Slovensko – Haiti sk 12:0 (kon.)
koniec
Slovensko
12:0 (4:0, 6:0, 2:0)
Haiti
Piatok 21.06.2024, 11:30 • Lonza Aréna Visp • Majstrovstvá sveta mužov
     
    Slováci vstúpili do šampionátu razantným spôsobom. Haiti vyšlo z duelu ako trhací kalendár.

    Zvyšný program Slovákov vo Vispe:

    22. júna 18.15 Grécko – Slovensko

    24. júna 20.15 Slovensko – Kanada

    25. júna 12.45 Veľká Británia – Slovensko

    Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (13:08:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:39
    Slovensko dalo gól! MATÚŠ KORBÁŠ pridáva dvanásty klinec do haitskej rakvy. Asistencie: Ivan Hryzák a Michal Tomečko.
     
    43:39
    Slovensko dalo gól! Nádherná individuálna práca LUKÁŠA OLEJNÍKA. Vycvičil obrancu Figara, rutinérsky si vychutnal brankára Massu. Bez asistencie.
     
    43:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    41:41
    Šatka presunul prihrávku vpravo na Libora Teplického. Massa šiel k zemi a pomohol svojmu ubolenému celku úspešným zákrokom.
     
    39:38
    Radovan Zelenka poslal loptičku smerom na haitskú bránku. Pri Massovi sme to chceli ešte vylepšiť tečom, no bezvýsledne.
     
    38:43
    Dekányho chcel obrať o nulu Brandon Dorvil. Vyrútil sa z pravého krídla. Napokon doplatil na nepresnosť. Strieľal veľmi vysoko.
     
    37:43
    Marek Pobuda neúnavne napádal obrancov Haiti, ktorým odňal loptičku. Šatka vyčkával v strede útočného pásma, ale nedostal možnosť na zakončenie.
     
    36:35
    Ako bojovník sa prezentoval Revaj. Nasledovala nahrávku na Salajku a strelecký pokus. Straka nedostal do bránky jedenástku loptičku, čo nám vôbec nemusí vadiť.
     
    33:51
    Prerušená hra. Spomínaný Tomečko veľmi nadvihol loptičku, ktorou namieril do kocky nad hracou plochou. Haiti pôjde do buly pred našou bránkou.
     
    33:42
    Loptička sa nachádza na našich hokejkách. Má ju v moci obranca Michal Tomečko.
     
    32:57
    Teplický zo svojej individuálnej práce nevytvoril šancu či už pre seba, alebo spoluhráčov. Jozef Minárik vyťahuje hru do strednej tretiny.
     
    32:11
    Libor Teplický vystrelil od modrej čiary, no netrafil cieľ. Útočník Popradu následne vybehol za loptičkou a išiel si ju vybojovať.
     
    31:08
    Kapitán Ivan Hryzák v tomto momente nespečatil hetrik! Massa stál v správnom čase na správnom mieste!
     
    30:33
    Zakázané uvoľnenie haitského tímu. V úvode tretej časti získavame vhadzovanie pred bránkou Massu.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 12:46.
     
    Slováci sa odtrhli z reťaze a prakticky, čo bola akcia, to skončilo gólom. Haiťania už aj vymenili brankárov, no zlepšenie absolútne nenastalo. 10:0 po dvoch tretinách. O zisku troch bodov nemôže byť najmenších pochýb.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:50
    Slovensko dalo gól! Okrúhla desiatka je na svete! Stihli sme to do druhého klaksónu. ANDREJ STRAKA sa nemýlil strelou medzi betóny Masu. Asistencie: Matúš Korbáš a Ivan Gajdoš.
     
    29:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    27:33
    Slovensko dalo gól! Neskutočná delovka, ktorá rozvlnila nielen sieť, ale odhodila z bránky fľašu brankára Masu. NIKODÉM ŠULÍK vyslal bombu z polovice ihriska. Asistencie: Ján Šatka a Andrej Straka.
     
    26:40
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    26:02
    Patrick Chery miešal loptičku na čepeli. Z modrej čiary vyhodnotil, že bude najlepšie zakončiť. Dékány vyrazil koncovku.
     
    25:00
    Päť minút pred koncom prostredného dejstva vyhodená loptička až na druhú stranu hracej plochy. Brankár Masa ju rýchlo vrátil späť.
     
    24:40
    Šatka (SR) – sekanie
     
    24:40
    Ondrej Dékány mal prvý raz vážnejšiu prácu pri krotení streleckého pokusu Pressoira. Haitský útočník ideálne nezakončil, pretože mu hokejku z rúk vysekol Šatka a nasleduje naše oslabenie.
     
