Veľká Británia – Dánsko 3:4 (kon.) | Nemecko – Kazachstan 8:2 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:0 (kon.)
Poľsko – USA 1:4 (kon.)
koniec
Nemecko
8:2 (2:1, 3:0, 3:1)
Kazachstan
cz Piatok 17.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Němci se dnešním triumfem alespoň do večerního duelu USA s Polskem posunuli na druhé místo skupiny B. Další zápas je čeká už v sobotu proti Polsku. Kazachstán pak půjde do akce v neděli proti silnému týmu USA. (18:53:17)
     
    Střely na branku: 35 – 20
    Zásahy brankářů: 18 – 27
     
    Je dobojováno! Německo poráží Kazachstán vysoko 8:2 a výrazně se přibližuje k postupu do čtvrtfinále! Němci za vítězstvím vykročili už v průběhu první třetiny, kdy se po minutě prosadil Maksymylian Szuber. Na jeho branku navázal Parker Tuomie. Za Kazachstán ale snížil Roman Starčenko. V úvodu druhé části však přidal německou pojistku John Peterka. Ve 29. minutě se Němcům vyplatilo napadání soupeřovy rozehrávky, po němž se prosadil Lukas Reichel. Ve 36. minutě navíc uštědřil Kazachstánu další zásah Lukas Kälble. Ve třetí části svou druhou branku v utkání přidal Lukas Reichel. Za Kazachstán sice snížil Arťom Koroljov, jenže poslední slovo měli znovu Němci. V 55. minutě udeřil v oslabení Frederik Tiffels a minutu před koncem napsal gólovou tečku za utkání Maxmilian Kastner.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Roman Starčenko (Kazachstán)
    John Peterka (Německo)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Duel už se pouze dohrává. Německý kotel na tribunách ostravské haly děkuje svým oblíbencům za další gólové představení.
     
    58:34
    Německo právě vstřelilo branku! Po kanonádě proti Lotyšsku si Němci osmkrát zakřičeli také proti Kazachstánu! Po další ztrátě v obranném pásmu Kazachstánu obdržel přihrávku do jízdy MAXMILIAN KASTNER, který rozhýbal Bojarkina a poslal mu kotouč mezi nohy! Asistence: Alexander Ehl, Parker Tuomie.
     
    58:20
    Dominik Kahun ještě mohl přidat osmou branku Německa, ale zápěstím poslal kotouč jen do lapačky připraveného Bojarkina.
     
    58:10
    Leonid Metalnikov projel do útočného pásma, kde jej výborně napadal jeden ze soupeřů, který mu dokonce zamezil v přihrávce mezi kruhy.
     
    57:46
    John Peterka si skvěle vyměnil kotouč se Stachowiakem a zakončil z levého kruhu. Ránu německého útočníka Bojarkin reflexivně vykopl betonem!
     
    57:20
    Alichan Omirbekov se hnal vpřed po pravém křídle, jenže neměl podporu spoluhráčů. Němci už duel dohrávají bez riskování.
     
    56:33
    Marc Michaelis si sjel na bekhendovou přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově vypálil zápěstím, ale jeho ránu Bojarkin vyrazil nad branku.
     
    56:10
    Samat Danijar uklidnil rozehrávku za vlastní brankou a následně se rozjel vpřed. Přechod Kazachstánu do ofenzivy skončil už u modré čáry.
     
    55:48
    Německo hraje v plném počtu.
     
    55:15
    Znovu se Němcům povedlo vyhodit puk až za branku Kazachstánu. Kazachstán se po brance inkasované při vlastní přesilovce nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    54:37
    Kazachstán se usadil v útočném pásmu, ale dlouho se tam s kotoučem neohřál. Po ztrátě vyhodil puk přes celé kluziště Jonas Müller.
     
    54:14
    Německo právě vstřelilo branku! Německo se dokázalo prosadit ve vlastním oslabení! Němcům se vydařil jednoduchý přechod do útoku. Od pravého mantinelu poslal puk před branku Nico Sturm a rozjetý FREDERIK TIFFELS bekhendem nedal Bojarkinovi nárok! Asistence: Nico Sturm.
     
    53:48
    Ještě jedno vyloučení na německé straně! Jonas Müller dostává dvě minuty za podrážení.
     
    53:30
    Bojarkin měl problém s dělovkou od modré čáry, ale nakonec kotouč hřbetem lapačky vytěsnil mimo tři tyče.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 2. Szuber (Stachowiak, Peterka), 3. Tuomie (Kastner, Ugbekile), 22. Peterka (Stachowiak, Wissmann), 29. Reichel (Pföderl), 36. Kälble (Peterka, Stachowiak), 51. Reichel (Peterka, Stachowiak), 55. Tiffels (Sturm), 59. Kastner (Ehl, Tuomie) – 8. Starčenko (Paňukov, Rymarev), 52. Koroljov (Bojko, Asetov)


    Nemecko: Grubauer (Niederberger) – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller (C), Wagner, Kälble, Fohrler, Ugbekile – Peterka, Stachowiak, Reichel – Kahun (A), Sturm, Tiffels – Pföderl, Michaelis, Ehliz (A) – Ehl, Kastner, Tuomie.
    Tréner: Harold Kreis

    Kazachstan: Šutov (22. Bojarkin) – Metalnikov, Beketajev, Orechov, Danijar (A), Dichanbek, Breus, Koroljov, Gajtamirov – Rymarev, Omirbekov, Starčenko (C) – Michajlis (A), Muchametov, Muratov – Savickij, Šestakov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov.
    Tréner: Galym Mambetalijev

    Rozhodca: Holm (SWE), Vikman (FIN) – Briganti (USA), Špůr (CZE)

    Diváci: 8 479