jejích vedení vyšší.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:35
    Spojené národy přečkaly oslabení bez újmy na skóre a už jsou v plném počtu.
     
    14:00
    Tentokrát dělovka od modré čáry. Helena Gebrayelová ji zvládla udržet ve výstroji. Bude se vhazovat. Do konce třetiny schází poslední minuta.
     
    13:42
    Češky kombinují v početní výhodě v útočné třetině. Natálie Pangerlová obdržela kolmici na pravou stranu. Její pohotová rána byla přizvednuta nad branku.
     
    12:35
    Vyloučení v týmu Spojené národy:
    Andrea D'Ambrosiová – 2 min.
     
    11:27
    Nebezpečné nakonec nebylo ani české přečíslení tří útočících hráček proti dvěma bránícím. Jedna z domácích hráček zachytila přihrávku z pravé strany a odehrála balonek do bezpečí.
     
    10:59
    Roxane Dufayardová potáhla balonek podél levého mantinelu. Zprvu nadějná akce Spojených národů neměla dlouhého trvání. Po zadovce na spoluhráčku přišla rychlá ztráta míčku.
     
    10:21
    Natálie Pavlačková střílela z pravé strany někam do ramene Gebrayelové. Následně se stáhla k modré čáře a vyslala tečovanou bombu. Rovněž bez úspěchu.
     
    09:26
    Další zakázané uvolnění Spojených národů. Ty se směrem dopředu nezvládají dostat ke kloudné akci.
     
    09:04
    Karolína Kosinová obdržela zprava pas na střed hřiště, z dobré pozice mířila vedle levé tyče. Další českou akci vedenou z levého křídla ukončila včasným přikrytím balonku Helena Gebrayelová.
     
    08:27
    Velký boj u mantinelu. Spojené národy se osvobodily pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    07:28
    Převaha českého týmu je značná. Zatímco Voříšková musela zasahovat jen jedinkrát v úvodu, Gebrayelová už stačila posbírat sedm zákroků.
    06:40 Lucie MANHARTOVÁ - 0:1
     
    06:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    A ten záhy skutečně přišel! Češky útočily do rozhozené obrany. Kristýna Kaltounková si vyběhla mezi kruhy a mohla střílet, nesobecky ale přihrála pod sebe LUCII MANHARTOVÉ a ta z pravé strany poslala balonek nekompromisně pod víko. Asistence: Kristýna Kaltounková a Barbora Patočková.
     
    06:00
    Helena Gebrayelová znovu zasahovala betony, tentokrát proti tvrdé ráně od modré čáry. Češky přikládají pod kotel a tlačí se za prvním gólem.
     
    04:35
    Rychlá protiakce českého týmu. Z pravé strany dostala namazáno mezi kruhy úplně volná Natálie Pangerlová. Její ránu zvládla Gebrayelová vykopnout betonem.
     
    03:10
    České favoritky se dostaly do tempa. Momentálně jsou pevně usazeny v pásmu soupeřek.
     
    02:16
    Tereza Ištoková střílela z pravé strany zápěstím jen do bloku. Od modré to poté zkoušela i Zuzana Martinů. Její pokus byl tečován mimo branku.
     
    01:45
    Spojené národy se provinily zakázaným uvolněním. Vhazuje se po pravé ruce Gebrayelové.
     
    01:20
    Češky se snaží napadat na útočné polovině. S balonkem nicméně hrají v úvodu častěji Spojené národy.
     
    00:40
    Barbora Voříšková, jež dnes dostala v bráně přednost před Teplou, již musela hasit první akci Spojených národů, které se hnaly do zakončení po pravé straně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčky nastupují na hrací plochu. Češky budou hrát v červených dresech, Spojené národy v bílých.
     
    Spojené národy mají za sebou tři utkání a dosud neuhrály ani bod. Jediný gól vstřelily Velké Británii, s níž padly 1:3. Následovaly porážky 0:5 s Kanadou a 0:3 se Slovenskem. Z toho jasně vyplývá, že jednoznačným papírovým favoritem nadcházejícího střetnutí bude Česko.
     
    Češky jsou zatím na turnaji stoprocentní. Nejprve porazily vysoko 6:0 domácí Švýcarsko, když se pod výsledek podepsaly rovným dílem dvěma góly Kosinová, Kaltounková a Škorpíková. V neděli si pak naše děvčata připsala cenný skalp úřadujících světových šampionek z Kanady, které zásluhou branek Kaltounkové a Kubinové porazila 2:0. Svou druhou nulu na šampionátu zaznamenala dosud neprůstřelná Teplá. Dnes na české hokejbalistky čekají hned dvě střetnutí. Od 20:15 hodin se utkají ještě se Spojenými státy.
     
    Hezké pondělní dopoledne. České hokejbalistky čeká na mistrovství světa ve Švýcarsku třetí skupinové vystoupení. Tentokrát bude jejich soupeřkami výběr Spojených národů. Hrát se bude v Raiffeisen Areně v Raronu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:15.

    Filip Lefenda

    Góly a asistencie: 18. Saraová (D'Ambrosiová, Dufayardová) – 7. Manhartová (Kaltounková, Patočková), 21. Patočková (Ištoková, Procházková), 29. Kaltounková (Herzigová, Manhartová), 36. Kaltounková (Kosinová, Patočková), 37. Ondrová (Kotlíková, Pangerlová), 40. Landová (Ištoková, Pangerlová), 44. Manhartová (Patočková, Kaltounková)


    Spojené národy: Gebrayelová – Tanguayový, D'Ambrosiová, Ottoniová, Oliveiraová, St-Martinová – Barbierová, Dufayardová, Estrelaová, Watierová, Schaefferová, Marchalová, Beaudoinová, Saraová, Haleová, Blomová, Guerreraová
    Tréner: Nicodemo Sbarra

    Česko: Voříšková – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková
    Tréner: Michal Broulík