    23:51
    Slovensko dalo gól! Sme úspešní aj v druhej početnej výhode. Skutočne táto spolupráca stála za to. Straka s Korbášom dokonalo vymiešali bezmocných Haiťanov a IVAN HRYZÁK to vyslal sprava do otvorenej brány. Asistencie: Andrej Straka a Matúš Korbáš.
     
    22:56
    Lukáš Olejník si nevylepšil štatistiky! Dôležitý zákrok vytiahol striedajúci haitský gólman Masa!
     
    22:18
    M. Merone (HAITI) – hákovanie
     
    21:42
    O chvíľu si zahráme druhú presilovku. Korbáš naskočil do hry, ale ešte sa snažíme streliť ôsmy gól pri avizovanom vylúčení.
     
    20:34
    Striedanie v tíme Haiti:
    z ihriska odchádza Augustin, prichádza Masa.
     
    20:34
    Slovensko dalo gól! Haiti to už môže jednoznačne zabaliť. Hráči sú absolútne vyžmýkaní. Nasvedčuje to aj spôsob bránenia – nebránenia. IVAN HRYZÁK autorom úspešnej dorážky. Asistencie: Andrej Straka a Matúš Korbáš.
     
    19:25
    Zakázané uvoľnenie nášho mužstva. Haiti získava vhadzovanie pred Ondrejom Dékánym, ktorý nemôže hovoriť o akejsi vyťaženosti.
     
    18:54
    Slovensko dalo gól! Opäť sme sa vyznamenali po vyhratom vhadzovaní. LUKÁŠ PIJÁK číhal medzi haitskými hráčmi a z prvej zasiahol loptičku do stredu brány. Asistencie: Jakub Takáč a Tomáš Štefanka.
     
    18:07
    Strieľali sme zo stredného pásma. Toto však skôr vyzeralo ako snaha zapojiť útočníkov vpredu, než priamo ohroziť Augustinovu bránku.
     
    16:44
    Matúš Korbáš sa ocitol v streleckej príležitosti. Zdecimovaní Haiťania vyhodili loptičku z tretiny, no iba do stredu plochy.
     
    16:06
    Slovensko dalo gól! Oku lahodiaca kombinácia slovenských hráčov. Lukáš Olejník nikým nekrytý zakončil po krížnej prihrávke. Augustin zasiahol, ale už nestačil reagovať na pohotovosť BORISA ORAVCA. Asistencie: Jaroslav Martinusík a Lukáš Olejník.
     
    15:33
    Štefanka nedisponoval solídnou palebnou pozíciou, preto smerovala prihrávka k mantinelu na voľného Pijáka, ale nepotykal si s presnosťou.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 12:08.
     
    Pohľad na skóre hovorí jasnou rečou. Slováci sa síce potrebovali rozbehnúť, no napokon sa to podarilo do takej miery, že Haiti je už po pätnástich minútach zrelé na uterák.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:32
    Slovensko dalo gól! ANDREJ STRAKA je štvrtý premožiteľ gólmana Lincyho Augustina. Presadil sa po úspešnom buly Korbáša a umiestnil to k pravej žŕdke. Asistencia: Matúš Korbáš.
     
    14:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    12:07
    Slovensko dalo gól! Naši chlapci menia zápas na exhibíciu. Tomečko výborne pálil zápästím od červenej čiary a JÁN ŠATKA v skrumáži pred bránkou šikovne sklepol loptičku do haitskej svätyne. Asistencia: Michal Tomečko.
     
    10:50
    Slovensko dalo gól! Slováci do minúty dávajú druhý gól. LUKÁŠ OLEJNÍK získal prihrávku na ľavú stranu v útočnom pásme. Po prvom náznaku sa oprel do loptičky. Zasiahol medzeru medzi tyčkou a vyrážačkou Augustina. Asistencia: Jaroslav Martinusík.
     
    09:49
    Slovensko dalo gól! Využili sme presilovú hru. Iba sekunda delila Louisa od návratu z trestnej lavice. JAROSLAV MARTINUSÍK si našiel miesto na pravom kruhu, odkiaľ poslal nechytateľný projektil. Asistencie: Lukáš Olejník a Milan Sobol.
     
    09:36
    Jaroslav Martinusík spolupracoval s Oravcom. Naznačil príklep, ale ešte smerovala prihrávku do rohu na Teplického.
     
