Veľká Británia – Dánsko 3:4 (kon.) | Nemecko – Kazachstan 8:2 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:0 (kon.)
Poľsko – USA 1:4 (kon.)
koniec
Poľsko
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
USA
Piatok 17.05.2024, 20:20Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    49:15
    USA dalo gól! Američania vyhrali buly v útočnom pásme. Okamžite zakončil Brady Tkachuk. Murray jeho pokus vyrazil, ale k dorážke sa dostal úplne voľný COLE CAUFIELD a ten už nemal problém dostať puk do brány. Asistencie Brady Tkachuk, Shane Pinto.
     
    46:22
    Poľsko dalo gól! Poliaci znižujú stav zápasu! Američania prepadli v stredom pásme. K puku sa dostal Wronka, ktorý ho doviezol do útočného pásma. Prenechal ho GRZEGORZOVI PASIUTOVI, ktorý krásnou strelou prekonal Augustineho v bráne USA. Asistencie Patryk Wronk, Marcin Kolusz.
     
    41:11
    USA dalo gól! Američania pridávajú tretí gól v zápase. Murray zaváhal za bránou s rozohrávkou. K puku sa dostal Brady Tkachuk, ktorý našiel prihrávkou pred bránou COLEA CAUFIELDA a ten presnou strelou dáva gól. Asistencie Brady Tkachuk.
     
    39:17
    USA dalo gól! Američania pridávajú druhý gól v zápase! Shane Pinto poslal strieľanú prihrávku na bránu, kde išiel dôrazne BRADY TKACHUK. Americký kapitán vletel aj s pukom do brány a hlavný rozhodca ho uznáva. Asistencie Shane Pinto.
     
    39:17
    Brady Tkachuk dostal puk do brány. Rozhodcovia si to idú všetko skontrolovať na videu!
     
    36:29
    Vylúčenie v tíme USA:
    Kevin Hayes – 2 min., podrazenie.
     
    34:57
    Obrovská šanca USA! Nelson dostal prihrávku na pravú stranu. Mal pred sebou prázdnu bránu, ale Murray vytiahol neskutočný zákrok lapačkou!
     
    30:11
    USA dalo gól! Poliaci prepadli v útočnom pásme. Američania sa dostali do prečíslenia 3 na 1. Tkachuk našiel prihrávkou MICHAELA KESSELRINGA, ktorý bombou doslova prepálil Murrayho v poľskej bráne. Asistencie Brady Tkachuk, Alex, Vlasic.
     
    28:55
    Johhny Gaudreau sa dostal do samostatného úniku! Ani on však nedokázal prekonať Mmurrayho!
     
    17:14
    Vylúčenie v tíme USA:
    Zach Werenski – 2 min., podrazenie.
     
    09:02
    Vylúčenie v tíme USA:
    Shane Pinto – 2 min., hrubosť.
     
    09:02
    Walega sa výborne natlačil pred Augistineho a doslova chcel dotlačiť puk do brány. Americký brankár bol však istý a puk do brány nepustil.
     
    07:05
    Vylúčenie v tíme USA:
    Brady Tkachuk – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    03:58
    Vylúčenie v tíme Poľsko:
    Mateusz Bryk – 2 min., držanie.
     
    02:48
    Poliaci dali gól po krásnej akcii. Wronka to spravil výborne. Vykúpal Jonesa a do strelou do vinklu prekonal Augustineho. Američania si však vzali challenge a uspeli. Jeden z poľských hráčov bol v ofsajde.

    Lissko

    Góly a asistencie: 47. Pasiut (Wronka, Kolusz) – 31. Kesselring (Tkachuk, Vlasic), 40. Tkachuk (Pinto), 42. Caufield (Tkachuk), 50. Caufield (Tkachuk, Pinto)


    Poľsko: Murray (Zabolotny) – Kolusz (A), Wanacki, Kruczek, Wajda, Dronia, Górny, Bryk, Kostek – Fraszko, Pasiut (A), Wronka – Michalski, Dziubiński (C), Urbanowicz – Kr. Maciaś, Paś, Zygmunt – Kreżolek, Walega, Lyszczarczyk.
    Tréner: Róbert Kaláber

    USA: Augustine (Nedeljkovic) – Se. Jones (A), Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson, Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk (C) – Zegras, Hayes, Farabee – Brindley, Kunin, Eyssimont – Leonard.
    Tréner: John Hynes

    Rozhodca: Brander (FIN), Holm (SWE) – Durmis (SVK), Ondráček (CZE)