Spojené národy – Česko 1:7 (kon.) | Česko – USA 2:3 (0:2 po s.n.)
koniec
Spojené národy
1:7 (0:1, 1:2, 0:4)
Česko
cz Pondelok 24.06.2024, 11:15 • Raiffeisen Arena, Raron (SUI) • Majstrovstvá sveta žien
     
    České hokejbalistky splnily proti Spojeným národům roli favoritek a zvítězily vysoko 7:1. V zápasu, který se hrál prakticky na jednu branku, mohly zvítězit i vyšším rozdílem, proti byla nicméně solidně chytající Gebrayelová. Do střelecké listiny se dvakrát zapsaly Kaltounková s Manhartovou, po gólu přidaly i Patočková, Ondrová a Landová. Další utkání sehrají svěřenkyně trenéra Michala Broulíka už od dnešních 20:15 hodin proti USA. (12:55:54)
     
    Konec zápasu.
     
    44:26
    V závěru utkání ještě jedno vhazování po levé ruce Barbory Voříškové, která musela ve třetí části jen jedinkrát zasahovat. Na trestnou lavici putuje Martina Landová.
     
    44:00
    Rozběhla se poslední minuta tohoto střetnutí.
    43:28 Lucie MANHARTOVÁ - 1:7
     
    43:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka! Češky nejprve překombinovaly přečíslení tři na jednu, krátce poté ale našla Patočková zpětnou přihrávkou mezi kruhy LUCII MANHARTOVOU a ta vystřelila švihem do pravé části branky. Gebrayelová máchnula lapačkou jen naprázdno. Asistence: Barbora Patočková a Kristýna Kaltounková.
     
    42:50
    Časomíra opět něco ukrojila. Moc toho už k vidění není. Pro Spojené národy je aktuálně úspěchem i zakázané uvolnění. Češky zase mají nahráno a nepotřebují se za každou cenu tlačit do zakončení.
     
    41:33
    Helena Gebrayelová v krátkém sledu obětavými skoky dvakrát přerušila hru. Zatímco některé její spoluhráčky vypadají, že na závěr zápasu rezignovaly, brankářka Spojených národů stále snese přísnější měřítko.
     
    41:12
    Zakázané uvolnění Spojených národů. Hráčky v bílých dresech už by se zřejmě nejraději viděly v šatně.
    39:23 Martina LANDOVÁ - 1:6
     
    39:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Závěr zápasu se tak trochu mění v exhibici. Přečíslení tři na dva končí dalším českým gólem. MARTINA LANDOVÁ přihrála na pravou stranu úplně volné Tereze Ištokové. Ta jí nesobecky míček vrátila před úplně odkrytou branku, a tak měla prvně jmenovaná velice snadnou pozici. Asistence: Tereza Ištoková a Natálie Pangerlová.
     
    38:20
    Kristýna Kaltounková mohla zkompletovat hattrick. Dostala se k ní přihrávka z pravé strany, z otočky ale nezacílila v dobré příležitosti přesně. Na Spojených národech už je patrná únava, po většinu zápasu hrají bez balonku.
    36:39 Kateřina ONDROVÁ - 1:5
     
    36:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A další gól českého týmu! KATEŘINA ONDROVÁ vyhrála souboj u pravého mantinelu, vyběhla si do střelecké pozice a přesnou ranou na bližší tyč našla skulinku mezi lapačkou a betonem Gebrayelové. Hezký individuální počin. Asistence: Tereza Kotlíková a Natálie Pangerlová.
    35:47 Kristýna KALTOUNKOVÁ - 1:4
     
    35:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném buly na pravé straně se míček dostal na modrou čáru ke Karolíně Kosinové. Její dělovku vyrazila Gebrayelová před sebe, odkud ji z dorážky pohotově překonala nepokrytá KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ. Asistence: Karolína Kosinová a Barbora Patočková.
     
    34:35
    Česko hraje v plném počtu. Barbora Voříšková svůj počet pěti úspěšných zákroků v oslabení rozšířit nemusela.
     
    33:29
    Spojené národy toho v početní výhodě zatím příliš nepředvedly. Češky příkladně brání.
     
    32:35
    Natálie Pavlačková sundala protihráčku v rohu hrací plochy a vidí za své počínání dvouminutový trest za hrubost.

    Filip Lefenda

    Góly a asistencie: 18. Saraová (D'Ambrosiová, Dufayardová) – 7. Manhartová (Kaltounková, Patočková), 21. Patočková (Ištoková, Procházková), 29. Kaltounková (Herzigová, Manhartová), 36. Kaltounková (Kosinová, Patočková), 37. Ondrová (Kotlíková, Pangerlová), 40. Landová (Ištoková, Pangerlová), 44. Manhartová (Patočková, Kaltounková)


    Spojené národy: Gebrayelová – Tanguayový, D'Ambrosiová, Ottoniová, Oliveiraová, St-Martinová – Barbierová, Dufayardová, Estrelaová, Watierová, Schaefferová, Marchalová, Beaudoinová, Saraová, Haleová, Blomová, Guerreraová
    Tréner: Nicodemo Sbarra

    Česko: Voříšková – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková
    Tréner: Michal Broulík