    07:50
    Louis (HAITI) – hákovanie
     
    06:56
    Koncom siedmej minúty sa zrodilo pohrozenie od Lukáša Pijáka. Bývalý prvoligový hokejista mieril na druhú žŕdku, no nerozvlnil sieťku.
     
    06:09
    Teplický vhodne doplnil Pobudu v rohu ihriska. Avšak nepodarilo sa im vymyslieť dobrú akciu. Haiti je pri loptičke.
     
    05:26
    Lapačka gólmana Augustina musela úradovať. Z priestoru medzi červenou a modrou čiarou sa odhodlal k strele švihom Tomečko.
     
    04:28
    Z hokejky Milana Sobola prišla kvalitná koncovka spoza útočnej modrej čiary. V pred bránkovom priestore to dva razy skúšal Oravec, ale Augustin odoláva.
     
    03:45
    Dvojica slovenských reprezentantov bežala za loptičkou. Lukáš Piják si ju nestihol pritiahnuť na čepeľ. Lapačkou spoľahlivo zasiahol Augustin.
     
    03:17
    Pred našim brankárom Ondrejom Dékánym bol okamžite pripravený Marcellus. Dékány radšej volil prerušenie hry.
     
    02:23
    V tejto chvíli sme si pripísali už presný strelecký pokus na brankára Augustina, ktorý ľavým betónom zlikvidoval zakončenie zápästím od Šatku.
     
    01:48
    Jozef Minárik absolvoval veľmi dôležitý osobný súboj v rohu ihriska. Jeho súperom bol Marcellus.
     
    00:45
    Nedostali sme sa do pásma pre postavenie mimo hry. Hneď po vhadzovaní mal úvodnú strelu Martinusík, ale nemieril najlepšie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Dékány – Zelenka, Šulík, Minárik, Salajka, Cifranič, Sobol, Gajdoš, Tomečko – Pobuda, Vozár, Korbáš, Štefanka, Revaj, Hryzák, Piják, Šatka, Straka, Martinusík, L. Olejník, Oravec, Takáč, Teplický.

    Tréner: Milan Rampáček.

    Haiti: Augustin – St. Surin, Cazeneuve, Figaro, Aimé, Louis – Benel, Dieujuste, Pressoir, M. Merone, Sauvageau, Chery, Pierre – Louis, Merone, L. Merone, Dorneval, Plaisir, J. Dorvil, B. Dorvil, Marcellus.
     
    Vážení hokejbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu na MS 2024 vo Švajčiarsku medzi Slovenskom a Haiti.

    Slovenskí hokejbalisti odštartujú svetový šampionát vo Švajčiarsku (od 21. do 29. júna) zápasom proti Haiti.

    V A-skupine ich ešte čaká Grécko, Kanada a Veľká Británia. Ženy čakajú postupne reprezentácie USA, Veľkej Británie, Spojených národov, Kanady, Švajčiarska a Česka.

    Reprezentácia pod vedením Milana Rampáčka sa chce revanšovať po neúspechu na predchádzajúcich MS.

    Slováci vypadli v Montreale vo štvrťfinále s Gréckom 3:4 a po prvý raz v histórii nezískali na šampionáte medailu.

    Od roku 2013 do 2019 dominovali na medzinárodnej scéne, získali štyri tituly po sebe, celkovo majú na konte päť titulov. (zdroj: TASR).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:15.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 10. Martinusík (L. Olejník, Sobol), 11. L. Olejník (Martinusík), 13. Šatka (Tomečko), 15. Straka (Korbáš), 17. Oravec (Martinusík, L. Olejník), 19. Piják (Takáč, Štefanka), 21. Hryzák (Straka, Korbáš), 24. Hryzák (Straka, Korbáš), 28. Šulík (Šatka, Straka), 30. Straka (Korbáš, Gajdoš), 44. L. Olejník, 45. Korbáš (Hryzák, Tomečko)


    Slovensko: Dékány – Zelenka, Šulík, Minárik, Salajka, Cifranič, Sobol, Gajdoš, Tomečko – Pobuda, Vozár, Korbáš, Štefanka, Revaj, Hryzák, Piják, Šatka, Straka, Martinusík, L. Olejník, Oravec, Takáč, Teplický.
    Tréner: Milan Rampáček.

    Haiti: Augustin (21. Massa) – St. Surin, Cazeneuve, Figaro, Aimé, Louis – Benel, Dieujuste, Pressoir, M. Merone, Sauvageau, Chery, Pierre – Louis, Merone, L. Merone, Dorneval, Plaisir, J. Dorvil, B. Dorvil, Marcellus.

    Rozhodca: Černý – Godard.